Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Migotka, my też szczepimy się na pneumokoki 3 dawkami + czwarta przypominająca później (Prevenar13). Wy też pewnie Prevenar13, bo wcześniaki tą szczepionkę dostają. Jest też taki schemat 2+1, ale zaleca się 3+1.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 18:20
Migotka83 lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Migotka83 wrote:Jednak zaszczepilismy dzis 5w1. I co mnie zdziwilo: 3 dawka pneumokokow (prevenar) za jakis miesiąc. Myslalam ze sa 2 i potem po roku.
Staramy się nie łączyć szczepionek bo tak kazała neurolog. Mam wrażenie, że ciągle jeździmy się szczepić i konca nie widac. A propos meningokokow to nasza lekarka zaleca poczekać do ukończenia roczku. Raz, że duzo lepiej dziecko wtedy to znosi, a dwa: mniej dawek. A jak Wy robicie?
Papatka, nadal kpi... Ale udaje sie juz wcisnac trochę mm, szczególnie jak spi wiec widzę światełko w tuneluA jak u Was?
Tez nadal kpi... zobaczymy ile damy rade.Migotka83 lubi tę wiadomość
-
bumbum wrote:A która szczepionka na meningokoki wybralyscie? Ja będę szczepic jak Mała skończy roczek:)
Daję cynk jak któraś używa pieluch Dada Extra Soft rozm.4 (od 7-18kg) to Jumboboxy kartonowe (w środku 2x41szt) z kartą MojaBiedronka będą od piątku do niedzieli w cenie 29,99 - wyjdą pieluszki 36gr/szt. Limit to dwa opakowania/kartę.. bez karty 5zł drożej zapłacicie. Ja mam je zamiar wypróbować więc jest okazja
Tylko rozmiary 4, 4+ i 5 są w tej promo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 21:45
bumbum lubi tę wiadomość
-
Nie wiem czy to szczepienie czy o co chodzi ale od 3 nie śpimy.. Teraz udało mi się go jakoś uśpić ale rzuca się strasznie jak tylko przestaje lulac
, miał przez neurologa zdiagnozowane mioklonie przysenne co mija samo i faktycznie w ostatnim miesiącu minęły a teraz znowu.. także nie wiem czy to tylko zbieg okoliczności.. W ogóle ma Straszne problemy ze spaniem wczoraj jak wróciliśmy spał godzinę i popołudniu 40 min myślałam że padnie jak przecinek a musiałam go bujac na noc dobra godzinę
-
nick nieaktualnyAmir wspolczuje. Ja mam tak od poniedziałkowego szczepienia. W nocy spi z nami bo po odlozeniu od razu ryk, w dzien najlepiej gdybym tez sie z nia położyła-tylko ze jest jeszcze starszak, w wozku zasnie i spi jak bujam ale max 30 min. Tykko u nas dodatkowo podwyzszona temp wiec caly dzien piszczy.dzis od rana tak samo choc licze ze w ciagu dnia jej przejdzie bo nie wyrabiam. Jeszcze rano goscie mnie nawiedzili-jeszcze w pizamie bylam a "nie dzwonili bo by cie znowu nie bylo" no kur... odmowilam w poniedzialek im wizyty bo szlam na szczepienie! Takze jak tu miec dobry humor?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2019, 15:30
-
nick nieaktualny
-
Lutyska oj nieładnie Ci goście się zachowują.. nast. razem udawaj, że Was nie ma i po sprawie.
Młody dziś zdrów i został zaszczepiony. Ma prawdopodobnie stulejkę - to będziemy obserwować i przy ciągnięciu za ręce nie napina mięśni szyji (za ramionka chwycony i ciągnięty współpracuje i trzyma głowę) - mamy przyjść za 2 miesiące to skontrolować.
Waży w bodziaku i pampersie 7320g... równo 1kg przybrał od 26 czerwca. Mierzy 68cm. Czyli wagowo jest na 50centylu a wzrostowo trochę poniżej tego centyla.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2019, 16:22
-
My jutro ostatni dzień na wakacjach u dziadków, wracamy do miasta
Mała od kilku dni kombinuje z siadaniemdo tej pory wychodziły jej tylko obroty ale dziś jeden raz się udało
sama usiadła
taka dumna z niej jestem
amir, symbolica, malami.91 lubią tę wiadomość
-
Artemida, SUPER! jak raz się udało to jutro już będzie kilka.
A potem jej się Tak spodoba że będzie non stop.
Tylko uwaga na Powroty z śladu do leżenia.
Franek na początku próbował zmieniać pozycje przechylajac się do tyłu. n8e muszę mówić co się działo jak pacnal głowa o mate -
No to fajnie Artemida:) moja tez cos próbuje ale jeszcze troche, narazie konczy sie na obrocie na plecy i zdziwieniu ze tak potrafi, dzis zaczęła czworakowac:) i stanela ma kolankach przy łozeczku trzymajac sie szczebelkow:) myslalam ze zawalu dostane ze sie przewroci:)
artemida27 lubi tę wiadomość