Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa z soli inhalacje robie,jak dluzej się utrzymuje to nebudose.
Symbolica ja juz tez malej dalam sprobowac ale taki okruszek ode mnie z obiadu. Akurat nie byly ziemniaki posoloneja potem zjadłam sobie spokojnie obiad, a mala caly czas językiem mielila i patrzalam ze faktycznie to rozmielila sobie slina i bylo ok. Jak ja trzymam to by mi talerz zabrala. Jeszcze troche zaczekam ale pewnie za miesiac zacznę wprowadzac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 16:05
-
Ja będę powoli wprowadzać jedzenie jak będzie miała 5.5 mc czyli za 2 tygodnie
Nie wiadomo jeszcze hak to pójdzie a mam nadzieję że po jakimś czasie będę mogła mrożonki robić z mojego mleka i skończę być kpi. A laktator wyrzuce z 4 piętraLutyska, Migotka83 lubią tę wiadomość
-
Symbolica, nie wiem, w nocy nie śpi, w dzień maruda, tylko czyha na mojego palca i bardzo mocno zaciska dziąsła na nim. Chyba zęby. Albo zęby + skok 😔. Kupiłam dentinox n, użyję i zobaczę czy będzie jakiś efekt.
Dzisiaj Jaś ma 5 miesięcy i mimo kiepskiego nastroju udało nam się zrobić fajne zdjęcia 🙂. Dietę zaczynamy rozszerzać za około miesiąc. Jeśli będzie gotowy oczywiście 🙃.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 18:18
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Magdaaa88 nie powiem niczego odkrywczego ale cierpkiwości kochana 😘 niektóre dzieci są po prostu bardziej wymagające 😉
A swoją drogą przeglądałam dzisiaj messengera i przeczytałam wiadomości jak Wojtuś miał miesiąc i kurde jaka ja wtedy zdołowana byłam , żaliłam się mężowi że nie daje rady a małego męczy brzuszek itd... a teraz się z tego śmieję bo Wojtuś taki aniołek kochany jest 😉😘😘😘
Ja mam mały sukces za sobą : od 4 dni Ala nie śpi już w naszym łóżku tylku w pokoju z Oliwką 💪 buntowała się strasznie ale na razie 1:0 dla mnie bo nie odpuszczam 😉malami.91, KaroKaro lubią tę wiadomość
-
Ewelcia85 no to gratuluję sukcesu! I podziwiam za wytrwałość skoro piszesz ze się buntowała Alusia😉
Magdaaa88 może poprostu musisz przeczekać? Dzieciaki też miewają gorsze dni albo może to skok rozwojowy? Moja mała drugi dzień przy zasypianiu wieczornym też marudzi i nawet cyc jest blee, zganiam to na skok albo zęby...
MonisiaK nie strasz tak nas tą Twoją czterolatką bo ja bym chciała mieć drugie bobo jeszcze 😂 Cierpliwości kochana!
Ewelcia85 lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
nick nieaktualnyMagda u nas jest to samo. Ani cyc,ani noszenie-nic nie pomaga. Normalnie padam. Mysle ze to mogą byc zeby u nas. Synek na 5 m-cy mial juz 2 czyli czas podobny a mala wszystko do buzi pcha, przy cycu nerw wiec tak tez jej sie nie da uspac. Jedynie pomaga jak klade sie z nia ale trwa to dluuuugo. Dobrze ze starszak sie ladnie po poludniu bawil bo chyba dobra godzine usypialam corcie i na wieczor tez... Szybciej ja bym zasnela niz mala.
Ewelcia gratuluje sukcesu i wytrwalosci.
Monisiak znam to tez. Normalnie jak nie jedno to drugie ma jakies ale... A najgorzej jak dwojka jest nieznosna. Wtedy mam ochote zostawic ich samych i wyjsc na dluugi spacer czego oczywiscie w zyciu bym nie zrobila zeby bez opieki ich zostawicEwelcia85 lubi tę wiadomość
-
Monisiak kurde jak ja cię rozumiem 😂 Ogólnie moje dzieciaki to kochane i grzeczne są ale trafia się co i rusz taki dzień , że Oliwia pyskuje albo marudzi , Ali nic nie pasuje a Wojtuś nie schodzi z rąk. Normalnie szału można dostać czasami .
Ogolnie nie pocieszę bo dziecko w każdym wieku może dać popalić 😂😂😂 ja to czekam az Oliwia wejdzie w wiek nastoletni wtedy to czuje będą awantury odchodzić bo charakterek to moja pierworodna ma 😎😂 -
Zazdroszczę ogarnięcia przy dwójce bądź 3 dzieci. Ja z jedynie wymiekkam czasem... A jeszcze pomyślę ze kiedyś chciałam mieć bliźniaki to dziękuję ze jednak ktoś nade mną czuwał i nie spełnił mojej prośby. Jak słyszę teraz bezdzietnych ze oni chcieliby bliźniaki to się smieje 😂😂😂...
Nie mogę doczekać się 5.07. Jadę do ginekologa. SAMA.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 06:21
-
Ja też chciałam mieć bliźniaki ale na szczęście jest tylko Ala nie wiem jak bym dała sobie radę z 2
a mąż już mówi o rodzenstwie...
Byliśmy z Ala i neurloga na wzmożone napięcie nieprawidłowo ułożona lewą stopę i skośna główkę z tyłudostaliśmy skierowanie na rehabilitację ale na NFZ są takie terminy ze szok szukamy czegoś prywatnie... Babka pyta czy mała się obraca ją mówię że tak ale tylko przez prawe ramię a ona "w tym wieku powinna już przez oba" masakra !!!
-
ruda90 wrote:Ja też chciałam mieć bliźniaki ale na szczęście jest tylko Ala nie wiem jak bym dała sobie radę z 2
a mąż już mówi o rodzenstwie...
Byliśmy z Ala i neurloga na wzmożone napięcie nieprawidłowo ułożona lewą stopę i skośna główkę z tyłudostaliśmy skierowanie na rehabilitację ale na NFZ są takie terminy ze szok szukamy czegoś prywatnie... Babka pyta czy mała się obraca ją mówię że tak ale tylko przez prawe ramię a ona "w tym wieku powinna już przez oba" masakra !!!
U nas tez tak było ale z polecenia znajomych udało nam się załatwić prywatnie rehabilitanta który przyjeżdża do domu. Oprócz tego na główkę kupiliśmy poduszkę head care i obecnie po niecałych 2 miesiącach jest duża poprawa w wyglądzie główki. Po rehabilitacji tez widać duża różnice.
-
U nas była asymetria ułożeniowa, wzmożone napięcie z prawej strony (leżała głównie na prawej stronie). Główka była spłaszczona z prawej strony (neurolog też ją określił jako skośna). Fizjoterapeuta za wizytę brał 80 zł. Mieliśmy 6 spotkań i fizjoterapeuta powiedział, że jest ok, żeby zrobić przerwę miesięczną i zobaczymy czy dalej bedzie potrzeba rehabilitacja. A to jest bardzo dobry fizjoterapeuta, pracuje w wczesnym wspomaganiu rozwoju.
-
Papapatka wrote:Ja nie mam żadnych plamien. Okresu nie widać, nie słychać. Jakoś nie tęsknie
U mojego Wojtusia też jest delikatnie spłaszczona główka ale ja już 2 razy mówiłam o tym pediatrze i za kazdym razem słyszałam , że ma czas na wyrównanie 😲 -
My niestety też mamy skośna główkę z powodu asymetrii ułozeniowej 2 miesiace fizjo i teraz też mamy miesięczna przerwę bo już ładnie w osi głowę trzyma i coraz chętniej sam przekreca głowę w prawo u nas koszt wizyty to 90 zł, mamy też head care ale tylko w wózku bo jak kładę małego na drzemke na tej poduszce to pochrapuje, byliśmy też 2x u osteopaty mam nadzieję że się ta główka naprostuje bo u dziewczynki to się pod włosami ukryje a u chłopca będzie trudniej