X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na początek z mięsa to królik :) z Biedronki bym nie dała dziecku bo już dwa razy kupiłam zepsute...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczniemy od jednak słoiczków warzywna a z czasem będzie dostawał właś królika, indyka, rybkę czy wołowinę wszystko 5-6miesięcy + . Królika najlepiej od kogoś kto choruje dla siebie..

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na początku szło ładnie rozszerzanie diety, a teraz mało co trafia do żołądka. Mój mały bardziej jest zainteresowany oglądaniem śliniaczka niż jedzeniem. No chyba że dostaje kawałek śliwki albo brzoskwini 🙂 albo piętkę chleba 🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój już teraz wyje histerycznie jak nie dostanie czegoś do ręki kiedy ja jem... Najczęściej dostaje chrupki kukurydziane - uwielbia... Zje z trzy (na leżąco je) a ja zdąrzę zjeść swój posiłek we względnym spokoju...

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mi wczoraj zabrał kabanosa a zupkę papkę ma gdzieś...

symbolica, artemida27, Migotka83 lubią tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, a Ty już tak serio rozszerzasz dietę czy się dopiero za to będziesz zabierać?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, jeszcze nie rozszerzamy... Dałam mu polizać bułkę, skórkę z chleba, spróbował ziemniaka i to był chyba błąd bo nie da się już teraz przy nim jeść w spokoju... Chrupki z tego wszystkiego najbezpieczniejsze, zjada je jakby je od dawna jadł i się nie drze.. niby wychodzi na to że rozszerzam, ale to on wymusza krzykiem, że ma coś dostać.

da8300b52b.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Mój mi wczoraj zabrał kabanosa a zupkę papkę ma gdzieś...

Ooo moja też nienawidzi moich zupek. Wszystko jest smaczniejsze..

symbolica lubi tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też gardzi tym co matka ugotuje a sloiki są pycha 😂
    No i wczoraj usiłował zwędzić ogorka małosolnego

• bumbum Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczynamy jutro od ziemniaka i marchewy 😁🥔🥕
    A jaką wodę podajecie?

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daję Żywiec Zdrój.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas powoli idzie rozszerzanie... Marchewka bee az usta zaciska,ziemniak z marchewka moze byc,poki co najlepszy brokul a po pasternaku miala zielona kupe wiec narazie odlozylam na pozniej, jabluszko jest super ale do gryzienia przez siateczke,starte jest be, probowalam dac cale kawalki ale ugryzie sporo i wtedy mam problem bo albo wypluje albo sie dlawi ale chrupki to tak jak u symbolicy to najlepsze co moze byc-dostaje 1 dziennie jak ryczy jak widzi ze my cos jemy
    Wode daje przefiltrowana i przegotowana. Moje dziecko musi miec letnia,zimnej nie chce....
    Ostatnio to bym zawalu dostala. Syn dal malej troche bulki do buzi-taki zbity środek bulki, na szczescie pochwalił sie tym a mala wyplula. Oczy dookola głowy trzeba miec. Sa dni ze nie wyrabiam nerwowo.
    Pisalyscie o nocach. Ja tez od urodzenia zapalalam takie lekkie swiatelko ale przestalam i mala zdecydowanie lepiej spi, przy synku podobnie mialam ze przyszedl czas na to zeby światła pogasic i bylo ok. Takze warto sprobowac ;) u nas tylko na korytarzu lampka nocna sie swieci jakby syn chcial do toalety :)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy w korytarzu żaròwkę w lampie z czujnikiem ruchu - tania i fajna alternatywa dla lampek... Wystarczy, że młoda ruszy drzwiami z pokoju i już ma jasno i to samo po wyjściu z kibelka 😉

Dziś zrobiłam zapas pieluch Dada w Biedronce - te duże kartonowe boxy są teraz za 29,99 i obowiazuje limit 2opakowańna kartę mb. Promocja tylko dziś i jutro... Ponoć w Lidlu jest podobna na Lupilu, ale nie sprawdzałam.

Jest:https://www.pepper.pl/promocje/pieluszki-lupilu-lidl-40-taniej-z-aplikacja-od-czwartku-176412

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 15:39

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w biedzi nie było już "3" takze jedziemy do lidla po poludniu :)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trójki jeszcze mam więc czwórki kupowałam a one naszerszy przedział łapią
    od 9-17kg więc duże wzięcie mają... Z trójkami faktycznie bieda bo o 9 rano ich już nie widziałam. Trzeba było między piątkami kopać których było bardzo dużo. Lupilu jeszcze nie używaliśmy, nie mam roosmana na wsi...

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wypadają u ciebie dady? Fioletowe są lepsze od extra soft zielonych?

• baranosia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dobrej cenie są też pampers Premium Care w Lidlu. 152szt za 73zł (rozmiar 3)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    A jak wypadają u ciebie dady? Fioletowe są lepsze od extra soft zielonych?
    Ja np fioletowych nie lubię. Syn był na dada zielonych a mała na pampers

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum mały właśnie na tych fioletowych jedzie na zmianę z Pampers... Zielonych Dada nie testowaliśmy,... ponoć są miększe - z taką opinią się spotkałam.

da8300b52b.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak są bardziej miękkie dlatego bardziej je lubiłam :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 1181 1182 1183 1184 1185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ