X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Łodzi i Warszawie dziś podobno największy upał.. już o 7 było 22 stopnie.

Mała wreszcie zasnęła. Na chwilę nie mogę spuścić jej z oczu.

Tyle jest fajnych zabawek ;) i tak mało miejsca w mieszkaniu..

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez juz tylko spacerówka i to pasy przypiete. W dzień spi ze mna w łozku albo w łóżeczku ale wiadomo wtedy krócej a razem to 2,5 godziny śpimy:) ostro złapała raczkowanie i przeciąganie sie na kolanka przy wszytkim. Ale w nocy to masakra budzi się czesto z placzem, i pomaga tylko cyc albo tulenie.

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mòj mąż pojechał dziś z młodą do Energylandii (cały tydzień na urlopie ojcowskim mąż jej trochę organizuje czas pomiędzy praniem dywanòw..) a ja z Jackiem mamy labę 😉 godzinę temu wywieszałam pranie i nie da się wytrzymać tam... W piątek będzie o ochłodzenie, tak, że byle do piątku ☺️

Migotka zmuszać nie na co, proponować owszem, może jeszcze gotowa nie jest.. Proponuj owoce np. że sloiczka zatem (+np. łyżeczką kleiku/kaszki.. + odrobinka wody jeśli za gęste.. mòj wcinał aż uszy mu się trzęsły, z czasem zwiększysz ilość kaszki w owocach), słodkie powinno już przekonać.. karmić swoim mlekiem Ci pozostaje, do roku i tak to głòwne źròdło pokarmu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 11:18

Migotka83 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka nie jesteś wyrodna matka, ja też bym spala bez małej gdyby nie budzenie się jej w nocy. Robie to dla własnej wygody, żeby nie wstawać i nie ryzykować rozbudzenia przy odkładaniu.

Migotka83 lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mała śpi od początku w kołysce obok. Muszę tylko zmienić już kołyskę na łóżeczko bo się obija w nocy głową przekręcając i to ją wybudza.

Pamiętajcie zawsze ale to zawsze zapinajcie ciasno pasy w spacerówce! We mnie i synka wjechał samochód :( gdyby nie pasy młody rozbiłby głowę o chodnik, a tak skończyło się tylko na strachu i mega płaczu

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, samochód?!?!?! jak to się stało?

• baranosia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To było pod urzędem. Był taki głupi parking pod budynkiem że trzeba przejechać przez chodnik. Ja szłam z wózkiem, a jakiś dureń zaczął cofać dostawczakiem i nas nie zauważył . Zaczęłam stukać w samochód, krzyczeć bo mało mi nóg nie przejechał! Zaraz podbiegli ludzie pomóc a on wysiadł i do mnie z mordą gdzie ja chodzę! Dostał ode mnie w mordę. Żałuję do dziś że nie wezwałam policji...

Miałam kubełkową spacerówkę, młody był mocno zapiety więc głową uderzył o miękki bok wózka

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia co za debil,dobrze ze mu dałaś chocuaz w jape i ze nic powaznego nie stało.
    Co do spana to w nocy Mala tez tylko w lozeczku ale dostawionyn do naszego ale ostatnio domaga sie spania z nami, ja ja owszem tule, uspokajam a odkladam fo siebie.

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, rozumiem, jakoś pomyślałam, że nadal w gondoli się wozicie.
    Pogoda faktycznie trafiła się super, ale dla niemowlaka to jednak mogłoby być ciut chłodniej. Od wczoraj gorzej śpi w dzień, męczy go ta temperatura.

Baranosia, całe szczęście, że skończyło się na płaczu.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda a jak u was z karmieniem? Ala dalej taki ekspres?

U nas całkowity bunt na jedzenie.. Oczywiście już się tak bawimy w podchody 3 dzień, cycki flaki z tego tytułu w ogóle się nie napelniaja między karmieniami, laktatorem ściągnę 50-70 a i to trudno mu wcisnąć, zresztą kolejny raz nie zwiaze się z laktatorem także chyba przyszedł czas na mm. W nocy odwracał się cwaniak w męża stronę żeby mu już tylko cyca nie dawac

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir jak jest gorąco to dzieci mniej jedzą, a piersi rzadko się już "napełniaja" mój i z "flskow" wyciągnie mlesio tylko musi chwilę popracować 😉

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisia ja tam nie wiem.... Jak upał to też muszą uzupełniać płyny więc piją jednak cyca.

Amir swojego nie wciśniesz a modyfikowane myślisz, że tak? Myślę to przejściowe i wròci mu apetyt..

da8300b52b.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 13 butle już chętnie wciągnął a cyc blee, mówię o sytuacji gdybym ponownie stanęła przed wyborem kpi lub mm a na to się zanosi.. Ale jeszcze czekam

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z piersi dalej je ekspresowo...na dodatek cycki nam takie flaki ze nie mogę dobrać żadnego stanika 😭

• Migotka83 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, aż mi serce stanelo. Co za wariat, dobrze że nic Wam sie nie stało!

Amir, gdybym skończyła z kpi też bym juz nie wróciła. Jeszcze ciągnę temat ale to na pewno pierwszy i ostatni raz ;-)

Wczoraj walczyliśmy z marchewką. Ja nie wiem jak to mozliwe, zeby mając pół łyżeczki rozdrobnionej marchewki ubrudzić 3 osoby, stół i podłogę? No ale da się.

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • amir Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz coś pojadl na polspiocha.. Ale w dzień tragedia. Wybrał sobie akurat takie upały na grymaszenie. Osiwieje przez to dziecko.

Daje Mu czas do niedzieli jak mu cyc nie odpowiada będzie wcinal mleko z proszku prędzej czy później i tak to musi nastapic

symbolica lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 22:25

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas ząbkowanie na całego. Ledwo wyszły dolne jedynki a już idą górne. Widać już koniuszek jednej. Wiąże się z tym trochę marudzenia, ale tragedii nie ma. Najgorsze, że wczoraj i dziś były tylko 2 drzemki i to takie poniżej godziny 🤨.

Ruda, ja mam jedną pierś sporo większą od drugiej, więc dobór stanika to w ogóle masakra. Staram się więcej karmić tą mniejszą, ale jakoś nie widzę efektów. Mam nadzieję, że jak zakończę kp to się trochę wyrównają.

Ale dziś cudownie było na plaży! Już nie tak upalnie, a przyjemnie ciepło i bez wiatru. Uwielbiam taką pogodę 🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 21:06

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir ja tak mialam w zeszlym tygodniu ze mala z cyca nic nie chciala, po paru dniacb udalo sie chociaz w nocy przystawiac a po tygodniu dopiero na cyca wrocila,tylko ze u nas to bylo po szczepieniu, do tego byl stan podgoraczkowy i piszczenie wiec nawet nie mialam jal i kiedy sciagac,sciagalam 2 razy w ciagu dnia i to jej wystarczalo na cala dobe... Na szczescie minelo bo bym na mm przeszła
    Bumbum dobrze ze powiedzialas kolezance zeby nie ubierala ;) niektórzy chca dobrze i w rezultacie przedobrzaja ;) aczkolwiek moja tesciowa sie dziwila przy moim synu ze on w krótkich spodenkach,czy golych nogach latem byl.. No ludzie przeciez dziecku tez goraco. Teraz mam z nia mniejszy kontakt wiec i mniej "złotych rad" bo wg niej jesienia jak chlodniej to lepiej zeby dziecko w domu siedzialo a ja bezczelnie szlam z nim na spacer,malo tego bo zima tez wychodzilam z dzieckiem na spacer ;) od jej corki dziecko niestety ale jak chłodniej to ubrane grubo i siedzi i sie poci w domu...
    Migotka oj te pierwsze posilki sa bardzo ciekawe, ale pozniej jak dziecko rozrzuca to tez moze byc kolorow w kuchni np ;) moj syn nie raz jak nie chcial to wylewal/wysypywal posilek poza stoliczek do karmienia takze wszystko przed nami ;)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Jacka też się przebił dziś ząbek - prawa dolna jedynka... nawet to ząbkowanie nieźle przechodzi pòki co.

Moim zdaniem kryzysy laktacyjne jak i spadki apetytu u malucha pojawiają się, gdyby to nas dotyczyło to nie przejmowałabym się bardzo bo wychodzé z założenia, że zdrowe dziecko zagłodzić się nie da... Nie chce teraz jeść, ok za godzinę czy trzy zje... W końcu to karmienie na żądanie, nie? Niektòre dzieci w nocy wiszą na piersi to potem w dzień niegłodne bo nocą uzupełniają kalorie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 21:44

da8300b52b.png
‹‹ 1204 1205 1206 1207 1208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ