Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
malami.91 wrote:Amir, super!!!
A mój mi dziś włazi pod stół ciągle 😁.
Zabawa w chowanego?
Papapatka zapalasz światło jak mała się budzi? tego bym unikała jeśli to robisz.. a tak poza tym szumidło i lulanko na rękach działają coś? gdzie się bawi w łóżeczku czy u Was w łóżku?
-
Symbolica u nas odkąd się Kuba urodził tli się taka mała lampka w sypialni, ja mam z nią problem bo nie mogę ostatnio jakoś usnąć więc nie włączyłam którejś nocy, mały się z płaczem obudził i płakał aż mąż włączył lampkę tak jakby się bał ciemności ale lampka włączona i on w sekundę zasnął
-
My w ogóle nie zapalamy światła w nocy. Lampkę zapalałam tylko do przewijania w czasach noworodkowych. Potem wszystko po ciemku. Szczerze to nie wyobrażam sobie zabawy w nocy 😁. U nas jest tak, że jak mały się obudzi, zje i nie chce zasnąć w łóżeczku to biorę go do nas i śpi. On jakoś od początku dobrze odróżniał dzień od nocy 🙂.
symbolica lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
symbolica wrote:Zabawa w chowanego?
Papapatka zapalasz światło jak mała się budzi? tego bym unikała jeśli to robisz.. a tak poza tym szumidło i lulanko na rękach działają coś? gdzie się bawi w łóżeczku czy u Was w łóżku?
Mamy lampkę całą noc zapalona, ciepłe światło małe. Lulanie nic nie pomaga bo się odpycha ode mnie i gada. Albo bawi się guzikami od koszuli nocnej. Śpi z nami w łóżku. -
U mnie jest tak jak u malami, wszystko po ciemku, pieluszkę zmieniamy ok. 5:00 to już jest jasno
Dziewczyny, które już rozszerzyły dietę, jak ogarniacie mięsko? Chciałam kupić kurczaka/indyka w sklepie ze zdrową żywnością. Niestety na co dzień nie jestem w stanie robić tam zakupów, bo jest za daleko. Czy mogę ugotować na parze i kilkanaście małych porcji zamrozić np. w pojemniku na kostki lodu? Skąd bierzecie mięsko? W pobliżu mam tylko żabkę i biedronkę, nie wiem czy można ufać temu mięsu?
Btw. mrozicie sezonowe owoce też? -
Dokładnie jak dziewczyny piszą mrozimy surowe kawałki a nie ugotowane. Wiecie, że w nocy nie powinno się zapalać światła o zaburza to wydzielanie melaniny... czyli hormonu regulującego sen. Drugą sprawa to przy świetle źrenica pozostaje zwężona, oko nie odpoczywa jak powinno i prowadzi to do wad wzroku jak krótkowzroczność. Ja w ogóle nie palę światła w nocy (chyba, że kupę zrobił-nie pamiętam, kiedy ostatnio w nocy) i jak widać to działa.
Znowu w parku siedzę... Fajna temperatura ok 22stopnie i wiaterek, niech już tak zostanie 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 09:19
-
nick nieaktualny
-
baranosia wrote:Kurcze mała ma stan podgorączkowy mam nadzieję że to po szczepieniu wczorajszym, a nie żadne choróbsko
Nie martw się, u nas po drugim szczepieniu było tak samo. Po jakichś 48 godzinach wszystko już wróciło do normy.
U Was napewno będzie tak samo
Nasza od kilku dni zaczęła złościc się jak zabieramy jej "zabawke". Albo jak jej nie pozwalam czegoś zrobić to od razu ryk, np. ciągnąć mnie za włosy, wkładać palców do nosa czy drapac po oku. O dziwo męża tak nie atakuje.malami.91, SiSi111, Migotka83 lubią tę wiadomość