Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas czasem przytrafi się jakaś przerwa, ale zazwyczaj kupa jest codziennie.
W szoku jestem jakie sprytne są niektóre dzieciaczki. Mój ma dziś 7 miesięcy i mam wrażenie, że od czworakowania czy siadania to nas baaardzo dużo dzieli. No ale nie naciskam, widocznie potrzebuje więcej czasu 🙂.
A propos smoczków to mój mały właśnie śpi w hamaku ze smoczkiem w buzi - pierwszy raz od 7 miesięcy 😁. Nie mógł zasnąć przez te ząbki (wychodzą obie jedynki dolne, jedna jest już spora) i spróbowałam dać smoka. Do tej pory był blee a dziś się udało. Ciekawe co dalej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2019, 17:36
symbolica, artemida27 lubią tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Dziewczyny aż sprawdziłam w necie tego ziemniaka.. nigdy nie pomyślała tym że zapiera, raczej że jest obojętny.. Wiecie co jeszcze daję do obiadków - olej lniany z pierwszego tłoczenia. Czytam właśnie że nasiona lnu mają dzałanie rozluźniające ☺️.
-
bumbum wrote:Dziewczyny, używaliście pieluch life z superpharm? Dzisiaj kupiłam rozmiar 3 (do 9 kg) za 11.99, 64 szt. Mega tanio...
Bumbum rzeczywiście mega tanio, daj znać jakie są bo nic mi nie mówią.. kupowałaś stacjonarnie czy przez neta?
Tutaj są jakieś opinie - jak zwykle różne:
https://mamotoja.pl/bangla/super-pharm/life-babys-pieluszki-rozne-rozmiary
Tu jest jakiś program kartowo-kuponowo-znizkowy... m.in. 9-te opakowanie pieluch Life za grosz.
http://klublifestyle.pl/mamydzieci/info?fbclid=IwAR0jZKP8x4nnyF0X35uFCC-4OzC7a6WF4YODoVJDu40T5Cz0l4ikBuy3k44Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2019, 18:53
-
Malami, hamak. super usypiadlo
Sama bym polezala.
Nawet nie wiedziałam że SP robi własne pieluchy. Też jestem ciekawa.
Na razie korzystamy z tych z Rossmanna. Fin and fitt czy cos takiego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2019, 22:07
-
bumbum wrote:Powiem Wam, że nie najgorsze te pieluchy, po zdjęciu pupa sucha
także za 19 gr to jak najbardziej, ale pełna cena (chyba 32 zł to na pewno nie
)
-
Heh.. U nas tylko pampers. Jak próbuje kombinować z innymi to zaraz dostaje czerwonej wysypki.
Pisałyscie że Wasze dzieci polubiły smoczki- u nas od jakiegoś czasu smoczek to zło. Wcześniej często używałam, najlepszy sposób żeby uspokoić małą. Teraz nie ma szans, wyciąga od razu, rzuca na podłogę, płacze jeszcze bardziej.
Mała już nie próbuje siadać, tylko pelza zawzięcie po całym pokoju. Ściąga książki ( mamy jedna półkę przy podlodze) i wklada pod szafę. Jest marudna, placzliwa, często chce spać, jak już zaśnie to budzi się co 20 minut z płaczem.
Zastanawiam się czy to zeby czy może jednak skok..Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 20:06
-
Artemida stawiam na zęby, bo dzieci w tym czasie albo.uwielbiają smoka albo na odwrót - sprawia im to ból (jedne mało jedzą, mają gorsze apetyt a inne wiszą na cycku).. żeby się upewnić daj godzinę przed spaniem np. Ibuprom (dłużej działa) i zobaczysz jak będzie z tym budzeniem..
29-30tydzień to taki dziwny czas -nie skok, ale pogodny okres z zachmurzeniami czyli marudzeniem.
Mojego młodego pupka wszystkie pieluchy akceptuje, więc mogę poszaleć 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 20:24
artemida27 lubi tę wiadomość
-
Mój też dużo wisi przy cycu teraz jak mu te ząbki idą. Przynosi mu to ulgę. Zdarza mu się mnie ugryźć, ale na szczęście nie jakoś bardzo dotkliwie.
My używamy Pampers Active baby, czasem babydream fun& fit. Próbowaliśmy Bella happy ostatnio, ale jakoś nam nie podpasowały. Pampersy lubię najbardziej, bo są cieniutkie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 22:00
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
My mamy wizytę 12.10 w centrum fizjologii i patologii słuchu ze względu na tą przetoke. Co 2-3 dzień musze paleczka z octanisteptem jej to przemywac bo biała wydzielina wychodzi. Nie boli ja to ale wiadomo ze jak ja trzymam to się awanturuje. Podobno 1 na 100 dzieci ma taką przetoke. Trafiło się mojej córce...
-
Artemida smoczek to twarda guma, a cycuś miękki..
Bumbum współczuję tych problemów z atopią. Używasz mydeł (szare) /smarowideł bezzapachowych/hypoalergicznych? Barwniki w ubraniach też mogą uczulać..
Papapatka każde dziecko coś ma na jakimś etapie życia... Moja pediatra się uczepiła tej stulejki a wszędzie czytam że to fizjologiczne i przejdzie do 3-5roku życia jeśli się zachowa higienę siusiaka. Do tego dochodzi wodniak jądra który też ma przejść do 2 roku życia - o wodniaku nawet się nie zająłkneła ostatnio, może już go nie ma..?
Malami Bella happy to jedne z największych pieluch, jak pupa podrośnie to się ceni 😉 minus taki, że promocji na nie ma (albo nie widziałam) i drogo w sumie wychodzą.
Pampersy szybko nam puchną i są mniejsze niż Dada 3. Zużywam obecnie szybciej Pampersy, a Dada fioletowe na noc - sprawdzają się rewelacyjnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 06:41
-
Hej dziewczyny ostatnio nie mam czasu pisać... Zaraz córka wraca do przedszkola to może będzie go ciut więcej. Mój na razie nie raczkuje ale już podpór na prostych rękach ćwiczy i fikolki z pleców na brzuch
Czy wasze dzieci też nad ranem rzucają się 3 łóżku jak opętane? Niby ma zamknięte oczy ale wymachuje rękami i nogami a że śpi z nami to ja od razu obudzona. Czasem jest to już 5 czasem 6... Chciałabym żeby pospał dłużej ale czy go kładę o 20 czy bliżej 21 to nie robi to różnicy większej... A ja coraz bardziej nie wyspana jestem...magdaaa88 lubi tę wiadomość