X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daję nebu dose

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z soli inhalacje robie,jak dluzej się utrzymuje to nebudose.
    Symbolica ja juz tez malej dalam sprobowac ale taki okruszek ode mnie z obiadu. Akurat nie byly ziemniaki posolone ;) ja potem zjadłam sobie spokojnie obiad, a mala caly czas językiem mielila i patrzalam ze faktycznie to rozmielila sobie slina i bylo ok. Jak ja trzymam to by mi talerz zabrala. Jeszcze troche zaczekam ale pewnie za miesiac zacznę wprowadzac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 16:05

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę powoli wprowadzać jedzenie jak będzie miała 5.5 mc czyli za 2 tygodnie :)
    Nie wiadomo jeszcze hak to pójdzie a mam nadzieję że po jakimś czasie będę mogła mrożonki robić z mojego mleka i skończę być kpi. A laktator wyrzuce z 4 piętra :)

Lutyska, Migotka83 lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, nie wiem, w nocy nie śpi, w dzień maruda, tylko czyha na mojego palca i bardzo mocno zaciska dziąsła na nim. Chyba zęby. Albo zęby + skok 😔. Kupiłam dentinox n, użyję i zobaczę czy będzie jakiś efekt.

Dzisiaj Jaś ma 5 miesięcy i mimo kiepskiego nastroju udało nam się zrobić fajne zdjęcia 🙂. Dietę zaczynamy rozszerzać za około miesiąc. Jeśli będzie gotowy oczywiście 🙃.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 18:18

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny dajcie wsparcie bo wymiekam z tą moją zbuntowana 4 latka... Czasem jest mega słodziak a czasem mam ochotę oddać ja do okna życia albo do adopcji 🤣😋

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj już serio wyszłam z siebie. Moje dziecko usypia godzinę z rykiem jakby ją obdzierali ze skory :( macie jakieś rady na spokojny sen? Dodam ze cyc nie pomoże bo karmie mm. Noszenie na rękach powoduje czasem gorszy płacz :(

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaaa88 nie powiem niczego odkrywczego ale cierpkiwości kochana 😘 niektóre dzieci są po prostu bardziej wymagające 😉
    A swoją drogą przeglądałam dzisiaj messengera i przeczytałam wiadomości jak Wojtuś miał miesiąc i kurde jaka ja wtedy zdołowana byłam , żaliłam się mężowi że nie daje rady a małego męczy brzuszek itd... a teraz się z tego śmieję bo Wojtuś taki aniołek kochany jest 😉😘😘😘
    Ja mam mały sukces za sobą : od 4 dni Ala nie śpi już w naszym łóżku tylku w pokoju z Oliwką 💪 buntowała się strasznie ale na razie 1:0 dla mnie bo nie odpuszczam 😉

malami.91, KaroKaro lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 no to gratuluję sukcesu! I podziwiam za wytrwałość skoro piszesz ze się buntowała Alusia😉

Magdaaa88 może poprostu musisz przeczekać? Dzieciaki też miewają gorsze dni albo może to skok rozwojowy? Moja mała drugi dzień przy zasypianiu wieczornym też marudzi i nawet cyc jest blee, zganiam to na skok albo zęby...

MonisiaK nie strasz tak nas tą Twoją czterolatką bo ja bym chciała mieć drugie bobo jeszcze 😂 Cierpliwości kochana!

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak miałyście plamienia to miesiąc później już normalny okres czy jeszcze jest szansa, że trochę się to przeciągnie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda u nas jest to samo. Ani cyc,ani noszenie-nic nie pomaga. Normalnie padam. Mysle ze to mogą byc zeby u nas. Synek na 5 m-cy mial juz 2 czyli czas podobny a mala wszystko do buzi pcha, przy cycu nerw wiec tak tez jej sie nie da uspac. Jedynie pomaga jak klade sie z nia ale trwa to dluuuugo. Dobrze ze starszak sie ladnie po poludniu bawil bo chyba dobra godzine usypialam corcie i na wieczor tez... Szybciej ja bym zasnela niz mala.

Ewelcia gratuluje sukcesu i wytrwalosci.
    Monisiak znam to tez. Normalnie jak nie jedno to drugie ma jakies ale... A najgorzej jak dwojka jest nieznosna. Wtedy mam ochote zostawic ich samych i wyjsc na dluugi spacer czego oczywiscie w zyciu bym nie zrobila zeby bez opieki ich zostawic ;)

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisiak kurde jak ja cię rozumiem 😂 Ogólnie moje dzieciaki to kochane i grzeczne są ale trafia się co i rusz taki dzień , że Oliwia pyskuje albo marudzi , Ali nic nie pasuje a Wojtuś nie schodzi z rąk. Normalnie szału można dostać czasami .
    Ogolnie nie pocieszę bo dziecko w każdym wieku może dać popalić 😂😂😂 ja to czekam az Oliwia wejdzie w wiek nastoletni wtedy to czuje będą awantury odchodzić bo charakterek to moja pierworodna ma 😎😂

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę ogarnięcia przy dwójce bądź 3 dzieci. Ja z jedynie wymiekkam czasem... A jeszcze pomyślę ze kiedyś chciałam mieć bliźniaki to dziękuję ze jednak ktoś nade mną czuwał i nie spełnił mojej prośby. Jak słyszę teraz bezdzietnych ze oni chcieliby bliźniaki to się smieje 😂😂😂...

Nie mogę doczekać się 5.07. Jadę do ginekologa. SAMA.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 06:21

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chciałam mieć bliźniaki ale na szczęście jest tylko Ala nie wiem jak bym dała sobie radę z 2 :) a mąż już mówi o rodzenstwie...

Byliśmy z Ala i neurloga na wzmożone napięcie nieprawidłowo ułożona lewą stopę i skośna główkę z tyłu :/ dostaliśmy skierowanie na rehabilitację ale na NFZ są takie terminy ze szok szukamy czegoś prywatnie... Babka pyta czy mała się obraca ją mówię że tak ale tylko przez prawe ramię a ona "w tym wieku powinna już przez oba" masakra !!!

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już 2 razy miałam plemienia ale takiego "prawdziwego" okresu brak :)

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Ja też chciałam mieć bliźniaki ale na szczęście jest tylko Ala nie wiem jak bym dała sobie radę z 2 :) a mąż już mówi o rodzenstwie...

Byliśmy z Ala i neurloga na wzmożone napięcie nieprawidłowo ułożona lewą stopę i skośna główkę z tyłu :/ dostaliśmy skierowanie na rehabilitację ale na NFZ są takie terminy ze szok szukamy czegoś prywatnie... Babka pyta czy mała się obraca ją mówię że tak ale tylko przez prawe ramię a ona "w tym wieku powinna już przez oba" masakra !!!

U nas tez tak było ale z polecenia znajomych udało nam się załatwić prywatnie rehabilitanta który przyjeżdża do domu. Oprócz tego na główkę kupiliśmy poduszkę head care i obecnie po niecałych 2 miesiącach jest duża poprawa w wyglądzie główki. Po rehabilitacji tez widać duża różnice.

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnych plamien. Okresu nie widać, nie słychać. Jakoś nie tęsknie :P

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki był u Was problem z główką ?
    Jak często cwiczycie ? Jeżeli mogę spytać jakinjest koszt 1 wizyty rehabilitantów ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 08:07

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas była asymetria ułożeniowa, wzmożone napięcie z prawej strony (leżała głównie na prawej stronie). Główka była spłaszczona z prawej strony (neurolog też ją określił jako skośna). Fizjoterapeuta za wizytę brał 80 zł. Mieliśmy 6 spotkań i fizjoterapeuta powiedział, że jest ok, żeby zrobić przerwę miesięczną i zobaczymy czy dalej bedzie potrzeba rehabilitacja. A to jest bardzo dobry fizjoterapeuta, pracuje w wczesnym wspomaganiu rozwoju.

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    Ja nie mam żadnych plamien. Okresu nie widać, nie słychać. Jakoś nie tęsknie :P
    U mnie też się nie zapowiada i też wcale nie tęsknie 😉
    U mojego Wojtusia też jest delikatnie spłaszczona główka ale ja już 2 razy mówiłam o tym pediatrze i za kazdym razem słyszałam , że ma czas na wyrównanie 😲

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• amir Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My niestety też mamy skośna główkę z powodu asymetrii ułozeniowej 2 miesiace fizjo i teraz też mamy miesięczna przerwę bo już ładnie w osi głowę trzyma i coraz chętniej sam przekreca głowę w prawo u nas koszt wizyty to 90 zł, mamy też head care ale tylko w wózku bo jak kładę małego na drzemke na tej poduszce to pochrapuje, byliśmy też 2x u osteopaty mam nadzieję że się ta główka naprostuje bo u dziewczynki to się pod włosami ukryje a u chłopca będzie trudniej

‹‹ 1148 1149 1150 1151 1152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ