WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida robiliscie już badania jak wyniki ?

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam coś takiego :

https://mamafizjoterapeuta.pl/2018/10/22/4-zabawy-wspierajace-kluczowe-umiejetnosci-w-pierwszym-polroczu-zycia/

:)

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Artemida robiliscie już badania jak wyniki ?

Dzięki że pytasz, jutro idziemy. Chcieliśmy dac małej kilka dni spokoju po szczepieniu.

Dziewczyny super że się odezwałyście :)

Moja też już ciągle się obraca. Nie tylko w łóżeczku, na macie czy podczas zmiany pieluchy ale nawet w gondoli. Nie wiem jak ona to zrobiła bo akurat zmywalam, kątem oka widzę jakiś ruch i co? Już na brzuchu leży i się śmieje. Przecież ona tam już totalnie nie ma miejsca.

Wczoraj zmieniliśmy poziom łóżeczka bo już podchodzi sobie do barierek i zaczyna coś kombinować. Wczoraj próbowała góra przełożyć noge na drugą stronę.

Ale mi się agentka trafiła..

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde, też musimy chyba materac obniżyć 🤔. Nasz nogi zarzuca na barierkę, mostki robi, więc lepiej nie ryzykować, że wyskoczy.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać jak odbierzecie wyniki :)

artemida27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wy macie jeszcze łóżeczku najwyzej?ja juz dawno mam do polowy znizone bo mala by uciekla...
    Artemida trafil nam się podobny egzemplarz ;) u nas tez mala się obraca w gondoli przez co boje sie ze wypadnie jak cos chce zrobic wiec piore spacerowke bo tam sa pasy i bedzie na lezaco albo pollezaco w spacerówce. W gondoli tak jak u niektórych z Was juz na spacerze nie chce lezec nawet wiec po co mamy sie obie meczyc :)
    Fajnie dziewczyny ze sie odzywacie i oby reszta tez chociaz czasami napisala co tam u nich slychac ;)
    Mambella doskonale Cię rozumiem. Tez mam 3latka i czasem do toalety przez caly dzien nie mam kiedy wyjsc,maz pracuje od 7 do 18 a ja padam przy tych lobuzach i wrecz czekam na wrzesien zeby syn juz poszedl do przedszkola i mam jednak nadzieje ze za duzo zarazkow nie będzie przynosil bo wtedy oszaleje przy dwojce chorych ;)
    U was tez tak goraco?czekam az maz z pracy wroci i jedziemy nad jezioro sie ochlodzic. Sama bym dwojki nie ogarnela...

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciągle najwyżej, ale dziś zniżamy. Mój mały za dużo czasu w łóżeczku nie spędza, więc do tej pory nie było takiej konieczności. U nas spacerówka sprawuje się super. Mały się rozgląda, zarzuca nogi na pałąk, jeździ zadowolony a ja jestem bez stresu, że mi wypadnie.

https://www.babyboom.pl/niemowleta/zdrowie/pocwiczmy-mamo-cwiczenia-od-piatego-miesiaca-zycia

Taczuszki, grabki, piesek - to można wykorzystać. Mama fizjoterapeuta pisze, że można pokazać dziecku jakiś mały ciekawy przedmiot a potem podsunąć pod klatkę piersiową - żeby go zobaczyć, dziecko musi się unieść, ale na mojego to nie działa. Wyciąga sobie to ręką po prostu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 15:54

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mamy jeszcze wyżej łóżeczko, wożę też w gondoli. Ogólnie mam wrażenie że moja Mała nie jest zbyt ruchliwa :) ale co tu się dziwić jak rodzice dwa leniuchy 😂

Dziewczyny, o której wasze dzidziolki mają ostatnią drzemkę zazwyczaj? Szukam sposobu, żeby mała lepiej spała. Wiem, że zmęczone dzieci śpią gorzej, ale też nie chce ją kłaść wypoczętą, bo mi spać nie chce :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tak 17:30-18:15, a potem koło 20:30 zasypia. Z tym że nie śpi dobrze 😁. Od trzech miesięcy 😁.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza na ostatnią drzemkę idzie miedzy 15 a 16, koło 18:30 mamy kąpiel, karmienie i idzie spać.

Na pierwsze karmienie wstaje kolo 22-23, potem juz co 2 godziny.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój od jakiegoś tygodnia zrezygnował z tej ostatniej drzemki także od 15 do 18-19 nie daje się uśpić w żaden sposob (rekord niespania od 13.30) raz jak go mój mąż jakos uspil o 17 to i tak wstał z jeszcze gorszym humorem i zrzedzil do 20

• Mambella Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas różnie, czasami drzemka wypadnie o 16, a czasami o 18 i ok 20 karmienie k usypianie. Teraz leżę z nim w łóżku nakarmiony ćwiczy sobie głos śmiejąc się haha hehehe hyhyhy huhuhu a o spaniu nie myśli.

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to ma drzemki w wszytskie strony swiata, nie nadarzam za nią:) ogolnie to jest mega ruchliwa o jak zasypia to sie nakreci, buja na kolankach na czworakach a jak ma juz zamkniete oczy to nadal rusza lewa noga jak by cos kopala. Jutro zmieniam wozek na spacerowy bo w gondoli to jedzimy tylko na brzuchu z odkryta buda tak ze widziala sobie świat z przodu i jej to pasuje ale jest juz niebezpiecznie bo staje w nim na czworaka i wyglada co jest za wozkiem. Tylko nie widze jazdy w spacerowce bo ona nie da sie polozyc na plecach, odrazu obraca sie na brzuch:/

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi, może akurat spodoba jej się nowa perspektywa 🙂. Mój dopiero padł. Był z tatą na spacerze w parku i miał drzemkę trochę później niż zwykle.

Zastanawiam się czy nie iść do fizjo z małym na "przegląd". Może to lepsze niż robić jakieś ćwiczenia z internetu. A może wystarczy uzbroić się w cierpliwość? 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 21:36

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Migotka83 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u nas pojawiły się niespodziewanie 2 ząbki ;-) Nic na to nie wskazywało, a tu Mała ugryzła mnie w rękę i coś mocno się wbiło w skórę ;-) Mam pytanko: czy Wy jakoś dbacie o te pierwsze ząbki? Trzeba już kupić tę szczoteczkę silikonową czy coś w tym stylu...? Czy póki co zostawić dziecko w spokoju?

artemida27, SiSi111, malami.91 lubią tę wiadomość

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 03:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko właśnie zaczęło świętować pół roczku -.- ...

amir, Migotka83, baranosia, malami.91, ruda90 lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    Moje dziecko właśnie zaczęło świętować pół roczku -.- ...

U nas też ciężka noc. Mała zasnęła przed 19, obudziła się koło 20:30, uspilam ja z wielkim płaczem koło 23. Potem wstawiłam do niej o 1,2,3 i 5. O 6:20 wstała.
    Gdzie są te zeby?? Pocieszam się że to o to chodzi i z czasem będzie lepiej.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka83 wrote:
    Dziewczyny, u nas pojawiły się niespodziewanie 2 ząbki ;-) Nic na to nie wskazywało, a tu Mała ugryzła mnie w rękę i coś mocno się wbiło w skórę ;-) Mam pytanko: czy Wy jakoś dbacie o te pierwsze ząbki? Trzeba już kupić tę szczoteczkę silikonową czy coś w tym stylu...? Czy póki co zostawić dziecko w spokoju?
    Od pierwszego ząbka trzeba myć ząbki.. ja używałam ziajki z ksylitilem na zmianę z elmexem 0-6lat czyli od pierwszego ząbka. Daj się ociupinkę między włosie szczoteczki i "szczotkuje"... Silikonowa szczoteczka na początku jest ok. Szczególnie przy mleku modyfikowanym wieczorem trzeba umyć.. ono lubi psuć ząbki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2019, 07:13

Migotka83 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • Migotka83 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję! <3 Przy kpi pewnie też...
    A jak dziecko wypluwa potem te pastę?

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • amir Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wypluwa pasty po prostu ją zjada :)

symbolica lubi tę wiadomość

‹‹ 1176 1177 1178 1179 1180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ