X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane 😘 daaawno mnie tu nie było ale sierpień był bardzo zawalony : urlop( tzn dzieci miały frajdę , rodzice już mniejszą😂) , malowanie w całym mieszkaniu , zmiana mebli w pokoju dzieci itd 😬😲 Jednym słowem Działo się 😂😂😂Ciężko mi będzie nadrobić prawie miesiąc ale będę się starała 😘
    U mnie Wojtuś jest absolutnie negatywnie nastawiony na rozszerzenie diety 😤 wszystko wypluwa 😬 nocóż tylko spokój i wiadro melisy mnie uratuje 😉
    Z pozytywnych rzeczy nadal śpi sam w łóżeczku i nadal kp 😍

artemida27, Lutyska, Migotka83, symbolica, baranosia, malami.91 lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia teraz doczytałam o tym samochodzie 😤 Co za dureń ! Jakie to szczęście , że nic wam się nie stało ! Na twoim miejscu sprawdziłabym czy przed urzędem nie ma kamer i jeżeli nagrał się ten moment sprawę zgłosiłabym na policję .

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia to była sytuacja z synkiem jakieś 2lata temu. Napisałam o tym ku przestrodze żebyście zawsze ale to zawsze zapinały porządnie pasy w spacerówce

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska my tydzień temu szczepilismy 6w1 i tak od tamtej pory z dnia na dzień coraz gorzej

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech ktoś mi powie że kp to taka piękna naturalna rzecz a przywale mu w łeb...jak by mała umiała jeść z butelki to już dawno byśmy byli na mm...

• amir Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uważam że to ciężki kawałek chleba, nie wiem jak moje wszystkie koleżanki karmiły po 2 lata i więcej jak ja już wymiekam powoli.. Mój na szczęście z butli je tylko jakieś mleko trzeba przetestować, i tak w listopadzie mam zaplanowany zabieg do którego lepiej by było żebym już nie karmila

Ruda a jak wasze ulewanie?

symbolica lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo lepiej :) ulewa ale sporadycznie :) poprostu z tego wyrosła :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, że kp to nie jest taka prosta sprawa, ale kiedy widzę jakie ukojenie przynosi cyc mojemu dziecku np. teraz przy ząbkowaniu to chce mi się to ciągnąć mimo że czasem bywa ciężko. Niemniej jednak mm też jest dla ludzi, więc nie będę mieć wątpliwości i sięgnę po nie, kiedy uznam, że czas naszego kp już minął.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 13:46

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Niech ktoś mi powie że kp to taka piękna naturalna rzecz a przywale mu w łeb...jak by mała umiała jeść z butelki to już dawno byśmy byli na mm...

Przede wszystkim niesamowita wygoda i korzyści dla dziecka... reszta się dla mnie nie liczy. Czy piękna rzecz? z tym różnie bywa, sama wiesz... naturalna jak najbardziej. Wal.. ;-)

malami.91 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z kp też bywało różnie, kilka miesięcy było naprawdę ciężko gdy mała płakała i nie dawała się przystawic.

Teraz chce cycka zawsze i wszędzie. I mi to pasuje bo tak to ja mogę karmić :)

Ostatnio mam mało czasu, mała wszędzie siada i ciągle muszę być obok. Kręci się, obraca i czasem traci równowagę. Nauczyła się już wracać z siadu do pozycji na brzuchu.

No i znów będziemy obniżać poziom łóżeczka. Zaczyna nam się podciągać na szczebelkach, kleczy przy barierce.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artemida27 wrote:

Teraz chce cycka zawsze i wszędzie. I mi to pasuje bo tak to ja mogę karmić :)

Mój ma tak samo teraz. Nie odmawia 🙂. W różnych dziwnych miejscach na wakacjach się karmimy i w różnych pozycjach, bo wygibasów przy cycu jest pełno. Nawet leżąc na brzuchu lubi sobie co nieco wypić 😁.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 20:15

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas odwrotnie.moja jest tak ciekawa swiata ze poza domem nie zje z cyca bo nie ma czasu, pociumka i sie rozglada i tak caly czas,wiec moglabym tak i 2 godz siedziec z cycem na wierzchu. Jak jade na goscine to raczej sciagam do butli bo wtedy łatwiej nakarmic :) tak poza tym to w nocy jednak sie ciesze ze nie musze podgrzewac itd ;) także co lepsze to kazda musi sobie sama odpowiedzieć ;)
    Kp to jednak u kazdej inaczej wyglada i tez od dziecka to zalezy, syn mi jadl ladnie i wszedzie i sciagalam tylko jak go na chwile zostawialam z kims...

MonisiaK lubi tę wiadomość

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas stuknelo 7 mc kpi. Jakoś dajemy rade. Zbawieniem jest teściowa ktora przyjeżdża raz czasem dwa razy w tyg od 11 do 19 oraz weekendy jak Mąż jest.

Dalej się odchudzam. Zeszło juz 12 kg. Jeszcze 5 do czasów sprzed ciąży a potem jeszcze 9 do wagi idealnej. Wróciłam do biegania. Co drugi dzień. Mąż chodzi z Mala po parku a ja biegam ❤

malami.91, Migotka83, MonisiaK, KaroKaro lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka, o gratuluję motywacji zwłaszcza w te upały :) ja kupiłam sobie właśnie rower i też będę chudnąć :D znowu ograniczyłam słodycze, bo ostatnio jak zaczęłam jeść to znowu całe paczki na raz. Niestety mam tak, że albo zero albo cała paczka ciastek na raz 😅

Fajnie, że masz taki dobry kontakt z teściową :) moja mieszka za daleko.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, to tak jak ja 😁. Jak już otworzę opakowanie to przepadam i zjadam wszystko na raz 😋.

bumbum, artemida27 lubią tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka zazdroszcze takiej tesciowej ;) ja to sie ciesze jak tata mi mala na spacer weźmie w sobote, wtedy latam po domu zeby jak najwięcej przez ta godzine posprzatac ;) taki 1 dzien jak u ciebie bylby dla mnie zbawieniem no ale niestety ;) oj dziewczyny ja tez słodkie to pochlaniam ale to z glodu bo czasem nie mam jak zrobic sobie nornalnego posilku wiec co złapie to zjadam, a od poniedzialku to chyba o 6 pobudka zeby cos zjesc i dziecko do przedszkola oddelegowac z drugim za pewne na rekach ;)

Papapatka lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska, ja też czasem na nic czasu nie mam, ale u mnie facet nie ma tak lekko, codziennie po pracy zabiera ją na godzinny spacer. Chyba, że zła pogoda to bawi się z nią w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2019, 14:35

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    A u nas odwrotnie.moja jest tak ciekawa swiata ze poza domem nie zje z cyca bo nie ma czasu, pociumka i sie rozglada i tak caly czas,wiec moglabym tak i 2 godz siedziec z cycem na wierzchu. Jak jade na goscine to raczej sciagam do butli bo wtedy łatwiej nakarmic :) tak poza tym to w nocy jednak sie ciesze ze nie musze podgrzewac itd ;) także co lepsze to kazda musi sobie sama odpowiedzieć ;)
    Kp to jednak u kazdej inaczej wyglada i tez od dziecka to zalezy, syn mi jadl ladnie i wszedzie i sciagalam tylko jak go na chwile zostawialam z kims...
    U mnie to samo identyko. Poza domem wszystko go interesuje, pociumka i się rozgląda ;) w domu to najlepiej żebyśmy byli sami w pokoju, Bo nawet córka go rozprasza... Ale i tak kp to duże ułatwienie zwłaszcza że z córką bardzo kiepsko ten czas wspominam...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w dzień to samo possie 2-3 minuty i już nie ma czasu.. Tylko na spiocha dłużej pociumka

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego też dużo rzeczy rozprasza, odrywa się, rozgląda, ale potem wraca do jedzenia 🙂.

Gdyby któraś z Was chciała kupić krzesełko Ikea antilop, ale zniechęcał ją brak podnóżka to znalazłam coś takiego https://allegro.pl/oferta/krzeselko-do-karmienia-sapphire-fotelik-regulacja-8298146685

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2019, 18:43

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
‹‹ 1205 1206 1207 1208 1209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ