Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
amir wrote:Dziewczyny a jak wasze dzieciaczki zachowują się w te upały? Mój jeszcze się dobrze nie obudzi polezy trochę na macie i znowu ziewa i trze oczy..
Amir mój w te upały nie ma drzemek dłuższych niż 1h, najczęsciej 45minut i z racji tego są 4 drzemki w ciągu dnia i noc pieknie przespana więc można to wybaczyćMały dziś zaszczepiony wg kalendarza, na razie zachowuje się jak zwykle - mamy unikać słońca w związku z dzisiejszym szczpieniem więc zostalismy po południu w domu (nie wiem jak długo unikać (??) ale gdzieś w necie napisano, że tego samego dnia). Młody waży 7300 i mierzy 64cm... oczywiście na to Pani dr zwaliła jego lenistwo, że mu trudniej i nie trzyma główki (ma 43cm obwodu tak jak i klatkę- one się zrównują zazwyczaj kiedy dziecko ma 6 miesięcy, u niego już teraz.. ma duża głowę i zawsze miał, więc nie widzi tu nic niepokojącego).. nie trzyma głowy mój królewicz p[rzy podciąganiu i wogóle nie zamierza jak na razie, wszystko inne ok.... kazał na brzuszku częściej kłaść.. było tez parę rzeczy z którymi sie nie zgodze z moja pediatrą, ale to juz wollam trzymać dla siebie i ugryzłam się w język... kwestia kup - "jak robi co drugi dzień to ma leniwe jelita".... itp. masakra
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 18:06
-
U mnie poród trwał 18h, bóle z krzyża i bez znieczulenia a i tak na następny dzień mówiłam do męża że chce jeszcze jedno 😁
Ja umowę miałam do dnia porodu ale teraz myślę o czymś swoim, takie moje małe marzenie które póki co układam sobie w głowie. Mam nadzieję że uda mi się to wszystko pogodzić w razie drugiej ciąży 😊baranosia, Ewelcia85 lubią tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
nick nieaktualnyU mnie jakbym miala liczyc te bole z krzyza co 1-2 godz to moj porod trwal ponad 24 chociaz myslalam ze te bóle potrwaja pare dni albo ze przejda wieczorem a wieczorem dopiero sie rozkręcily. Koniec koncow dobrze ze przechodzilam je w domu bo nie wyobrazam sobie lezenia w szpitalu tyle czasu. Mam dobre porównanie. Przy pierwszym porodzie mialam wywolywany i cale dnie spedzane na porodowce a na koniec cc (tydzien po terminie) a przy drugim o 4 bylam w szpitalu a o 7.30 urodzilam. Cala noc w bolach i bez snu ale szczerze chce jeszcze jedno dziecko ale tak za pare lat ;P
Symbolica wielkość nie koniecznie musi swiadczyc o lenistwie bo moj syn byl z tych wielkich ale tez silnych i bardzo szybko wszystko robil a córka z tych drobnych i tez sie spieszy... Fakt ze lezenie na brzuchu bardzo wzmacnia malenstwa
Karokaro trzymam kciuki za wlasna dzialalnosca w jakiej branzy jesli moge spytac?
-
Mnie też się marzy własny biznes. Taka kameralna cukiernia 😁.
Symbolica, ja mojego cisnę, żeby jak najwięcej na brzuchu leżał. Tzn. teraz to już sam na brzuchu ląduje 🙃.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 19:15
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Lutyska to nie będzie nic wielkiego, bo chodzi mi tu o rękodzieło więc nic konkretnego, wszystko po trochu. Lubię się bawić w takie rzeczy a mąż twierdzi że tylko się marnuję. Już od dawna myślałam o tym ale chyba dopiero teraz zaczęłam brać na poważnie, boję się tylko, że mój słomiany zapał mnie przerośnie...
Chociaż największą motywacja jest wstręt do pracodawców bo zawsze trafialam na beznadziejnych a jak się jest na swoim to przynajmniej szefa ma się z głowy 😁🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Lutyśka ja mam takie leniwe dwa egzemplarze... tzn. córka wyszła z tego bez rehabilitacji bo lubila leżeć na brzuszku (teraz to do cyrku by się nadawała, taka akrobatka)... młody nie bardzo lubi tzn. wytrzyma parę minut i ryk.. no nic próbujemy dalej, wyrośnie z tego mam nadzieję.. na razie skierowania do neurologa nie dostaliśmy. Znalazłam takie oto "trening" niemowlaczka tzn. część już znamy a częśc nie więc warto się zapoznać: https://www.youtube.com/watch?v=w09VltkkJjA
Malami też cisnę za każdym razem gdy na macie jest, czekam na efektyna razie obraca się tyko na boki, nic ponadto.. trzymam kciuki za realizację marzenia.
KaroKaro moja kuzynka zajmuje się hmmm rękodziełem tzn. robi karki okolicznościowe, pudełka na prezenty itp. i szkolenia - jeździ po Polsce i uczy ludzi: https://pl-pl.facebook.com/RybkaScrap/
Nie wiem czy jej się to opłaca ale, oprócz tego też działa w branży muzycznej, ale to nie moje i myślę że nie nasze klimaty
Podziwiam rękodzieło, bo ja bym nie miała ciepliwości.. a Ty co potrafisz? życzę spełnienia marzeń,nie ma to jak być samemu sobie szefem - tylko te zusy wkurzają
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 20:03
-
Symbolica próbuje wszystkiego po trochu, np na własne wesele wszystkie pierdoły typu pudełko na koperty robiłam sama, zawsze na święta wianki na drzwi i stroiki robię i jeszcze wiele innych jak coś mi wpadnie w oko w necie albo sama wymyśle.
Ostatnio mam fazę na opaski i wianki na głowę dla dziewczynek, robię właśnie listę zakupów i będę próbować coś w tym temacie jak coś wytworzę to się pochwalę. Do tych opasek to chyba macierzyństwo mnie popchnęło 😊 i jest to taki temat bardziej stały niż ozdoby świąteczne więc mam nadzieję że zgrzeje w tym miejsce ☺️
Ja moją córę też cisne na macie, dziś tak się wkurzała jak jej nie wychodziły obroty na brzuch a ja się uśmiałam po pachy z tego mojego nerwuska❤️🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Mój się wkurza, bo mu ręka się klinuje pod klatką, jak go "uratuję" to się wkurza, że leży na brzuchu i nie potrafi się obrócić na plecy, więc znowu mnie wzywa, po czym za chwilę znowu hop na brzuch i wszystko od początku 😂.
Reni lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
malami.91 wrote:Mój się wkurza, bo mu ręka się klinuje pod klatką, jak go "uratuję" to się wkurza, że leży na brzuchu i nie potrafi się obrócić na plecy, więc znowu mnie wzywa, po czym za chwilę znowu hop na brzuch i wszystko od początku 😂.
malami.91 lubi tę wiadomość
-
A mój w ogóle ma w dupce obroty... 🤔 Jak go położę na brzuchu to leży, jak na plecach też, czasem krzyczy na mnie jak za długo na brzuchu jest... A czasem po prostu głowę sobie położy na boczku i odpoczywa cwaniak 😊 Próbuje go zachęcać ale na razie bez skutku.
-
malami.91 wrote:Mój się wkurza, bo mu ręka się klinuje pod klatką, jak go "uratuję" to się wkurza, że leży na brzuchu i nie potrafi się obrócić na plecy, więc znowu mnie wzywa, po czym za chwilę znowu hop na brzuch i wszystko od początku 😂.
Jakbym o swojej czytała i to juz chyba tydzień tak ma, najgorzej z zasypianiem bo bo nie ogarnia zasypiania na brzuchu na plecach lezy doslownie chwile i pyk na brzuch i oczy jak 5zl.malami.91 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, co kupujecie do nauki picia wody? Ja się naczytałam, że najlepszy doidy a na wyjścia bidon (bbox bardzo chwalą), byle nie niekapki. Moja siostra jedno dziecko nauczyła z doidy, drugie od razu ze zwykłej szklanki. Jakoś mnie przerażają próby podawania takiemu maluchowi picia z otwartego kubka, no ale w sumie nawet noworodki można dokarmiać z tego kubeczka medeli czy innych podobnych 🤔, więc może nie taki diabeł straszny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 22:45
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Papapatka jaka lalunia sliczna😍 widać że przygotowana na obecne fale upałów
Papapatka, malami.91 lubią tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
malami.91 wrote:Dziewczyny, co kupujecie do nauki picia wody? Ja się naczytałam, że najlepszy doidy a na wyjścia bidon (bbox bardzo chwalą), byle nie niekapki. Moja siostra jedno dziecko nauczyła z doidy, drugie od razu ze zwykłej szklanki. Jakoś mnie przerażają próby podawania takiemu maluchowi picia z otwartego kubka, no ale w sumie nawet noworodki można dokarmiać z tego kubeczka medeli czy innych podobnych 🤔, więc może nie taki diabeł straszny.
No niby niekapki są niepolecane ale moja Ala tylko to zaakceptowała a teraz wypije wodę ze wszystkiego , też z otwartego kubka 😘
Dziewczyny trzymajcie za mnie ( i moją cierpliwośc) kciuki .Dzisiaj zaczynamy remont przedpokoju tzn. rozwalamy stare pawlacze i szafę .Oczywiście już na starcie jest problem bo drzwi nie dojadą 😤 także jak posprzątam po gładzeniu ścian to znowu będzie bałagan bo wyrywanie futryn i zakładanie nowych 😔 oczywiście szafa też miała być w połowie lipca ale obstawiam obsuwę bo sezon urlopowy.
Także trójka dzieci i remont to będzie kongo . Potem jeszcze malowanie u dzieciaków i przemeblowanie a i u nas trzeba też jedną ścianę poprawic i odmalować pokój . Już jestem zmęczona a jeszcze nie zaczęliśmy 😂😂😂