X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A niedługo tura 3cia szczepień a potem chyva dłuższą przerwa 😆

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w czwartek 3 tura :) już sie boje na samą mysl...co kolejne to gorzej znosi :/

Dziś idziemy do fizjoterapeuty proszę o kciuki ;)

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w przyszłym tyg 3 tura.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy 3cią turę dopiero za 2miesiące. Mieliśmy trochę opóźnienia z drugą, potem wyjeżdżamy na wakacje, więc dopiero na początku września szczepienie. A musimy jeszcze gdzieś meningokoki wcisnąć hm🤔.

Ruda, napisz jak było jak już będziecie po wizycie. Trzymamy kciuki 👍.

Dałam w sobotę małemu okruszek ziemniaka ode mnie z talerza. Ale miał zniesmaczoną minę. Musiał natychmiast przepić mlekiem 😁.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 08:59

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, tak, moje też są miękkie, laktacja jest już ustabilizowana, więc to normalne. Jedynie jak mam dłuższą przerwę w karmieniu to lekko twardnieją, ale zdecydowanie mniej niż na początku.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam u jakiegoś czarodzieja a nie fizjoterapeuty...poucislal Ale po głowie itp stwierdził że jest spieta przez bardzo szybko poród i wziął 200 zł szok...wiezycie w osteopatow ? To był rehabilitant osteopata.opinie ma dobre sama nie wiem co myśleć zobaczymy czy będzie jakikolwiek efekt...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 14:40

• amir Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy u osteopaty ale dla mnie to trochę takie czary mary niby coś robi a efektów nie widać aczkolwiek w naszym wypadku wizyta 120 więc boli trochę mniej

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu taka cisza ?

U nas znowu problem z jedzeniem...mała je bardzo mało a ja się boję ze si3 odwodni :/

• bumbum Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My cały czas uczymy małą picia z butelki... Marnie to idzie, chyba od razu przerzucimy się z cycka na kubeczek.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie bumbum, może spróbuj jakiś kubek czy bidon. Ja planuję kupić tego bboxa.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj dziwnie. Z 6 drzemek po 20/40 min :/ masakra. Teraz burza u nas. I znowu spala z pol h i wstała. Oszaleje

• symbolica Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda nie znam się na osteopatach, także nie wypowiem się...

Bum bum mój z butelki TT dostaje wodę, coś tam wypije w śladowych ilościach, dużo wypluje jeszcze z tego bo traktuje to bardziej jako gadżet do gryzienia.. także czarno to widzę. Będę szukać też alternatywy.

Wreszcie oddychać można po tych upałach, co za ulga :-)
    Jutro rano jedziemy na kontrolę bioderek, ostatnio były ok więc to chyba tylko formalność..

Papapatka oj dzieci też się męczą w upały.. i jeszcze powiedz że na rękach usypiałaś te 6x... ? W upały młody też ok 40-45minutowe drzemki zazwyczaj ma i jeśli są tylko takie krótkie to 4xdzienne... Jeśli któraś się wydłuży cudem do ok2h-3h to 3dziennie i to jest też jego minimalna liczba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 21:30

da8300b52b.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas ok ze spaniem czasem 40min drzemki a czasem 2,5h. A dajecie wode przy kp?

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    No u nas ok ze spaniem czasem 40min drzemki a czasem 2,5h. A dajecie wode przy kp?
    Mi pediatra każała dawać bo młody przybiera bardzo szybko, za szybko.. chodzi oto żeby go trochę wyhamować wagowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 22:50

da8300b52b.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica a ile Jacek waży?

Ruda a byliście w końcu u tego gastrologa?

• symbolica Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waży 7300 przy wzroście 64cm, taki klusek. Głowę ma też dużą (43cm).

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amur nie byliśmy bo nie znaleźliśmy żadnego dziecięcego...

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica oczywiście ze na rękach... sciagnac mleka nie mogłam nawet porządnie. Eh, moje marzenie jak Mąż wrócił to nie była kąpiel czy sen ale po prostu usiąść w fotelu i na spokojnie odciągnąć 30 min mleko. Marzenia matki kpi... 😭

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    U nas dzisiaj dziwnie. Z 6 drzemek po 20/40 min :/ masakra. Teraz burza u nas. I znowu spala z pol h i wstała. Oszaleje

U nas sa 3 drzemki po max 30 min i to niezaleznie od pogody. W czasie tych drzemek to rano sie szybko myje i śniadanie starszakowi i sobie jak zdarze, pozniej obiad a ta 3 drzemka to juz zwykle padam wiec to jest chwila na odpoczynek jak straszak pozwoli....zazdroszcze nawet tych 1 godz drzemek ;) ewentualnie mala spi na spacerze ale jak jezdzimy a nie stoimy.tylko ze w te upaly z domu nie wychodzilismy..
    Symbolica moja mala jak dostaje wode to tez sie bawi smoczkiem wiec wypluwa ale jak jest glodna i akurat dostaje mleko z butli to pije i nie wylewa ;)
    Ruda nie bylam jeszcze u osteopaty wiec sie nie wypowiem bo sie nie znam.
    Ze szczepieniami jestem daleko w tyle bo dopiero piersza dawka na pneumo bedziemy miec jutro. Szczepienna NFZ i chcialam rozdzielić. U mnie w osrodku pracują beznadziejnie ale nie mam gdzie sie przepisać wiec na szczepienia tu chodze a leczymy sie prywatnie. Oni nie dzwoli o szczepienie "bo niektore mamy chca po 3 m'cu szczepic a niektore po pol roku." tylko nie zadzwonili sie spytać mnie o zdanie.sama musialam sie upomniec... Eh jak byla inna pani od szczepien to wszystko bylo ok a teraz jakas malo rozgarnieta i sie chyba nie wyrabia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 08:06

• amir Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój czasami pospi 3h ale co z teki jak wybudza się pierdylion razy i i tak trzeba przy nim siedzieć i bujac.. A te wyrzuty rączek byliśmy z nim u neurologa i stwierdziła że to mioklonie przysenne ma kiedyś przejść samo

‹‹ 1155 1156 1157 1158 1159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ