X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A niedługo tura 3cia szczepień a potem chyva dłuższą przerwa 😆

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w czwartek 3 tura :) już sie boje na samą mysl...co kolejne to gorzej znosi :/

Dziś idziemy do fizjoterapeuty proszę o kciuki ;)

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w przyszłym tyg 3 tura.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy 3cią turę dopiero za 2miesiące. Mieliśmy trochę opóźnienia z drugą, potem wyjeżdżamy na wakacje, więc dopiero na początku września szczepienie. A musimy jeszcze gdzieś meningokoki wcisnąć hm🤔.

Ruda, napisz jak było jak już będziecie po wizycie. Trzymamy kciuki 👍.

Dałam w sobotę małemu okruszek ziemniaka ode mnie z talerza. Ale miał zniesmaczoną minę. Musiał natychmiast przepić mlekiem 😁.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 08:59

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, tak, moje też są miękkie, laktacja jest już ustabilizowana, więc to normalne. Jedynie jak mam dłuższą przerwę w karmieniu to lekko twardnieją, ale zdecydowanie mniej niż na początku.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam u jakiegoś czarodzieja a nie fizjoterapeuty...poucislal Ale po głowie itp stwierdził że jest spieta przez bardzo szybko poród i wziął 200 zł szok...wiezycie w osteopatow ? To był rehabilitant osteopata.opinie ma dobre sama nie wiem co myśleć zobaczymy czy będzie jakikolwiek efekt...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 14:40

• amir Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy u osteopaty ale dla mnie to trochę takie czary mary niby coś robi a efektów nie widać aczkolwiek w naszym wypadku wizyta 120 więc boli trochę mniej

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu taka cisza ?

U nas znowu problem z jedzeniem...mała je bardzo mało a ja się boję ze si3 odwodni :/

• bumbum Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My cały czas uczymy małą picia z butelki... Marnie to idzie, chyba od razu przerzucimy się z cycka na kubeczek.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie bumbum, może spróbuj jakiś kubek czy bidon. Ja planuję kupić tego bboxa.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj dziwnie. Z 6 drzemek po 20/40 min :/ masakra. Teraz burza u nas. I znowu spala z pol h i wstała. Oszaleje

• symbolica Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda nie znam się na osteopatach, także nie wypowiem się...

Bum bum mój z butelki TT dostaje wodę, coś tam wypije w śladowych ilościach, dużo wypluje jeszcze z tego bo traktuje to bardziej jako gadżet do gryzienia.. także czarno to widzę. Będę szukać też alternatywy.

Wreszcie oddychać można po tych upałach, co za ulga :-)
    Jutro rano jedziemy na kontrolę bioderek, ostatnio były ok więc to chyba tylko formalność..

Papapatka oj dzieci też się męczą w upały.. i jeszcze powiedz że na rękach usypiałaś te 6x... ? W upały młody też ok 40-45minutowe drzemki zazwyczaj ma i jeśli są tylko takie krótkie to 4xdzienne... Jeśli któraś się wydłuży cudem do ok2h-3h to 3dziennie i to jest też jego minimalna liczba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 21:30

da8300b52b.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas ok ze spaniem czasem 40min drzemki a czasem 2,5h. A dajecie wode przy kp?

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    No u nas ok ze spaniem czasem 40min drzemki a czasem 2,5h. A dajecie wode przy kp?
    Mi pediatra każała dawać bo młody przybiera bardzo szybko, za szybko.. chodzi oto żeby go trochę wyhamować wagowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 22:50

da8300b52b.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica a ile Jacek waży?

Ruda a byliście w końcu u tego gastrologa?

• symbolica Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waży 7300 przy wzroście 64cm, taki klusek. Głowę ma też dużą (43cm).

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amur nie byliśmy bo nie znaleźliśmy żadnego dziecięcego...

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica oczywiście ze na rękach... sciagnac mleka nie mogłam nawet porządnie. Eh, moje marzenie jak Mąż wrócił to nie była kąpiel czy sen ale po prostu usiąść w fotelu i na spokojnie odciągnąć 30 min mleko. Marzenia matki kpi... 😭

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    U nas dzisiaj dziwnie. Z 6 drzemek po 20/40 min :/ masakra. Teraz burza u nas. I znowu spala z pol h i wstała. Oszaleje

U nas sa 3 drzemki po max 30 min i to niezaleznie od pogody. W czasie tych drzemek to rano sie szybko myje i śniadanie starszakowi i sobie jak zdarze, pozniej obiad a ta 3 drzemka to juz zwykle padam wiec to jest chwila na odpoczynek jak straszak pozwoli....zazdroszcze nawet tych 1 godz drzemek ;) ewentualnie mala spi na spacerze ale jak jezdzimy a nie stoimy.tylko ze w te upaly z domu nie wychodzilismy..
    Symbolica moja mala jak dostaje wode to tez sie bawi smoczkiem wiec wypluwa ale jak jest glodna i akurat dostaje mleko z butli to pije i nie wylewa ;)
    Ruda nie bylam jeszcze u osteopaty wiec sie nie wypowiem bo sie nie znam.
    Ze szczepieniami jestem daleko w tyle bo dopiero piersza dawka na pneumo bedziemy miec jutro. Szczepienna NFZ i chcialam rozdzielić. U mnie w osrodku pracują beznadziejnie ale nie mam gdzie sie przepisać wiec na szczepienia tu chodze a leczymy sie prywatnie. Oni nie dzwoli o szczepienie "bo niektore mamy chca po 3 m'cu szczepic a niektore po pol roku." tylko nie zadzwonili sie spytać mnie o zdanie.sama musialam sie upomniec... Eh jak byla inna pani od szczepien to wszystko bylo ok a teraz jakas malo rozgarnieta i sie chyba nie wyrabia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 08:06

• amir Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój czasami pospi 3h ale co z teki jak wybudza się pierdylion razy i i tak trzeba przy nim siedzieć i bujac.. A te wyrzuty rączek byliśmy z nim u neurologa i stwierdziła że to mioklonie przysenne ma kiedyś przejść samo

‹‹ 1155 1156 1157 1158 1159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ