Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie włosy też się sypią po prysznic nie mogę ich z siebie strzepać
Z ciekawostek uważajcie na włosy w rączkach dzieci, byliśmy dziś u fizjo i nam opowiadała że miała pacjentke z amputowanym paluszkiem bo w nocy się dziecku włos owinął rano jak wstali to już palec był czarny i nie dało się uratowac -
Mi też wypadają włosy garściami
Dziewczyny, jaki schemat odciągania doradzacie? Jutro wieczorem wychodzę i chciałabym odciągnąć dziś i jutro porcję na wieczór. W nocy karmiłam jedną piersią i nad ranem odciagnelam 120 ml z drugiej piersi. Ale teraz mam wrażenie że jest mało pokarmu, bo Mała wkurza się przy karmieniudzisiaj i jutro muszę ściągnąć jeszcze że dwie porcje i zastanawiam się jak to zrobić
-
Bumbum, hafija zaleca, żeby odciągać małe porcje po karmieniu (20-30ml). Ja jak miałam wyjście to w ten sposób robiłam.
Podczytuję czasem styczniówki i widzę, że tam ostro idzie rozszerzanie diety przed 6mż 😋.
Co do krzesełka to też się rozglądam. Chciałabym coś niedużego, zgrabnego i łatwego do czyszczenia 🙂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 15:32
bumbum lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
bumbum wrote:Ja też właśnie czytałam i trochę mnie to zdziwiło
Ja raczej nie mam w planie
No ja też nie. Wśród moich znajomych też co chwilę słyszę, że dziecko ma 4czy5 miesięcy i już jadło to i tamto 🤔. Nie wiem czemu ludziom się tak spieszy, ja tam jestem happy, że na tym etapie wystarcza mleko 😁.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
nick nieaktualnyNa temat jedzenia to dzis rozmawiałam ze "znajoma". Jej corka urodzila sie 31.01. Czyli 2 dni starsza od mojej. Mala jej sie w nocy budziła 5 razy na mm i sie kobita wyspac nie mogla ani w dzien ani w nocy wiec juz od miesiaca daje jej kaszke na noc a w dzien potrafi juz szklanke obiadku zjesc. Zamurowalo mnie jak uslyszalam ze juz je i to jak duże porcje, obiadek od miesiaca.szok. ja to do sierpnia czekam na marcheweczki itd a obiadki uhuhu u nas to daleka droga... Aczkolwiek jej trzylatek zachowuje sie jak roczne dziecko takze tyle inteligencji w tej rodzinie jest...
-
nick nieaktualnyDziewczyny co na ząbkowanie u takiego dziecka? Młoda od jakiegoś czasu marudna, płacze, gryzie mnie podczas karmienia, ślini się na potęgę. Dzisiaj mamy apogeum nie chce mi jeść, ciagle płacze. Od kilku dni widoczne dwie białe kreski na dolnym dziasle chce jej jakoś ulżyć tylko nie wiem co można u tak małego dziecka?? 🤔
-
nick nieaktualnyEj est u nas podobnie ale bez tych białych kresek a zjedzeniem roznie ale to chyba bardziej zalezne od pogody.zele na dziasla sa i dla takich maluszków, na pewno w aptece bys dostala, zadnego konkretnego nie moge polecic bo nie znam, kojarze tylko dentastic a mini to tez jest na zabkowanie aczkolwiek moj syn tego nie lubial...
-
Co do krzesełek to patrzcie na to czy odchylała się do tyłu dla dzieci niestabilnie siedzących i żeby tackę można było ściągnąć do mycia... mam krzesełko po Weronice jeszcze i sobie je chwaliłam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 19:12
-
nick nieaktualnyLutyska wrote:Na temat jedzenia to dzis rozmawiałam ze "znajoma". Jej corka urodzila sie 31.01. Czyli 2 dni starsza od mojej. Mala jej sie w nocy budziła 5 razy na mm i sie kobita wyspac nie mogla ani w dzien ani w nocy wiec juz od miesiaca daje jej kaszke na noc a w dzien potrafi juz szklanke obiadku zjesc. Zamurowalo mnie jak uslyszalam ze juz je i to jak duże porcje, obiadek od miesiaca.szok. ja to do sierpnia czekam na marcheweczki itd a obiadki uhuhu u nas to daleka droga... Aczkolwiek jej trzylatek zachowuje sie jak roczne dziecko takze tyle inteligencji w tej rodzinie jest...
Mi się nie spieszy do stania w garach 🙈🙈🙈🙈
Na ząbki dentinox:) -
nick nieaktualnyPau.Em wrote:Omg🙈🙈🙈
Mi się nie spieszy do stania w garach 🙈🙈🙈🙈
Na ząbki dentinox:)
Pau.em mi tez sie nie spieszy aczkolwiek przyjdzie i na to pora i na pewno bede robic. Tylko pamietam ze na poczatku u nas to byly male porcje. Przeciez to dziecko bedzie mialo zoladek rozwalony... -
Ja też nie rozumiem do czego się tu spieszyć... Dziecko głodne, wyjmujesz cyca albo butle i gotowe 😁 Na gotowanie papek i stanie przy grach jest jeszcze czas a na zdrowie to wyjdzie Maluchom 😁
Na dziąsła też polecam dentinox, u nas jeszcze nic nie widać ale Mała czasami bardzo nerwowo gryzie piątki a jak posmaruję to przynosi jej ulgę 😊
Z ciekawostek u nas to w miejskich wodociągach znaleźli bakterie E.Coli... I już na 100% wiem że te biegunki od tego gówna... Najlepsze jest to że próbkę pobrano 11go a dopiero dziś podano informacje i zakażeniu i dużo ludzi a w tym dzieci zdążyło się już pochorować... W panice dzwoniłam do przychodni dopytać się co mam zrobić i postępowanie jest takie samo jak przy wirusówce, gdyby biegunka się wydłużała albo wystąpiły jakieś inne objawy to od razu szpital. Nie chcę zapeszac ale od dziś widać zdecydowaną poprawę i mała jest już o niebo spokojniejsza więc modlę się żeby to dziadostwo już nam odpuściło. Jak się tylko dowiedziałam od razu nas spakowałam i pojechałam do rodziców bo nawet nie ma się jak wykąpać a wody w sklepach można szukać jak na pustyni...🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
KaroKaro współczuję, dobrze że dziecku się poprawiło... refleksja: a my sobie pijemy wodę w domu nieprzegotowaną, filtrowaną tylko filtrami dafi, także jakby co to była masakra... oby nie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 21:43
Karola94c lubi tę wiadomość