X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, ale przecież taki chrupek to się raz dwa rozpuści w ustach.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ale bardzo się boję ze znowu będę musiała jej pomoc odkrztusic tzn głowa w dół i klepanie po plecach (nie chce powtórki)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda na szczęście nie było jeszcze takiej sytuacji żebym musiała jej pomagać. Jak już ona sobie zakasła pare razy i jest ok.
    Rozumiem, ze się stresujesz, zwłaszcza po takiej akcji, ale niestety dzieci inaczej się nie naucza jak próbując.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie daję chrupków

I okresu jeszcze też nie mam ;) z synem dostałam jeden po roku i potem dopiero na rok i 4mce jak odstawiłam kp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 14:28

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez nie dajemy. Mala miala po nich straszne problemy z kupa.

Zamiast tego dostaje kawalek chleba.

A bez zębów oprocz nas i Rudej kto jeszcze zostal?

U nas na domowej wadze 7700.
    Jak mowi nasza pediatra; przybiera powoli ale stabilnie ;)

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chrupków nie daję. Na żaden posiłek się nie kwalifikują a przekąsek póki co nie daję za bardzo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 15:18

baranosia, amir lubią tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też bez zębów :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida a są u Was objawy wychodzących ząbków:)?

• symbolica Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważcie jak chrupki i bułka się do zębòw i podniebienia lepią.. kilka razy musiałam małemu z podniebienia ręcznie ściągać więc też staram się nie dawać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 15:44

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Zauważcie jak chrupki i bułka się do zębòw i podniebienia lepią.. kilka razy musiałam małemu z podniebienia ręcznie ściągać więc też staram się nie dawać.

Symbolica chrupki owszem ale bulki jeszcze nie odklejalam. U nas chrupki sporadycznie jak musze mala zajac na chwilke ;)

• bumbum Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida a jaki wzrost u Was? Pytam bo waga i wiek taki sam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 16:49

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Dziewczyny a mam pytanie jak dajecie chrupki kukurydziane to nie boicie się ze maluch za dużo odgryzie? Ala przed chwilą jadła i odgryzla pół i szybko wyjęłam jej z buzi z mini zawałem serca :/

Ja daje w obecności męża 😁 i się śmieje ze ja to nie mogę na to patrzeć bo zaraz pojadę z zawałem na Sor 😁
    Ja kupiłam w rossmanie takie bio warzywne chyba dinozaury i one są właśnie małe i zdarzyło mu się wsadzić całego na raz ale zauważył ze nie zbyt to mądry pomysł i kolejny raz raczej memlal po trochę 😊 ale nie krztusił się nim

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chrupki daje rzadko kupiłam jedno opakowanie i tak raz ba jakiś czas dam jednego 😊

961l20mmezoojidp.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chrupki daje od święta tak jak Małami mowi żaden to posiłek szkoda zapychac taki mały brzuszek

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój już śpi. Wstał z drzemki o 13:30, na trzecią nie poszedł i był już nie do zniesienia 🙄.

Symbolica, jak po wizycie?

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wstał o 16.30 i non stop jęczy już uszy wiedna

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi chrupki kazała dawać Pani doktor żeby uczyła się jeść kawałki a że to się rozpuszcza w buzi więc niby prościej

• symbolica Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami byliśmy w tym ośrodku i zrobił na nas bardzo dobre wrażenie. Pani fizjoterapeutka pozwoliła małemu pofikać z zabawkami na macie, zobaczyła co już potrafi i od kiedy.. stwierdziła że porostu potrzebuje więcej czasu, swoje waży i to też utrudnia. Papiery na wcznesne wspomaganie załatwia się w poradni i trwa to ok miesiąca, a za miesiąc on już może być w zupełnie inny miejscu. Nie widziała na tym etape potrzeby rehabilitowania. Mały przyjmuje od kilku dni pozycje czworaczą jeśli ma o co zaprzeć nogi a to juz dużo znaczy. Cieszę się że dała mu czas. Pokazała jak mogę masować mu stopki i kilka ćwiczeń wspomagających. Jestem zadowolona z przebigu.. taka konsultacja była darmowa, nie wymagali skierowania ani nic - szok. Gdyby młody przez kolejne dwa miesiące nie zrobił postępòw.to wtedy mamy wròcić.

Amir może zmęczony życiem?

artemida27, Lutyska, malami.91 lubią tę wiadomość

da8300b52b.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Artemida a są u Was objawy wychodzących ząbków:)?

Ciężko stwierdzic, niby śliny sporo, niby wklada wszystko do buzi, niby czesto jest marudna i budzi sie w nocy ale ten stan utrzymuje sie od kilku miesięcy.

W miejscu dolnych jedynek widac zabek ale jakos sie nie przebija..

Bumbum co do wzrostu to sprawdze jutro :) Ubrania nosimy 74/80 z przewaga 80 :)

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Mój już śpi. Wstał z drzemki o 13:30, na trzecią nie poszedł i był już nie do zniesienia 🙄.

Symbolica, jak po wizycie?

Moj dzisiaj z trzeciej drzemki wstał 14.30 i usnął na noc przed 18 😉

961l20mmezoojidp.png
‹‹ 1285 1286 1287 1288 1289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ