Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Symbolica, używam balsamu Bioderma do atopowej skóry.
Monisia może spróbujesz przyciemnic w sypialni?
Amir, ja nie zwiększam, na spacerku często odsłania nóżki, także Wit D też się wytwarzaale jak skończę opakowanie twist offów to kupię vigantol w kropelkach i będę podawać 500j
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 08:23
-
nick nieaktualnyJa podaje 600j bo poprzednie opakowanie sie skonczylo to juz takie kupilam. Doktorka mowila że moge nawet 800 podawac. Tylko chcialam zapytac sie jak to zrobic?
Co do spania to moja jeszcze przed zaśnięciem w poprzek sie kładzie. Ostatnio to jednak ciezko ja uspac. Tylko wozek dziala.nawet na noc. Wczesniej usypialam w lozku i odkładalam do lozeczka albo czasem i sama usnela w lozeczku a obecnie (od tygodnia) gdzie ja poloze od razu ryk a w wozku po chwili usypia. Dobrze ze mamy miejsce na wozek...
Wczoraj bylismy nad morzem to nawet na plazy w wozku zasnelakapac sie nie chciala jednak
za to syna to nie moglam z wody wydostac mimo lodowatej wody
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 09:10
-
ooo Lutyska. My w przyszłym tygodniu ruszamy nad morze. Nie mogę się doczekać.
Monisia, Franek tez łazi po całym łóżku. w nocy go zbieram na karmienie z różnych pozycji. jeszcze miesiąc temu w trakcie snu się tak rzucal. Mój mąż na to mówił że się trzepie jak młody jastrzabAle chwilowo przestał.
u nas też ostatnio usypianoe ciężkie. jak czworaki I siedzenie zrobiły się fajne to już pokolysac na plecach trudno bo się kręci. Ale sam nie usnie. Próbowaliśmy go w łóżku z nami położyć. Prędzej zaczął wrzeszczeć niż usnal. Ale zauważyłam że zaczął robić jak starsza kuzynka. jak chce się spać to stoi na czworakach I głowę przytula do kocyka.
Witaminę D dajemy devicap A tam jest po prostu jedna kropla. -
Eh u nas za to z jedzeniem problem, już mamy rozszerzaną dietę ponad 3 tygodnie a Mała nic nie chcę. Nie wciskam na siłę, wiem, że podstawą jest mleko, ale jednak coś by mogła przełknąć 🙃 podaję papki bo blw w ogóle nie ogarnia, rozgniata w ręce i koniec
-
Lutyska, mojemu tylko stopę zamoczyłam w morzu, ale minę miał ciut zdegustowaną 😁. Za zimna ta woda. Za to stopy w piasku lubi trzymać. Pogoda jest super, więc fajnie nam tutaj. Gdyby nie to, że mąż kończy urlop za tydzień to byśmy jeszcze dłużej zostali. No ale 2,5tyg to i tak sporo 🙂.
Bumbum, nie przejmuj się. Wiele dzieci tak ma. Kiedyś zacznie jeść, to dopiero początki 🙂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 10:26
bumbum lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Dziewczyny cały czas Was czytam ale nie mam kiedy napisać bo mała stała się strasznie absorbujaca tzn nawet na 5 min nie można jej zostawić samej bo tak kombinuje że szok. Próbuje siadać podnosi się za szczebelki itp...
Ahh zazdrosZczę pobytu nad morzem ...my się w przyszłym roku wybieramy
U nas jedzenie odpukac ok. 2 posiłki rano deserek popołudniu obiadekcoś lubi bardziej coś mniej ale ogólnie je
Szwagierka poronila w 7 tygodniu...
Nam rechabilitacja idzie jak krew z nosa mała nie chcę ćwiczyć -
nick nieaktualnyRuda wspolczuje szwagierce. Moja kolezanka ostatnio w 3 m-cu poronila. Szkoda ze tak sie dzieje ;(
Bumbum moja po miesiacu dopiero zalapala jedzenie i to nie tak jak u niektórych ze zje pol sloiczka.... najwiecej zjadla 20ml i to wiadomo że z tego część na ubraniach itp takze nie przejmuj sie bo nie kazde dziecko lapie od razu i niekazde dziecko je duze ilosci. Mowi ci to mama ktorej pierwsze dziecko jadlo duzo a drugie w odróżnieniu prawie nic;)
Malami zazdroszcze tak dlugiego pobytumy tylko na 1 dzien bo maz nie lubi lezec. Jechalisny ze wzgl na starszaka zeby mial frajde. My to kochamy urlop w gorach ale w tym roku nie daliśmy rady.szkoda
Tez malej stopy zamoczylam ale prawie sie rozplakala. Za to pamietam ze jak synek mial pol roku to sie caly ciapal w morzuno coz corka to chyba wykapany tata
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 11:45
bumbum lubi tę wiadomość
-
Bum bum ja robie tak ze daje jej np.jabłuszko w paseczki na tacce a łyżeczka pakuje papki do buzi. 3 dni się bawiła a teraz meczy się ale wkłada do buzi ręce w których udalo jej się coś chwytać. Są postępy chociaż takie, bo z jedzeniem to kiepsko. Pół sloiczka to jest max. Albo 2 plasterki banana.
-
Dziewczyny, jak w takie upały przechowujecie słoiczki i musy? Na opakowaniu jest napisane, żeby trzymać w temp. pokojowej, ale chyba mogę trzymać w lodówce? Potem już nie będę trzymać na zewnątrz, dopiero wyjmę przed podaniem. Tylko te musy to nie wiem, bo wolałabym potem nie podgrzewać, żeby nie zabijać witaminek, myślicie, że mogą się zepsuć?
-
Bumbum nie trzymam ani musòw ani słoiczkòw gotowcòw jakichkolwiek w lodòwce bo nic im nie będzie, nie zepsują się - nawet w upały - one są zapasteryzowane. Jeśli już ktòrys otworzę do posiłku - wybieram do miseczki np. połowę, to oczywiście reszta ląduje w lodòwce.
bumbum lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj do 20:00 w DOZ -15% na suplementy i dermokosmetyki z kodem WELOVEDATA. Minimalna wartość zamówienia 100 zł. Działa tylko z dostawą InPost/DHL.
Sama bym zamówiła, ale nie wiem w jakich warunkach są przewożone suplementy w taki upałKaroKaro lubi tę wiadomość