X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie chyba coś bierze, tak ogólnie dziwnie się czuje i łaskocze mnie gardło 🤷‍♀️ Oby mi przeszło bo jutro robię imprezkę mikolajowa a ma przyjść siostrzeniec i siostra w ciąży wiec jak coś mi będzie to nie przyjdą 😞

Narazie psikam czymś gardło, isla classic i mleko z miodem i czosnkiem oraz herbata z malinami. Zobaczymy czy zwalczę zanim się rozwinie 🙄

Rozwalam śmietanę w lodowce jak robiłam sernik i mąż mył ja z lodówki a mały oczywiście stał przy lodowce i mąż podszedł do zlewu a mały trzymając sie szuflady w lodowce poleciał do tylu (na szczescie najpierw jakoś rękami się podparł a główka dopiero potem) i jeszcze szuflada (pusta) na niego spadła 😳 biedak tak płakał ale podejrzewam ze bardziej sie wystraszył bo mocno się uderzył ... chyba, nawet czerwonej główki nie miał

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, no właśnie najgorzej jak nie wiadomo o co chodzi 😐.

Paulina, pewnie ten płacz faktycznie bardziej ze strachu. Mój też tak reaguje.

Ja dziś byłam na szopingu, a mały z tatą w domu. Chyba już ogarnia, że jak nie ma mamy to nie ma mleka, ładnie zjadł co mu tata zaserwował. Rozbraja mnie ta jego radość jak wracam do domu🙂. Mąż jak wraca z pracy to też jest mega radocha i koniecznie zaraz musi iść na ręce, nawet się dobrze rozebrać nie pozwoli. Niestety dalej nas podgryza 😐.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 15:09

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami moja tez tak reaguje jak wracamy ;) ja najpierw sie cicho rozbieram a potem pokazuje czy cos powiem bo tak wielki zal ze ona chce na rece. A meza tylko slyszy w garazu to od razu pod drzwi leci i sie cieszy ;)
    Moja dzis wpadla na głowę do pudla z zabawkami, wyciągala wszystko na ziemie i ja przewazylo chyba i tez sie wystraszyla ale szybko sie uspokoila czyli nie bolalo. No nie jesteśmy w stanie zawsze zlapac wiec oby tylko takie niegrozne upadki byly ;)
    Mojej chyba gorne dwojki ida bo w nocy ryk byl a jesc nie chciala, rano lozeczko skrobala jak bóbr ;) syn juz ma tak zaznaczone lozeczko teraz corcia probuje, chyba podpisze ktory zgryz kogo ;)
    Paulina obys zwalczyla i maly nie zalapal ;)
    U nas (odpukac ) poki co nic nie panuje i chyba jutro na basen sie wybierzemy bo od dawna planujemy ale zawsze ktos nosem ciągnął... ;)

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw mały miał mały katar i już kończy mu się chociaż katar niby był niby go nie było potem mąż i a teraz ja coś dziwnie się czuje wiec pewnie Maksiu męża a mąż mnie 🤷‍♀️🤔 ale oby rozeszło się 😊

961l20mmezoojidp.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakiej wielkości ciemiaczko miały wasze maluchy na bilansie 9 msc?

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na ostatnim szczepieniu około miesięcy temu byliśmy i lekarka stwierdziła ze ma dość duze i zwiększyła dawkę wit D na 1000

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie wiem czy w ogóle ktoś sprawdzał🤔.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam znowu hematolog powiedziała że za szybko zarasta bo miał na 9 mies 0.5x0.5, pediatra nie zwróciła uwagi

• symbolica Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jackowi każdy lekarz sprawdza i każdy twierdzi że ma b.duże i powoli zarasta.. dawkę dostaje też ok 1000 bo często dwie krople devikapu wylecą, czasem nawet trzy.. ale lekarka akurat nic nie wspominała, że mam zwiększyć, pewnie zapomniała.. moja córka też miała duże długo więc pewnie taka ich uroda..

da8300b52b.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam na nic czasu. Kończymy budowę i urządzanie i wymyśliłam że już zrobię u nas wigilię więc jest niezłe kongo :D nie wiem jak ja ogarnę tą przeprowadzkę 🤷‍♀️

A 12.12 jeszcze 3latka synka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2019, 12:44

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dwa dni temu na bilansie na 9 miesięcy miała 1x1. Nic doktorka nie skomentowała czy duże czy małe wiec chyba ok.
    A kwestie witaminy D poruszylysmy przy okazji mojego zapytania na temat pocenia się główki Laury. Pytała czy i ile dostaje. Moja dobowo dostaje 800 j to powiedziała, ze to dużo i ze w tym wieku dobowe zapotrzebowanie to 600. Taka dawkę zapisała nam tez w zaleceniach w książeczce zdrowia.

Pochwale się, ze dziś obchodzimy z mężem 7 rocznice ślubu 😀

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie daje 800 bo mąż kupił taka twist off po tym jak mieliśmy jakaś 200 z pompka i zauważyłam ze raz wyciska się raz nie i nigdy nie wiedziałam ile razy na 5 wyciśnięc poszło

961l20mmezoojidp.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej est Gratulacje :) Kolejnych dziesieciu takich siodemek życzę:)

Baranosia, to Twój synek urodził się tego samego dnia co mój mąż. 12.12. W czwartek kończy 30 lat. Planuje zrobić sushi ;)

ej_est, baranosia lubią tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u małej drugi dzień jest temperatura 37.2-37.3. Martwić się? Może zwalcza jakąś infekcję 🤔 żadnych innych objawów.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum nie martw się, taka gorączka to nie gorączka.. może zęby? wtedy może być do 37,8 maksymalnie.

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby raczej nie, ma już 6 i do tej pory nigdy nie miała stanu podgorączkowego od zębów

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, coś o tym wiem 😁. My ciągle jeździmy po sklepach, na budowę, wszędzie z małym. Niestety na te święta się nie przeprowadzimy, może na Wielkanoc 🙂.

Ja daję kroplę Devikapu, czyli 500, czasami dostanie 1000, bo polecą 2krople. Ogólnie pediatra nie kazała zwiększać dawki.

Byliśmy dziś u teściów. Mały ganiał za psem po całym mieszkaniu. Trochę go zaczepiał, na szczęście psiak spokojny, bo to stary labrador. Któraś z Was ma psa w mieszkaniu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2019, 20:50

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam u rodzicow 😊 bardzo cierpliwy tez już starszy, bokser. Już miał kontakt z takim niemowlakiem, z moim siostrzeńcem, teraz na 3 latka i jest bardzo za nim

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska, świetnie, musimy i my się wybrać w końcu 🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska psy są bardzo mądre 😊 Fajnie ze małej się podobało na basenie 😊

Ja wygrałam z przeziębieniem nie rozłożyło mnie, nic mi nie jest ani gardło nie boli przestaje drapać 👍🏻

Może w czwartek pójdziemy tez na basen potem przed świetami mąż już bardzo dużo pracuje, sprzątanie gotowanie pieczenie prezenty wiec już czasu pewnie nie będzie

961l20mmezoojidp.png
‹‹ 1347 1348 1349 1350 1351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ