Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój ostatnio daje radę pospać do 7, także jestem zadowolona. Niestety prawie całą noc śpi z nami i wydaje mi się, że niełatwo będzie to zmienić. No ale wolę to niż wstawać x razy w nocy.
U nas oba ząbki już ładnie widać. Jeszcze kilka dni i wyjdą w całości. Na szczęście przestał gryźć i obyło się bez rozlewu krwi.
MonisiaK, a jak juniorowi podobało się na basenie?♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
My też śpimy z młodym po 23 i tak już nie kontaktuje co się dzieje i ile razy je..
A co do stałych to jadł ładnie aż przyszło szczepienie i teraz jest bunt na wszystko na stałe na cyca dobrze ze nocą nadania. Po poprzednim szczepieniu też ok 2 tygodni był problem z jedzeniem -
U nas noce też są straszne. Nie mam pojęcia ile razy do niej wstaje. Nie pamiętam co to znaczy wyspać się
Najgorsze jednak że dzień zaczynam między 5 a 6.
U nas z jedzeniem jest różnie. Ewidentnie widać jednak że ładnie i chętnie je gdy ma widownię. Tydzień spędziliśmy u dziadków- jadła wszystko co jej podałam. W poniedziałek zostalysmy same i bunt. Ledwo kilka łyżeczek przez cały dzień. Nawet nie chciała próbować. Dziś cały dzień był z nami dziadek i co? Agusia śmieje się i grzecznie zjada wszystko...
Zębów dalej nie widać, za to dziś cały dzień próbuje siadać, z tego co naliczylam to z 5 razy jej się udało. Aż piszczy z radości gdy usiądzie. Jak za długo jej nie wychodzi to złości się i krzyczy.
Pelza jak szalona, wszystko ją interesuje.
U nas ostatnio ulubione zabawki to piłeczki sensoryczne. Po całym pokoju je turla.malami.91 lubi tę wiadomość
-
U nas też piłeczki na topie.
Do dziewczyn, które podróżują, jak śpią Wasze maluszki? Ja będę za 2 tygodnie w hotelu i się zastanawiam jak spać? Bo wątpię, żeby było łóżko małżeńskie, zazwyczaj jest w środku przerwa. Ostatnio spala w wózku, ale powoli się zaczynam bać czy to bezpieczne. Co prawda mała jeszcze się nie podciąga, ale w każdej chwili może zacząć... -
bumbum wrote:U nas też piłeczki na topie.
Do dziewczyn, które podróżują, jak śpią Wasze maluszki? Ja będę za 2 tygodnie w hotelu i się zastanawiam jak spać? Bo wątpię, żeby było łóżko małżeńskie, zazwyczaj jest w środku przerwa. Ostatnio spala w wózku, ale powoli się zaczynam bać czy to bezpieczne. Co prawda mała jeszcze się nie podciąga, ale w każdej chwili może zacząć...
My zabieramy ze sobą łóżeczko turystyczne. U nas w gondoli już nie może spac bo jak przekręca się na boki to często przekłada nogi za gondole... -
U nas gondola to już dawno wyszła z użycia 😉. Tutaj zsunęliśmy ze sobą dwa tapczany 80cm i śpi się ok we 3. Mamy łóżeczko na wyposażeniu pokoju, no ale mały szybko je w nocy opuszcza.
Monika, skoro już sam siada to nie możecie przejść na spacerówkę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2019, 22:12
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Malami, oczywiście przeszliśmy I jest szal
Tyłem do świata było ok. Ale wczoraj próbowaliśmy przodem do świata. Bardzo podpasowalo.
I drzemki też już w spacerowce były. ale na noc to mi to szkoda tam kłaść
Do tej pory spanie w ciągu dnia było w gondoli bo Franek spi tylko na dworzu. W domu budzi się po 15 minutach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 08:05
-
Link do grzybka:
https://allegro.pl/oferta/interaktywne-drzewo-grzybek-centrum-zabaw-8434080525?reco_id=8b8b7f7a-c95c-11e9-b44f-000af7f5f5c0&sid=0e7a5475e04eefd78184d559df6fb9f87c889ad5ac94196dac75ac99722370c3&bi_s=archiwum_allegro&bi_c=Product&bi_m=reco& -
Fajny ten grzybek
U nas dzieci lubią też kostke od Śmily Play.
A jak chcecie zrobić frajdę tatusiowi to są autka sterowane smily play.12+. samo autko dla bobasa. ale kierownice tez pewnie szybko zalapie bo sa tylko 2 guziki i klakson. I samo auto ma duży czerwony guzik na dachu I gra melodyjki. to już bobas ogarnia teraz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 08:49
-
nick nieaktualnyMonisiaK wrote:Przubijam piątkę z tymi co śpią z dziećmi
Czasem z dwójką cała noc, a pół nocy to standard bo córka przychodzi ciągle...
U nas podobnie.moze nie co dziennie ale czesto syn migruje w nocy a mala jak karmie to czesto zasypiam wiec wtedy spi do rana z namimi to nie przeszkadza, nie potrzebuje duzo snu.
Moje dzieci lubia miekkie klocki z clementoni chyba ogolnie to nie polecam kupowac duzo zabawek niemowlęcych, pozniej nie ma co z tym robic (no chyba ze zamierzacie pozniej sprzedac) a dziecko pobawi sie wszystkim tak naprawdę
Moniiikaaa a nie boisz sie go w gondoli zostawic?czy siedzisz przy nim jak spi?moja po przebudzeniu od razu wstaje i patrzy co jest poza wozkiem wiec chwila nieuwagi i by wylecial,w spacerowce jednak sa pasy wiec troche bezpieczniejnie wiem jaka masz spacerówke ale moja sie kładzie na plasko wiec wtedy ma podobnie do gondoli. W domu jak zasnie to ja jednak do lozeczka odnosze bo wtedy nie jest pasami skrepowana,czasem sie wtedy wybudzi no ale mowi sie trudno. Troche ja chce tez przyzwyczajać do spania w lozeczku bo mozna cos w tym czasie porobic w domu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 09:43
-
A ja jestem wyrodną matką i nie śpię w łóżku z Małą
Pewnie gdyby kp wyszło to bym spała, a tak to uznaliśmy że jej nie uczymy tego. Jak jesteśmy w domu to śpi tylko w łóżeczku.
Dziewczyny, mam problem z rozszerzaniem diety... Ona wogóle nie chce jeść. Odwraca głowę, zaciska usta, a jak uda się coś wycisnąć to i tak wyplujeNo i minki przy tym takie jakby wszystko było kwaśne. Nawet mieszanie ziemniaka z moim mlekiem nie pomaga. Nie smakuje i tyle. Już nie wiem co robic? Chciałabym kończyć z kpi, a tu nie ma jak.
Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -
Lutyska, jak spał w gondoli to zawsze byłam gdzieś obok. Ale od niedzieli gondola blee. teraz spi w spacerowce. Mamy bebetto. Składa się na płasko.
Też muszę zacząć przyzwyczajać do spania w łóżku za dnia. Może jak się pogoda pogorszyBo w nocy od początku spi w łóżeczku. po drugim karmieniu ok 4 zostaje już z nami bo często się budzi I nie chce mi się wstawać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 10:02