Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak sa 2 płytki.
Nie wiem... W kolysce byla tylko jedna plytka, a odkad spi w lozeczku sa dwie i nigdy falszywego alarmu nie bylo.
Ostatnio na pewno wlaczyl sie kiedy lezala na plytce. Sama nie wiem...
Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -
Kurcze Migotka a materacyk dobrze docisniety? Śpi z Wami w sypialni? Gdzieś czytałam żeby dziecko spało z rodzicami w pokoju do pół roku minimum żeby słyszało oddychanie rodziców bo wtedy słyszy żeby oddychac i samo to robi. Nie wiem czy to prawda.
Ja tez mam babysense. No i byłam raz na nieklanskiej bo jaj miała 3 mc to oddechu nie mogła mu złapać. Ake od tamtej pory oprócz urazu w mojej psychice nic się nie dzieje....Migotka83 lubi tę wiadomość
-
Papatka, materac docisniety. Wszystko tak jak zawsze
Zawsze ktos z nia spi w pokoju. Ale masz racje, alarm wlaczał sie w dzien kiedy spala, a my bylismy w kuchni... Teraz boje sie wychodzic do toalety
Mój też ma ostatnio jedzenie w nosie. Dziś mieliśmy szczepienie to już w ogóle jest rozbity. Śpi mi właśnie na rękach, cycek w buzi, nie pozwala się odłożyć. W domu bałagan, obiadu nie ma 🤷. Tylko dla niego zupkę zdążyłam cudem ugotować, ale pewnie i tak nie zje.
Dziś przypadkiem zauważyłam, że jedna z naszych lutówek jest już na kolejnym wątku ciążowym 🙂. Jakbym miała jeszcze ze dwie pary rąk to też bym o tym już pomyślała 😁.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2019, 14:24
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
A ja dzisiaj miałam kryzys, mała wierciła się całą noc, cały czas chciała cycka... Wstałam zła i zmęczona, patrzę a tu górna jedynka w natarciu, dziąsło białe... Także to na pewno dlatego, żal mi się jej zrobiło. Ale dzisiaj smoczek będę miała pod ręką.
Eh ja też chciałam szybko drugie, ale że względu na nocne pobudki małej jeszcze się wstrzymuję, muszę się zregenerować no i do pracy na trochę wrócić -
A mój dziś dla odmiany zjadł o północy i obudzil się dopiero o 6. Tylko szkoda że nie uprzedził wcześniej bo ja jak zwykle wstałam o 2 😂 co do stałych to dla odmiany mój zaczął ładnie jeść dziś zjadł koło 100 g więc byłam w szoku a co najlepsze za godzinę chciał mleka.. Myślałam że go to coś nasyci
-
Super Lutuśka, mòj też wcina co mu dam.. ponieważ od prawie trzech tygodni wcinał 2x dziennie warzywka to od trzech dni dostaje zamiast drugie porcji warzyw (prawie tyle ile zjadał wcześniej na dwie raty teraz zjada na raz) dostaje ok 40g musu owocowego + trochę wody + kaszko-kleik bezmleczny ok 2-3łyżeczki... doprowadzam do fajnej konsystencji dodają wodę i młody wsuwa aż miło.. nie chcę przedobrzyć z tą kaszką bo i tak dobrze wygląda a kupy ost. zrobiły się jeszcze bardziej zbite, plastelinowate.. ale robi je tak, że nie wiem kiedy je zrobił. Jutro dostanie pierwszy mięsny słoiczek - z indykiem na pierwszy rzut.
Amir nie bądż nadgorliwa śpij jak Ci dziecko daje... 😉 mòj jak sié w nocy obudził za wcześnie czyli ok 1 to podałam smoka zamiast cycka, ale to zadziałało od razu i spał do przepisowej czwartej (u nas) na pierwsze karmienie od kolacji... wniosek: nie był głodny. 🤔
Moje ostatnie odkrycie to smoczek Chicco physio soft zaròwno kauczukowe w 100%, jak i silikonowe 100%.. oba mogą służyć jako gryzaki.. no i cena bardzo ok w poròwnaniu do konkurencji.. a na razie młody z canpolem śpi -mamy taki świecący w ciemności więc łatwo do odszukać w nocy żeby zabrać bądż podać jeśli jest potrzeba. Dałam mu wybòr ktòry smoczek zechce i sam łapkę wyciągnął..
Bumbum gratuluję ząbka, no tak nocki potrafią wyglądać kiedy one się wyrzynają..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2019, 20:45
-
amir wrote:Małami kogo tam wypatrzylas?
Kjt91, jest na pierwszej stronie, ale niewiele się udzielała u nas z tego co pamiętam. Ciekawe tak w ogóle co u reszty dziewczyn, jak się maluszki chowają itd.
Wiele bym oddala żeby mój pospał kilka godzin ciągiem 🙂. Do jakiejś 23-24 śpi w łóżeczku, ale od 19 czy 20 zdąży się ze 2x obudzić 🤷. Potem nie chce spać w łóżeczku, więc biorę go do nas i gnieździmy się we 3 na 140cm łóżka 😐. Jedyny plus tej sytuacji jest taki, że nie muszę wstawać, mały pociumka sobie od czasu do czasu i śpi dalej. No ale komfort snu średni 🤨. Próbuję go po kilka razy odkładać, ale jak jestem półprzytomna to w końcu pasuję. Ehh. W dzień też ma raczej turbodrzemki, chyba, że ja leżę obok...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2019, 20:35
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Hej dziewczyny
U nas powoli czas leci, Amelka ma już 7 i pół miesiąca. Waży około 6,5 kg. Dzisiaj miałyśmy spotkanie z rehabilitantem po 2 miesiącach przerwy, żeby sprawdzić czy już nie ma asymetrii. Na szczęście wszystko ok, nie ma asymetrii, sprawdzał też jej ruchy, obroty na macie i powiedział, że nie ma potrzeby dalszych ćwiczeńTakże bardzo mi to poprawiło humor.
Amelka ostatnio ma regres snu w nocy, wcześniej spała ciągiem po 5 h a teraz budzi się co 3 h na jedzenie... Do tego praktycznie codziennie wstaje o 5 i powiem szczerze, że czasami chodzę na rzęsach.
Co do drugiego dziecka to my raczej nie planujemy. Wcześniej chciałam mieć dwójkę dzieci ale ten 5 tygodniowy pobyt w szpitalu pod koniec ciąży, hipotrofia, strach o dziecko tak mnie zniechęcił, że raczej nie zdecydujemy się. Ponadto rozmawiałam z moim ginekologiem o tym, jakie jest prawdopodobieństwo powtórzenia scenariusza z pierwszej ciąży i powiedział, że niestety dość spore.
Podziwiam mamy, które dają radę ogarnąć dwójkę a nawet trójkę dzieci bo ja sobie ciężko radzę z jednym))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2019, 20:54
-
Dziewczyny, ja po moich przejściach też pasuję z drugim
Dawno temu miałam takie plany, ale poronienia, stresująca ciąża, pobyt na patologii, hipotrofia itd przekonały mnie że będę szczęśliwą mamą jedynaczki
A kpi tylko utwierdza w tym przekonaniu.
Magda i Migotka może kiedyś Wam się odmieni, a na razie rozumiem i popieram - opieka nad niemowlęciem (nie licząc trudòw ciąży) może wykończyć, to niestety tak ròżowo nie wygląda jak w tv.. trzeba się cieszyć, że mamy tak zdrowe dzieci, jak mamy 😊
bumbum, Migotka83 lubią tę wiadomość
-
hej, hej dziewczyny miło, że pamiętacie. Faktycznie trochę wypadłam z forum, ale to dlatego, że bardzo dużo się u mnie dzieje . Jesteśmy w trakcie budowy, która pochłania każdą wolną chwilę. Teraz jeszcze okazało się, że spodziewamy się 3 malucha
Poza tym mała rośnie jak na drożdżach ma już ponad 8 kg. Nie ma jeszcze żadnego zęba (chociaż starsza siostra pierwszego miała na 13 msc więc może być podobnie). Nie spieszno jej do raczkowania, jeśli chce się przemieścić to robi to na plecach. Noce od dłuższego czasu przesypia całe 20-6. Nie ma z nią większych problemow po 6 msc przeszliśmy na mm i rozszerzamy dietę ma 3 stałe posiłki, które wsuwa z apetytem. To tak po krótce. Postaram się zaglądać częściej
Buziaki dla waszych maluchów
malami.91, baranosia, artemida27, Migotka83, KaroKaro lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny może jeszcze kiedyś zmienicie zdanie ja też miałam być jedynaczką i jednak w wieku 9 lat urodziła mi się siostra. Co prawda nie chciałam takiej dużej różnicy wieku między swoimi dziećmi, ale cieszę, że ją w ogóle mam.
Migotka83 lubi tę wiadomość