X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj w galerii zjadł tubkę gerbera melon i to w sumie sam się nauczył 😊 ciągnie sobie potem nawet sam trzymał, musieliśmy iść do rossmana i dokupic mu i zjadł chyba druga tez cała albo minimalnie zostalo 🤔 mąż ta karmił ja poleciałam po kawy 😊 a i troszkę precla sobie memlal.

Jak wstanie dam mu makaron z kurczakiem i szpinakiem ciekawe czy po posmakuje, robiłam wczoraj.

Moj obiady tez średnio, rano zjadł chlebek z masełkiem i dopiero jak to zjadł to skusił się na kaszkę, przed chlebkiem nie chciał

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina u nas dokładnie to samo jak mam coś do karmienia łyżeczka to najpierw muszę dać coś do rączki bo wychodzi z krzesełka :) wczoraj jak przy zupie dawałam kawałki marchewki to zjadł cała miseczkę a normalnie się to nie zdarza.

Małami jak tam idzie ograniczanie kp?

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala tez szaleje za pieczywem, wczoraj jak zobaczyla bochenek chleba ( maz kupil wracajac z pracy) to krzyczala, pokazywala palcem az jej daliśmy.

Gdy my nie chcemy sie podzielic jedzeniem to probuje wkladac nam palce do buzi i wyciagac :-D
    W sumie sama tez tak sie z nami dzieli wiec dla niej to ok ;)
    Nalesniki, omlety, placki,gofry makaron, kanapki, kaszki, owoce i ziemniaki- ok
    Zupki- papki blee..
    Ostatnio upieklam jej ziemniaki ze slodka papryka i koperkiem. Jak ladnie jadla :)
    Jesli chce jej przemycic zupe to czesto polewam nią ziemniaki i wtedy jeszcze cos zje.
    Wczoraj próbowała ogorka kiszonego- krzywila sie ale buzie otwierala, jak jej wypadl kawalek to od razu do buzi wkladala ;)

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, u Franka po jogurcie albo mm kupka jest łuzniejsza I częściej. Zaczęłam przemycac mm do kaszek z owocem. Dziś o 6 zjadl kaszke ryzowa z 10 łyżeczek (za dużo wody mi się wlalo) I dwoch jablek. w nocy chyba nie dojada A z butli nie chce.

Sto lat dla Maksia! :) <3
    Swietuje z moim mężem:) Z tej okazji serwuje sushi.

Bumbum, biedne jesteście. Alergię są okropne. :(

Którąś z Was pisała o pascie z awokado I jajka? Chce dziś na obiad zrobić.

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franek tez już nie przejdzie obojętnie jak ja coś jem. Wpina się na nogi I robi ustami jak karpik ciamka. ubaw po pachy

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, nie idzie. Za to idzie ząb i kp jest co chwila 😐.

A u Was jak tam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 15:49

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój mleko je tylko po drzemkach plus noc, i kurde chyba znowu przytyl w miesiąc 0.5 kg ja nie ogarniam tej jego wagi 😂

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, widać taki po prostu jego urok 🙂. Jeśli tylko ta waga mu w niczym nie przeszkadza to ja bym się nie martwiła 🙂. Moja koleżanka ma 3 dzieci, najmłodszy jest rówieśnikiem naszych i nie wiem ile waży, ale jest baaardzo okrągły, taki ludzik Michelin po prostu. Jego starsze rodzeństwo wyglądało dokładnie tak samo, a teraz mają 7 i 5 lat i są szczupłymi wręcz dziećmi. Wszyscy kp byli (mały nadal). Widocznie niektóre niemowlęta mają po prostu takie skłonności, a potem z tego wyrastają.
    Ostatnio na takiej lokalnej grupie na FB widziałam post jednej mamy, która pisała, że jej 10miesięczniak waży 14kg i nie może się ruszać, jest mocno do tyłu w porównaniu z rówieśnikami. To już gorsza sytuacja. A Kuba śmiga przecież 🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 20:08

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy 😊

Amir Malami ma racje jeśli mu to nie przeszkadza i wszystko wporzadku to bym się nie przejmowała

Nienawidzę mieć kataru 🙄 wkurza mnie jak coś jem dobrego i nie do końca czuje smak oby jutro już było lepiej, mąż dopiero ma wolny wtorek ale ja z małym na cały dzień idziemy do moich rodzicow a mąż ogarnia większość porządków na święta, ja coś tam ogarnę na spokojnie później

961l20mmezoojidp.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie to mnie dziwi najbardziej bo wszyscy mówili że jak zacznie się ruszać to zwolni z przybieraniem i co raczkuje, wstaje, chodzi przy meblach i nic ;D cały czas ponad miarę. Ja w pewnym momencie swojego życia byłam grubym dzieckiem, w zasadzie dopiero pod koniec liceum uporalam sie z waga i bardzo bym nie chciała żeby Kuba był kulką a póki co jak kulka wygląda :)
    A i ponoć jak byłam niemowlakiem to wyglądała jak Kuba więc niektórym pewne skłonności chyba zostają, ale dla odmiany mój mąż również okrągły niemowlak dopiero po 30 cokolwiek ciała nabrał a tak to był chudzielec straszny

Małami jeju patrzę na Twój suwaczek- Jaś za chwilę będzie miał 11 miesięcy kurde kiedy to zleciało.. U nas jutro 10 stuknie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 20:34

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem w szoku, że te nasze dzieci już takie duże. A dopiero co miałyśmy noworodki 🙂. Mnie mąż mocno namawia na kolejne🤔. Z jednej strony bym chciała, a z drugiej boję się, że nie ogarnę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2019, 08:11

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogarniesz kochana :) fajne są niewielkie różnice :)

malami.91 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój malutki syneczek skończył dziś 3latka. Ale ten czas leci!

malami.91, symbolica, artemida27 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia,100 lat dla Antosia!

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia wszystkiego najlepszego dla synka 😊 moj chrześniak skończył w październiku 3 latka a dopiero co był w maksia wieku

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia 100 lat dla synka :)

Wyczytałam wczoraj ze na AZS pomaga olej z czarnuszki i wiesiołka muszę kupić i testować lepsze to niż steryd :)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska też macie AZS? Czego unikacie w diecie ?

• baranosia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest 2l i 2mce różnicy. Też marzy mi się trzecie. Ale muszę najpierw wrócić na trochę do pracy. I tak za 3-4 lata chciałabym trzecie

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też powoli się zastanawiam nad drugim. Wczoraj zrobiłam kontrolne badania krwi. Teraz czas ruszyć do gina. Ale wiadomo jak to można wszystko zaplanować:p

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym kiedyś chciała drugie ale jrszcze jakoś sobie tego narazie nie mogę wyobrazić 🤪 pewnie za rok zacznę dopiero myśleć ale drugie dziecko to może tak za 2 lata 🤔

961l20mmezoojidp.png
‹‹ 1352 1353 1354 1355 1356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ