Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa z soli inhalacje robie,jak dluzej się utrzymuje to nebudose.
Symbolica ja juz tez malej dalam sprobowac ale taki okruszek ode mnie z obiadu. Akurat nie byly ziemniaki posolone
ja potem zjadłam sobie spokojnie obiad, a mala caly czas językiem mielila i patrzalam ze faktycznie to rozmielila sobie slina i bylo ok. Jak ja trzymam to by mi talerz zabrala. Jeszcze troche zaczekam ale pewnie za miesiac zacznę wprowadzac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 16:05
-
Ja będę powoli wprowadzać jedzenie jak będzie miała 5.5 mc czyli za 2 tygodnie

Nie wiadomo jeszcze hak to pójdzie a mam nadzieję że po jakimś czasie będę mogła mrożonki robić z mojego mleka i skończę być kpi. A laktator wyrzuce z 4 piętra
Lutyska, Migotka83 lubią tę wiadomość
-
Symbolica, nie wiem, w nocy nie śpi, w dzień maruda, tylko czyha na mojego palca i bardzo mocno zaciska dziąsła na nim. Chyba zęby. Albo zęby + skok 😔. Kupiłam dentinox n, użyję i zobaczę czy będzie jakiś efekt.
Dzisiaj Jaś ma 5 miesięcy i mimo kiepskiego nastroju udało nam się zrobić fajne zdjęcia 🙂. Dietę zaczynamy rozszerzać za około miesiąc. Jeśli będzie gotowy oczywiście 🙃.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 18:18
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Magdaaa88 nie powiem niczego odkrywczego ale cierpkiwości kochana 😘 niektóre dzieci są po prostu bardziej wymagające 😉
A swoją drogą przeglądałam dzisiaj messengera i przeczytałam wiadomości jak Wojtuś miał miesiąc i kurde jaka ja wtedy zdołowana byłam , żaliłam się mężowi że nie daje rady a małego męczy brzuszek itd... a teraz się z tego śmieję bo Wojtuś taki aniołek kochany jest 😉😘😘😘
Ja mam mały sukces za sobą : od 4 dni Ala nie śpi już w naszym łóżku tylku w pokoju z Oliwką 💪 buntowała się strasznie ale na razie 1:0 dla mnie bo nie odpuszczam 😉
malami.91, KaroKaro lubią tę wiadomość
-
Ewelcia85 no to gratuluję sukcesu! I podziwiam za wytrwałość skoro piszesz ze się buntowała Alusia😉
Magdaaa88 może poprostu musisz przeczekać? Dzieciaki też miewają gorsze dni albo może to skok rozwojowy? Moja mała drugi dzień przy zasypianiu wieczornym też marudzi i nawet cyc jest blee, zganiam to na skok albo zęby...
MonisiaK nie strasz tak nas tą Twoją czterolatką bo ja bym chciała mieć drugie bobo jeszcze 😂 Cierpliwości kochana!
Ewelcia85 lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
nick nieaktualnyMagda u nas jest to samo. Ani cyc,ani noszenie-nic nie pomaga. Normalnie padam. Mysle ze to mogą byc zeby u nas. Synek na 5 m-cy mial juz 2 czyli czas podobny a mala wszystko do buzi pcha, przy cycu nerw wiec tak tez jej sie nie da uspac. Jedynie pomaga jak klade sie z nia ale trwa to dluuuugo. Dobrze ze starszak sie ladnie po poludniu bawil bo chyba dobra godzine usypialam corcie i na wieczor tez... Szybciej ja bym zasnela niz mala.
Ewelcia gratuluje sukcesu i wytrwalosci.
Monisiak znam to tez. Normalnie jak nie jedno to drugie ma jakies ale... A najgorzej jak dwojka jest nieznosna. Wtedy mam ochote zostawic ich samych i wyjsc na dluugi spacer czego oczywiscie w zyciu bym nie zrobila zeby bez opieki ich zostawic
Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
Monisiak kurde jak ja cię rozumiem 😂 Ogólnie moje dzieciaki to kochane i grzeczne są ale trafia się co i rusz taki dzień , że Oliwia pyskuje albo marudzi , Ali nic nie pasuje a Wojtuś nie schodzi z rąk. Normalnie szału można dostać czasami .
Ogolnie nie pocieszę bo dziecko w każdym wieku może dać popalić 😂😂😂 ja to czekam az Oliwia wejdzie w wiek nastoletni wtedy to czuje będą awantury odchodzić bo charakterek to moja pierworodna ma 😎😂 -
Zazdroszczę ogarnięcia przy dwójce bądź 3 dzieci. Ja z jedynie wymiekkam czasem... A jeszcze pomyślę ze kiedyś chciałam mieć bliźniaki to dziękuję ze jednak ktoś nade mną czuwał i nie spełnił mojej prośby. Jak słyszę teraz bezdzietnych ze oni chcieliby bliźniaki to się smieje 😂😂😂...
Nie mogę doczekać się 5.07. Jadę do ginekologa. SAMA.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 06:21
-
Ja też chciałam mieć bliźniaki ale na szczęście jest tylko Ala nie wiem jak bym dała sobie radę z 2
a mąż już mówi o rodzenstwie...
Byliśmy z Ala i neurloga na wzmożone napięcie nieprawidłowo ułożona lewą stopę i skośna główkę z tyłu
dostaliśmy skierowanie na rehabilitację ale na NFZ są takie terminy ze szok szukamy czegoś prywatnie... Babka pyta czy mała się obraca ją mówię że tak ale tylko przez prawe ramię a ona "w tym wieku powinna już przez oba" masakra !!!
-
ruda90 wrote:Ja też chciałam mieć bliźniaki ale na szczęście jest tylko Ala nie wiem jak bym dała sobie radę z 2
a mąż już mówi o rodzenstwie...
Byliśmy z Ala i neurloga na wzmożone napięcie nieprawidłowo ułożona lewą stopę i skośna główkę z tyłu
dostaliśmy skierowanie na rehabilitację ale na NFZ są takie terminy ze szok szukamy czegoś prywatnie... Babka pyta czy mała się obraca ją mówię że tak ale tylko przez prawe ramię a ona "w tym wieku powinna już przez oba" masakra !!!
U nas tez tak było ale z polecenia znajomych udało nam się załatwić prywatnie rehabilitanta który przyjeżdża do domu. Oprócz tego na główkę kupiliśmy poduszkę head care i obecnie po niecałych 2 miesiącach jest duża poprawa w wyglądzie główki. Po rehabilitacji tez widać duża różnice.
-
U nas była asymetria ułożeniowa, wzmożone napięcie z prawej strony (leżała głównie na prawej stronie). Główka była spłaszczona z prawej strony (neurolog też ją określił jako skośna). Fizjoterapeuta za wizytę brał 80 zł. Mieliśmy 6 spotkań i fizjoterapeuta powiedział, że jest ok, żeby zrobić przerwę miesięczną i zobaczymy czy dalej bedzie potrzeba rehabilitacja. A to jest bardzo dobry fizjoterapeuta, pracuje w wczesnym wspomaganiu rozwoju.
-
U mnie też się nie zapowiada i też wcale nie tęsknie 😉Papapatka wrote:Ja nie mam żadnych plamien. Okresu nie widać, nie słychać. Jakoś nie tęsknie

U mojego Wojtusia też jest delikatnie spłaszczona główka ale ja już 2 razy mówiłam o tym pediatrze i za kazdym razem słyszałam , że ma czas na wyrównanie 😲 -
My niestety też mamy skośna główkę z powodu asymetrii ułozeniowej 2 miesiace fizjo i teraz też mamy miesięczna przerwę bo już ładnie w osi głowę trzyma i coraz chętniej sam przekreca głowę w prawo u nas koszt wizyty to 90 zł, mamy też head care ale tylko w wózku bo jak kładę małego na drzemke na tej poduszce to pochrapuje, byliśmy też 2x u osteopaty mam nadzieję że się ta główka naprostuje bo u dziewczynki to się pod włosami ukryje a u chłopca będzie trudniej

macie jakieś rady na spokojny sen? Dodam ze cyc nie pomoże bo karmie mm. Noszenie na rękach powoduje czasem gorszy płacz