Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was miała przepisany sanosvit calcium na katar/kaszel?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 12:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum ja mialam a czemu pytasz?
    Malami jakbym czytała o sobie. Tez wczoraj kupilam dentinox, mala piszczy,pcha rece do buzi itp (dokładnie tak jak napisałaś- az sie zastanawialam czy to ja tego nie napisalam) i tez mam gorsze dni to mysle o tym zeby kupic mm i dac spokoj z kp. Potem kryzys mija ;) o tyle dobrze ze mala pije z butli wiec dzis tez sciagalam zeby jechac z synem do fryzjera a do malej babcia przyszla. Chociaz na 1 godz wyszłam z domu bez malej bo sama to nie wiem kiedy i gdzie.chyba tylko do lekarza moge sama isc :p

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Czy któraś z Was miała przepisany sanosvit calcium na katar/kaszel?

My mieliśmy podawać Małej 1,5ml 2x dziennie jak miała zapchany nos przez sapkę, miała wtedy 7-8 tyg. Podałam jej 2 razy i za każdym razem zwymiotowała ale była wtedy malutka, teraz jak dostawała nifuroksazyd który też jest słodki to już w było wszystko ok😉

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja mam 2x 2,5ml i cały czas wypluwa co podaję :/ A czy podawałyście dalej normalnie vit D? W ulotce jest napisane, żeby ostrożnie z tym jeśli się podaje wit. D.

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podawałam normalnie z witamina D, nie brałbym też tej ulotki całkowicie pod uwagę bo tam jest też napisane że można podawać chyba od 6r.ż. A skoro lekarze przepisują takim maluszkom to nie bez powodu i raczej wiedza co robią

Bumbum może spróbuj podawać po kropelce i na leżąco ja tak podawałam na początku nifuroksazyd bo bałam się że też będzie wymiotować i mała nawet nie zauważyła że coś jej podaje :)

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum a jak podajesz? Ja mialam po 2ml ale to bylo jak mala miala 2 m-ce i mialam wit d normalnie dawać, do tego chyba wit c i fenistil mialam. Zalecenia od pewnej pediatry.
    Ja dawalam ze strzykawki prawie na lezaco, tzn trzymam tak mala i jakby sie zakrztusila to reagowalam a wstrzykiwalam po trochu zeby polknela ze slina. Lepiej dluzej dawac ale zeby polknela i rezultaty byly ;)

• bumbum Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też podaje strzykawką, ale chyba rzeczywiście muszę uzbroić się w cierpliwość i po kropelce :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33 stopnie o godz.19 🥵. W mieszkaniu mamy 30 🥺. Jak u Was?

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na zewnątrz 32 stopnie a w domu 28.2 😉 szału mnie ma i w pokoju 2 wiatraki chodzą 😎

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 28 w mieszkaniu a na zewnątrz 34... Wykąpalam Małą a za chwilę i tak się całe kleiłyśmy do siebie przy karmieniu 😂

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis 36 w cieniu, obecnie juz 27 i silny wiatr a w domu 26,6 st. Pootwieralam okna mam nadzieje ze w domu się oziebi. Jutro ma byc juz "tylko" 24 st to chociaz 2 dni przyjemniejsze beda ;)
    My po obiedzie nad jezioro pojechaliśmy. Mala w cieniu spala a my z mężem na zmiane w wodzie ze starszakiem.woda ciepla ale przyjemnie bylo ;)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te upały są wykańczające. U mnie 30stopni w mieszkaniu, ale zrobiłam przeciąg to jest w miarę ok. A tak wiatrak od 10 do 19 chodził non stop. Trzeba chyba pomyśleć o klimie..
    Jacek ma jutro przed 11 szczepienie więc dobrze że upał sobie odpuści.. a ma wrócić jeszcze na niedzielę i poniedziałek..

Jakie macie dawkowanie tego żelaza? jak często robicie morfologię dzieciakom? I jaki poziom nie jest ok?

da8300b52b.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    U nas dzis 36 w cieniu, obecnie juz 27 i silny wiatr a w domu 26,6 st. Pootwieralam okna mam nadzieje ze w domu się oziebi. Jutro ma byc juz "tylko" 24 st to chociaz 2 dni przyjemniejsze beda ;)
    My po obiedzie nad jezioro pojechaliśmy. Mala w cieniu spala a my z mężem na zmiane w wodzie ze starszakiem.woda ciepla ale przyjemnie bylo ;)
    O tak klima 👌 w tym roku remontujemy przedpokój i pokoj dzieciaków ale klima to nasz plan na przyszły rok

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Łodzi jutro ma być niby 22...jakoś ciężko mi w to uwierzyć, bo teraz jest jeszcze 30, żadna burza się nie szykuje. Wieje mocno to robimy przeciąg, ale mały i tak miał duży problem z zaśnięciem, płakał, gorąco mu biedakowi. Mieliśmy dziś na działkę jechać, ale stwierdziłam, że bez sensu skoro jutro ochłodzenie a teraz żałuję...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 22:06

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na zewnątrz było 36 a w mieszkaniu 26.6. jutro ma być 25, więc odpoczniemy. Odpuściliśmy sobie oczywiście spacer, mąż chciał pójść ok. 20:00, ale też zabroniłam, bo wciąż było 33... Jutro nadrobimy :)

• amir Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O losie dziś między 2 a 4.30 moje dziecko stwierdziło że chce się bawić a teraz obudził się już na cyca nie wiem jak się nazywam..

W kwestii żelaza to my mamy 15 mg dziennie bierzemy już 2 tygodnie pewnie gdzieś za 3 powtórzymy morfologie, ostatnio miał hemoglobine 9 niskie mcv i hematokryt
    Żelaza nie robiłam bo to akurat kiepski parametr lepsza ferrytyna bo ocenia zapasy żelaza też mieliśmy obniżona 59 a norma chyba od 75 w moim lab

symbolica lubi tę wiadomość

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    O losie dziś między 2 a 4.30 moje dziecko stwierdziło że chce się bawić a teraz obudził się już na cyca nie wiem jak się nazywam..

W kwestii żelaza to my mamy 15 mg dziennie bierzemy już 2 tygodnie pewnie gdzieś za 3 powtórzymy morfologie, ostatnio miał hemoglobine 9 niskie mcv i hematokryt
    Żelaza nie robiłam bo to akurat kiepski parametr lepsza ferrytyna bo ocenia zapasy żelaza też mieliśmy obniżona 59 a norma chyba od 75 w moim lab
    Łącze się w bólu, mój chyba od 5 gada... Nawet nie wiem o której bo trochę mi zajęło obudzenie się 🥴

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj chłodniej. Liczę na jakąś dłuższą drzemkę w dzień... pewnie się przelicze ;P

Edit:
    5 mc na moim mleku! ❤
    5 ciężkich, pięknych miesięcy 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 07:41

amir, bumbum, Ewelcia85, KaroKaro, Migotka83, nick nieaktualny, baranosia lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka Jesteś silna babka :)
    Jak ten czas leci juz 5 miesięcy te bąble mają i Macierzyński się już kończy, kiedyś naiwna myślałam że po pół roku wrócę do pracy :)

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe... dzięki.
    No cóż, ja wzięłam z góry rok a już teraz martwię się co dalej. Zmienię na pewno wymiar etatu na mniejszy (wtedy przez rok nie mogą mnie zwolnic) i wrócić musze. Dobrze ze Teściowa zaproponowała ze zajmie się Mała, nie chce jej puszczać do żłobka na chwile obecna. Pewnie wrócę do pracy na 1/2 etatu albo 3/5... dzięki Bogu za taką teściowa. Chociaż wiadomo, trochę boje się takiej relacji.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
‹‹ 1151 1152 1153 1154 1155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ