Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Moj w galerii zjadł tubkę gerbera melon i to w sumie sam się nauczył 😊 ciągnie sobie potem nawet sam trzymał, musieliśmy iść do rossmana i dokupic mu i zjadł chyba druga tez cała albo minimalnie zostalo 🤔 mąż ta karmił ja poleciałam po kawy 😊 a i troszkę precla sobie memlal.
Jak wstanie dam mu makaron z kurczakiem i szpinakiem ciekawe czy po posmakuje, robiłam wczoraj.
Moj obiady tez średnio, rano zjadł chlebek z masełkiem i dopiero jak to zjadł to skusił się na kaszkę, przed chlebkiem nie chciałMoniiiikaaaa lubi tę wiadomość
-
Paulina u nas dokładnie to samo jak mam coś do karmienia łyżeczka to najpierw muszę dać coś do rączki bo wychodzi z krzesełka
wczoraj jak przy zupie dawałam kawałki marchewki to zjadł cała miseczkę a normalnie się to nie zdarza.
Małami jak tam idzie ograniczanie kp? -
Mala tez szaleje za pieczywem, wczoraj jak zobaczyla bochenek chleba ( maz kupil wracajac z pracy) to krzyczala, pokazywala palcem az jej daliśmy.
Gdy my nie chcemy sie podzielic jedzeniem to probuje wkladac nam palce do buzi i wyciagac
W sumie sama tez tak sie z nami dzieli wiec dla niej to ok
Nalesniki, omlety, placki,gofry makaron, kanapki, kaszki, owoce i ziemniaki- ok
Zupki- papki blee..
Ostatnio upieklam jej ziemniaki ze slodka papryka i koperkiem. Jak ladnie jadla
Jesli chce jej przemycic zupe to czesto polewam nią ziemniaki i wtedy jeszcze cos zje.
Wczoraj próbowała ogorka kiszonego- krzywila sie ale buzie otwierala, jak jej wypadl kawalek to od razu do buzi wkladalaMoniiiikaaaa lubi tę wiadomość
-
Ruda, u Franka po jogurcie albo mm kupka jest łuzniejsza I częściej. Zaczęłam przemycac mm do kaszek z owocem. Dziś o 6 zjadl kaszke ryzowa z 10 łyżeczek (za dużo wody mi się wlalo) I dwoch jablek. w nocy chyba nie dojada A z butli nie chce.
Sto lat dla Maksia!
Swietuje z moim mężem:) Z tej okazji serwuje sushi.
Bumbum, biedne jesteście. Alergię są okropne.
Którąś z Was pisała o pascie z awokado I jajka? Chce dziś na obiad zrobić. -
Amir, widać taki po prostu jego urok 🙂. Jeśli tylko ta waga mu w niczym nie przeszkadza to ja bym się nie martwiła 🙂. Moja koleżanka ma 3 dzieci, najmłodszy jest rówieśnikiem naszych i nie wiem ile waży, ale jest baaardzo okrągły, taki ludzik Michelin po prostu. Jego starsze rodzeństwo wyglądało dokładnie tak samo, a teraz mają 7 i 5 lat i są szczupłymi wręcz dziećmi. Wszyscy kp byli (mały nadal). Widocznie niektóre niemowlęta mają po prostu takie skłonności, a potem z tego wyrastają.
Ostatnio na takiej lokalnej grupie na FB widziałam post jednej mamy, która pisała, że jej 10miesięczniak waży 14kg i nie może się ruszać, jest mocno do tyłu w porównaniu z rówieśnikami. To już gorsza sytuacja. A Kuba śmiga przecież 🙂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 20:08
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Dziękujemy 😊
Amir Malami ma racje jeśli mu to nie przeszkadza i wszystko wporzadku to bym się nie przejmowała
Nienawidzę mieć kataru 🙄 wkurza mnie jak coś jem dobrego i nie do końca czuje smak oby jutro już było lepiej, mąż dopiero ma wolny wtorek ale ja z małym na cały dzień idziemy do moich rodzicow a mąż ogarnia większość porządków na święta, ja coś tam ogarnę na spokojnie później -
Właśnie to mnie dziwi najbardziej bo wszyscy mówili że jak zacznie się ruszać to zwolni z przybieraniem i co raczkuje, wstaje, chodzi przy meblach i nic
cały czas ponad miarę. Ja w pewnym momencie swojego życia byłam grubym dzieckiem, w zasadzie dopiero pod koniec liceum uporalam sie z waga i bardzo bym nie chciała żeby Kuba był kulką a póki co jak kulka wygląda
A i ponoć jak byłam niemowlakiem to wyglądała jak Kuba więc niektórym pewne skłonności chyba zostają, ale dla odmiany mój mąż również okrągły niemowlak dopiero po 30 cokolwiek ciała nabrał a tak to był chudzielec straszny
Małami jeju patrzę na Twój suwaczek- Jaś za chwilę będzie miał 11 miesięcy kurde kiedy to zleciało.. U nas jutro 10 stuknieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 20:34
-
Też jestem w szoku, że te nasze dzieci już takie duże. A dopiero co miałyśmy noworodki 🙂. Mnie mąż mocno namawia na kolejne🤔. Z jednej strony bym chciała, a z drugiej boję się, że nie ogarnę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2019, 08:11
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021