Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
ruda90 wrote:Artemida robiliscie już badania jak wyniki ?
Dzięki że pytasz, jutro idziemy. Chcieliśmy dac małej kilka dni spokoju po szczepieniu.
Dziewczyny super że się odezwałyście
Moja też już ciągle się obraca. Nie tylko w łóżeczku, na macie czy podczas zmiany pieluchy ale nawet w gondoli. Nie wiem jak ona to zrobiła bo akurat zmywalam, kątem oka widzę jakiś ruch i co? Już na brzuchu leży i się śmieje. Przecież ona tam już totalnie nie ma miejsca.
Wczoraj zmieniliśmy poziom łóżeczka bo już podchodzi sobie do barierek i zaczyna coś kombinować. Wczoraj próbowała góra przełożyć noge na drugą stronę.
Ale mi się agentka trafiła.. -
nick nieaktualnyAle wy macie jeszcze łóżeczku najwyzej?ja juz dawno mam do polowy znizone bo mala by uciekla...
Artemida trafil nam się podobny egzemplarzu nas tez mala się obraca w gondoli przez co boje sie ze wypadnie jak cos chce zrobic wiec piore spacerowke bo tam sa pasy i bedzie na lezaco albo pollezaco w spacerówce. W gondoli tak jak u niektórych z Was juz na spacerze nie chce lezec nawet wiec po co mamy sie obie meczyc
Fajnie dziewczyny ze sie odzywacie i oby reszta tez chociaz czasami napisala co tam u nich slychac
Mambella doskonale Cię rozumiem. Tez mam 3latka i czasem do toalety przez caly dzien nie mam kiedy wyjsc,maz pracuje od 7 do 18 a ja padam przy tych lobuzach i wrecz czekam na wrzesien zeby syn juz poszedl do przedszkola i mam jednak nadzieje ze za duzo zarazkow nie będzie przynosil bo wtedy oszaleje przy dwojce chorych
U was tez tak goraco?czekam az maz z pracy wroci i jedziemy nad jezioro sie ochlodzic. Sama bym dwojki nie ogarnela... -
U nas ciągle najwyżej, ale dziś zniżamy. Mój mały za dużo czasu w łóżeczku nie spędza, więc do tej pory nie było takiej konieczności. U nas spacerówka sprawuje się super. Mały się rozgląda, zarzuca nogi na pałąk, jeździ zadowolony a ja jestem bez stresu, że mi wypadnie.
https://www.babyboom.pl/niemowleta/zdrowie/pocwiczmy-mamo-cwiczenia-od-piatego-miesiaca-zycia
Taczuszki, grabki, piesek - to można wykorzystać. Mama fizjoterapeuta pisze, że można pokazać dziecku jakiś mały ciekawy przedmiot a potem podsunąć pod klatkę piersiową - żeby go zobaczyć, dziecko musi się unieść, ale na mojego to nie działa. Wyciąga sobie to ręką po prostu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 15:54
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
U mnie mamy jeszcze wyżej łóżeczko, wożę też w gondoli. Ogólnie mam wrażenie że moja Mała nie jest zbyt ruchliwa
ale co tu się dziwić jak rodzice dwa leniuchy 😂
Dziewczyny, o której wasze dzidziolki mają ostatnią drzemkę zazwyczaj? Szukam sposobu, żeby mała lepiej spała. Wiem, że zmęczone dzieci śpią gorzej, ale też nie chce ją kłaść wypoczętą, bo mi spać nie chce -
Moja to ma drzemki w wszytskie strony swiata, nie nadarzam za nią
ogolnie to jest mega ruchliwa o jak zasypia to sie nakreci, buja na kolankach na czworakach a jak ma juz zamkniete oczy to nadal rusza lewa noga jak by cos kopala. Jutro zmieniam wozek na spacerowy bo w gondoli to jedzimy tylko na brzuchu z odkryta buda tak ze widziala sobie świat z przodu i jej to pasuje ale jest juz niebezpiecznie bo staje w nim na czworaka i wyglada co jest za wozkiem. Tylko nie widze jazdy w spacerowce bo ona nie da sie polozyc na plecach, odrazu obraca sie na brzuch:/
-
SiSi, może akurat spodoba jej się nowa perspektywa 🙂. Mój dopiero padł. Był z tatą na spacerze w parku i miał drzemkę trochę później niż zwykle.
Zastanawiam się czy nie iść do fizjo z małym na "przegląd". Może to lepsze niż robić jakieś ćwiczenia z internetu. A może wystarczy uzbroić się w cierpliwość? 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 21:36
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Dziewczyny, u nas pojawiły się niespodziewanie 2 ząbki
Nic na to nie wskazywało, a tu Mała ugryzła mnie w rękę i coś mocno się wbiło w skórę
Mam pytanko: czy Wy jakoś dbacie o te pierwsze ząbki? Trzeba już kupić tę szczoteczkę silikonową czy coś w tym stylu...? Czy póki co zostawić dziecko w spokoju?
artemida27, SiSi111, malami.91 lubią tę wiadomość
Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -
Papapatka wrote:Moje dziecko właśnie zaczęło świętować pół roczku -.- ...
U nas też ciężka noc. Mała zasnęła przed 19, obudziła się koło 20:30, uspilam ja z wielkim płaczem koło 23. Potem wstawiłam do niej o 1,2,3 i 5. O 6:20 wstała.
Gdzie są te zeby?? Pocieszam się że to o to chodzi i z czasem będzie lepiej. -
Migotka83 wrote:Dziewczyny, u nas pojawiły się niespodziewanie 2 ząbki
Nic na to nie wskazywało, a tu Mała ugryzła mnie w rękę i coś mocno się wbiło w skórę
Mam pytanko: czy Wy jakoś dbacie o te pierwsze ząbki? Trzeba już kupić tę szczoteczkę silikonową czy coś w tym stylu...? Czy póki co zostawić dziecko w spokoju?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2019, 07:13
Migotka83 lubi tę wiadomość