Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się nie wybieram w tym roku nigdzie.. córka uwielbia jeździć, za to nasz mały pasażer krzyczy czasami i musimy robić postój, chwilkę noszenia, uspokajania.. D
Dlatego odpuszczam bo daleko byśmy nie dojechali -
Ja też odpuszczam wakacje w tym roku... musiałabym tyle fantów spakować, a pewnie i tak bym nie wypoczęła... młoda jedzie na obóz akrobatyczno-taneczny na 10 dni, poza tym wyjazdy z Goku są tzn. co tydzień jakieś wycieczki gdzieś więc nie będzie źle... na basen z tatą będzie jeździć. Tak poza tym moja córa to jest dziecko wojny - ma tak poździeraną twarz przez trampolinę (skakała chyba na twarz) i nogi, że normalnie wstyd...rozdanie świadectw, przyjmujemy gości, występuje "na dniach gminy" w amifiteatrze tzn, tańczy ze swoją grupą i osobno śpiewa solo też ze szkoły... dwa występy a tu takie nieboractwo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2019, 11:09
-
My wybieramy się na wakacje na jesień i planujemy jakieś ciepełko na południu. Jedziemy z moim bratem, jego żoną i synkiem więc może coś sobie odpoczniemy jak będziemy się wymieniać trochę opieką nad dzieciaczkami
Baranosia, pytanie nie do mnie ale może pomogę
https://www.hafija.pl/2014/05/najnowsze-zalecenia-dotyczace-przechowywania-pokarmu-kobiecego-2014.html
Osobiście brałbym poprawkę na stwierdzenie 'temperatura pokojowa' biorąc pod uwagę upały no chyba że macie klimatyzacjęWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2019, 11:02
baranosia lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Powiem Wam, że już znalazłam tyle tabelek z przechowywaniem mleka, że sama nie wiem
sugeruję się ta tabelką:
https://www.rodzicpoludzku.pl/Po-porodzie/Przechowywanie-mleka-mamy.html
Tam jest, że w 27 stopniach (czyli temp.pokojowa w upały) można 6-8h.
-
nick nieaktualnybumbum wrote:Powiem Wam, że już znalazłam tyle tabelek z przechowywaniem mleka, że sama nie wiem
sugeruję się ta tabelką:
https://www.rodzicpoludzku.pl/Po-porodzie/Przechowywanie-mleka-mamy.html
Tam jest, że w 27 stopniach (czyli temp.pokojowa w upały) można 6-8h.
Szczerze to bym nie ryzykowala. Ja ostatnio zostawilam w kuchni (pewnie 25 st tam bylo) to po 3-4 godz wygladalo na zwazone. Od razu to wylalam. W ciagu 2 godz nic sie nie dzialo. Moze przypadek ze tamto sie zepsulo ale 27 st to duzo jak dla mnie i wole zostawiac w lodowce. Bylam tydz temu i dwa tyg temu na weselach i za kazdym razem zostawialam mleko w lodowce a w czajniku pełno wody. Babcie ogarnęły i podgrzanie i uspienie
O wakacjach nadal myslimy ale szkoda kasy bo dopiero co wykanczalismy dom, teraz ogrodek ozdabiamy a jeszcze auta przydaloby sie juz zmieniać wiec wydatek za wydatkiem.poza tym my w tym roku mamy rok wesel.co chwile jakies i wez tu cos planuj. A tak lubimy w gory jezdzic ale przez cala Polskę to troche trzeba jechac a z tymi maluchami... Pewnie w jakas niedziele nad morze skoczymy i tyle z wakacji...poza tym mamy blisko fajne jeziora do kapania i bezpieczniej dla dzieci -
malami.91 wrote:Symbolica, współczuję...my mamy w mieszkaniu 30 i musieliśmy się wyprowadzić 😕. Dobrze, że mieliśmy gdzie 😁.
Odczuwanie tej temperatury było na szczęście troszkę lżejsze bo wilgotność powietrza była na poziomie 35% (rano wynosiła 62%), a im mniejsza tym mniej dokuczliwa temperatura. To samo tyczy się chłoduMłody miała dziś trzy ok tylko godzinne drzemki w mieszkaniu więc czwartą przymusową zaliczył o 16:30 w wózku w chłodniejszej piwnicy i go obudziłam po godzinie.... padł na noc dopiero o 20:30. Nie mogę mu okna otworzyć bo albo psy ujadają, wszyscy dookola griliują i jeszcze jakiś facet czyści teraz basen maszyną i strasznie tym hałasuje.. życie na wsi nie oznacza ciszy i spokoju jeśli masz sąsiadów..
-
Oj tak u nas tez wieczny problem z wybudzaniem przez psy i traktor sąsiada:) a najepszy numer odwalil wczoraj sasiad jak zaczął kosic trawe o 5:30!
Ale przyjemnie jest jak ok 17wydziemy na trawnik w cień i lezymy na kocyku, Mala na golasa i podklad pod dupke na niespodzianki:)
Ale w sypialni teraz 29,5.malami.91, symbolica lubią tę wiadomość
-
Ale macie cudownie Dziewczyny! My w bloku, mieszkanie nad ruchliwą ulicą, jednostronne na południe. Po prostu patelnia. Nawet teraz jest ponad 30 stopni. Boję się, że Malutkiej coś się stanie
A mleko w temperaturze pokojowej to teraz max 4h, nie ryzykowałabym 6h chociaż niektórzy tak robią
Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -
Migotka83 wrote:Ale macie cudownie Dziewczyny! My w bloku, mieszkanie nad ruchliwą ulicą, jednostronne na południe. Po prostu patelnia. Nawet teraz jest ponad 30 stopni. Boję się, że Malutkiej coś się stanie
A mleko w temperaturze pokojowej to teraz max 4h, nie ryzykowałabym 6h chociaż niektórzy tak robią
-
Dziewczyny, niestety moja Mała nie chciała jeść wczoraj z butelki
Byłam na spotkaniu ze znajomymi i nie było mnie 4h i mąż podawał butelkę, ale nie chciała. Próby kończyły się płaczem. Będziemy próbować przyzwyczajać ją za dnia, macie jakieś pomysły?