Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Wczytałam w "Języku niemowląt" oraz w "Pierwszym roku życia dziecka". Zamiast bujania było też zasugerowane używanie smoczka, ale moja smoczek wypluwa, więc będę musiała pobujać. Inna rada w języku niemowląt to zamiast bujania: nie podnoszenie dziecka tylko poklepanie po pleckach i uspokajanie robiąc "sz sz sz". Ale już tak próbowałam, głaskanie nie zdaje egzaminu :p
Druga metoda to przeciąganie o pół godziny, to znaczy bobo budzi się i wtedy zajmujemy je czymś aby nakarmić pół godziny póżniej niż zwykle... -
Bumbum testuj i daj znać czy to działa bo u nas też lipa ze spaniem, mało tego to po cycu raz zaśnie raz nie więc też trzeba bujac, metody z klepaniem po pleckach próbowaliśmy i nic nie dają aby się bardziej rozbudza i zamiast 5 min to trzeba pół godziny bujac albo i chce się pobawić że 2 godzinki
-
No u nas też tragedia. Już przestałam liczyć ile razy do niej wstaje. Między 1 a 4 to często nawet co godzinę.
Dziś obudziła się o 5:20, przed 7 ja uspilam, spała do 9:30.
Przez to dziś darowalismy sobie spacer. Nie da się wytrzymać na zewnątrz.
U nas pozycja leżąca w spacerówce jest ok. Mała nie protestuje. -
Małami powiem tylko tyle że. Mój mało że w nocy śpi źle to w dzień też beznadzieja budzi się równo po 27 min Bo nie umie sobie w tą drugą fazę snu wejść więc do drzemki zawsze musi być towarzystwo żeby zabujac na kolejne 27 min, czasem po tym pierwszym przebudzeniu zaśnie na godzinkę ale i tak siedzę obok bo nigdy nie wiem kiedy to nastąpi 😂
-
malami.91 wrote:Czy któreś dziecko tutaj śpi w nocy dobrze? 😁 Na pewno symbolica pisała, że u nich jest ok, a poza tym nie kojarzę 😁.
Mamy ten remont i to klupanie, wiercenie już mnie dobija, mały spał w dzień 2x1h i teraz trzecią drzemkę ma, a muszę go obudzić żeby normalnie ok godz20 mi zasnął bo od 7 rano znowu hałas.. -
symbolica wrote:Tak sobie myślę że może przed skokiem jesteśmy który wasze dzieci już mają, bo on jeden z najmłodszych...
Tylko u nas to trwa nieprzerwanie od jakichś 3 miesięcy 😔.
Współczuję remontu. U nas w bloku też non stop hałasy. Modlę się o szybką przeprowadzkę 🙏.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
baranosia wrote:My mamy wesele za 2tyg i za groma nie wiem jak to zrobić
muszę zacząć ściągać mleko i w nocy próbować żeby mąż jej podawał butlę. Inaczej nasze wyjście nie będzie możliwe
malami.91 lubi tę wiadomość