Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Papapatka wrote:Hehe... dzięki.
No cóż, ja wzięłam z góry rok a już teraz martwię się co dalej. Zmienię na pewno wymiar etatu na mniejszy (wtedy przez rok nie mogą mnie zwolnic) i wrócić musze. Dobrze ze Teściowa zaproponowała ze zajmie się Mała, nie chce jej puszczać do żłobka na chwile obecna. Pewnie wrócę do pracy na 1/2 etatu albo 3/5... dzięki Bogu za taką teściowa. Chociaż wiadomo, trochę boje się takiej relacji.nie chce go dawać do żłobka jak będzie miał rok...
-
Też zadeklarowałam rok od razu. Z jednej strony chciałabym po roku wrócić do pracy a z drugiej żłobek stanowczo odpada, a teściowa nie wiem czy czuje się na siłach (mamę mam daleko, pracującą jeszcze). Mąż chce żebym szła na wychowawczy hmm. Albo na zwolnienie 😁.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 11:11
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Bumbum, ja kładłam małego na skraju kanapy (żeby nebulizator był w pionie), zabawiałam jakąś zabawką i przykładałam maseczkę, ewentualnie mąż go trzymał pionowo a ja zabawiałam i inhalowałam. Jak dawaliśmy steryd to na śpiocha - wtedy najlepiej szło.
bumbum lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
malami.91 wrote:No mój mąż właśnie zwolnienie z tego powodu ma na myśli 😁. Mówi, że może mi przedłużyć urlop 😁.
Heh ja pasuje.
Teraz jeszcze bardziej zmieniają się procedury w opiece około porowodowej... istna masakra. Tu 500 zl na każde dziecko a z drugiej strony zredukowanie cc i zzo... -
Papapatka wrote:Heh ja pasuje.
Teraz jeszcze bardziej zmieniają się procedury w opiece około porowodowej... istna masakra. Tu 500 zl na każde dziecko a z drugiej strony zredukowanie cc i zzo...
My mamy przewidziane w domu 3 pokoje dla dzieci, więc... 😁. No i sama mam 3ke rodzeństwa, chciałabym, żeby mój mały też kogoś miał 🙂.
A co do tej opieki, no cóż, raz dałam radę sn i bez zzo to i drugi raz pójdzie 😁. Z resztą mój gin nie robi żadnych problemów całe szczęście 🙂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 13:39
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Dziewczyny ja nie pracuję od kwietnia 2016
w grudniu 2016 urodziłam, roczny urlop, dwa zaległe wypoczynkowe i trochę na bezpłatnym wychowawczym i zaszłam w drugą ciążę
dogadałam się z pracodawcą i przerwałam wychowawczy. Pierwszego dnia poszłam na l4 i w ten sposób miałam kasę w ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 14:01
malami.91 lubi tę wiadomość
-
Mama te same problemy z KP ostatnio. Chcialabym rzucic ale żal mi jednak... i tak się tułamy
Co do pracy miałam umowe dp porodu tylko wiec bede zaczynac od 0. Szkoda 5 lat w tamtej firmie. Ale nie wroce tam nawet jakby chcieli.
U nas bedzie problem z małą. Niania odpada. Żłobek tak pół na pół. Nie mamy z kim zostawic... no zobaczymy. Na razie sie tym nie martwie
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka