X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ostatnio daje radę pospać do 7, także jestem zadowolona. Niestety prawie całą noc śpi z nami i wydaje mi się, że niełatwo będzie to zmienić. No ale wolę to niż wstawać x razy w nocy.

U nas oba ząbki już ładnie widać. Jeszcze kilka dni i wyjdą w całości. Na szczęście przestał gryźć i obyło się bez rozlewu krwi.

MonisiaK, a jak juniorowi podobało się na basenie?

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też śpimy z młodym po 23 i tak już nie kontaktuje co się dzieje i ile razy je..
    A co do stałych to jadł ładnie aż przyszło szczepienie i teraz jest bunt na wszystko na stałe na cyca dobrze ze nocą nadania. Po poprzednim szczepieniu też ok 2 tygodni był problem z jedzeniem

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    My też śpimy z młodym po 23 i tak już nie kontaktuje co się dzieje i ile razy je..

Przybij piątkę 🖐️.

amir lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polećcie fajne zabawki ;) ostatnio wpadł mi w oko leśny grzybek z smily play

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny ten grzybek, ja kupię stół muzyczny, ale to później bo jest 12+, a widzę, że grzybek 9+ :)

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noce też są straszne. Nie mam pojęcia ile razy do niej wstaje. Nie pamiętam co to znaczy wyspać się ;)

Najgorsze jednak że dzień zaczynam między 5 a 6.

U nas z jedzeniem jest różnie. Ewidentnie widać jednak że ładnie i chętnie je gdy ma widownię. Tydzień spędziliśmy u dziadków- jadła wszystko co jej podałam. W poniedziałek zostalysmy same i bunt. Ledwo kilka łyżeczek przez cały dzień. Nawet nie chciała próbować. Dziś cały dzień był z nami dziadek i co? Agusia śmieje się i grzecznie zjada wszystko...

Zębów dalej nie widać, za to dziś cały dzień próbuje siadać, z tego co naliczylam to z 5 razy jej się udało. Aż piszczy z radości gdy usiądzie. Jak za długo jej nie wychodzi to złości się i krzyczy.
    Pelza jak szalona, wszystko ją interesuje.

U nas ostatnio ulubione zabawki to piłeczki sensoryczne. Po całym pokoju je turla.

malami.91 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też piłeczki na topie.

Do dziewczyn, które podróżują, jak śpią Wasze maluszki? Ja będę za 2 tygodnie w hotelu i się zastanawiam jak spać? Bo wątpię, żeby było łóżko małżeńskie, zazwyczaj jest w środku przerwa. Ostatnio spala w wózku, ale powoli się zaczynam bać czy to bezpieczne. Co prawda mała jeszcze się nie podciąga, ale w każdej chwili może zacząć...

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, ja wybrałam pokój z dużym podwójnym łóżkiem. Mam nadzieję że rzeczywiście takie będzie.

Często też można poprosić o lozeczko.
    Odkąd Franek siada boję się go zostawić w gondoli nawet w ciągu dnia.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja zostawiam tylko jak dosypia po spacerze i siedzę obok...

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    U nas też piłeczki na topie.

Do dziewczyn, które podróżują, jak śpią Wasze maluszki? Ja będę za 2 tygodnie w hotelu i się zastanawiam jak spać? Bo wątpię, żeby było łóżko małżeńskie, zazwyczaj jest w środku przerwa. Ostatnio spala w wózku, ale powoli się zaczynam bać czy to bezpieczne. Co prawda mała jeszcze się nie podciąga, ale w każdej chwili może zacząć...

My zabieramy ze sobą łóżeczko turystyczne. U nas w gondoli już nie może spac bo jak przekręca się na boki to często przekłada nogi za gondole...

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas gondola to już dawno wyszła z użycia 😉. Tutaj zsunęliśmy ze sobą dwa tapczany 80cm i śpi się ok we 3. Mamy łóżeczko na wyposażeniu pokoju, no ale mały szybko je w nocy opuszcza.

Monika, skoro już sam siada to nie możecie przejść na spacerówkę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2019, 22:12

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami, oczywiście przeszliśmy I jest szal :) Tyłem do świata było ok. Ale wczoraj próbowaliśmy przodem do świata. Bardzo podpasowalo. :)
    I drzemki też już w spacerowce były. ale na noc to mi to szkoda tam kłaść:)

Do tej pory spanie w ciągu dnia było w gondoli bo Franek spi tylko na dworzu. W domu budzi się po 15 minutach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 08:05

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to za grzybek? Dacie linka? Bo nie wyszukuje mi czegoś takiego :)

Przubijam piątkę z tymi co śpią z dziećmi :P Czasem z dwójką cała noc, a pół nocy to standard bo córka przychodzi ciągle...

Lutyska lubi tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och właśnie nadeszła ta nieupragniona chwila. Smyk odkryl szuflade I jak ja otworzyć.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Link do grzybka:
    https://allegro.pl/oferta/interaktywne-drzewo-grzybek-centrum-zabaw-8434080525?reco_id=8b8b7f7a-c95c-11e9-b44f-000af7f5f5c0&sid=0e7a5475e04eefd78184d559df6fb9f87c889ad5ac94196dac75ac99722370c3&bi_s=archiwum_allegro&bi_c=Product&bi_m=reco&

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny ten grzybek :)
    U nas dzieci lubią też kostke od Śmily Play.
    A jak chcecie zrobić frajdę tatusiowi to są autka sterowane smily play.12+. samo autko dla bobasa. ale kierownice tez pewnie szybko zalapie bo sa tylko 2 guziki i klakson. I samo auto ma duży czerwony guzik na dachu I gra melodyjki. to już bobas ogarnia teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 08:49

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami ale trafiliście na genialna pogode :)
    Nad morzem chyba taka temperatura chyba jeszcze nie dokucza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Przubijam piątkę z tymi co śpią z dziećmi :P Czasem z dwójką cała noc, a pół nocy to standard bo córka przychodzi ciągle...

U nas podobnie.moze nie co dziennie ale czesto syn migruje w nocy a mala jak karmie to czesto zasypiam wiec wtedy spi do rana z nami ;) mi to nie przeszkadza, nie potrzebuje duzo snu.
    Moje dzieci lubia miekkie klocki z clementoni chyba ogolnie to nie polecam kupowac duzo zabawek niemowlęcych, pozniej nie ma co z tym robic (no chyba ze zamierzacie pozniej sprzedac) a dziecko pobawi sie wszystkim tak naprawdę ;)
    Moniiikaaa a nie boisz sie go w gondoli zostawic?czy siedzisz przy nim jak spi?moja po przebudzeniu od razu wstaje i patrzy co jest poza wozkiem wiec chwila nieuwagi i by wylecial,w spacerowce jednak sa pasy wiec troche bezpieczniej ;) nie wiem jaka masz spacerówke ale moja sie kładzie na plasko wiec wtedy ma podobnie do gondoli. W domu jak zasnie to ja jednak do lozeczka odnosze bo wtedy nie jest pasami skrepowana,czasem sie wtedy wybudzi no ale mowi sie trudno. Troche ja chce tez przyzwyczajać do spania w lozeczku bo mozna cos w tym czasie porobic w domu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 09:43

• Migotka83 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem wyrodną matką i nie śpię w łóżku z Małą ;-) Pewnie gdyby kp wyszło to bym spała, a tak to uznaliśmy że jej nie uczymy tego. Jak jesteśmy w domu to śpi tylko w łóżeczku.
    Dziewczyny, mam problem z rozszerzaniem diety... Ona wogóle nie chce jeść. Odwraca głowę, zaciska usta, a jak uda się coś wycisnąć to i tak wypluje :-( No i minki przy tym takie jakby wszystko było kwaśne. Nawet mieszanie ziemniaka z moim mlekiem nie pomaga. Nie smakuje i tyle. Już nie wiem co robic? Chciałabym kończyć z kpi, a tu nie ma jak.

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska, jak spał w gondoli to zawsze byłam gdzieś obok. Ale od niedzieli gondola blee. teraz spi w spacerowce. Mamy bebetto. Składa się na płasko.
    Też muszę zacząć przyzwyczajać do spania w łóżku za dnia. Może jak się pogoda pogorszy :) Bo w nocy od początku spi w łóżeczku. po drugim karmieniu ok 4 zostaje już z nami bo często się budzi I nie chce mi się wstawać:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 10:02

‹‹ 1203 1204 1205 1206 1207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ