X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i KaroKaro trzymam kciuki za realizację marzeń 😘 pokaż opaski jak stworzysz 😉

KaroKaro lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia, no to życzę cierpliwości. Dasz radę 💪. Mnie na hasło "remont" szlag trafia, bo u nas w bloku non stop jakieś młoty udarowe słychać, mały się tego boi, wrzeszczy. Wczoraj w biegu przed 18 wychodziliśmy do parku, bo się zaczęło i dopiero o 20 ucichło. No już myślałam, że na noc tam zostaniemy 🙍.

Papapatka, fajna niunia 🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 07:57

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wspolczuje i duuzo cierpliwosci ;) nie wyobrazam sobie co musi sie u ciebie teraz dziac... Dzieci na wakacje gdzies wysylasz? Oby wszystkie materiały byly na czas i szybko sie to u was skonczylo ;)
    Ja strasznie nie lubie tego balaganu remontowego ale efekt późniejszy lubie bardzo ;) na szczescie u nas remont na najbliższe lata nie planowany ;)
    Karokaro tylko pamietaj ze najgorsze sa poczatki i oby Cię to nie zniechecilo ;) oby bylo po twojej mysli ;)
    Moje dziecko ostatnio jest nieodkladalne! Porazka.na chwile odłoże zeby isc do toalety to krzyczy jakby nie wiem co się dzialo...juz mi sil brak i nie wiem jak ja zachecic do lezenia.wczesniej sie bawila na macie a teraz nie wiem o co chodzi
    Papapatka ale masz gwiazde ;) slicznie pozuje bo moja to od razu sie wykreca albo placze.chcialam jej dowód wyrobic ale boje sie isc z nia na zdjecia :p
    Malami nie dziwie sie że maly sie boi.moj 3-latek tez nie lubi tych halasujacych narzedzi:p jak maz cos tnie,wierci to syn od razu sie chowa mimo ze lubi z tata majsterkowac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 08:20

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do pracy zamierzam wrócić po roku a mała do żłobka...

Moja jak mnie traci z pola widzenia to tak śmiesznie piszczy ;D

• amir Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie macie kupy po tym zelazie? U nas się zrobiły zielone i nie wiem czy to może byc przyczyna? Czy pytać pediatry

• symbolica Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    A mój w ogóle ma w dupce obroty... 🤔 Jak go położę na brzuchu to leży, jak na plecach też, czasem krzyczy na mnie jak za długo na brzuchu jest... A czasem po prostu głowę sobie położy na boczku i odpoczywa cwaniak 😊 Próbuje go zachęcać ale na razie bez skutku.

O moja córa tak robiła... ale ona i lubiła się bawić w tej pozycji i odpoczywać i spać, na długo przed tym zanim obroty robiła (do 4,5 miesiąca usiała być bardzo sztywno i szeroko pieluchowana więc usztywniona była na maxa...) młody nie potrafi odpoczywać w tej pozycji, jak już ręce cofnie do tyłu (staram się mu poprawiać i do przodu wyciągać po zabawkę) to zaczyna "pływać" na brzuchu i płakać, jak mu poprawię ręce to na minutę spokój.. trenujemy obroty tzn. ja z nim ćwiczę.

Ewelcia podziwiam i trzymam kciuki za szybki i sprawny remont... mnie czeka ale na zewnątrz, mają przyjść lada dzień tą termodernizację robić..

Amir po żelazie robią się zielone, to prawda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 09:57

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam doidy cup, zobaczymy czy się sprawdzi :)

malami.91 lubi tę wiadomość

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy zawsze zielone kupy ale to po mm konsultowane z gastrologiem. Ale czytałam ze chyba po żelazie mogą być zielone, ale nie wiem.

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak z nocnymi pobudkami waszych pociech, u nas bylo tak pięknie przez ostatnie miesiace budzila się raz albo wcale a teraz je o 19-20, 24-1, 4-5, 7-8 wiec duzo częściej. Czy jest szansa ze wroci do dawnego trybu?

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi, my też przez to przechodzimy od jakiegoś czasu. Ja już się przyzwyczaiłam, że nie ma nic stałego jeśli chodzi o sen mojego dziecka i lepiej się nie przyzwyczajać do dobrego 😁.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 16:29

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z nocnym pobudkami to samo wczoraj zasnął o 20 obudził się 23, 1.30 godzinę nie spał bo ćwiczył obroty na brzuch później 3.30, 5.30 i po 8 już wstał na dobre także masakra a teraz jeszcze godzinę placu odstawil podejrzewam że kolejne żelazo nam służy a teraz już nie jest tak łatwo bo prawie 8kg trzeba nosic

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za kopa w tyłek, mam nadzieję że coś mi z tego wypali 😁

Moja gwiazda do perfekcji opracowała dziś obroty z pleców na brzuszek, na razie przez lewy bok tylko ale tak ją to cieszy ze ja też skaczę z radości😊

Co do spania to u nas od około 2 tyg. też budzi się częściej, 23-2-5 i czasami już nie śpi. Wcześniej budziła się około 3 i 6 rano więc to była bajka a teraz chyba przez te upały lubi częściej pić 😉

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprytna dziewczynka z Helenki 🙂. Mój się dziś nauczył uwalniać rękę i ostro trenuje obrót z brzucha na plecy, ale póki co nie wychodzi 😁.

pozdrawiamy 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 07:57

KaroKaro, amir, symbolica, bumbum, Ewelcia85, Papapatka lubią tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki słodziak Malami91! Zawsze mnie rozczula widok stopki w buzi ☺️ czekam z niecierpliwością aż moja dorobi się tej umiejętności

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetny jest Malami...ją mojemu wkładam stópki w ręce jak na filmie który zamieściłam, bo sam od siebie jeszcze się nimi nie zainteresował. Dałam małemu wczoraj czopek z ibuprofenem (ma stan podgorączkowy po szczepieniach) i przespał nockę... wczoraj spanikowałam jak mi się zakrztusił paracetamolem w syropie, potem kasłał co jakiś czas, boję się zachłystoergo zapalenia płuc.. noc spokojniutka była, teraz rano też więc odetchnęłam na razie..

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, a to jaką miał temp. że zbijałaś? Bo wiesz, stan podgorączkowy to tak naprawdę prawidłowy objaw po szczepieniu. Mój jak miał 37,5 to nic z tym nie robiłam, dopiero powyżej bodajże 38 lekarz kazał podać czopek.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas lekarz np mówił ze temperatura swoją drogą ale jak widzimy ze ja boli to żeby i tak dać paracetamol... nie na zbicie gorączki ale na zmiejszenie bólu. Moja po 2giej dawce bolały ja nogi. Do tego stopnia ze nie chciała nimi w ogóle ruszać. Dostała paracetamol i zasnęła spokojnie.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Symbolica, a to jaką miał temp. że zbijałaś? Bo wiesz, stan podgorączkowy to tak naprawdę prawidłowy objaw po szczepieniu. Mój jak miał 37,5 to nic z tym nie robiłam, dopiero powyżej bodajże 38 lekarz kazał podać czopek.

Sprawdzałam tym termometrem do mierzenia na czole i pierwszej nocy z czw/pt nic nie dałam i nad ranem wczoraj był rozpalony -wyskakiwało ponad 38 stopni.... dałam paracetamol, zbiło... w ciągu dnia rosło nie jakoś drastycznie (mniej niż 38) więc znowu zbiłam... i wieczorem znowu zaczło rosnąć ... 37,7 i dałam czopek żeby noc spokojnie przespał bo coś zasnąć nie mógł, tylko z pólotwartmi oczami się wiercił.. dziś na razie nic nie daję. Jest bardziej senny niż zwykle po szczepieniach, ostatnio też tak miał..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 11:55

da8300b52b.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    U nas lekarz np mówił ze temperatura swoją drogą ale jak widzimy ze ja boli to żeby i tak dać paracetamol... nie na zbicie gorączki ale na zmiejszenie bólu. Moja po 2giej dawce bolały ja nogi. Do tego stopnia ze nie chciała nimi w ogóle ruszać. Dostała paracetamol i zasnęła spokojnie.
    U nas też po drugiej dawce był ból nóżek i dopiero po syropie przeciwbólowym przeszło. 😉

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, ból to inna kwestia. U nas po pierwszej dawce zupełnie nic się nie działo, po drugiej tylko stan podgorączkowy.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
‹‹ 1154 1155 1156 1157 1158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ