WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczytałam w "Języku niemowląt" oraz w "Pierwszym roku życia dziecka". Zamiast bujania było też zasugerowane używanie smoczka, ale moja smoczek wypluwa, więc będę musiała pobujać. Inna rada w języku niemowląt to zamiast bujania: nie podnoszenie dziecka tylko poklepanie po pleckach i uspokajanie robiąc "sz sz sz". Ale już tak próbowałam, głaskanie nie zdaje egzaminu :p
    Druga metoda to przeciąganie o pół godziny, to znaczy bobo budzi się i wtedy zajmujemy je czymś aby nakarmić pół godziny póżniej niż zwykle...

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe, może też spróbuję z tym bujaniem, chociaż mój jak tylko go wyjmę z łóżeczka to mnie targa za koszulkę i otwiera buzię, żeby mu dać pierś. Jak nie dam to pewnie będzie wrzask.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum testuj i daj znać czy to działa bo u nas też lipa ze spaniem, mało tego to po cycu raz zaśnie raz nie więc też trzeba bujac, metody z klepaniem po pleckach próbowaliśmy i nic nie dają aby się bardziej rozbudza i zamiast 5 min to trzeba pół godziny bujac albo i chce się pobawić że 2 godzinki :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któreś dziecko tutaj śpi w nocy dobrze? 😁 Na pewno symbolica pisała, że u nich jest ok, a poza tym nie kojarzę 😁.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas też tragedia. Już przestałam liczyć ile razy do niej wstaje. Między 1 a 4 to często nawet co godzinę.

Dziś obudziła się o 5:20, przed 7 ja uspilam, spała do 9:30.

Przez to dziś darowalismy sobie spacer. Nie da się wytrzymać na zewnątrz.

U nas pozycja leżąca w spacerówce jest ok. Mała nie protestuje.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małami powiem tylko tyle że. Mój mało że w nocy śpi źle to w dzień też beznadzieja budzi się równo po 27 min Bo nie umie sobie w tą drugą fazę snu wejść więc do drzemki zawsze musi być towarzystwo żeby zabujac na kolejne 27 min, czasem po tym pierwszym przebudzeniu zaśnie na godzinkę ale i tak siedzę obok bo nigdy nie wiem kiedy to nastąpi 😂

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy wyniki malej; wychodzi na to że wszystko jest w normie. Zobaczymy co powie lekarz.

malami.91, symbolica, bumbum, SiSi111 lubią tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że w tych książkach jest napisane, że w tym wieku już powinny przesypiać, a jak nie to źle, natomiast z kim nie rozmawiam to ten sam problem :) także książki sobie, życie sobie :) ale próbować można 👍

• symbolica Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Czy któreś dziecko tutaj śpi w nocy dobrze? 😁 Na pewno symbolica pisała, że u nich jest ok, a poza tym nie kojarzę 😁.
    Tak sobie myślę że może przed skokiem jesteśmy który wasze dzieci już mają, bo on jeden z najmłodszych...

Mamy ten remont i to klupanie, wiercenie już mnie dobija, mały spał w dzień 2x1h i teraz trzecią drzemkę ma, a muszę go obudzić żeby normalnie ok godz20 mi zasnął bo od 7 rano znowu hałas..

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Tak sobie myślę że może przed skokiem jesteśmy który wasze dzieci już mają, bo on jeden z najmłodszych...

Tylko u nas to trwa nieprzerwanie od jakichś 3 miesięcy 😔.

Współczuję remontu. U nas w bloku też non stop hałasy. Modlę się o szybką przeprowadzkę 🙏.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od 6-ciu :D

artemida27, malami.91 lubią tę wiadomość

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    U mnie od 6-ciu :D
    Ha ha ha :)

Nam spanie popsuło się w maju, potem w czerwcu z 3 tygodnie było ok i od tamtej pory znów źle.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba mi lepiej bo widzę ze wiekszosc z nas ma regularne pobudki😁 ta cala teoria nijak sie mado prawdziwego zycia:)

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przeraża jak czytam na takiej jednej grupie o kp na FB, że np. dwuletnie dziecko budzi się w nocy na cyca co godzinę 🙄🙄🙄🙄. I z tego co widzę to wcale nie jest rzadkość.

Do kiedy planujecie kp?

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie to jest straszne, bo jak pracować? Ja mam zawód w którym dużo jest liczenia... Nie wyobrażam sobie tego... Ale chyba nie ma to w związku z kp, bo moja koleżanka karmi już mm i pobudki są takie same.
    A co do planów to ja planuję rok :)

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też planuje raczej rok ale coś się obawiam że z moim cycoholikiem nie będzie łatwo 😎

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziewczyny rzeczywiście hardcore jeśli dziecko się stale budzi...Ja ambitnie zamierzam 2lata karmić (jeśli będzie chciał) skoro Wero 2,5roku. Młoda dawała pospać i na małego jak na razie też nie mogę narzekać.. a co będzie to się okaże.

da8300b52b.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wesele za 2tyg i za groma nie wiem jak to zrobić :( muszę zacząć ściągać mleko i w nocy próbować żeby mąż jej podawał butlę. Inaczej nasze wyjście nie będzie możliwe

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    My mamy wesele za 2tyg i za groma nie wiem jak to zrobić :( muszę zacząć ściągać mleko i w nocy próbować żeby mąż jej podawał butlę. Inaczej nasze wyjście nie będzie możliwe
    Jeśli to możliwe to śpij jedną noc w innym pokoju, żeby mała myślała, że Cię nie ma.

malami.91 lubi tę wiadomość

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 8 rano jesteśmy jednym wózkiem w parku hmm 🤔.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
‹‹ 1178 1179 1180 1181 1182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ