X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, my też szczepimy się na pneumokoki 3 dawkami + czwarta przypominająca później (Prevenar13). Wy też pewnie Prevenar13, bo wcześniaki tą szczepionkę dostają. Jest też taki schemat 2+1, ale zaleca się 3+1.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 18:20

Migotka83 lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pneumokoki 13 walentne są refundowane dla wcześniaków. Meningokoki nie są refundowane. Ja już szczepiłam na meningokoki.

symbolica, Migotka83 lubią tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A która szczepionka na meningokoki wybralyscie? Ja będę szczepic jak Mała skończy roczek:)

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka83 wrote:
    Jednak zaszczepilismy dzis 5w1. I co mnie zdziwilo: 3 dawka pneumokokow (prevenar) za jakis miesiąc. Myslalam ze sa 2 i potem po roku.
    Staramy się nie łączyć szczepionek bo tak kazała neurolog. Mam wrażenie, że ciągle jeździmy się szczepić i konca nie widac. A propos meningokokow to nasza lekarka zaleca poczekać do ukończenia roczku. Raz, że duzo lepiej dziecko wtedy to znosi, a dwa: mniej dawek. A jak Wy robicie?

Papatka, nadal kpi... Ale udaje sie juz wcisnac trochę mm, szczególnie jak spi wiec widzę światełko w tunelu ;-) A jak u Was?

Tez nadal kpi... zobaczymy ile damy rade.

Migotka83 lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    A która szczepionka na meningokoki wybralyscie? Ja będę szczepic jak Mała skończy roczek:)
    Bexero i Nimenrix.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Odp.Bexero

Daję cynk jak któraś używa pieluch Dada Extra Soft rozm.4 (od 7-18kg) to Jumboboxy kartonowe (w środku 2x41szt) z kartą MojaBiedronka będą od piątku do niedzieli w cenie 29,99 - wyjdą pieluszki 36gr/szt. Limit to dwa opakowania/kartę.. bez karty 5zł drożej zapłacicie. Ja mam je zamiar wypróbować więc jest okazja ;-)

Tylko rozmiary 4, 4+ i 5 są w tej promo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 21:45

bumbum lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to szczepienie czy o co chodzi ale od 3 nie śpimy.. Teraz udało mi się go jakoś uśpić ale rzuca się strasznie jak tylko przestaje lulac :(, miał przez neurologa zdiagnozowane mioklonie przysenne co mija samo i faktycznie w ostatnim miesiącu minęły a teraz znowu.. także nie wiem czy to tylko zbieg okoliczności.. W ogóle ma Straszne problemy ze spaniem wczoraj jak wróciliśmy spał godzinę i popołudniu 40 min myślałam że padnie jak przecinek a musiałam go bujac na noc dobra godzinę

• amir Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety już nie śpi bo matka przysnęła przy bujaniu.. Masakra płaczę bidny bo zmęczony ale coś mu spać nie daje

• symbolica Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Amir współczuję Tobie i synkowi, bidulek taki przemęczony :-(

Mój młody też postanowił przed 6 nie spać pomimo, że nakarmiony o 4, ale nie wygląda na zmęczonego.. muszę teraz zgrać jakoś pierwszą drzemkę z naszą wizytą w przychodni o 10:40.

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też dziś szczepienie. 5 w 1.
    Też wprowadziłam wozek na zewnątrz na drzemke żeby przed wizytą się przespal.
    Amir, strasznie współczuję nocy. Mam nadzieję że teraz odespi.

• amir Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu zasnąć nie mógł i śpi tylko na rękach bo jak do łóżeczka odkładam to przez sen płacze także siedzę z paniczem :) tak to wszystko ok śmieje się bawi tylko sen mu coś uposledzilo

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir wspolczuje. Ja mam tak od poniedziałkowego szczepienia. W nocy spi z nami bo po odlozeniu od razu ryk, w dzien najlepiej gdybym tez sie z nia położyła-tylko ze jest jeszcze starszak, w wozku zasnie i spi jak bujam ale max 30 min. Tykko u nas dodatkowo podwyzszona temp wiec caly dzien piszczy.dzis od rana tak samo choc licze ze w ciagu dnia jej przejdzie bo nie wyrabiam. Jeszcze rano goscie mnie nawiedzili-jeszcze w pizamie bylam a "nie dzwonili bo by cie znowu nie bylo" no kur... odmowilam w poniedzialek im wizyty bo szlam na szczepienie! Takze jak tu miec dobry humor?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2019, 15:30

• bumbum Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska, nie uznaję takich zachowań. Nie otworzylabym i tyle.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak usłyszałam ten komentarz to zalowalam ze otworzylam...

• symbolica Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska oj nieładnie Ci goście się zachowują.. nast. razem udawaj, że Was nie ma i po sprawie.

Młody dziś zdrów i został zaszczepiony. Ma prawdopodobnie stulejkę - to będziemy obserwować i przy ciągnięciu za ręce nie napina mięśni szyji (za ramionka chwycony i ciągnięty współpracuje i trzyma głowę) - mamy przyjść za 2 miesiące to skontrolować.
    Waży w bodziaku i pampersie 7320g... równo 1kg przybrał od 26 czerwca. Mierzy 68cm. Czyli wagowo jest na 50centylu a wzrostowo trochę poniżej tego centyla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2019, 16:22

da8300b52b.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica to coś ci schudl bo pisałaś chyba że koło 8 waży? Tylko mój taki kolos :D

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro ostatni dzień na wakacjach u dziadków, wracamy do miasta :(

Mała od kilku dni kombinuje z siadaniem :) do tej pory wychodziły jej tylko obroty ale dziś jeden raz się udało :) sama usiadła :) taka dumna z niej jestem :)

amir, symbolica, malami.91 lubią tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida super ;) a mała już pelza albo czworakuje? Czy po obrotach usiadła?

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida, SUPER! jak raz się udało to jutro już będzie kilka. :) A potem jej się Tak spodoba że będzie non stop.
    Tylko uwaga na Powroty z śladu do leżenia.
    Franek na początku próbował zmieniać pozycje przechylajac się do tyłu. n8e muszę mówić co się działo jak pacnal głowa o mate :/

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to fajnie Artemida:) moja tez cos próbuje ale jeszcze troche, narazie konczy sie na obrocie na plecy i zdziwieniu ze tak potrafi, dzis zaczęła czworakowac:) i stanela ma kolankach przy łozeczku trzymajac sie szczebelkow:) myslalam ze zawalu dostane ze sie przewroci:)

artemida27 lubi tę wiadomość

❤❤❤
    m5kxvau.png
‹‹ 1199 1200 1201 1202 1203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ