X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, kiedyś pytałaś o suchą skórę głowy, co stosowałaś i czy pomogło?

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj wesele to raczej nic fajnego dla takiego malucha, dla rodziców też z resztą, bo ciężko się na luzie pobawić. No ale różne są sytuacje, czasem nie ma wyboru.

My dziś byliśmy pobrać krew a jutro szczepienie. Nawet jakoś poszło, mam nadzieję, że jutro też będzie ok.

Mój mały po jakichś 2-3 tyg. intensywnego treningu trafił dziś stopą do buzi i ma niezłą satysfakcję ze ssania palucha 😁. Śmiesznie to wygląda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 11:47

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babum linomag zielony godzina przed kompanien i szampon nawilżający Ollian :)

bumbum lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś kiepsko małą szarpie się przy6 cycu i płacze nie wiem co się dzieje :(

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda moze jakis skok rozwojowy?
    Dziewczyny ile mleka odciagnac na jedno karmienie jak mnie nie bedzie?

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda na fb jest taka grupa karmienie piersią tam za wszelkie tego typu akcje obarczaja nawet jednorazowe podanie butelki/smoczka trochę to przesada moim zdaniem ale zawsze mają tylko jedna odpowiedź 😉

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir to takich rad nie chcę czytać:) Mała używa smoczka od 3 miesięcy problem jest dziś zwalanie wszystkiego na smoczek czy butelkę jest bez sensu wg mnie ;)

• bumbum Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja od trzech dni też przy piersi się szarpie, wygina. W czasie zabawy też się wkurza. Zwalam to na skok :)

• amir Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się właśnie z tego śmieje jak czytam te niektóre komentarze na tej grupie a nie daj boże ktoś wyrazi inne zdanie to zaraz jest straszenie regulaminem już nie mówiąc o tym że moderatorki tej grupy karmią 3-4 letnie dzieci cycem co też jest moim zdaniem przesadą ale co kto lubi :)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to na samą położenie jej na poduszce do karmienia jest wrzask i wyginania się dopiero jak zasnie to promieniami jej smoczek na pierś :) mam nadzieję że to skok i minie niebawem.

Na długi weekend jedziemy do rodziców i teściów a nie chce mi się wysluchiwac ich cudownych rad ...

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jakies trzy tyg temu tez miala takie akcje przez kilka dni wiec nie martw sie napewno skok:)

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Moja to na samą położenie jej na poduszce do karmienia jest wrzask i wyginania się dopiero jak zasnie to promieniami jej smoczek na pierś :) mam nadzieję że to skok i minie niebawem.

Na długi weekend jedziemy do rodziców i teściów a nie chce mi się wysluchiwac ich cudownych rad ...
    Moj tak ma jak jest zmęczony że tylko go kładę a on syrena. Wtedy muszę go trochę pobujac na rękach i łapie...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mam to samo z małym... położę go "w jadłodajni" (na naszym łóżku) do karmienie to wrzask histeryczny, wyginanie się, mostki, więc najpierw głośno ustawiam w aplikacji suszarkę/ulewę/pociąg i macham mu nad uchem i się uspokaja, przyssawa do mnie dopiero i je, aż się zmęczy i zaśnie. A ja nie chce jeść to bujanko i do łóżeczka.
    Ostatnio trzy dłuższe drzemki w dzień (w sumie ok5-6h) zamienił na cztery ok godzinne... więc 5x na dobę go usypiam, masakra. Czasem wózek robi robotę.. ;-) Noce to zawsze przesypia więc wszystko mu wybaczę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 21:17

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od dwóch nocy śpię z małym, bo przyjechaliśmy na kilka dni do domu, a łóżeczko zostało na działce i powiem Wam, że to jest MASAKRA jak ten mały człowiek wierci się w nocy 🤦. Co chwilę go poprawiam, bo leży w poprzek łóżka i mnie okłada nogami. Jestem niewyspana 😴.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez jesteśmy po chrzcie, super było. Malutka wytrzymała w kościele, potem w restauracji też fajnie się bawiła, trochę spała, trochę zabawiały ją babcię, także miałam czas żeby posiedzieć i pogadać :) Lokal był klimatyzowany i dzisiaj mała ma zapchany nos, boje się że to początek kataru :( Zobaczymy co dalej się bedzie działo bo w nocy słyszałam ze ma zapchany nos a teraz jakby tylko troszeczke...

• symbolica Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda oby to nie było nic poważnego, drobny katar... poinhaluj, poodciągaj, fenistil w kropelkach też może pomóc - nam kazał pediatra podawać jeśli mały bdzie miał problem z katarem spływającym do gardła - podaje się łatwo - tyle kropel doustanie ile dziecko waży, ale chyba na dobę tyle.. nie doczytałam jeszcze ulotki, bo nie podawałam...

Malami znam to, dla tego z nim nie śpię ale ostro wędruje po swoim lóżeczku, głowa gdzieś w szczebelkach z boku łóżeczka od naszej strony i wtedy to go hamuje (zazwczaj tam wałeczek z pieluchy kładę, żeby nie uderzał.. z pozostałych stron ma ochraniacz. Kup turystyczne dodatkowe - przyda się.

Skorzystałam z okazji, że mały zasnął przed 9 i zafarbowałam włosy po kilku latach bo Wero mi ostatnio naliczyła trochę siwych :-/ ju hu w końcu ja człowiek wygladam ;-) .. dziś będą zdecydowanie trzy drzemki w ciągu dnia bo mocno zasnął, chyba te upały go tak szybko wybudzały..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2019, 13:32

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od wczoraj katar... Mamy wszyscy :/ w sobotę miało być wesele, ale chyba się nie wykurujemy :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ostatnio strasznie schudłam, niby to nic po ciąży przecież się chudnie,ale ja już waze mniej niż przed pierwszą ciąża.. W dodatku ciągle mi słabo, ciśnienie mam 90 na 48. Co zbadać? Poza morfologia,bo tutaj wszystko ok:( ostatnio dużo chorowałam, teraz te upały, może to to?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez katar mamy we trojke, poza starszakiem ale on z kolei ma mocny kaszel wiec dzis tez inhalator w ruch musi isc. Nie wiem czy to wina alergii,klimatyzacji czy gwałtownych zmian pogody,raz goraco ze nie da sie wytrzymać a na nast dzien ledwo 20st... No coz oby to tylko lekkie infekcje u wszystkich i szybko minęły ;)
    Pau.em ja nie pomoge bo ja tak latwo nie gubie kg ale moze lepiej udać sie do lekarza?

• bumbum Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau Em powiem Ci, że ja ostatnio też odczuwam zmęczenie bardzo. Mam wrażenie, że pokłady energii już się wyczerpały, a nowych nie ma kiedy nabrać... Może to to? Upały też nie pomagają :/ A jak u Ciebie z jedzeniem? Jesz zdrowo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2019, 12:50

‹‹ 1142 1143 1144 1145 1146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ