Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
malami.91 wrote:Baranosia, a w Lidlu to nie pampers Active Baby?
Symbolica, my przy małym to w ogóle nie włączamy tv, bo z niego taki kinoman, że ciągle by oglądał 🙃.
Mały leży na kanapie więc głównie słucha i patrzy jak jego mama cuduje/tańczy/się wygłupia nad nim, pilnując przy okazji żeby nie spadł... wyrabiamy mu gust muzycznyTęskni mi się za starymi czasami. Byłam 3x na Woodstocku i super bylo (wszystko oprócz toi-toii) xD To było dawno.. 12lat temu ostatni raz. Chociaż może za kilka lat się wybierzymy z dziećmi choć na chwilę bo mamy miejscówkę urlopową chyba godzinę drogi od Kostrzyna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 21:15
-
amir wrote:Symbolica a jak tam Jacka waga? Mój ani myśli zwalniać z waga.. Mamy 9 na liczniku nie wiem kto go będzie niedługo nosił 😩
A wiesz, że nie ważyłam... mam obawy, jutro się odważę i dam znać. Wygląda misiowato i jest mięciutki jak kaczuszkaOstatnio trenuje mięśnie brzucha - często podnosi głowę. Dziś przy podciąganiu nie opadała mu już głowa jak do niedawna.. zrobiłam to dwa razy i ostrożnie łapiąc za ramionka, bo widziałam ze tak pediatra na "bilansie" przy szczepieniu go chwytała - ale wtedy głowa leciała mu do tyłu i nie fajnie to wyglądało.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 21:57
-
Mój tylko przemieszcza się do góry leżąc na plecach - Robi coś jak mostek i odpycha nogami - gdyby nie miał ochraniacza w łóżeczku to ta jego głowa byłaby biedniutka... Nie pełza, nie raczkuje, jedynie obrót opanował z pleców na brzuch od ponad miesiąca i potem ciągnie za matę bądź prześcieradło jak chce coś dosięgnąć leniuch.. szybko się męczy na brzuchu 5-10 minut wytrzyma maks.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 22:28
-
Dziewczyny, a moja dzis na wizycie wazyla tylko 6185gr, ok 63.5cm wzrostu. Taka malutka... Śmiesznie to wygląda bo robi wszystko to co większe dzieci tylko taki krasnal.
symbolica lubi tę wiadomość
Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -
My mamy 14.08 szczepienia. Trzecia turę, opóźniona trochę bo w lipcu nie bylo pediatry ale trudno. Wtedy dowiem się ile ma wzrostu bo wage mam w domu. I u nas 8.110 g. Takie pulpeciatko, chyba po Mamusi. Chociaż przez ostatnie dwa miesiące schudłam 8 kg ( zostało mi jeszcze 7 do czasów sprzed ciąży). Niby bilans na zero a nosić cieeezko 😂
-
symbolica wrote:Amir zważyłam młodego i wychodzi na to przystopował z przybieraniem wreszcie bo waży między 8 a 8,1kg. Ufff
Eh zazdroszczę mój idzie na rekord chyba
Karmisz jakoś rzadziej/krocej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 13:08
-
Amir on sobie sam reguluje - w dzień dość często przystawiam ale jakoś super długo i chętnie nie ciągnie a noc najczęściej przesypia budząc się na ranem ok5 i wtedy je... dziś akurat jadł też raz w nocy. No i więcej gimnastykuje się niż wcześniej. Twój nie jedyny 9kg tutaj waży więc nie masz co sobie wyrzucać, na pewno spowolni w końcu, zobaczysz.
-
No bez przyczyny to się nie nazywa karmienie na ŻĄDANIE... krzywdy nawet bardzo częstym karmieniem piersią nie robimy, wszystko spalą dzieci w przyszłosci. A do roku mleko mamy to podstawa żywienia.
Boże jak to moje dziecko ostatnio wszystko rykiem wymusza.. masakra.