X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    jesli mozna wiedziec to w jakim wieku odstawilas?
    1r 4mce. Chciałam drugie, a nie miałam okresu :( nie wprowadzałam już mm

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pół nocki w łóżeczku pół z nami...robię to z wygody/lenistwa bo mała dłużej śpi z nami a jak się rozbudzi w nocy to zamiast czuwać przy łóżeczku i ja głaskać to biorę ją do nas :)

U nas dziś piękny dzień na pewno zaliczymy jakiś spacerek :) miłego dzionka !

• amir Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małami u nas wyszły górne jedynki, idą teraz dwójki i od paru dni właśnie zaczął podgrzać cyca :/ jak już jeść nie chce to gryzie, oczywiście zabieram mu wtedy no i jest pisk bo on chciał pociumkac

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My witamy się z nowym ząbkiem 😊 wyszedł trzeci ząbek, górna prawa jedynka a lewa lada moment się przebije.

Mały śpi a ja szukam ramki świątecznej na zdjęcie które zrobiłam z Maksiem dla taty pod choinkę

Mąż dziś w pracy 😒 jak mały wstanie z drzemki zbierzemy się na jakiś spacerek bo powietrze super 😊

Dzisiaj mały spał lepiej 👍🏻

Od 2 dni zamiast kocykiem przykrywam go kołderka, czekała ja niego od czasu ciąży 🤪

symbolica lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK u młodej to chyba jednak nie wirus tylko coś jej siadło na żołądku -obstawiam mandarynkę ? 2x wymioty i po zawodach. Biegunki nie było. Dobrze, że u Was taki szybki wirus był :-)

Lutyśka to Wy macie lodówkę w sypialni 😱 - dla mnie czasem 22stopnie to mało.

Mój mały też od dawna kołderkę ma.. z miesiąc temu też ta płaska poduszeczkę dostał. Od kiedy skończył 8,5 m-ca śpi już w turystycznym, bo w drewnianym podczas spania obijał głowę mimo ochraniacza ( nie mówiąc już jak go rozciągnął ciągnąć go na siebie).

Amir współczuję takiego spania, dzielna jesteś, ale ja bym nie dała tak rady wogóle zasnąć.

Ruda u nas znowu nieprzyjemna pogoda, niby nie pada, ale nie ma słońca i mocno wieje... Nie chce się wysciubiać nosa. Miłego spacerowania. ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2019, 12:58

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój śpi pod kocykiem i w pajacu, bo mamy koło 24st. w nocy. Czasem w ogóle bez przykrycia śpi jak się rozkopie i kark ma ciepły. Jak śpi z nami i przykryje go swoją kołdrą to w momencie jej na sobie nie ma.

My byliśmy 30min na dworze i wróciliśmy do domu, bo jakoś tak nieprzyjemnie jest. Wczoraj było u nas pięknie🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2019, 13:05

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami ma tak samo z tym odkrywaniem się małego. Mamy zazwyczaj 23stopnie w nocy w sypialni wieczorem, a nad ranem 22. Ostatnio przy tych nocnych mrozach dorzuciłem mu na bawełnianego pajacyka górę z piżamki. O właśnie u nas gdzieś zza chmur przedarło się słońce, pewnie nie na długo.. wiatr ok 70km/h więc nie fajnie. Mały mi od tygodnia staje przy stoliczku i krzesełku (takim z lampką wbudowaną) fisher price 💪

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj brzydko trochę popadało jak byliśmy na spacerze ale ciepło, pospcerowalismy godzinkę i żniw wytrzymał godzinę w wózku 😏 a pierwsza drzemka trwała 2godz. Teraz je i zasypia na druga drzemkę pewnie krótka zobaczymy.

Moj śpi w kokonie i sam robi sobie poduszeczkę z brzegów kokona 😊

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że spaceru nici u nas, cały dzień siąpi i nieprzyjemnie.
    Ja spie z Mała i da się na dwóch bokach. Mamy łóżeczko przywiązane do łóżka i to jest bariera z drugiej strony i mała raz śpi po jednej a raz po drugiej stronie.
    Co do przykrywania to Mała się wysuwa z kołdry i potem kark ma chłodny. Dlatego dzisiaj pierwszy raz ubierzemy ja ciepłej (dodamy grubszy pajacyk) i bez przykrywania. W sypialni mamy 19 stopni.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś do południa było ładnie więc spacer zaliczony :) później się zachmurzylo i trochę popadało...

Ala na kolację zjadła 2 kromki weki z masłem (bez skórki)😱😱😱

symbolica lubi tę wiadomość

• amir Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica jak człowiek padniety to zaśnie i z 11 kg na brzuchu :) często już przy karmieniu zasypiam i on tak sobie też zasypia, tylko e jak ockne się po jakimś czasie i chce go położyć obok to już jest problem.. A znowu on nie chce jeść na lezaco więc muszę brać na rece

Dziś mamy jakiś wieczorny horror zasypiał już 4x i po 10-15 min budzi się z krzykiem dosłownie.. Nie znam tego płaczu.. Może jest przebodzcowany byliśmy dziś na mieście pooglądać świąteczne dekoracje, na obiedzie a później niespodziewanie wpadli dziadkowie i druga drzemka była tylko 20 min, od 18 próbujemy go bezskutecznie położyć spać.. Teraz mąż z nim chodzi słyszę że przysypiam ciekawe na jak dlugo

Ruda u nas dwie kromki to minimum Hehe :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś byliśmy u znajomych. Mają w domu papillona i Jasio oszalał na jego punkcie. Na krok go nie odstępował, po całym domu ganiali we dwóch 😁. Spod choinki wygrzebał dla siebie pociąg bebo, więc dodatkowa radocha była. Wyszalał się i padł jak tylko wróciliśmy.

Amir, może faktycznie za dużo wrażeń. Trzymam kciuki, żeby pospał.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka całkiem niezła:) do 3 w swoim łóżeczku od 3 do 4 zabawa na całego myślałam że pospi dłużej ale 6.15 pobudka :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na szczęście zabawy w nocy raczej nie ma 😁.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj wczorajszy wieczór dał nam w kość, nosiłam go pół godziny w nosidle myślałam że już dobrze zasnął ale odlozony do łóżeczka znowu obudził się z krzykiem, więc do nosiła i tym sposobem polozylismy się spać o 22.30.. Później już na szczęście spokojnie budził się tylko na karmienie i od razu zasypiał a o 6 już pobudka. I humor ma ok także nie mam pojęcia co to bylo

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir ciekawe czemu budził się tak z krzykiem

Kurde moja Ala to trzesi dupka😂 boi się każdego nowego dźwięku np domofonu...wy też macie taki problem ?

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, my mieliśmy kilka miesięcy temu taki problem, że mały się bał domofonu, odkurzacza, blendera, wiertarki u sąsiadów itp. itd. Teraz już jest ok.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się nie boi tylko odkurzacza a tak to blender suszarka nawet szczoteczka soniczna do zębów powodują kwaśna minę

• bumbum Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas odkurzacz już ok, a do blendera się powoli przyzwyczaja

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wygląda to tak że jak np dzwoni domofon to spoglada na mnie lub na męża zdziwiona i szybciutko na ręce :D jak odkurzamy to musi być na rękach i się przygląda

Kupiłam małej dzem brzoskwiniowy :) będzie na kanapeczki :) któraś z Was już dawała ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2019, 10:03

‹‹ 1355 1356 1357 1358 1359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ