Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Przepraszam, tak to było do Barnosi. Barnosia może się boją czy szczepionka była dobrze przechowywana, moją jakieś złe doświadczenia...? Albo po prostu interes i już.
Malami dzięki, też mam nadzieję że nie jest z nim tak źle i ma czas jeszcze.. bo ogòlnie to jest mega silny wg nas, a jego siostra taka nie była i wyćwiczyła wszystko sama, nie biegaliśmy nigdzie..
Bumbum dam znać co powiedzą.. posadziła go wczoraj na tyłku i chciała żeby bez podparcia siedział i poleciał i takie wnioski wysnuła...
Lutyska niby dobrze, ale ja bym.dała jeszcze miesiąc, jednak skoro dostaliśmy to wiadomo nie zostawię tego i sprawdzimy.. mam nadzieję że to np. raz w tygodniu będzie i ćwiczyć będziemy w domu jak coś.
Drugi Okres po ciąży dostałam w środku nocy, co wcześniej mi się nie zdarzało.. patrzę do kalendarzyka i rzeczywiście dziś miał się pojawić, nic nie czułam.
Edit:małemu dałam wieczorem ibum przeciwbòlowo i działał do ok 1 w nocy... Spał spokojnie ale o 4:30 jak go wzięłam
do karmienia wydawał sié ciepły.. teraz zmierzyłam i ma 38,5, dostał paracetamol i okłady na czoło i czekam na efekty..Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 07:25
-
U nas noc spokojna trochę krecila się podczas snu i chciała być blisko więc spsls z nami
Podawałyście już maluchom jakieś jogurty smakowe ? Ja kupiłam Bakoma bio morelowa i będzie dziś na śniadanko:) zastanawiam się tylko czy to nie za wcześnie ? -
Lutyska, i to jest jak najbardziej ok. Ale jak dziecko powiedzmy 10m nie siada samo to równowagę powinno umieć już utrzymać. Mój jak już w końcu usiadł to praktycznie od razu stabilnie bez podparcia (może dlatego, że zrobił to o wiele później niż Twoja).
Ruda, ja nie dawałam. Dodaję owoce do naturalnego. Dużo cukru ma w składzie ta Bakoma?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 08:28
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ruda ciesz się, że go nie ma, w końcu przyjemność to nie jest. Kupiłam młodemu fruvita pure (na po Fejsie inne mamy zachwalały skład) ze zmielonymi płatkami i owocami - on jest do picia, bez cukru.. Jeszcze nie dostał, ale zamierzam mu zagęścić kaszką bez cukru i amarantusem i jak kaszkę podać..
https://gazetka-24.pl/assets/img/item_image/biedronka/8438/img022.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 08:09
-
Symbolica pewnie ze lepiej pójść do fizjo, widzę po swoim że czasami jedna wizyta i dziecko chwyta co ma robić
U mnie na szczęście już koniec @, jakby tak zostało to byłabym mega szczęśliwa tylko że 2 razy jakiś ból w krzyżu mnie złapał ale to i tak bez porównania do tego co było przed ciąża, praktycznie nie wiedziałam że mam okres bo i dużo mniej obfity
U nas kolejna noc beznadziejna, do tego rano już ledwo oczy miał otwarte a jeczal i w żaden sposób prawie godzinę nie mogłam go uśpić, mąż jeszcze ma dodatkową pracę która musi wykonać po godzinach jak nie ma innych osób w formie więc wraca koło 23 i w weekend też pracujetakże nie wiem jak tu dożyć do jakichś lepszych czasow
Z pozytywów jakoś lepiej mały zaczął stałe jeść i załapał grudki. Wczoraj zjadł na śniadanie płatki jaglane, a
Na obiad brokuł i pulpet z indyka pogniecione widelcem a nie jak dotychczas zblendowane na gładko a co do nabiału ja póki co robię przerwę bo muszę rozwikłać zagadkę co powoduje ta krew w kupie. Obstawiam albo nabiał
Który jemu podałam albo czekoladę której ja się najadlam także niedługo zrobimy jakąś prowokacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 09:06
-
Któraś z Was nie dostała jeszcze miesiączki po porodzie? U mnie się nie zapowiada...
Ja dzisiejszej nocy postanowiłam zanotować wszystkie pobudki, bo sama byłam ciekawa jak to wygląda, a zwykle robię wszystko na śpiocha i nie mam świadomości ile razy mały je. Zasnął o 19. Pobudka o 19:30,21,22,23, 1:30, 5,6, o 7 wstaliśmy z łóżka. Od 23 spał z nami, co widać po rozkładzie pobudek 😁(mam nadzieję, że żadnej nie przespałam). I jak tu wyeksmitować z łóżka takiego typa?
Odwołałam dzisiejsze szczepienie. Mamy termin na 29.11.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 09:26
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
nick nieaktualnyJa juz 2 razy mialam okres, fajnie bylo bez no ale niestety
do następnej ciazy
Symbolica ja tez ostatnio czytalam ze te fruvita maja dobry sklad i szybciej bym ten podala niz ten o ktorym Ruda pisala, mojej wyszlo jakies uczulenie na ciele wiec ja tez sie wstrzymalam z nabialem, jak zejdzie to bede spr czy po tym czy moze po jakis owocach...
Ruda ale Ala wystrzelila z wagamoja dalej okruszek i ma 7,5kg
jak ja podnosze to prawie jej nie czuje takie pioreczko mam tym razem
-
nick nieaktualnyRuda ja się nie boje. A potrafi konkretnie ugryźć. Wiadomo zawsze ja obserwuje i czuje obawy, ale bez przesady jakoś musi się nauczyć 😉 staram się jej teraz wszystko do raczki dawać żeby sama jadła chlebek, banana, chrupki, marchewkę, brokuł itp czasem się zakrztusi wiadomo, ale dobrze sobie radzi
Ja dostałam okres w tym miesiącu. Pare dni temu się skończył. Liczyłam, ze opuści mnie na dłużej, ale się nie udało 😝