Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnybaranosia wrote:Pau.em ile może stać w temp pokojowej ściągnięte mleko? I ile np w lodówce? Nie mam podgrzewacza i myślę jak to zrobić jak pójdziemy na wesele i zostawię małą dla teściowej na noc 🤔
U nas mały wstał dopiero przed 6, Więc mleko się nie przydalo:)Lutyska lubi tę wiadomość
-
symbolica wrote:Mój też antybutelkowy... jeszcze za noworodka coś tam dojadł z butli, teraz butlą gardzi... tego smoka z niejtraktuje jak gryzaka (od trzech dni wodę mu podaję, ubywa jej tyle co nic, raczej wypluwa).
-
bumbum wrote:Ale co w takim razie z wyjściami? Za 3 tygodnie planowałam wyjazd na 1 noc, mam nadzieję, że nie będę musiała odwoływać...
Póki co jestem uziemiona ... nie wychodzę na długo tzn wychodzę na ok.pół godziny do sklepu kiedy śpi i tyle... mąż go pilnuje. Ewentualnie jedziemy do lekarza to mąż i mały jedzie ze mną.. Podawaj konsekwentnie trochę mleka z butli codziennie- może załapie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2019, 14:23
-
nick nieaktualnyBumbum a wczesniej podawałas juz butelke?pila coś? Tak jak symbolica pisze próbuj codziennie choc troche podac. Nie pociesze Cie ale znam tez takie dzieci co wogole z butli nic pic nie chciały,pozniej z kubkow dopiero.
Moja za to odwrotnie, jak raz dostanie z butli to potem ma nerwy przy cycu a jak widzi butle to sie az wyrywa do niej.z butli łatwiej leci. Ostanio na wyjscia z domu cos(mam na mysli mleko sciagniete, ale ilosc W zalezności ile mialan pod reka) w butli bralam bo wiadomo ze w upaly bardziej sie chce pic to kp w domu to udręka. Jak porządnie zglodnieje to ewentualnie nie wybrzydza -
Kiedyś podaliśmy już na próbę i się wkurzała, ale koniec końców wciągnęła butle i poszła spać. Tak jak mówicie będziemy powoli uczyć. Moja jest w ogóle bezsmokowa, bezbutlowa i bezgryzaczkowa. Jedyny gryzak, który trochę gryzie to grzybek mambelli, ale też z miną obrzydzenia :p
-
Moja smoczek do spania a jak jej podaje wodę z butelki to się tym bawi
Mała lubi pocierać nóżką o nóżkę czasami je też krzyżuje czy to powód do niepokoju ? W Internecie są różne opinie ;/ asa i jeszcze podkurcza paluszki i stóp..Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2019, 20:16
-
Oj ile ja bym dała, żeby moja nie chciala butelki
Dziewczyny, czym dezynfekujecie pluszowe zabawki sensoryczne? Moja ma taki samolocik i kostkę i to non stop ląduje na podłodze. Ostatnio psikałam Octeniseptem, ale nie wiem czy to dobry pomysł? Boję się uprać bo nie wiem czy w środku doschnie?Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -
nick nieaktualnyamir wrote:Jak wam dzieci ładnie jedzą z piersi to moim zdaniem nie ma co kombinowac z butelkami bo to może dużo napsuc tak jak pisze Lutyska
Z jednej strony psuje ale z drugiej nam tez sie czasem nalezy jakies wychodne i wtedy jest problem zeby dziecko gdzies zostawic... Np na wesele zadne bym nie poszla gdyby nie butla bo z dzieckiem na taka impreze to tez nie za bardzo.. -
Kurcze ja mam stresa bo w piatek wieczorem wyjscie a nigdy jej nie zostawiłam. Mam zapasy mrozonego mleka, wiec musze odmrozic ale nie wiem ile i o ktorej godzinie zeby bylo dobrze. nie bedzie mnie od 18 do 24, wiec dwa karmienia musze naszykowac mezowi. Ja sie tak mega stresuje, mąż mnie wysyla ale ja najchetniej bym została w domu, wiem jednak ze musze wychodzic do ludzi i zaczac ja zostawiac:(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2019, 23:04
-
nick nieaktualnyMi fotkę ja też psikalam oceniseptem
ale w taka pogodę to chyba najlepiej wyprac:)
Ja wzięłam małego na wesele, miałam słuchawki wyciszajace dla niego, Ale i tak większość czasu siedzieliśmy na dworze. O 20:30 odwiezlismy dzieci do domu, karmienie, kąpiel i jak usunęli to my wróciliśmy na wesele. Moi rodzice przyjechali pilnować. -
nick nieaktualnyPau.em to tez jest rozwiązanie ale powiem szczerze ze i tak tylko dzieci pilnujesz wtedy. Wiadomo ze jak nie ma wyjscia to tak trzeba ale ja sie fajnie poczulam jak moglam wyjsc bez dzieci. Mimo ze kocham ich nad zycia, siedze z nimi co dziennie ale musza byc wyjatki
mialam ich z kim zostawic to skorzystalam z tego i nie zaluje
wieczorem pojechałam wykąpać i polozyc spac, sciagnelam nadmiar mleka i pojechalismy dalej sie bawic
-
My jedziemy na wesele w sobotę i też mamy nauszniki ochronne, najtaniej znalazłam takie:
https://allegro.pl/oferta/nauszniki-ochronne-dla-niemowlat-muffy-0-mozos-8124302902
I moim zdaniem dobrze wygłuszają, pytanie czy mała da sobie je założyć :p
My jedziemy z siostrą, która będzie pilnować dzidzię w pokoju w tym samym budynku, w razie co będzie mnie ściągać z sali. W przyszłym miesiącu mamy wesele bez noclegu, więc pobedziemy tyle czasu ile mała pozwoli -
Uff my już po chrzcinach
było super, Mała była grzeczniutka w kościele trochę nie wiedziała co ze sobą zrobić ale to chyba z gorącą bo był tak nagrzany w środku że na dworze nawet było chłodniej. Na końcówce zrobiła kupę i zasnęła
na sali była już klima, spała i śmiała się na zmianę więc humorek dopisywał
biegunka jeszcze trochę ją trzyma ale jest już zdecydowanie lepiej więc mam nadzieje ze to już końcówka
Byliśmy na weselu 3 tygodnie temu i malutka też miała słuchawki na uszach ale średnio to wygodne bo nawet na boku w wózku nie mogłam jej do spania położyć. Była na sali do godziny 20 a później kuzynka jej pilnowała w pokoju na górze, ja tylko chodziłam nakarmic
bumbum, symbolica lubią tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza