Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj wesele to raczej nic fajnego dla takiego malucha, dla rodziców też z resztą, bo ciężko się na luzie pobawić. No ale różne są sytuacje, czasem nie ma wyboru.
My dziś byliśmy pobrać krew a jutro szczepienie. Nawet jakoś poszło, mam nadzieję, że jutro też będzie ok.
Mój mały po jakichś 2-3 tyg. intensywnego treningu trafił dziś stopą do buzi i ma niezłą satysfakcję ze ssania palucha 😁. Śmiesznie to wygląda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 11:47
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ja to się właśnie z tego śmieje jak czytam te niektóre komentarze na tej grupie a nie daj boże ktoś wyrazi inne zdanie to zaraz jest straszenie regulaminem już nie mówiąc o tym że moderatorki tej grupy karmią 3-4 letnie dzieci cycem co też jest moim zdaniem przesadą ale co kto lubi
-
Moja to na samą położenie jej na poduszce do karmienia jest wrzask i wyginania się dopiero jak zasnie to promieniami jej smoczek na pierś
mam nadzieję że to skok i minie niebawem.
Na długi weekend jedziemy do rodziców i teściów a nie chce mi się wysluchiwac ich cudownych rad ... -
ruda90 wrote:Moja to na samą położenie jej na poduszce do karmienia jest wrzask i wyginania się dopiero jak zasnie to promieniami jej smoczek na pierś
mam nadzieję że to skok i minie niebawem.
Na długi weekend jedziemy do rodziców i teściów a nie chce mi się wysluchiwac ich cudownych rad ... -
Oj mam to samo z małym... położę go "w jadłodajni" (na naszym łóżku) do karmienie to wrzask histeryczny, wyginanie się, mostki, więc najpierw głośno ustawiam w aplikacji suszarkę/ulewę/pociąg i macham mu nad uchem i się uspokaja, przyssawa do mnie dopiero i je, aż się zmęczy i zaśnie. A ja nie chce jeść to bujanko i do łóżeczka.
Ostatnio trzy dłuższe drzemki w dzień (w sumie ok5-6h) zamienił na cztery ok godzinne... więc 5x na dobę go usypiam, masakra. Czasem wózek robi robotę..Noce to zawsze przesypia więc wszystko mu wybaczę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 21:17
-
A ja od dwóch nocy śpię z małym, bo przyjechaliśmy na kilka dni do domu, a łóżeczko zostało na działce i powiem Wam, że to jest MASAKRA jak ten mały człowiek wierci się w nocy 🤦. Co chwilę go poprawiam, bo leży w poprzek łóżka i mnie okłada nogami. Jestem niewyspana 😴.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
My tez jesteśmy po chrzcie, super było. Malutka wytrzymała w kościele, potem w restauracji też fajnie się bawiła, trochę spała, trochę zabawiały ją babcię, także miałam czas żeby posiedzieć i pogadać
Lokal był klimatyzowany i dzisiaj mała ma zapchany nos, boje się że to początek kataru
Zobaczymy co dalej się bedzie działo bo w nocy słyszałam ze ma zapchany nos a teraz jakby tylko troszeczke...
-
Magda oby to nie było nic poważnego, drobny katar... poinhaluj, poodciągaj, fenistil w kropelkach też może pomóc - nam kazał pediatra podawać jeśli mały bdzie miał problem z katarem spływającym do gardła - podaje się łatwo - tyle kropel doustanie ile dziecko waży, ale chyba na dobę tyle.. nie doczytałam jeszcze ulotki, bo nie podawałam...
Malami znam to, dla tego z nim nie śpię ale ostro wędruje po swoim lóżeczku, głowa gdzieś w szczebelkach z boku łóżeczka od naszej strony i wtedy to go hamuje (zazwczaj tam wałeczek z pieluchy kładę, żeby nie uderzał.. z pozostałych stron ma ochraniacz. Kup turystyczne dodatkowe - przyda się.
Skorzystałam z okazji, że mały zasnął przed 9 i zafarbowałam włosy po kilku latach bo Wero mi ostatnio naliczyła trochę siwychju hu w końcu ja człowiek wygladam
.. dziś będą zdecydowanie trzy drzemki w ciągu dnia bo mocno zasnął, chyba te upały go tak szybko wybudzały..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2019, 13:32
-
nick nieaktualnyDziewczyny ostatnio strasznie schudłam, niby to nic po ciąży przecież się chudnie,ale ja już waze mniej niż przed pierwszą ciąża.. W dodatku ciągle mi słabo, ciśnienie mam 90 na 48. Co zbadać? Poza morfologia,bo tutaj wszystko ok:( ostatnio dużo chorowałam, teraz te upały, może to to?
-
nick nieaktualnyU nas tez katar mamy we trojke, poza starszakiem ale on z kolei ma mocny kaszel wiec dzis tez inhalator w ruch musi isc. Nie wiem czy to wina alergii,klimatyzacji czy gwałtownych zmian pogody,raz goraco ze nie da sie wytrzymać a na nast dzien ledwo 20st... No coz oby to tylko lekkie infekcje u wszystkich i szybko minęły
Pau.em ja nie pomoge bo ja tak latwo nie gubie kg ale moze lepiej udać sie do lekarza? -
Pau Em powiem Ci, że ja ostatnio też odczuwam zmęczenie bardzo. Mam wrażenie, że pokłady energii już się wyczerpały, a nowych nie ma kiedy nabrać... Może to to? Upały też nie pomagają
A jak u Ciebie z jedzeniem? Jesz zdrowo?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2019, 12:50