Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBumbum ja mialam a czemu pytasz?
Malami jakbym czytała o sobie. Tez wczoraj kupilam dentinox, mala piszczy,pcha rece do buzi itp (dokładnie tak jak napisałaś- az sie zastanawialam czy to ja tego nie napisalam) i tez mam gorsze dni to mysle o tym zeby kupic mm i dac spokoj z kp. Potem kryzys mijao tyle dobrze ze mala pije z butli wiec dzis tez sciagalam zeby jechac z synem do fryzjera a do malej babcia przyszla. Chociaz na 1 godz wyszłam z domu bez malej bo sama to nie wiem kiedy i gdzie.chyba tylko do lekarza moge sama isc :p
-
bumbum wrote:Czy któraś z Was miała przepisany sanosvit calcium na katar/kaszel?
My mieliśmy podawać Małej 1,5ml 2x dziennie jak miała zapchany nos przez sapkę, miała wtedy 7-8 tyg. Podałam jej 2 razy i za każdym razem zwymiotowała ale była wtedy malutka, teraz jak dostawała nifuroksazyd który też jest słodki to już w było wszystko ok😉🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Podawałam normalnie z witamina D, nie brałbym też tej ulotki całkowicie pod uwagę bo tam jest też napisane że można podawać chyba od 6r.ż. A skoro lekarze przepisują takim maluszkom to nie bez powodu i raczej wiedza co robią
Bumbum może spróbuj podawać po kropelce i na leżąco ja tak podawałam na początku nifuroksazyd bo bałam się że też będzie wymiotować i mała nawet nie zauważyła że coś jej podaje🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
nick nieaktualnyBumbum a jak podajesz? Ja mialam po 2ml ale to bylo jak mala miala 2 m-ce i mialam wit d normalnie dawać, do tego chyba wit c i fenistil mialam. Zalecenia od pewnej pediatry.
Ja dawalam ze strzykawki prawie na lezaco, tzn trzymam tak mala i jakby sie zakrztusila to reagowalam a wstrzykiwalam po trochu zeby polknela ze slina. Lepiej dluzej dawac ale zeby polknela i rezultaty byly -
U nas 28 w mieszkaniu a na zewnątrz 34... Wykąpalam Małą a za chwilę i tak się całe kleiłyśmy do siebie przy karmieniu 😂🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
nick nieaktualnyU nas dzis 36 w cieniu, obecnie juz 27 i silny wiatr a w domu 26,6 st. Pootwieralam okna mam nadzieje ze w domu się oziebi. Jutro ma byc juz "tylko" 24 st to chociaz 2 dni przyjemniejsze beda
My po obiedzie nad jezioro pojechaliśmy. Mala w cieniu spala a my z mężem na zmiane w wodzie ze starszakiem.woda ciepla ale przyjemnie bylo -
Dziewczyny te upały są wykańczające. U mnie 30stopni w mieszkaniu, ale zrobiłam przeciąg to jest w miarę ok. A tak wiatrak od 10 do 19 chodził non stop. Trzeba chyba pomyśleć o klimie..
Jacek ma jutro przed 11 szczepienie więc dobrze że upał sobie odpuści.. a ma wrócić jeszcze na niedzielę i poniedziałek..
Jakie macie dawkowanie tego żelaza? jak często robicie morfologię dzieciakom? I jaki poziom nie jest ok?
-
Lutyska wrote:U nas dzis 36 w cieniu, obecnie juz 27 i silny wiatr a w domu 26,6 st. Pootwieralam okna mam nadzieje ze w domu się oziebi. Jutro ma byc juz "tylko" 24 st to chociaz 2 dni przyjemniejsze beda
My po obiedzie nad jezioro pojechaliśmy. Mala w cieniu spala a my z mężem na zmiane w wodzie ze starszakiem.woda ciepla ale przyjemnie bylo -
W Łodzi jutro ma być niby 22...jakoś ciężko mi w to uwierzyć, bo teraz jest jeszcze 30, żadna burza się nie szykuje. Wieje mocno to robimy przeciąg, ale mały i tak miał duży problem z zaśnięciem, płakał, gorąco mu biedakowi. Mieliśmy dziś na działkę jechać, ale stwierdziłam, że bez sensu skoro jutro ochłodzenie a teraz żałuję...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 22:06
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
O losie dziś między 2 a 4.30 moje dziecko stwierdziło że chce się bawić a teraz obudził się już na cyca nie wiem jak się nazywam..
W kwestii żelaza to my mamy 15 mg dziennie bierzemy już 2 tygodnie pewnie gdzieś za 3 powtórzymy morfologie, ostatnio miał hemoglobine 9 niskie mcv i hematokryt
Żelaza nie robiłam bo to akurat kiepski parametr lepsza ferrytyna bo ocenia zapasy żelaza też mieliśmy obniżona 59 a norma chyba od 75 w moim labsymbolica lubi tę wiadomość
-
amir wrote:O losie dziś między 2 a 4.30 moje dziecko stwierdziło że chce się bawić a teraz obudził się już na cyca nie wiem jak się nazywam..
W kwestii żelaza to my mamy 15 mg dziennie bierzemy już 2 tygodnie pewnie gdzieś za 3 powtórzymy morfologie, ostatnio miał hemoglobine 9 niskie mcv i hematokryt
Żelaza nie robiłam bo to akurat kiepski parametr lepsza ferrytyna bo ocenia zapasy żelaza też mieliśmy obniżona 59 a norma chyba od 75 w moim lab -
Dzisiaj chłodniej. Liczę na jakąś dłuższą drzemkę w dzień... pewnie się przelicze ;P
Edit:
5 mc na moim mleku! ❤
5 ciężkich, pięknych miesięcy 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 07:41
amir, bumbum, Ewelcia85, KaroKaro, Migotka83, Lutyska, baranosia lubią tę wiadomość
-
Hehe... dzięki.
No cóż, ja wzięłam z góry rok a już teraz martwię się co dalej. Zmienię na pewno wymiar etatu na mniejszy (wtedy przez rok nie mogą mnie zwolnic) i wrócić musze. Dobrze ze Teściowa zaproponowała ze zajmie się Mała, nie chce jej puszczać do żłobka na chwile obecna. Pewnie wrócę do pracy na 1/2 etatu albo 3/5... dzięki Bogu za taką teściowa. Chociaż wiadomo, trochę boje się takiej relacji.