Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymalami.91 wrote:O 8 rano jesteśmy jednym wózkiem w parku hmm 🤔.
Moje dzieci o 8 rano dopiero się budzą 😂
U nas ze spaniem jest różnie. Jak pisałam wcześniej do tej pory spała ładnie bo budziła się tylko 2 razy, ale odkąd idą jej jedynki spanie się popsuło i potrafią być noce, ze budzi się nawet co godzinę, ale zdarzają się tez takie, ze tylko dwa razy się obudzi wiec u nas to trochę w kratkę jest. Wczoraj np. spała super pobudka o 2 i 6 a dziś już było trochę gorzej pobudka o 24,2,4,5 ale plus taki, ze zaczyna dzień o 8.30. Do tego dochodzi wstawanie do starszaków 😂 czasem są noce, ze mam wrazenie, ze w ogóle nie śpię zwłaszcza teraz bo jestem u rodziców i do całej trójki wstaje sama a w domu to jednak mąż do starszaków wstaje
malami.91 lubi tę wiadomość
-
bumbum wrote:Moja wstaje 6-7
a teraz odsypia, ale mi już się nie chce :p
U nas jest podobnie, mała wstaje koło 7 i zaraz koło 8;30 robi się marudna i zmęczona, kładę ja spać i ogarniam mieszkanie.
I właśnie po tej pierwszej drzemce idziemy na spacer.
Też bym chciała karmić koło roku, zobaczymy jak wyjdzie. Polowa za nami.
Dziś budziła się co 1,5 godziny. Tracę już nadzieję że będzie lepiej
Za to w dzień śpi dłużej. Normalnie miała drzemki po 40 minut a ostatnio każda ponad godzinę. Teraz też czekam aż wstanie i idziemy na spacerpogoda jest dużo lepsza niż wczoraj.
-
Mój dziś obudził się przed 6, a właściwie to budzik męża go obudził 🙄.
Mamy chłopców, zauważyłam u mojego malucha jasne włoski na jąderkach. Jak jest u Was? Bo ja się ciut martwię i zastanawiam czy nie będziemy musieli odwiedzić endokrynologa 😔.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
baranosia wrote:Serio myślisz że to coś może dać? Może starszak mnie przygarnie na jedną noc
no opcjonalnie mozesz iść na imprezkę a dzieciaki z mężem 😀taki żarcik
baranosia lubi tę wiadomość
-
malami.91 wrote:Mój dziś obudził się przed 6, a właściwie to budzik męża go obudził 🙄.
Mamy chłopców, zauważyłam u mojego malucha jasne włoski na jąderkach. Jak jest u Was? Bo ja się ciut martwię i zastanawiam czy nie będziemy musieli odwiedzić endokrynologa 😔.
http://forum.gazeta.pl/forum/w,572,98454459,98454459,Wloski_na_mosznie_u_niemowlaka_mial_tak_ktos_.html
Pewnie pediatrą też Twoje dziecko.oglada nago co jakiś czas i jeśli niema zastrzeżeń to nie ma czym się martwić. Zawsze pierwsze uderzaj do pediatry - wszystko już widział/a. Ewentualnie dr google czasem wcześniej uzupełni to czego nie wiemy..Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 21:05
malami.91 lubi tę wiadomość
-
symbolica wrote:To normalne,mój też ma jasne włoski. ☺️
http://forum.gazeta.pl/forum/w,572,98454459,98454459,Wloski_na_mosznie_u_niemowlaka_mial_tak_ktos_.html
Pewnie pediatrą też Twoje dziecko.oglada nago co jakiś czas i jeśli niema zastrzeżeń to nie ma czym się martwić. Zawsze pierwsze uderzaj do pediatry - wszystko już widział/a.
No tak tak, najpierw byśmy do pediatry poszli. Zapytam o to przy okazji szczepienia, ale widocznie to faktycznie norma 🙂.symbolica lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Jestem padnieta... kolejny tydzien sama a
Jeszcze tydzien przede mną. dziewczyny czy wasze dzieci tez sa takie ruchliwe? U nas jest masakra mala wciaz sie rusza, nawet jak zasypia to sie musi nawiercic, nakolysac na czworaka i nawalic glowa w szczebelki, jak juz ma zamknie oczy i wchodzi w sen to dalej stuka nozka w materac:) ja spokojna, maz tez a ona to chyba bedzie torpeda:) -
SiSi111 wrote:Jestem padnieta... kolejny tydzien sama a
Jeszcze tydzien przede mną. dziewczyny czy wasze dzieci tez sa takie ruchliwe? U nas jest masakra mala wciaz sie rusza, nawet jak zasypia to sie musi nawiercic, nakolysac na czworaka i nawalic glowa w szczebelki, jak juz ma zamknie oczy i wchodzi w sen to dalej stuka nozka w materac:) ja spokojna, maz tez a ona to chyba bedzie torpeda:)
A już myślałam że z moja jest coś nie tak.. zanim zaśnie na noc robi dokładnie to samo. Przekreca się na brzuch i właśnie tak buja na czworaka. Przez szczebelki wyrzuca smoczek, a jak chcemy ja uśpić to się śmieje. Nogi i ręce są cały dzień w ruchu.SiSi111 lubi tę wiadomość
-
U nas co noc to istna loteria. Czasem śpi od 21 do 6 z 2x na karmienie tyljo a czasem... śpi od 21 do 24 potem 3h zabaw od 3 do 5 śpi i o 5 znowu piszczenie.
Aa jak tam mamy kpi? Dajecie rade?
Moim marzeniem było 6 mc kpi. A teraz ciągnę to dalej. Nie wiem ile jeszcze mi się uda.artemida27, Migotka83, malami.91 lubią tę wiadomość
-
Mój też najchętniej na brzuchu lądował położony do łóżeczka... Tyle, że nie zaśnie tak i za chwilę ryczy w tej pozycji więc robię mu blokadę z kocyka... wtedy zaczyna mi ją wskazówka zegara się przesuwać i głową w szczebelki więc ochraniacz ma z każdej strony + dodatkowa poduszka płaska na szczeblach przy głowie.
Siedzę w parku od ok 8:20.. młody śpi w wózku, śpi na boku oczywiście.. niech ten remont się kończy...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 09:54
-
Papapatka wrote:U nas co noc to istna loteria. Czasem śpi od 21 do 6 z 2x na karmienie tyljo a czasem... śpi od 21 do 24 potem 3h zabaw od 3 do 5 śpi i o 5 znowu piszczenie.
Aa jak tam mamy kpi? Dajecie rade?
Moim marzeniem było 6 mc kpi. A teraz ciągnę to dalej. Nie wiem ile jeszcze mi się uda.
Papatka my od tygodnia żyjemy bez butli,miałam już dość laktatora stwierdziłam że zaryzykuje i sytuacja się sama wyklaruje o dziwo mały uśmiechnięty wygląda na najedzonego kupki są codziennie, jak jest za bardzo zmęczony i się szarpie przy cycku to usypiam ze smoczkiem i później daje na śpiochaMigotka83, symbolica, malami.91 lubią tę wiadomość
-
amir wrote:Papatka my od tygodnia żyjemy bez butli,miałam już dość laktatora stwierdziłam że zaryzykuje i sytuacja się sama wyklaruje o dziwo mały uśmiechnięty wygląda na najedzonego kupki są codziennie, jak jest za bardzo zmęczony i się szarpie przy cycku to usypiam ze smoczkiem i później daje na śpiocha
-
Papatka, ja dalej kpi ale juz koniec coraz blizej... Przestaje dawac rade, wczoraj jedna sesja trwała ponad 2h bo Mała tak sie darla, ze co 2 minuty musialam przerywac. Mam podwójny laktator ale u mnie to nie działa bo non stop robia sie zastoje wiec musze delikatnie trzymac lejek, ogrzewac, masować i ta cała szopka zajmuje mnóstwo czasu.
Amir, super! Podpowiedz jak Ci sie to udało?U mojej juz sa 2 zabki na dole. Nie wiem czy przystawienie jej nie skonczyloby sie wielkim bólem i leczeniem brodawek?
Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -
My dziś też od północy do drugiej się bawiliśmy. A o 6 wstała.
Ale się z niej piszczałka zrobiła;) odkąd się nauczyła to non stop to robi; jako ekscytacja, śmiech, niezadowolenie. Tylko lekko tony zmienia. Mamy dużo mniej gaworzenia na rzecz głośnych pisków. -
Wodę ładnie pije z doidy, mam zamiar na dniach testować box
Jak mi się to udało nie wiem ale od zawsze w nocy mały jadł z piersi tylko w dzień nie było szans na przystawienie bo się prezyl i koniec, a ostatnio w dzień coś mu się odmieniło i je całkiem ładnie, myślę też że w końcu ten język u niego sprawniej pracuje na początku po drugim podcieciu wędzidełka w ogóle nie było zmian aczkolwiek lekarz nam mówił że pełna sprawność języka będzie po jakichś 3 tygodniach
Także stwierdziłam że zaryzykuje i poki co to działa zobaczymy jak będzie dalejbumbum, Migotka83 lubią tę wiadomość