WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądacie Woodstock? Tzn przystanek pol and rock teraz? My z Jackiem tak 😁 wywija wszystkimi kończynami, cały uchachany 😄

malami.91 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, a w Lidlu to nie pampers Active Baby? :-)

Symbolica, my przy małym to w ogóle nie włączamy tv, bo z niego taki kinoman, że ciągle by oglądał 🙃.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 20:08

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:

Symbolica, my przy małym to w ogóle nie włączamy tv, bo z niego taki kinoman, że ciągle by oglądał 🙃.

Mały leży na kanapie więc głównie słucha i patrzy jak jego mama cuduje/tańczy/się wygłupia nad nim, pilnując przy okazji żeby nie spadł... wyrabiamy mu gust muzyczny ;-) Tęskni mi się za starymi czasami. Byłam 3x na Woodstocku i super bylo (wszystko oprócz toi-toii) xD To było dawno.. 12lat temu ostatni raz. Chociaż może za kilka lat się wybierzymy z dziećmi choć na chwilę bo mamy miejscówkę urlopową chyba godzinę drogi od Kostrzyna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 21:15

da8300b52b.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica a jak tam Jacka waga? Mój ani myśli zwalniać z waga.. Mamy 9 na liczniku nie wiem kto go będzie niedługo nosił 😩

• symbolica Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    Symbolica a jak tam Jacka waga? Mój ani myśli zwalniać z waga.. Mamy 9 na liczniku nie wiem kto go będzie niedługo nosił 😩

A wiesz, że nie ważyłam... mam obawy, jutro się odważę i dam znać. Wygląda misiowato i jest mięciutki jak kaczuszka ;-) Ostatnio trenuje mięśnie brzucha - często podnosi głowę. Dziś przy podciąganiu nie opadała mu już głowa jak do niedawna.. zrobiłam to dwa razy i ostrożnie łapiąc za ramionka, bo widziałam ze tak pediatra na "bilansie" przy szczepieniu go chwytała - ale wtedy głowa leciała mu do tyłu i nie fajnie to wyglądało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 21:57

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, a jak długi jest Twój brzdąc?

W jaki sposób przemieszczają się Wasze maluchy? Pełzają, turlają się? Próbują raczkować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 22:21

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Tak!!!!! Coś mi się poplątało 🤦‍♀️

malami.91 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tylko przemieszcza się do góry leżąc na plecach - Robi coś jak mostek i odpycha nogami - gdyby nie miał ochraniacza w łóżeczku to ta jego głowa byłaby biedniutka... Nie pełza, nie raczkuje, jedynie obrót opanował z pleców na brzuch od ponad miesiąca i potem ciągnie za matę bądź prześcieradło jak chce coś dosięgnąć leniuch.. szybko się męczy na brzuchu 5-10 minut wytrzyma maks.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 22:28

da8300b52b.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma 72 cm ale wygląda jak pączek

Mój na brzuchu lubi leżeć i kręci się dookoła, na podłodze nie pelza, na łóżku, chodzi do tyłu-podpiera się na głowie tyłek w górę i się cofa ;p

• Migotka83 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a moja dzis na wizycie wazyla tylko 6185gr, ok 63.5cm wzrostu. Taka malutka... Śmiesznie to wygląda bo robi wszystko to co większe dzieci tylko taki krasnal.

symbolica lubi tę wiadomość

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy 14.08 szczepienia. Trzecia turę, opóźniona trochę bo w lipcu nie bylo pediatry ale trudno. Wtedy dowiem się ile ma wzrostu bo wage mam w domu. I u nas 8.110 g. Takie pulpeciatko, chyba po Mamusi. Chociaż przez ostatnie dwa miesiące schudłam 8 kg ( zostało mi jeszcze 7 do czasów sprzed ciąży). Niby bilans na zero a nosić cieeezko 😂

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie noc masakra, budzila sie co godzine, dopiero nad ranem 3h...
    Co do wagi to jest mniej niż przed ciążą 3 kg :) Ale nie jem słodyczy od 3 tyg, więc schodzi łatwo.

SiSi111 lubi tę wiadomość

• amir Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też muszę wystopować że słodyczami waga już zeszła do wagi z przed ciąży ale mogłabym jesczszcze ze 3kg zgubić czyli dojść do wagi sprzed ślubu hehe

• symbolica Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir zważyłam młodego i wychodzi na to przystopował z przybieraniem wreszcie bo waży między 8 a 8,1kg. Ufff

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pierwsze podejście do rozszerzenia diety i fail. Jak podawałam łyżeczkę z marchewką to raczej nie otwierała buzi a jak próbowała połknąć to odruch wymiotny. Także tego :D

• amir Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Amir zważyłam młodego i wychodzi na to przystopował z przybieraniem wreszcie bo waży między 8 a 8,1kg. Ufff

Eh zazdroszczę mój idzie na rekord chyba
    Karmisz jakoś rzadziej/krocej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 13:08

• symbolica Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir on sobie sam reguluje - w dzień dość często przystawiam ale jakoś super długo i chętnie nie ciągnie a noc najczęściej przesypia budząc się na ranem ok5 i wtedy je... dziś akurat jadł też raz w nocy. No i więcej gimnastykuje się niż wcześniej. Twój nie jedyny 9kg tutaj waży więc nie masz co sobie wyrzucać, na pewno spowolni w końcu, zobaczysz.

da8300b52b.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejrzewam że problem tkwi w nocach bo ostatnio często się budzi i bez cyca nawet nie ma mowy żeby poszedł spać

• bumbum Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam Wam kiedyś o próbach pomijania karmień, niestety nic z tego nie wyszło - bujałam ją a ona zaczęła ssać mi ramię, a potem jadła łapczywie jakby cały dzień nie jadła. Także rezygnuję z tego podejścia...

SiSi111 lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bez przyczyny to się nie nazywa karmienie na ŻĄDANIE... krzywdy nawet bardzo częstym karmieniem piersią nie robimy, wszystko spalą dzieci w przyszłosci. A do roku mleko mamy to podstawa żywienia. :-) Boże jak to moje dziecko ostatnio wszystko rykiem wymusza.. masakra.

da8300b52b.png
‹‹ 1182 1183 1184 1185 1186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ