X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy problem z myciem zębów, Mała się wścieka i wyrywa nam szczoteczkę. Wylizuje pastę i potem jak poprawiam po niej to już pasty nie ma .🤷🏻‍♀️

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska, ja bym wpadła na te babeczki jakbym miała blisko 😁.

Bumbum, u nas też żeby umyć zęby trzeba się gimnastykować. Albo wyrywa szczoteczkę albo ucieka.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myję na leżąco, muszę mu jednocześnie trzymać przedramionami ręce (też chce wyrwać szczoteczkę), on się drze a ja szoruję chwilę górę i dół, a potem albo on poprawia albo kończę i mówię już koniec i się od razu uspokaja. Na siedząco to juz wogóle tego nie widzę... dla mnie niemożliwe, a przynajmniej nie w pojedynkę. Z Wero tez tak było, więc jestem znieczulona w tej roli, mus to mus... za to później jest nagroda jak dziecko 9 roku życia nie miało wogóle ubytków/plomb.

Edit: Jacek waży 9,9kg... na 10m-cy dobije pewnie do 10kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 16:10

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja uwielbia jak jej zeby myje,cieszy sie i otwiera buzie ;) probuje zabierac szczoteczke ale daje z tym rade i jak już jej umyje to ja dostaje

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak myje małemu zęby tez chce mi wziąć szczoteczkę wiec chwile udaje mi się myć a potem pozwalam mu poprawić po mnie 😉zawsze myje w czasie kąpieli

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Ala lubi myć ząbki podobnie jak i Pauliny najpierw myje ją a później ona sama albo na odwrót :)

Zastanawiam się czy małej w nocy wystarcza moje mleko...chyba dziś na wieczór podam jej kaszke...poplakuje budzi się co chwilę kręci...sama nie wiem

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, też miałam kiedyś taki pomysł, ale to nic nie zmieniło. Spróbować możesz 🙂.

Wczoraj mały poszedł spać po 20 to myślałam, że chociaż do 7 pośpi, a tu lipa...o 6 zaczęliśmy dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 08:01

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami no spróbuję :) kto wie :) zawsze to dodatkowe kalorie dla mojego chidzielca

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj Ala dostała jogurt kokosowy platon. Dziś w kupie był śluz (w kolorze kupy) nie jadła to pierwszy raz... Ogólnie zauważyłam że po jogurtach różnego typu kupy są bardziej żółte i rzadsze i Was też tak jest?

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ogólnie rzadko robi kupe co kilka dni rzadko dziej po dniu wiec nie widzę jakiejś zależności od jedzenia.

Moj mały kończy dzisiaj 10 miesięcy jak ten czas leci 😞

amir lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Maksia :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas ucieka bardzo szybko, to prawda. Ani się obejrzymy a będziemy robić tort na pierwsze urodziny 🙂.

Z mojego to chyba kucharz będzie, bo jak idę coś robić do kuchni to zaraz pędzi za mną, staje przy nodze i chce żeby go brać na ręce i pokazywać co się dzieje. Pamiętam jak tu pisałam, że przeraźliwie boi się miksera, odkurzacza, a teraz ma niezły ubaw jak się włączy jakiś głośny sprzęt 🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja biegnie zawsze jak rozładowuję zmywarkę 😆
    U mnie kupy są ok, ale że skórą masakra. Od 2 tygodni nie jem nabiału, selera, czekolady, cytrusów, soi a mała dostała plamek :/ nie wiem czy to jeszcze sprzed dwóch tygodni czy czy po prostu jest uczulona na coś innego :/ w poniedziałek dermatolog i usuwam wszystkie alergeny co do joty. Eh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 10:41

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja robię cokolwiek w kuchni to jest to samo, mąż się z nim bawi ja ide do kuchni a ten moment i przylatuje staje obok trzymając się moje nogi i jojczy żeby go wziąć na ręce 😊 otwarcie zmywarki czy lodówki czy jakiejś szafki na dole to przylatuje z prędkością światła a jak się mu zamknie to płacz i smutna minka 😁 ostatnio jak zabiera mu się coś czego nie może czy właśnie zamyka szafkę czy lodówkę do której podążał to najczęściej smutna minka maksymalnie wygięta podkówka w dol i kilkusekundowy płacz 🤷‍♀️ Ale ta smutna minka działa na mnie bardziej chyba niz ten płacz a połączeniu obu to mnie tak rozczula 😏

Dzisiaj powietrze paskudne jak mały wstanie zamiast spaceru wizyta w galerii 😉

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, współczuję. A może jakiś kosmetyk ją uczula? Proszek? Czy to macie wykluczone?

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się chciałam wybrać do galerii ale mąż zabrał auto i musielibyśmy iść na nogach a że powietrze tragiczne to mąż zostanie z małą popołudniu a ja się wyrwe na zakupy 😃

• bumbum Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami, od urodzenia loveli piorę 🤔 tego nie sprawdzałam...

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mała tak ładnie je słoiczki potrafi nawet cały 190G zjeść moich obiadów nie je tak ładnie nie wiem czemu :(

• amir Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dziś zjadł pomidorowa z kluskami lanymi, także powoli się przekonuje do domowego jedzenia, chociaż obiady to teraz jakie by nie były to słabo idą, najlepszy jesz chleb ;) wczoraj aż mu babcia pasztet upiekla z królika bez soli żeby miał jakąś odbiane od masła hehe :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też lubi pieczywo bardzo, ale staram się za dużo nie dawać, żeby się nie skończyło tak, że będzie tylko buły wcinał. Ogólnie najlepiej mu smakuje jedzenie z mojego talerza. Jak tylko widzi, że coś jem (albo mąż) to trzeba się koniecznie z nim podzielić. I jak tu jakieś ciasteczko przekąsić? W ukryciu? 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 14:57

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
‹‹ 1351 1352 1353 1354 1355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ