Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelcia, no to życzę cierpliwości. Dasz radę 💪. Mnie na hasło "remont" szlag trafia, bo u nas w bloku non stop jakieś młoty udarowe słychać, mały się tego boi, wrzeszczy. Wczoraj w biegu przed 18 wychodziliśmy do parku, bo się zaczęło i dopiero o 20 ucichło. No już myślałam, że na noc tam zostaniemy 🙍.
Papapatka, fajna niunia 🙂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 07:57
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
nick nieaktualnyEwelcia wspolczuje i duuzo cierpliwosci
nie wyobrazam sobie co musi sie u ciebie teraz dziac... Dzieci na wakacje gdzies wysylasz? Oby wszystkie materiały byly na czas i szybko sie to u was skonczylo
Ja strasznie nie lubie tego balaganu remontowego ale efekt późniejszy lubie bardzona szczescie u nas remont na najbliższe lata nie planowany
Karokaro tylko pamietaj ze najgorsze sa poczatki i oby Cię to nie zniechecilooby bylo po twojej mysli
Moje dziecko ostatnio jest nieodkladalne! Porazka.na chwile odłoże zeby isc do toalety to krzyczy jakby nie wiem co się dzialo...juz mi sil brak i nie wiem jak ja zachecic do lezenia.wczesniej sie bawila na macie a teraz nie wiem o co chodzi
Papapatka ale masz gwiazdeslicznie pozuje bo moja to od razu sie wykreca albo placze.chcialam jej dowód wyrobic ale boje sie isc z nia na zdjecia :p
Malami nie dziwie sie że maly sie boi.moj 3-latek tez nie lubi tych halasujacych narzedzi:p jak maz cos tnie,wierci to syn od razu sie chowa mimo ze lubi z tata majsterkowacWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 08:20
-
MonisiaK wrote:A mój w ogóle ma w dupce obroty... 🤔 Jak go położę na brzuchu to leży, jak na plecach też, czasem krzyczy na mnie jak za długo na brzuchu jest... A czasem po prostu głowę sobie położy na boczku i odpoczywa cwaniak 😊 Próbuje go zachęcać ale na razie bez skutku.
O moja córa tak robiła... ale ona i lubiła się bawić w tej pozycji i odpoczywać i spać, na długo przed tym zanim obroty robiła (do 4,5 miesiąca usiała być bardzo sztywno i szeroko pieluchowana więc usztywniona była na maxa...) młody nie potrafi odpoczywać w tej pozycji, jak już ręce cofnie do tyłu (staram się mu poprawiać i do przodu wyciągać po zabawkę) to zaczyna "pływać" na brzuchu i płakać, jak mu poprawię ręce to na minutę spokój.. trenujemy obroty tzn. ja z nim ćwiczę.
Ewelcia podziwiam i trzymam kciuki za szybki i sprawny remont... mnie czeka ale na zewnątrz, mają przyjść lada dzień tą termodernizację robić..
Amir po żelazie robią się zielone, to prawda.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 09:57
-
SiSi, my też przez to przechodzimy od jakiegoś czasu. Ja już się przyzwyczaiłam, że nie ma nic stałego jeśli chodzi o sen mojego dziecka i lepiej się nie przyzwyczajać do dobrego 😁.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 16:29
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
U nas z nocnym pobudkami to samo wczoraj zasnął o 20 obudził się 23, 1.30 godzinę nie spał bo ćwiczył obroty na brzuch później 3.30, 5.30 i po 8 już wstał na dobre także masakra a teraz jeszcze godzinę placu odstawil podejrzewam że kolejne żelazo nam służy a teraz już nie jest tak łatwo bo prawie 8kg trzeba nosic
-
Dzięki dziewczyny za kopa w tyłek, mam nadzieję że coś mi z tego wypali 😁
Moja gwiazda do perfekcji opracowała dziś obroty z pleców na brzuszek, na razie przez lewy bok tylko ale tak ją to cieszy ze ja też skaczę z radości😊
Co do spania to u nas od około 2 tyg. też budzi się częściej, 23-2-5 i czasami już nie śpi. Wcześniej budziła się około 3 i 6 rano więc to była bajka a teraz chyba przez te upały lubi częściej pić 😉🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Sprytna dziewczynka z Helenki 🙂. Mój się dziś nauczył uwalniać rękę i ostro trenuje obrót z brzucha na plecy, ale póki co nie wychodzi 😁.
pozdrawiamy 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 07:57
KaroKaro, amir, symbolica, bumbum, Ewelcia85, Papapatka lubią tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Jaki słodziak Malami91! Zawsze mnie rozczula widok stopki w buzi ☺️ czekam z niecierpliwością aż moja dorobi się tej umiejętności
malami.91 lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Świetny jest Malami...ją mojemu wkładam stópki w ręce jak na filmie który zamieściłam, bo sam od siebie jeszcze się nimi nie zainteresował. Dałam małemu wczoraj czopek z ibuprofenem (ma stan podgorączkowy po szczepieniach) i przespał nockę... wczoraj spanikowałam jak mi się zakrztusił paracetamolem w syropie, potem kasłał co jakiś czas, boję się zachłystoergo zapalenia płuc.. noc spokojniutka była, teraz rano też więc odetchnęłam na razie..
malami.91 lubi tę wiadomość
-
Symbolica, a to jaką miał temp. że zbijałaś? Bo wiesz, stan podgorączkowy to tak naprawdę prawidłowy objaw po szczepieniu. Mój jak miał 37,5 to nic z tym nie robiłam, dopiero powyżej bodajże 38 lekarz kazał podać czopek.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
U nas lekarz np mówił ze temperatura swoją drogą ale jak widzimy ze ja boli to żeby i tak dać paracetamol... nie na zbicie gorączki ale na zmiejszenie bólu. Moja po 2giej dawce bolały ja nogi. Do tego stopnia ze nie chciała nimi w ogóle ruszać. Dostała paracetamol i zasnęła spokojnie.
-
malami.91 wrote:Symbolica, a to jaką miał temp. że zbijałaś? Bo wiesz, stan podgorączkowy to tak naprawdę prawidłowy objaw po szczepieniu. Mój jak miał 37,5 to nic z tym nie robiłam, dopiero powyżej bodajże 38 lekarz kazał podać czopek.
Sprawdzałam tym termometrem do mierzenia na czole i pierwszej nocy z czw/pt nic nie dałam i nad ranem wczoraj był rozpalony -wyskakiwało ponad 38 stopni.... dałam paracetamol, zbiło... w ciągu dnia rosło nie jakoś drastycznie (mniej niż 38) więc znowu zbiłam... i wieczorem znowu zaczło rosnąć ... 37,7 i dałam czopek żeby noc spokojnie przespał bo coś zasnąć nie mógł, tylko z pólotwartmi oczami się wiercił.. dziś na razie nic nie daję. Jest bardziej senny niż zwykle po szczepieniach, ostatnio też tak miał..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 11:55
-
Papapatka wrote:U nas lekarz np mówił ze temperatura swoją drogą ale jak widzimy ze ja boli to żeby i tak dać paracetamol... nie na zbicie gorączki ale na zmiejszenie bólu. Moja po 2giej dawce bolały ja nogi. Do tego stopnia ze nie chciała nimi w ogóle ruszać. Dostała paracetamol i zasnęła spokojnie.