Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulina, ja jestem ten sam rocznik co Ty 🙂.
Ruda, no właśnie ja z kolei nie wiem czy jest sens wracać do pracy na chwilę hmm. No ale też muszę brać pod uwagę to, że może nie udać się tak szybko jak za pierwszym razem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2019, 10:18
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Tez w tym roku skonczylam 28, kiedys marzyłam aby przed 30 miec juz dwoje ale zobaczymy jak wyjdzie.
Narazie stawiamy na "co bedzie to bedzie"nie staramy sie jakos specjalnie ale gdybym zaszla w ciaze to byloby fajnie
malami.91 lubi tę wiadomość
-
ruda90 wrote:Już widzę minę mojego szefa jak mówię mu o 2 ciąży 😃
Mój by raczej zobaczył tylko moje L4 😁.
No ale mi jeszcze cykl nie wrócił, więc póki ssak się przystawia z taką częstotliwością jak w ostatnich dniach to czarno to widzę 😏.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2019, 10:30
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Baranosia, można tak przerwać po prostu wychowawczy? Czy masz ludzkiego szefa i zgodził się na to? Fajnie w każdym bądź razie 🙂.
Ruda, ja się o pracę akurat nie obawiam. Jak nie ta to inna 🙂. Z resztą mam umowę na czas nieokreślony, raczej nie sądzę, żeby mieli mnie zwolnić z powodu rodzenia dzieci 😏. Mój szef mówi, że "stawia na młodych", więc musi się liczyć z tym, że ciągle ktoś jest na macierzyńskim. W pewnym momencie było nas 7 na ciążowym L4 (jakaś 1/5 pracowników 😁).
Paulina, o to faktycznie ciężko 😐. Mój wraca koło 16:30.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2019, 11:02
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Tak można albo z dnia na dzień za zgodą pracodawcy albo napisać mu pismo że chcesz przerwać i ma 30dni na przywrócenie Cię do pracy. Ja powiedziałam wprost że zaszłam w ciążę i chciałabym przerwać żeby iść na l4 i nie tracić kasy
Paulina też jestem wiecznie sama. Ostatnie 2lata mąż sam budował nasz dom po pracy zawodowej. Dopiero go kończymy i może w końcu będziemy pełną rodzinąWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2019, 12:22
-
Ja też w czerwcu kończę 30. Franek to pierwsze dziecko. Jak by się udało to wolałabym nie wracać na kilka miesięcy tylko. Wydaje mj sie ze Dla szefowej to większy kłopot bo trochę czasu zajmuje zanim osoba na zastępstwo się wdrozy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2019, 13:41
baranosia lubi tę wiadomość
-
Ja nie mam zamiaru wracac do obecnej pracy. Szef jest mega iryrujacy.
Praca miala byc na okres studiów, chcialam odejsc ale dal mi duża podwyzke wiec stwierdzilam ze jeszcze chwile zostane, potem odkladalismy na ślub, po slubie zaczelismy starac sie o dziecko wiec to tez nie byl dobry moment na zmiany 🙈 i tak 4 lata 😀 -
ruda90 wrote:Dziewczyny czy tubke z owocami można uznać za 2 śniadanie lub podwieczorek ?
Wg mnie to nie jest pełnowartościowy posiłek tylko bardziej przekąska.
Fajny artykuł o tubkach:
https://www.hafija.pl/2019/06/owocowe-tubki-dla-dzieci.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2019, 15:44
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Amir a te kaszki to na modyfikowanym robisz czy tylko do samej kaszy dajesz? Bo ja też do kaszy daję 1/3-1/2 małego słoiczka (125g).. ma pożywny posiłek i chętnie zjada. Gorsze jest takie samo podawanie tubek jako przekąskę bo w artykule napisano, że bardzo podnoszą cukier i to fakt bo te owoce są strasznie słodkie.
Paulina Twojemu nadwaga chyba nie grozi, on może wszystko 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2019, 21:29