X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwszy to była masakra. Mimo że miałam znieczulenie to bolało bardziej niż podczas drugiego porodu bez znieczulenia

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    Dziewczyny a jak wasze dzieciaczki zachowują się w te upały? Mój jeszcze się dobrze nie obudzi polezy trochę na macie i znowu ziewa i trze oczy..

Amir mój w te upały nie ma drzemek dłuższych niż 1h, najczęsciej 45minut i z racji tego są 4 drzemki w ciągu dnia i noc pieknie przespana więc można to wybaczyć ;-) Mały dziś zaszczepiony wg kalendarza, na razie zachowuje się jak zwykle - mamy unikać słońca w związku z dzisiejszym szczpieniem więc zostalismy po południu w domu (nie wiem jak długo unikać (??) ale gdzieś w necie napisano, że tego samego dnia). Młody waży 7300 i mierzy 64cm... oczywiście na to Pani dr zwaliła jego lenistwo, że mu trudniej i nie trzyma główki (ma 43cm obwodu tak jak i klatkę- one się zrównują zazwyczaj kiedy dziecko ma 6 miesięcy, u niego już teraz.. ma duża głowę i zawsze miał, więc nie widzi tu nic niepokojącego).. nie trzyma głowy mój królewicz p[rzy podciąganiu i wogóle nie zamierza jak na razie, wszystko inne ok.... kazał na brzuszku częściej kłaść.. było tez parę rzeczy z którymi sie nie zgodze z moja pediatrą, ale to juz wollam trzymać dla siebie i ugryzłam się w język... kwestia kup - "jak robi co drugi dzień to ma leniwe jelita".... itp. masakra ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 18:06

da8300b52b.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie poród trwał 18h, bóle z krzyża i bez znieczulenia a i tak na następny dzień mówiłam do męża że chce jeszcze jedno 😁
    Ja umowę miałam do dnia porodu ale teraz myślę o czymś swoim, takie moje małe marzenie które póki co układam sobie w głowie. Mam nadzieję że uda mi się to wszystko pogodzić w razie drugiej ciąży 😊

baranosia, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jakbym miala liczyc te bole z krzyza co 1-2 godz to moj porod trwal ponad 24 chociaz myslalam ze te bóle potrwaja pare dni albo ze przejda wieczorem a wieczorem dopiero sie rozkręcily. Koniec koncow dobrze ze przechodzilam je w domu bo nie wyobrazam sobie lezenia w szpitalu tyle czasu. Mam dobre porównanie. Przy pierwszym porodzie mialam wywolywany i cale dnie spedzane na porodowce a na koniec cc (tydzien po terminie) a przy drugim o 4 bylam w szpitalu a o 7.30 urodzilam. Cala noc w bolach i bez snu ale szczerze chce jeszcze jedno dziecko ale tak za pare lat ;P

Symbolica wielkość nie koniecznie musi swiadczyc o lenistwie bo moj syn byl z tych wielkich ale tez silnych i bardzo szybko wszystko robil a córka z tych drobnych i tez sie spieszy... Fakt ze lezenie na brzuchu bardzo wzmacnia malenstwa ;)
    Karokaro trzymam kciuki za wlasna dzialalnosc ;) a w jakiej branzy jesli moge spytac?

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też się marzy własny biznes. Taka kameralna cukiernia 😁.

Symbolica, ja mojego cisnę, żeby jak najwięcej na brzuchu leżał. Tzn. teraz to już sam na brzuchu ląduje 🙃.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 19:15

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska to nie będzie nic wielkiego, bo chodzi mi tu o rękodzieło więc nic konkretnego, wszystko po trochu. Lubię się bawić w takie rzeczy a mąż twierdzi że tylko się marnuję. Już od dawna myślałam o tym ale chyba dopiero teraz zaczęłam brać na poważnie, boję się tylko, że mój słomiany zapał mnie przerośnie...
    Chociaż największą motywacja jest wstręt do pracodawców bo zawsze trafialam na beznadziejnych a jak się jest na swoim to przynajmniej szefa ma się z głowy 😁

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyśka ja mam takie leniwe dwa egzemplarze... tzn. córka wyszła z tego bez rehabilitacji bo lubila leżeć na brzuszku (teraz to do cyrku by się nadawała, taka akrobatka)... młody nie bardzo lubi tzn. wytrzyma parę minut i ryk.. no nic próbujemy dalej, wyrośnie z tego mam nadzieję.. na razie skierowania do neurologa nie dostaliśmy. Znalazłam takie oto "trening" niemowlaczka tzn. część już znamy a częśc nie więc warto się zapoznać: https://www.youtube.com/watch?v=w09VltkkJjA

Malami też cisnę za każdym razem gdy na macie jest, czekam na efekty ;-) na razie obraca się tyko na boki, nic ponadto.. trzymam kciuki za realizację marzenia.

KaroKaro moja kuzynka zajmuje się hmmm rękodziełem tzn. robi karki okolicznościowe, pudełka na prezenty itp. i szkolenia - jeździ po Polsce i uczy ludzi: https://pl-pl.facebook.com/RybkaScrap/
    Nie wiem czy jej się to opłaca ale, oprócz tego też działa w branży muzycznej, ale to nie moje i myślę że nie nasze klimaty ;-)
    Podziwiam rękodzieło, bo ja bym nie miała ciepliwości.. a Ty co potrafisz? życzę spełnienia marzeń, :-) nie ma to jak być samemu sobie szefem - tylko te zusy wkurzają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 20:03

da8300b52b.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica próbuje wszystkiego po trochu, np na własne wesele wszystkie pierdoły typu pudełko na koperty robiłam sama, zawsze na święta wianki na drzwi i stroiki robię i jeszcze wiele innych jak coś mi wpadnie w oko w necie albo sama wymyśle.
    Ostatnio mam fazę na opaski i wianki na głowę dla dziewczynek, robię właśnie listę zakupów i będę próbować coś w tym temacie jak coś wytworzę to się pochwalę. Do tych opasek to chyba macierzyństwo mnie popchnęło 😊 i jest to taki temat bardziej stały niż ozdoby świąteczne więc mam nadzieję że zgrzeje w tym miejsce ☺️

Ja moją córę też cisne na macie, dziś tak się wkurzała jak jej nie wychodziły obroty na brzuch a ja się uśmiałam po pachy z tego mojego nerwuska❤️

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się wkurza, bo mu ręka się klinuje pod klatką, jak go "uratuję" to się wkurza, że leży na brzuchu i nie potrafi się obrócić na plecy, więc znowu mnie wzywa, po czym za chwilę znowu hop na brzuch i wszystko od początku 😂.

Reni lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Mój się wkurza, bo mu ręka się klinuje pod klatką, jak go "uratuję" to się wkurza, że leży na brzuchu i nie potrafi się obrócić na plecy, więc znowu mnie wzywa, po czym za chwilę znowu hop na brzuch i wszystko od początku 😂.
    Jezu miałam dziś to samo z moją 😂 myślałam że zwariuję 🤦‍♀️

malami.91 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój w ogóle ma w dupce obroty... 🤔 Jak go położę na brzuchu to leży, jak na plecach też, czasem krzyczy na mnie jak za długo na brzuchu jest... A czasem po prostu głowę sobie położy na boczku i odpoczywa cwaniak 😊 Próbuje go zachęcać ale na razie bez skutku.

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Jezu miałam dziś to samo z moją 😂 myślałam że zwariuję 🤦‍♀️
    U mnie to samo 😅

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK, ma czas chłopak 🙂. Mój dopiero kilka dni temu zaczął się intensywniej obracać.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:

Jakbym o swojej czytała i to juz chyba tydzień tak ma, najgorzej z zasypianiem bo bo nie ogarnia zasypiania na brzuchu na plecach lezy doslownie chwile i pyk na brzuch i oczy jak 5zl.

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co kupujecie do nauki picia wody? Ja się naczytałam, że najlepszy doidy a na wyjścia bidon (bbox bardzo chwalą), byle nie niekapki. Moja siostra jedno dziecko nauczyła z doidy, drugie od razu ze zwykłej szklanki. Jakoś mnie przerażają próby podawania takiemu maluchowi picia z otwartego kubka, no ale w sumie nawet noworodki można dokarmiać z tego kubeczka medeli czy innych podobnych 🤔, więc może nie taki diabeł straszny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 22:45

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Proszę nir cytować jutro usunę 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 11:41

SiSi111, KaroKaro, Migotka83, baranosia, Ewelcia85, malami.91, artemida27, symbolica lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka jaka lalunia sliczna😍 widać że przygotowana na obecne fale upałów

Papapatka, malami.91 lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Papapatka jaka lalunia sliczna😍 widać że przygotowana na obecne fale upałów
    Jakoś taki motyw mi wpadł po ostatnich dniach... 😂

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synka uczyłam z doidy cup ale i ze zwykłej szklanki ze słomką. Na wyjścia butelka wody z dziubkiem

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Dziewczyny, co kupujecie do nauki picia wody? Ja się naczytałam, że najlepszy doidy a na wyjścia bidon (bbox bardzo chwalą), byle nie niekapki. Moja siostra jedno dziecko nauczyła z doidy, drugie od razu ze zwykłej szklanki. Jakoś mnie przerażają próby podawania takiemu maluchowi picia z otwartego kubka, no ale w sumie nawet noworodki można dokarmiać z tego kubeczka medeli czy innych podobnych 🤔, więc może nie taki diabeł straszny.
    Ja więcej dzieci nie planuje 😉 u mnie co poród to trwał krócej,ale był bardziej bolesny 😎
    No niby niekapki są niepolecane ale moja Ala tylko to zaakceptowała a teraz wypije wodę ze wszystkiego , też z otwartego kubka 😘
    Dziewczyny trzymajcie za mnie ( i moją cierpliwośc) kciuki .Dzisiaj zaczynamy remont przedpokoju tzn. rozwalamy stare pawlacze i szafę .Oczywiście już na starcie jest problem bo drzwi nie dojadą 😤 także jak posprzątam po gładzeniu ścian to znowu będzie bałagan bo wyrywanie futryn i zakładanie nowych 😔 oczywiście szafa też miała być w połowie lipca ale obstawiam obsuwę bo sezon urlopowy.
    Także trójka dzieci i remont to będzie kongo . Potem jeszcze malowanie u dzieciaków i przemeblowanie a i u nas trzeba też jedną ścianę poprawic i odmalować pokój . Już jestem zmęczona a jeszcze nie zaczęliśmy 😂😂😂

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

‹‹ 1153 1154 1155 1156 1157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ