X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy problem z myciem zębów, Mała się wścieka i wyrywa nam szczoteczkę. Wylizuje pastę i potem jak poprawiam po niej to już pasty nie ma .🤷🏻‍♀️

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska, ja bym wpadła na te babeczki jakbym miała blisko 😁.

Bumbum, u nas też żeby umyć zęby trzeba się gimnastykować. Albo wyrywa szczoteczkę albo ucieka.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myję na leżąco, muszę mu jednocześnie trzymać przedramionami ręce (też chce wyrwać szczoteczkę), on się drze a ja szoruję chwilę górę i dół, a potem albo on poprawia albo kończę i mówię już koniec i się od razu uspokaja. Na siedząco to juz wogóle tego nie widzę... dla mnie niemożliwe, a przynajmniej nie w pojedynkę. Z Wero tez tak było, więc jestem znieczulona w tej roli, mus to mus... za to później jest nagroda jak dziecko 9 roku życia nie miało wogóle ubytków/plomb.

Edit: Jacek waży 9,9kg... na 10m-cy dobije pewnie do 10kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 16:10

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja uwielbia jak jej zeby myje,cieszy sie i otwiera buzie ;) probuje zabierac szczoteczke ale daje z tym rade i jak już jej umyje to ja dostaje

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak myje małemu zęby tez chce mi wziąć szczoteczkę wiec chwile udaje mi się myć a potem pozwalam mu poprawić po mnie 😉zawsze myje w czasie kąpieli

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Ala lubi myć ząbki podobnie jak i Pauliny najpierw myje ją a później ona sama albo na odwrót :)

Zastanawiam się czy małej w nocy wystarcza moje mleko...chyba dziś na wieczór podam jej kaszke...poplakuje budzi się co chwilę kręci...sama nie wiem

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, też miałam kiedyś taki pomysł, ale to nic nie zmieniło. Spróbować możesz 🙂.

Wczoraj mały poszedł spać po 20 to myślałam, że chociaż do 7 pośpi, a tu lipa...o 6 zaczęliśmy dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 08:01

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami no spróbuję :) kto wie :) zawsze to dodatkowe kalorie dla mojego chidzielca

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj Ala dostała jogurt kokosowy platon. Dziś w kupie był śluz (w kolorze kupy) nie jadła to pierwszy raz... Ogólnie zauważyłam że po jogurtach różnego typu kupy są bardziej żółte i rzadsze i Was też tak jest?

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ogólnie rzadko robi kupe co kilka dni rzadko dziej po dniu wiec nie widzę jakiejś zależności od jedzenia.

Moj mały kończy dzisiaj 10 miesięcy jak ten czas leci 😞

amir lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Maksia :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas ucieka bardzo szybko, to prawda. Ani się obejrzymy a będziemy robić tort na pierwsze urodziny 🙂.

Z mojego to chyba kucharz będzie, bo jak idę coś robić do kuchni to zaraz pędzi za mną, staje przy nodze i chce żeby go brać na ręce i pokazywać co się dzieje. Pamiętam jak tu pisałam, że przeraźliwie boi się miksera, odkurzacza, a teraz ma niezły ubaw jak się włączy jakiś głośny sprzęt 🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja biegnie zawsze jak rozładowuję zmywarkę 😆
    U mnie kupy są ok, ale że skórą masakra. Od 2 tygodni nie jem nabiału, selera, czekolady, cytrusów, soi a mała dostała plamek :/ nie wiem czy to jeszcze sprzed dwóch tygodni czy czy po prostu jest uczulona na coś innego :/ w poniedziałek dermatolog i usuwam wszystkie alergeny co do joty. Eh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 10:41

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja robię cokolwiek w kuchni to jest to samo, mąż się z nim bawi ja ide do kuchni a ten moment i przylatuje staje obok trzymając się moje nogi i jojczy żeby go wziąć na ręce 😊 otwarcie zmywarki czy lodówki czy jakiejś szafki na dole to przylatuje z prędkością światła a jak się mu zamknie to płacz i smutna minka 😁 ostatnio jak zabiera mu się coś czego nie może czy właśnie zamyka szafkę czy lodówkę do której podążał to najczęściej smutna minka maksymalnie wygięta podkówka w dol i kilkusekundowy płacz 🤷‍♀️ Ale ta smutna minka działa na mnie bardziej chyba niz ten płacz a połączeniu obu to mnie tak rozczula 😏

Dzisiaj powietrze paskudne jak mały wstanie zamiast spaceru wizyta w galerii 😉

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, współczuję. A może jakiś kosmetyk ją uczula? Proszek? Czy to macie wykluczone?

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się chciałam wybrać do galerii ale mąż zabrał auto i musielibyśmy iść na nogach a że powietrze tragiczne to mąż zostanie z małą popołudniu a ja się wyrwe na zakupy 😃

• bumbum Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami, od urodzenia loveli piorę 🤔 tego nie sprawdzałam...

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mała tak ładnie je słoiczki potrafi nawet cały 190G zjeść moich obiadów nie je tak ładnie nie wiem czemu :(

• amir Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dziś zjadł pomidorowa z kluskami lanymi, także powoli się przekonuje do domowego jedzenia, chociaż obiady to teraz jakie by nie były to słabo idą, najlepszy jesz chleb ;) wczoraj aż mu babcia pasztet upiekla z królika bez soli żeby miał jakąś odbiane od masła hehe :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też lubi pieczywo bardzo, ale staram się za dużo nie dawać, żeby się nie skończyło tak, że będzie tylko buły wcinał. Ogólnie najlepiej mu smakuje jedzenie z mojego talerza. Jak tylko widzi, że coś jem (albo mąż) to trzeba się koniecznie z nim podzielić. I jak tu jakieś ciasteczko przekąsić? W ukryciu? 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 14:57

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
‹‹ 1351 1352 1353 1354 1355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ