X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje że jestem. Dalej kpi i kp. Dalej bez mm.

Miałam zle wyniki cytologii, brałam leki i 2 tyg idę na powtórzenie.

Zośka daje czasem czadu ale jak to dziecko. Bawi się czasem o 3 w nocy ale to chociaż pranie zdejme.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pozatym wzięłam się za odchudzanie... jakiś dół mnie w związku z wagą złapał. Chciałabym wrócić do biegania. Ciężko to zorganizować przy laktatorze i uspianiu Małej. Tylko ode mnie je butle i tylko u mnie zasypia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka a moze zamiast biegania szybki spacer z wozkiem? Nie wiem jak mala ci spi w wozku ale z synkiem takim szybkim marszem chodziłam po pare km, teraz nie moge sobie na to pozwolic bo starszak by nie nadarzyl albo bylby szybko zmeczony... Teraz za to duzo po schodach biegam w domu i po malu waga spada ;)
    Mimo wszystko podziwiam za kpi ;)

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Staram się być kpi i jakieś małe zapasy mam.
    Niestety wózek parzy w dupke. Nawet btła juz w spacerowce na lezaco, żeby więcej widziała i tez nici. Zazwyczaj idziemy na plac zabaw i patrzy na inne dzieci wtedy jest ok. Mam też tule w razie dużych awantur ale nie będę z nią po 5 km w tuli chodzić....
    Na razie pilnuje się z jedzeniem i czasem wyjdę na 20 min na rolki... coś tam spada ale jeszczę długa droga.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez czasem wozek parzy ale nie odpuszczam i mala sie poddaje za to jak widzi babcie to wie ze babcia ja wezmie i wtedy juz pozamiatane...
    Ja z kolei tesknie za rowerem ale nie mam. W przyszlym roku to bedzie konieczny zakup bo w tym roku krucho z kasa ;) mam fotelik na rower dla dziecka to w przyszlym roku sie przyda a obecnie dziadek czasem wnuki w nim wozi...
    Mialam wczoraj gości i posiedzieliśmy do 2 a mala jak na złość dzis o 6 wstała. Normalnie wstaje 8-9. Eh...

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka, to trzymam kciuki za owocne odchudzanie 👍. Ja mam mega słabość do słodyczy niestety. Nie umiem obojętnie przejść obok 😁. Waga co prawda u mnie ok, tzn. mniej więcej jak przed ciążą, ale brzuch hmm pozostawia wiele do życzenia 😒.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Migotka83 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka, podziwiam że wogóle masz czas założyć rolki ;-) Ja przy tym kpi kompletnie życia nie mam. Myślę już o zakończeniu, ale tak mi szkoda i stoję w miejscu. U mnie odwrotnie, bo jestem obrzydliwie chuda, a nie ma czasu na jedzenie, więc potrafię na raz 2 czekolady wciagnąć. Oby nie skończyło się jakąś cukrzycą to kpi...

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja was podziwiam ze dajecie rade z kpi. Ja bym nie dała rady. My sie karmimy mm ale czasu mam jak na lekarstwo. Chcialam zacząć ćwiczyć ale nie mam kiedy. Dzisiaj zjadłam śniadanie dopiero o 12. Ale moja mała z trudem poleży sama 5 minut. Na dodatek teraz jak się obraca na wszystkie strony to nie mogę jej za bardzo zostawić nawet na chwilę. Na szczeście dzisiaj wychodzę ze znajomymi na parę godzin a mąż zostaję z malutką. Trochę odpocznę bo non stop tylko z dzieckiem.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, a na macie na podłodze samej nie zostawisz? Ja mojego na łóżku czy kanapie już dawno nie zostawiam bo by spadł, więc jak cokolwiek chcę zrobić to ląduje na podłodze :-).

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na macie zostawiam ale jak idę do toalety to jak wracam to często już jest poza mata 😩 także muszę się sprężać żeby coś zrobić. Poza tym ona tak sama leżeć nie chce, szybko się nudzi.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeszcze trochę i zacznie się czworakowanie, wtedy dopiero będzie 😁.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka ja tez od jakiegoś czasu zaczęłam ćwiczyć i na razie jakiś mega rezultatów nie ma bo schudłam kg 🙈 ale chociaż samopoczucie mam lepsze bo coś dla siebie robię 💪
    A swoją drogą jeszcze ani razu nie udało mi się zrobić całego "Skalpela" na raz 😂 bo jak nie Wojtuś się nudzi to Ala chce: jeść,pić,jabłko a nie jednak parówkę 🙈😂 albo mąż siedzi i komentuje moją 🍑 . I weź tu człowieku ćwicz 😉

symbolica, Lutyska, malami.91 lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em szkoda że zlikwidowałaś konto 😔
    Symbolica co u ciebie?

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę żeby coś na brzuch zacząć ćwiczyć... Ale zawsze któreś dziecko coś chce i wieczorem to już marzę żeby się położyć lub chociaż usiąść na tyłku bo ciągle nie ruchu i plecy już odczuwają
    ..

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety... mnie w ciąży zgubił brak ruchu :/ wcześniej biegalam pi 50 km na tydzień i robilam ok 80 km/ tydzień rowerem plus 3xw tyg siłownia. I nagle brak sportu a jedzenie takie samo.

U mnie Mąż solidarnie przytył ze mną. Tez jest na siebie zły.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Pau.Em szkoda że zlikwidowałaś konto 😔
    Symbolica co u ciebie?
    Wszystko dobrze, dziękuję :-) Trochę imprezowaliśmy w domu ostatnio (czwartek, piątek), tzn. znajomych mieliśmy z zaległymi urodzinami mężowymi i nowieckami, czyli pępkowymi. Mały grzeczny i pocieszny jak to zwykle przy gościach bywa... choć oczywiście narzekać na niego nie mogę, tylko czasami daje czadu.

Też własnie nie dowierzam, że Pau.Em. zlikwidowała konto.. może zatęskni i założy nowe :-)

Szukam właśnie wkładów do Brosa bo wczoraj nas chmary komarów atakowały podczas grillowania i w mieszkaniu też zauważyłam. Podobno w tym roku nie było akcji odkomarzania, to jest jakieś nieporozumienie...

da8300b52b.png
  • Migotka83 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie jakiś zestaw ćwiczeń na brzuch który można robić po cc? Brzuch mi nie wrócił jeszcze do stanu wyjsciowego przez co figura wygląda okropnie. Moze bym znalazła z 5min na tydzień żeby poćwiczyć? ;-)

Masakra w tym roku z komarami. My zakleilismy prawie wszystkie okna w mieszkaniu moskitierami a i tak cos wpadło i użarło dziecko. Ma taką plamę na czole. Czym to mozna smarować? Cebula?

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja natomiast cwicze z córcia, kładę ja na mate przed soba a ona patrzy zaciekawiona co ta matka tworzy:)
    Z lezeniem samej to max 5:)

Ewelcia85, Migotka83 lubią tę wiadomość

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica no imprezy cię usprawiedliwiają 😘
    Ja na ugryzienia u dzieci i u nas stosuje fenistil ale ostatnio w aptece nie było i mąż kupił z ziaji jakis bzyyy czy coś takiego i też daje radę 😉 Ostatnio moja najstarsza wróciła z wycieczki w zoo z 40! ukąszeniami komara ( szczególnie nogi ). Podobno komary "lubią" grupę O i moja Oliwką ją właśnie ma 😂
    Co do ćwiczeń to po cc nie pomogę, ja ćwiczę z Chodakowską ale padam potem na pysk 😎
    I na prawdę polecam aplikacje na telefon , przypominającą o piciu wody . Mi się wydawało , że sporo piję ale jak co godzin€ mam.przypomnienie to dopiero wiem ile wypić powinnam 👌😉

Migotka83 lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze święty co za noc. Zośka spala od 21 do 1. A od 1 do 5 nie. Nie wiem czemu. Nic jej nie było, po prostu nie chciała spać. Chyba dotknął nas regres snu. Mam nadzieję że to pojedyncza akcja. Padnę. Potrzebuje kubeł kawy. 😪😪😪

‹‹ 1146 1147 1148 1149 1150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ