Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Papatka znam ten ból mój je z cycka w nocy i po drzemkach także ściągam tylko 3-4x dziennie bo jak nie śpi to nawet nie ma mowy żeby ruszył cycka, w niedzielę byliśmy u znajomych miało być tylko 3h ale mąż jak to mąż zajął się piwem i jeszcze chwilę jeszcze chwilę dobrze ze mnie tknelo żeby laktator wziąć... Także niby wyszliśmy ale w ogóle za bardzo nie pogadałam z koleżankami bo a to się małym zająć a to dać butle to mleko ściągnąć.. Miałam już to rzucać w tym miesiącu to wyszła ta anemia, już odczuwamy skutki brania żelaza więc testowanie teraz mm raczej nie wchodzi w grę
-
amir wrote:Papatka znam ten ból mój je z cycka w nocy i po drzemkach także ściągam tylko 3-4x dziennie bo jak nie śpi to nawet nie ma mowy żeby ruszył cycka, w niedzielę byliśmy u znajomych miało być tylko 3h ale mąż jak to mąż zajął się piwem i jeszcze chwilę jeszcze chwilę dobrze ze mnie tknelo żeby laktator wziąć... Także niby wyszliśmy ale w ogóle za bardzo nie pogadałam z koleżankami bo a to się małym zająć a to dać butle to mleko ściągnąć.. Miałam już to rzucać w tym miesiącu to wyszła ta anemia, już odczuwamy skutki brania żelaza więc testowanie teraz mm raczej nie wchodzi w grę
A jakie żelazo podajesz? My najpierw actiferol start a teraz actiferol krople i nie ma zaparć.
-
My podajemy innofer baby, jutro. Kupuje actiferol po konsultacji z pediatra zobaczymy jak bedzie
My byliśmy u pediatry bo od jakiegoś czasu Kuba dużo gorzej śpi i niechętnie je i dostaliśmy skierowanie na podstawowe badania
A co do przyczyn nasz na pewno był za szybko odpępniony bo cc nagle po nocy a moje podejrzenia stąd że normalnie w 1 dobie noworodki maja hemoglobine ok 20 a nasz miał 16.. No a poza tym długa żółtaczkw też predysponuje do rozwoju anemii, która de facto w 4 miesiącu jest fizjologiczna no ale my mamy hemoglobine jeszcze niższą dlatego suplementacja żelaza -
Bumbum, my bylismy tylko raz na bioderkach i wszystko ok, tylko zabronil spać na boku. Ale nie przewiążę dziecka do łóżka jak się kręci
Dziewczyny, u nas zdecydowanie Actiferol. Po Innofer był placz i ból brzuszka. Mała ciągle to bierze ze względu na hipotrofię i wcześniactwo.
Dziewczyny, co do kpi... ja juz tez mam dosc... No właśnie noc się kończy, a ja jeszcze nie spałamNie mam siły już na nic. Do ludzi to wychodzę jak trzeba z Malutką do lekarza jechać i tyle... Chyba rzucę to szybko. Znam mnóstwo dziewczyn które od początku tylko mm bo im sie kp nie chciało i mają zupełnie zdrowe dzieci
Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -
Migotka ja chodzę na zakupy do Tesco.pl 😂😂😂... stwierdziłam z Mężem ze to bez sensu jeździć wiec nam przywożą.
U mnie jest jeszcze problem z tym ze wózek parzy w dupke. Ostatnio fotelik samochodowy tez zaczął... pp 15 min jazdy dostała ataku histerii, płacz ksztuszenie się od placzu aż ja wciągnęłam i spionizowalam. No ale najlepiej zaprosić do obiad... żeby już wpaść z obiadem do nas to nie... eh. A wiadomo w domu nam łatwiej bo i fotel wygodny do ściągania sprzęt do mycia mrożonki jak coś podgrzewacz... nikt tego nie zrozumie dopóki sam nie przejdzie. -
Papapatka wrote:Tak. Dostałam odpowiedz "lżej juz nie będzie"... także ten... no...
To ja Ci się nie dziwię że nie masz ochoty do nikogo wychodzić jak takie teksty słyszysz... Masakra!
Wszystkie dziewczyny kpi jesteście super silnymi babkami😘 możemy Was tylko podziwiać i wspierać!
Papapatka, Ewelcia85 lubią tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Dzięki Dziewczyny za miłe słowa i zrozumienie. Niestety lekko nie jest... Mam jakis kryzys bo widzę same minusy i wrażenie, że to sie nigdy nie skończy
Ja też nie podaję witaminy c przy actiferolu.Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019