Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Haha rzeczywiście teraz zauważyłam 😆 kto wie może się wzrusze podczas pakowania i uronię łezkę 😍
Symbolica zazwyczaj chodzi spać trochę później 19-20 i wstaje po 7
My wróciliśmy z biedronki mały chwile się pobawił i padl na drzemkę, dosyć szybko nie minęło nawet 2 godziny od poprzedniej s spał ponad godzinę 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2019, 13:53
-
nick nieaktualny
-
Lutyska 3 i mam nadzieję że ostatnia
U nas wygląda to tak mniej więcej
6 pobudka koło 7.30 pierwsze drzemka koło 30 min później koło 10-11 i później koło 15 zależy jak się nam dzień pouklada...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2019, 14:27
-
U nas druga drzemka, dziś dość późno ale byliśmy na zakupach, wróciłam cała mokra wózek siaty i jeszcze wiecznie nie wiem jak małego ubrać bo na dworze ziab w sklepach ukrop..
Mój też ma tylko dolne jedynki od dawna i nic.. ale górę już czuć pod palcami i z tego co udalo mi się zajrzeć, chociaż mały na to nie pozwala, to górne dwójki też będą niedlugo -
Moj pakuje moje lub męża palce do buzi żeby wbijać w nie swoje 2 zęby
Moj wstał o 7 miał 2 drzemki po półtorej godzinki (chyba jakiś budzik sobie ustawił) ok 9.30 i przed 13 i teraz poszedł spać 17.50 😳 wstał 18.35 na cyca i już spał ale nosek go obudził bo nie wyczyscilam mu przed snem teraz mu wyczyscilsm i byl cyc ale nie usnął i teraz go usypiam i chyba się udało 😏Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 00:08
-
To mój dopiero teraz z kąpieli wyszedł.. o 20 będę usypiać żeby mieć względną noc... z tym, że 17:30 to z drugiej drzemki go wybudziłam - spał ciut ponad godzinkę.
Jeśli chodzi o dzień darmowej dostawy to może gemini się przyłączy... zauważcie, że kilka dni temu było 822 sklepy a teraz 961... więc liczba stale wzrasta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2019, 19:46
-
Mój czasem cyca podgryza tak na zakończenie jedzenia, chyba tak daje sygnał że już jest najedzony hehe
My od paru dni próbujemy oduczyc bujania raz a dwa chcemy żeby próbował sam zasypiac także wieczorem kąpiemy młodego, cyc i mama wychodzi a on leży z tatą u nas na łóżku, kotłuje się w poduszka h ale o dziwo po jakichś 30-40 min zasypia sam bez płaczu. Usypianie na rękach z wieczora to jeszcze z tydzień temu była katorga, wyginal się z rąk próbował uciekać, chyba już mu było niewygodnie więc stwierdziliśmy z mężem że dość tego.. Zobaczymy co to da ale mi to rozwiązanie pasuje bardzo bo mam wieczorem chwilę dla siebie. Dodam że że mną to nie wychodzi w ogóle--przy mężu się kładzie a jak ja próbowałam z nim zostać to włazi na mnie i już w końcowej fazie szuka cyca -
Amir z tym cycem na zasypianie to normalne - większość piersiowych dzieci jak nie 99% tak zasypia na tym etapie.. usypianie mojego trwa ok 10-15 minut... mnie to pasuje.
Artemida mam to samo, natomiast przestał gryźć mnie... wszystko rzeczy bada organoleptycznie.. przeciwieństwo mojej córki. Jest równowaga w naturze. -
artemida27 wrote:Agatka szczypie i drapie, bije z otwartej rączki, chce wkladac nam palce do oczu, nosa, buzi.
Na szczescie nie gryzie.
Mój przy karmieniu wkłada mi palce do nosa i ust. Gotuje się wtedy we mnie.
Tak pytam, bo nie wiem o co mu chodzi z tym gryzieniem. Czy to taki etap po prostu czy jednak może dziąsła go swędzą. Non stop szuka okazji żeby wbić w nas zęby.
Dziś była kolejna próba mm, nieudana znowu. Chyba poczekam do roku i obejdzie się bez niego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2019, 21:29
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Malami mój też próbuje wkładać palce, drapać..ale mu nie pozwalamy chwytając rączkę i całując swoją (rozśmieszam go tym), bądź odchylając głowę najdalej jak się da i może conajwyżej szyje,brodę czy policzek dotknąć.. z tym gryzieniem musisz protestować bo to rzeczywiście się nie da tak funkcjonować..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2019, 21:32
-
nick nieaktualnyMalami moja tez nas gryzie. To znaczy głównie mnie. Jak stoi na przykład przy moich nogach to cały czas mnie po nich gryzie. Ja podejrzewam, ze to przez swędzące dziąsła. Oprócz tego tak samo jak inne opisywane dzieciaczki drapie, zwłaszcza podczas jedzenia, nieraz mam takie piersi podrapane 🙈 szczypie, ciągnie, tez wkłada palce do nosa i buzi 😂🙈
Amir ja tez już od jakiegoś czasu mysle o zmianie sposobu zasypiania. Mała już dawno przy piersi nie zasypia
, no chyba, ze jest naprawdę bardzo zmęczona, wiec najczęściej wypija co ma i potem trzeba ja nosić, kołysać, mruczeć. Czasem to trwa 5 minut, czasem 15, czasem 30, a nawet godzinę 😱. Najgorsze w tym jest to, ze to JA muszę ja nosić i bujać bo taty nie akceptuje. U taty jest taki wrzask i wyrywanie, ze nie zasnelaby nigdy. Chyba, ze ze zmęczenia. Od tego noszenia już mi plecy pękają, jestem zmęczona i mam po prostu dość. Nie można z nią usiąść i bujać tylko trzeba chodzić i kołysać. Chciałabym to zmienić, ale nie mam pojęcia jak się za to zabrać 😔. -
symbolica wrote:Malami mój też próbuje wkładać palce, drapać..ale mu nie pozwalamy chwytając rączkę i całując swoją (rozśmieszam go tym), bądź odchylając głowę najdalej jak się da i może conajwyżej szyje,brodę czy policzek dotknąć.. z tym gryzieniem musisz protestować bo to rzeczywiście się nie da tak funkcjonować..
Robie dokładnie tak samo! Odchylam glowe i jak nie ma za co lapac to przestaje.
Albo trzymam ja za raczke, wtedy sciska moj palec i przez chwile mam spokoj.
Jeszcze za wlosy mnie ciagnie jak mam rozpuszczone.
Skoro u Was jest tak samo to pewnie taki etap.
Agatka tez zasypia tylko przy piersi. Najczesciej nie musze jej nosić i kołysać, siadam w fotelu, gasze swiatlo i czekam az zasnie. Czasem to trwa 10 minut, najczesciej kolo 20 ale bywalo i godzine.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2019, 22:09