Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 03:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, tak to było do Barnosi. Barnosia może się boją czy szczepionka była dobrze przechowywana, moją jakieś złe doświadczenia...? Albo po prostu interes i już.

Malami dzięki, też mam nadzieję że nie jest z nim tak źle i ma czas jeszcze.. bo ogòlnie to jest mega silny wg nas, a jego siostra taka nie była i wyćwiczyła wszystko sama, nie biegaliśmy nigdzie..

Bumbum dam znać co powiedzą.. posadziła go wczoraj na tyłku i chciała żeby bez podparcia siedział i poleciał i takie wnioski wysnuła...

Lutyska niby dobrze, ale ja bym.dała jeszcze miesiąc, jednak skoro dostaliśmy to wiadomo nie zostawię tego i sprawdzimy.. mam nadzieję że to np. raz w tygodniu będzie i ćwiczyć będziemy w domu jak coś.

Drugi Okres po ciąży dostałam w środku nocy, co wcześniej mi się nie zdarzało.. patrzę do kalendarzyka i rzeczywiście dziś miał się pojawić, nic nie czułam.

Edit:małemu dałam wieczorem ibum przeciwbòlowo i działał do ok 1 w nocy... Spał spokojnie ale o 4:30 jak go wzięłam
    do karmienia wydawał sié ciepły.. teraz zmierzyłam i ma 38,5, dostał paracetamol i okłady na czoło i czekam na efekty..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 07:25

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc spokojna trochę krecila się podczas snu i chciała być blisko więc spsls z nami :)

Podawałyście już maluchom jakieś jogurty smakowe ? Ja kupiłam Bakoma bio morelowa i będzie dziś na śniadanko:) zastanawiam się tylko czy to nie za wcześnie ?

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica ja też czekam na okres :/ czuję ze na być już ale narazie nie ma ...

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niedawno dałam jogurt naturalny 😉 z jaki skład ma jogurt o którym piszesz?

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska, i to jest jak najbardziej ok. Ale jak dziecko powiedzmy 10m nie siada samo to równowagę powinno umieć już utrzymać. Mój jak już w końcu usiadł to praktycznie od razu stabilnie bez podparcia (może dlatego, że zrobił to o wiele później niż Twoja).

Ruda, ja nie dawałam. Dodaję owoce do naturalnego. Dużo cukru ma w składzie ta Bakoma?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 08:28

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mleko pasteryzowane Bio

morele 15% Bio

cukier trzcinowy Bio

śmietanka pasteryzowana Bio

żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium lactis

• symbolica Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ciesz się, że go nie ma, w końcu przyjemność to nie jest. Kupiłam młodemu fruvita pure (na po Fejsie inne mamy zachwalały skład) ze zmielonymi płatkami i owocami - on jest do picia, bez cukru.. Jeszcze nie dostał, ale zamierzam mu zagęścić kaszką bez cukru i amarantusem i jak kaszkę podać..

https://gazetka-24.pl/assets/img/item_image/biedronka/8438/img022.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 08:09

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak robiłam dawałem jogurt naturalny plus sama robiłam owoce. Ale teraz już nie ma owoców świeżych:/

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, ten jogurt który wrzuciła symbolica wydaje się lepszy - bez dodatku cukru 🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem : muszę skoczyć do Biedronki :)

• amir Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica pewnie ze lepiej pójść do fizjo, widzę po swoim że czasami jedna wizyta i dziecko chwyta co ma robić

U mnie na szczęście już koniec @, jakby tak zostało to byłabym mega szczęśliwa tylko że 2 razy jakiś ból w krzyżu mnie złapał ale to i tak bez porównania do tego co było przed ciąża, praktycznie nie wiedziałam że mam okres bo i dużo mniej obfity

U nas kolejna noc beznadziejna, do tego rano już ledwo oczy miał otwarte a jeczal i w żaden sposób prawie godzinę nie mogłam go uśpić, mąż jeszcze ma dodatkową pracę która musi wykonać po godzinach jak nie ma innych osób w formie więc wraca koło 23 i w weekend też pracuje :( także nie wiem jak tu dożyć do jakichś lepszych czasow

Z pozytywów jakoś lepiej mały zaczął stałe jeść i załapał grudki. Wczoraj zjadł na śniadanie płatki jaglane, a
    Na obiad brokuł i pulpet z indyka pogniecione widelcem a nie jak dotychczas zblendowane na gładko a co do nabiału ja póki co robię przerwę bo muszę rozwikłać zagadkę co powoduje ta krew w kupie. Obstawiam albo nabiał
    Który jemu podałam albo czekoladę której ja się najadlam także niedługo zrobimy jakąś prowokacje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 09:06

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was nie dostała jeszcze miesiączki po porodzie? U mnie się nie zapowiada...

Ja dzisiejszej nocy postanowiłam zanotować wszystkie pobudki, bo sama byłam ciekawa jak to wygląda, a zwykle robię wszystko na śpiocha i nie mam świadomości ile razy mały je. Zasnął o 19. Pobudka o 19:30,21,22,23, 1:30, 5,6, o 7 wstaliśmy z łóżka. Od 23 spał z nami, co widać po rozkładzie pobudek 😁(mam nadzieję, że żadnej nie przespałam). I jak tu wyeksmitować z łóżka takiego typa?

Odwołałam dzisiejsze szczepienie. Mamy termin na 29.11.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 09:26

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami, ja dostałam przedwczoraj. więc też już opuszczam grupę bezokresowych.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz 2 razy mialam okres, fajnie bylo bez no ale niestety ;) do następnej ciazy :D
    Symbolica ja tez ostatnio czytalam ze te fruvita maja dobry sklad i szybciej bym ten podala niz ten o ktorym Ruda pisala, mojej wyszlo jakies uczulenie na ciele wiec ja tez sie wstrzymalam z nabialem, jak zejdzie to bede spr czy po tym czy moze po jakis owocach...
    Ruda ale Ala wystrzelila z waga ;) moja dalej okruszek i ma 7,5kg ;) jak ja podnosze to prawie jej nie czuje takie pioreczko mam tym razem ;)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska ładnie je 3 stałe posiłki to waga poszła w górę :) już czuję jak ją dłużej noszę:)

Lutyska lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami, ja jeszcze bez okresu :) nic się nie zapowiada :)

malami.91 lubi tę wiadomość

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bez okresu 😊 i oby jak najdłużej

malami.91 lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mam pytanie jak dajecie chrupki kukurydziane to nie boicie się ze maluch za dużo odgryzie? Ala przed chwilą jadła i odgryzla pół i szybko wyjęłam jej z buzi z mini zawałem serca :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja się nie boje. A potrafi konkretnie ugryźć. Wiadomo zawsze ja obserwuje i czuje obawy, ale bez przesady jakoś musi się nauczyć 😉 staram się jej teraz wszystko do raczki dawać żeby sama jadła chlebek, banana, chrupki, marchewkę, brokuł itp czasem się zakrztusi wiadomo, ale dobrze sobie radzi

Ja dostałam okres w tym miesiącu. Pare dni temu się skończył. Liczyłam, ze opuści mnie na dłużej, ale się nie udało 😝

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrztusi tzn musisz jej wtedy pomagać czy sama sobie radzi ?

‹‹ 1284 1285 1286 1287 1288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ