Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Matko jak 3 drzemki upakowac do 14.30 mój dopiero się do drugiej zbierał o tej porze i dopiero zasnął na noc i to też z oporem
Symbolica chyba faktycznie jest życiem zmęczony
Dobrze ze fizjo dała Jackowi czas. Myślę że po prostu zdobędzie wszystkie umiejętności w swoim czasie. Na wagę nie ma co zrzucac mój 10.5 i bryka. Męża siostrzeniec na roczek ważył 13 kg a zaczął chodzić jak miał 10 miesięcy a chudzina znajomych raczkowac zaczął tuż przed pierwszymi urodzinami teraz ma 1.5 roku i dopiero chodzenie testuje. Nie każde dziecko idealnie w tabelki pasujesymbolica lubi tę wiadomość
-
Zobaczcie jak to wygląda.. widzę, że to nowy budynek, pachnie jeszcze nowością bo od roku funkcjonuje i mieści się tam też szkoła tylko w innej części budynku niż ten punkt - Ośrodek Edukacyjno Rehabilitacyjno Wychowawczy w Ustroniu... na ścianach pełno tablic manualnych na ścianach korytarzy w cały budynku: https://www.facebook.com/WczesneWspomaganieRozwoju/videos/268077927156826/?type=2&theater
https://www.facebook.com/WczesneWspomaganieRozwoju/videos/vb.1983030898594957/299979577452994/?type=2&theater
Super, że są takie szkoły dla dzieci z różnymi dysfunkcjami tworzoneWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 20:37
-
Malami no to błyskawica z Twojego Jasia 👏💪 też tak chcemy..
Bumbum od pojutrze to już o tej godzinie będzie 19:40 więc fajnie się przestawia na nowy czas. Mòj dzisiaj poszedł po 19 spać.. już przed 18 kimnął nam w samochodzie bo nie wytrzymał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 21:19
-
amir wrote:Matko jak 3 drzemki upakowac do 14.30 mój dopiero się do drugiej zbierał o tej porze i dopiero zasnął na noc i to też z oporem
Symbolica chyba faktycznie jest życiem zmęczony
Dobrze ze fizjo dała Jackowi czas. Myślę że po prostu zdobędzie wszystkie umiejętności w swoim czasie. Na wagę nie ma co zrzucac mój 10.5 i bryka. Męża siostrzeniec na roczek ważył 13 kg a zaczął chodzić jak miał 10 miesięcy a chudzina znajomych raczkowac zaczął tuż przed pierwszymi urodzinami teraz ma 1.5 roku i dopiero chodzenie testuje. Nie każde dziecko idealnie w tabelki pasuje
Przepis jest taki 😊 wstać 5.50, pierwsza drzemka ok 7.30-9, druga po 11 ok 40min i trzecia drzemka godzinna ok 13.30 i do spanka nocnego przed 18 🤷♀️😁
-
nick nieaktualnyMalami moje dziecko jest bardziej okrutne ;p wstaje 6.30, zwykle spala rano ok 10 przez 30-60min i ok 15-16 pol godzinki a dzis rano ok 10 spala a z popołudniowej zrezygnowala. Haha i byloby to śmieszne gdyby nie byla spiaca ale to byl jeden wielki pisk a uspac jej nijak nie szlo, o 18 kapiel jak nigdy i spac, wlasnie byla 2 pobudka i spi dalej. Oby do rana
Symbolica na takie wiadomosci liczylamtez mysle ze Jacek jeszcze ogarnie sie i to w tempie błyskawicy a Teraz pewnie skupia sie na zębach bo tych chyba juz troche ma?czy cos pomylilam?
Nie wszystkie dzieci sie rowno rozwijaja.
No i wlasciwie nie wiem czy waga ma znaczenie, bo moj syn tez byl z tych wielkich, patrzalam w ksiazeczke i w pazdzierniku mial 10kga od 5 m-cy pelzal, miesiac pozniej raczkowal,potem przy wszystkim wstawal,jak mial 10m-cy chodzil i to wszystko sam ogarnial,ja sie tylko przyglądałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 01:20
-
Mało pocieszającym faktem spania naszych dzieci jest to że teraz będą wstawać godzinę wcześniej.. cały tydzień przesuwałam spanie małego tak żeby budził się ok 6:30 i dziś dupa.. wczoraj poszedł jeż po 19 i wstał o 5:30...
Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia... Tak Lutyśka 4 zęby mu na górze wychodzą razem.. razem będzie miał aż 6sztuk.
Malami musisz mu przesunąć drugie spanie najlepiej na 14;30-15 wtedy powinno być okWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 07:10
-
malami.91 wrote:Bumbum, jutro spróbuję Wasze pory drzemek przetestować. U nas jest jedna ok. 9:30, druga ok.13, na trzecią nie chce iść i już koło 17 jest okropnyyyyy. Muszę to trochę zmodyfikować.
A ile mniej więcej trwają te drzemki?
Moj wczoraj poszedł spać przed 18 i bałam się o której wstanie rano ale obudził się o 6.50 😊 teraz usnal na drzemkę
Ciekawa jestem zmiany czasu 🤔 zazwyczaj wstaje koło 7 ale zdarza mu się 5-6 🥺
Jeżeli chodzi o drzemki to moj trzecia ostatnią ma zazwyczaj ok 14-15 ale zdarza się i później (rzadko wczesniej jak np wczoraj) ale to jak mamy jakis intensywny dzień (czyt. Tata ma wolne) wtedy to czasami potrafi miec jedna aktywnośc 4-5 godz a normalnie ok 2-2,5h na wieczor ok 3Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 09:06
symbolica lubi tę wiadomość
-
A mój ok 9:20 zasnął przy cycku i zostawiłam go na piętrze w łóżku naszym - pospał 2h 10 minut
więc na drzemkę pójdzie po ok 15-15.30 i później go położę wieczorem, mam nadzieję..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 11:57
-
nick nieaktualnyMusimy byc dobrej mysli na ta jutrzejsza pobudke
na pewno dzis mala nie pojdzie spac o 18 bo pewnie pobudka bylaby szybko :p dzis o 6 juz miala dosc i chciala pizamke sciagac:D co raz bardziej cwana sie robi.no i nauczyla sie robic brawo i papa. Teraz nawet podczas kapieli klaszcze.
-
Lutyska wrote:Musimy byc dobrej mysli na ta jutrzejsza pobudke
na pewno dzis mala nie pojdzie spac o 18 bo pewnie pobudka bylaby szybko :p dzis o 6 juz miala dosc i chciala pizamke sciagac:D co raz bardziej cwana sie robi.no i nauczyla sie robic brawo i papa. Teraz nawet podczas kapieli klaszcze.
Ha haMoja jak sie tylko się nauczyla to bylo tak samo, ciagle bila brawo. Teraz jej przeszlo
musze sobie zasluzyc
-
Paulina, u nas krótkie te drzemki - rano ok.30min a ta druga z godzinę.
Symbolica, dziś właśnie zasnął na drugą i myślę, że tak będzie lepiej. Wcześniej miał ok. 13 tą drzemkę, bo miałam nadzieję na 3cią, ale ostatnio nic z tego nie wychodziło.
Mój przytula misia od kilku dni jak mu powiem, żeby to zrobił 🙂. Ogólnie coraz więcej przedmiotów kojarzy po nazwach. Fajnie patrzeć jak tak się dziecko rozwija i jest mądrzejsze z dnia na dzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 15:38
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021