X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj w galerii zjadł tubkę gerbera melon i to w sumie sam się nauczył 😊 ciągnie sobie potem nawet sam trzymał, musieliśmy iść do rossmana i dokupic mu i zjadł chyba druga tez cała albo minimalnie zostalo 🤔 mąż ta karmił ja poleciałam po kawy 😊 a i troszkę precla sobie memlal.

Jak wstanie dam mu makaron z kurczakiem i szpinakiem ciekawe czy po posmakuje, robiłam wczoraj.

Moj obiady tez średnio, rano zjadł chlebek z masełkiem i dopiero jak to zjadł to skusił się na kaszkę, przed chlebkiem nie chciał

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina u nas dokładnie to samo jak mam coś do karmienia łyżeczka to najpierw muszę dać coś do rączki bo wychodzi z krzesełka :) wczoraj jak przy zupie dawałam kawałki marchewki to zjadł cała miseczkę a normalnie się to nie zdarza.

Małami jak tam idzie ograniczanie kp?

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala tez szaleje za pieczywem, wczoraj jak zobaczyla bochenek chleba ( maz kupil wracajac z pracy) to krzyczala, pokazywala palcem az jej daliśmy.

Gdy my nie chcemy sie podzielic jedzeniem to probuje wkladac nam palce do buzi i wyciagac :-D
    W sumie sama tez tak sie z nami dzieli wiec dla niej to ok ;)
    Nalesniki, omlety, placki,gofry makaron, kanapki, kaszki, owoce i ziemniaki- ok
    Zupki- papki blee..
    Ostatnio upieklam jej ziemniaki ze slodka papryka i koperkiem. Jak ladnie jadla :)
    Jesli chce jej przemycic zupe to czesto polewam nią ziemniaki i wtedy jeszcze cos zje.
    Wczoraj próbowała ogorka kiszonego- krzywila sie ale buzie otwierala, jak jej wypadl kawalek to od razu do buzi wkladala ;)

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, u Franka po jogurcie albo mm kupka jest łuzniejsza I częściej. Zaczęłam przemycac mm do kaszek z owocem. Dziś o 6 zjadl kaszke ryzowa z 10 łyżeczek (za dużo wody mi się wlalo) I dwoch jablek. w nocy chyba nie dojada A z butli nie chce.

Sto lat dla Maksia! :) <3
    Swietuje z moim mężem:) Z tej okazji serwuje sushi.

Bumbum, biedne jesteście. Alergię są okropne. :(

Którąś z Was pisała o pascie z awokado I jajka? Chce dziś na obiad zrobić.

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franek tez już nie przejdzie obojętnie jak ja coś jem. Wpina się na nogi I robi ustami jak karpik ciamka. ubaw po pachy

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, nie idzie. Za to idzie ząb i kp jest co chwila 😐.

A u Was jak tam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 15:49

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój mleko je tylko po drzemkach plus noc, i kurde chyba znowu przytyl w miesiąc 0.5 kg ja nie ogarniam tej jego wagi 😂

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, widać taki po prostu jego urok 🙂. Jeśli tylko ta waga mu w niczym nie przeszkadza to ja bym się nie martwiła 🙂. Moja koleżanka ma 3 dzieci, najmłodszy jest rówieśnikiem naszych i nie wiem ile waży, ale jest baaardzo okrągły, taki ludzik Michelin po prostu. Jego starsze rodzeństwo wyglądało dokładnie tak samo, a teraz mają 7 i 5 lat i są szczupłymi wręcz dziećmi. Wszyscy kp byli (mały nadal). Widocznie niektóre niemowlęta mają po prostu takie skłonności, a potem z tego wyrastają.
    Ostatnio na takiej lokalnej grupie na FB widziałam post jednej mamy, która pisała, że jej 10miesięczniak waży 14kg i nie może się ruszać, jest mocno do tyłu w porównaniu z rówieśnikami. To już gorsza sytuacja. A Kuba śmiga przecież 🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 20:08

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy 😊

Amir Malami ma racje jeśli mu to nie przeszkadza i wszystko wporzadku to bym się nie przejmowała

Nienawidzę mieć kataru 🙄 wkurza mnie jak coś jem dobrego i nie do końca czuje smak oby jutro już było lepiej, mąż dopiero ma wolny wtorek ale ja z małym na cały dzień idziemy do moich rodzicow a mąż ogarnia większość porządków na święta, ja coś tam ogarnę na spokojnie później

961l20mmezoojidp.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie to mnie dziwi najbardziej bo wszyscy mówili że jak zacznie się ruszać to zwolni z przybieraniem i co raczkuje, wstaje, chodzi przy meblach i nic ;D cały czas ponad miarę. Ja w pewnym momencie swojego życia byłam grubym dzieckiem, w zasadzie dopiero pod koniec liceum uporalam sie z waga i bardzo bym nie chciała żeby Kuba był kulką a póki co jak kulka wygląda :)
    A i ponoć jak byłam niemowlakiem to wyglądała jak Kuba więc niektórym pewne skłonności chyba zostają, ale dla odmiany mój mąż również okrągły niemowlak dopiero po 30 cokolwiek ciała nabrał a tak to był chudzielec straszny

Małami jeju patrzę na Twój suwaczek- Jaś za chwilę będzie miał 11 miesięcy kurde kiedy to zleciało.. U nas jutro 10 stuknie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 20:34

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem w szoku, że te nasze dzieci już takie duże. A dopiero co miałyśmy noworodki 🙂. Mnie mąż mocno namawia na kolejne🤔. Z jednej strony bym chciała, a z drugiej boję się, że nie ogarnę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2019, 08:11

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogarniesz kochana :) fajne są niewielkie różnice :)

malami.91 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój malutki syneczek skończył dziś 3latka. Ale ten czas leci!

malami.91, symbolica, artemida27 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia,100 lat dla Antosia!

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia wszystkiego najlepszego dla synka 😊 moj chrześniak skończył w październiku 3 latka a dopiero co był w maksia wieku

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia 100 lat dla synka :)

Wyczytałam wczoraj ze na AZS pomaga olej z czarnuszki i wiesiołka muszę kupić i testować lepsze to niż steryd :)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska też macie AZS? Czego unikacie w diecie ?

• baranosia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest 2l i 2mce różnicy. Też marzy mi się trzecie. Ale muszę najpierw wrócić na trochę do pracy. I tak za 3-4 lata chciałabym trzecie

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też powoli się zastanawiam nad drugim. Wczoraj zrobiłam kontrolne badania krwi. Teraz czas ruszyć do gina. Ale wiadomo jak to można wszystko zaplanować:p

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym kiedyś chciała drugie ale jrszcze jakoś sobie tego narazie nie mogę wyobrazić 🤪 pewnie za rok zacznę dopiero myśleć ale drugie dziecko to może tak za 2 lata 🤔

961l20mmezoojidp.png
‹‹ 1352 1353 1354 1355 1356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ