Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie mała nie chciała zasnąć, w nocy budziła się z płaczem. Do tego drapała się po kark. Rano patrzę a tam wysypka
mała, ale jednak. Obwiniam mleko migdałowe... U mnie trochę z jedzeniem ruszyło, nie to żeby jakieś mega ilości, ale kiedyś bywało że zjadła kilka łyżek a teraz zje nawet i słoiczek mały.
Dziś darmowa dostawa w Gemini -
Moj wstał ok 24 wyspany z piskami radości aż cały chodził ze szczęścia, wyglądał aż przerażająca 😆 i usypislismy go ale coś nie mógł zasnąć mimo ziewania i tarcia oczek w kółko piłka, cyc, pozwolenie na leżeniu w kokonie między nami po ciemku (lezal coś gadał potem zaczepiał nas) aż padl w końcu przy cycu i chyba obudził się juz tylko 1 raz w nocy po tej przerwie 🤔 wstał 7.05 do cyca i jescze przysnął do 7.50 😊 wiec wyrównał nocna pobudkę 👍🏻
symbolica lubi tę wiadomość
-
U nas 3 posiłki, ulubiony jest chleb
dziś na śniadanie był właśnie chlebek jajo na twardo i awokado które bardzo lubi, i wytrzymał na tym sniadaniu 3h także już się najada stalymi, wczoraj w dzień mleko było 2x. Ale też mam problem z tymi podwieczorkami bo ciągle nabiał jest u nas podejrzany. Dostał też rano łyżkę jogurtu na testy zobaczę czy cofki i czkawka znowu wrócą. Ogólnie wysypek żadnych nie ma ale mam wrażenie że po nabiale mu refluks wraca.
Małami podpowiedz co serwujesz JasiowiJak dziś drzemki?
Mały dostał od dziadków na mikolaja pudełko uczydełko z dumela i ta zabawka to u nas hit, zajmuje Kubę na długo także jakby ktoś jeszcze szukał prezentowych inspiracji to polecamy -
U nas też 2-3 posiłki plus owoc. wczoraj był makaron ze szpinakiem I jajkiem z odrobiną oregano. Dawno tak nie futrowal obiadu. polecam.
Kilka z Was pisała ostatnio o bilansie I Waszym przykładem też byliśmy:) 9580g I 79cm.
U nas że spaniem też nieciekawie. wstaje przed 5. jak już po 5 to jestem szczęśliwa. Moim zdaniem jest głodny rano w w piersiach po nocnym wydawaniu już pusto. 4 rodzaje mm są ble. więc wstaje o 5 I daje mu kaszke z owocem łyżeczka. I potem zrobi 2 łyżki resztek mleka I idzie spac. Nie mam na razie innego pomysłu. Z kubeczka I bidony też nie chciał pić mm. I jak tu odstawić to od piersią ochsymbolica lubi tę wiadomość
-
Ruda zrobiłam makaron rosołowe I jeszcze podrobilam widelcem. Jak z chlebkiem daje radę to może i taki się uda. Trzymam kciuki za postępy:)
U nas za to zrobił się kłopot z mięsem. Ugotowane I zblendowane z warzywami jest błee (kiedyś jadl) A pokrojone w wiórki ostatnio zwrócił. Może spróbuje zrobić mielone? Próbowaliście? -
Monika, to nasze chłopaki te same gabaryty mają 🙂.
Lutyska, to ja pisałam o tym jogurcie, lubimy go 🙂.
Amir, w sumie nic nadzwyczajnego nie daję do jedzenia chyba. Kaszki, płatki, placki, omlety, pieczywo, jogurty, twarożki, jajka - śniadania i kolacje się na tym głównie opierają. Na obiad je to co my akurat mamy .Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
U nas były dwie, ale nie było łatwo. Na drugą usypiałam go w nosidełku tańcząc po pokoju 😁. To była ostatnia deska ratunku 😁. Niestety łącznie te drzemki trwały z 1,5h.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2019, 18:39
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021