Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas pół nocki w łóżeczku pół z nami...robię to z wygody/lenistwa bo mała dłużej śpi z nami a jak się rozbudzi w nocy to zamiast czuwać przy łóżeczku i ja głaskać to biorę ją do nas
U nas dziś piękny dzień na pewno zaliczymy jakiś spacerekmiłego dzionka !
-
My witamy się z nowym ząbkiem 😊 wyszedł trzeci ząbek, górna prawa jedynka a lewa lada moment się przebije.
Mały śpi a ja szukam ramki świątecznej na zdjęcie które zrobiłam z Maksiem dla taty pod choinkę
Mąż dziś w pracy 😒 jak mały wstanie z drzemki zbierzemy się na jakiś spacerek bo powietrze super 😊
Dzisiaj mały spał lepiej 👍🏻
Od 2 dni zamiast kocykiem przykrywam go kołderka, czekała ja niego od czasu ciąży 🤪symbolica lubi tę wiadomość
-
MonisiaK u młodej to chyba jednak nie wirus tylko coś jej siadło na żołądku -obstawiam mandarynkę ? 2x wymioty i po zawodach. Biegunki nie było. Dobrze, że u Was taki szybki wirus był
Lutyśka to Wy macie lodówkę w sypialni 😱 - dla mnie czasem 22stopnie to mało.
Mój mały też od dawna kołderkę ma.. z miesiąc temu też ta płaska poduszeczkę dostał. Od kiedy skończył 8,5 m-ca śpi już w turystycznym, bo w drewnianym podczas spania obijał głowę mimo ochraniacza ( nie mówiąc już jak go rozciągnął ciągnąć go na siebie).
Amir współczuję takiego spania, dzielna jesteś, ale ja bym nie dała tak rady wogóle zasnąć.
Ruda u nas znowu nieprzyjemna pogoda, niby nie pada, ale nie ma słońca i mocno wieje... Nie chce się wysciubiać nosa. Miłego spacerowania. ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2019, 12:58
-
A mój śpi pod kocykiem i w pajacu, bo mamy koło 24st. w nocy. Czasem w ogóle bez przykrycia śpi jak się rozkopie i kark ma ciepły. Jak śpi z nami i przykryje go swoją kołdrą to w momencie jej na sobie nie ma.
My byliśmy 30min na dworze i wróciliśmy do domu, bo jakoś tak nieprzyjemnie jest. Wczoraj było u nas pięknie🙂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2019, 13:05
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Malami ma tak samo z tym odkrywaniem się małego. Mamy zazwyczaj 23stopnie w nocy w sypialni wieczorem, a nad ranem 22. Ostatnio przy tych nocnych mrozach dorzuciłem mu na bawełnianego pajacyka górę z piżamki. O właśnie u nas gdzieś zza chmur przedarło się słońce, pewnie nie na długo.. wiatr ok 70km/h więc nie fajnie. Mały mi od tygodnia staje przy stoliczku i krzesełku (takim z lampką wbudowaną) fisher price 💪
-
U nas dzisiaj brzydko trochę popadało jak byliśmy na spacerze ale ciepło, pospcerowalismy godzinkę i żniw wytrzymał godzinę w wózku 😏 a pierwsza drzemka trwała 2godz. Teraz je i zasypia na druga drzemkę pewnie krótka zobaczymy.
Moj śpi w kokonie i sam robi sobie poduszeczkę z brzegów kokona 😊 -
Że spaceru nici u nas, cały dzień siąpi i nieprzyjemnie.
Ja spie z Mała i da się na dwóch bokach. Mamy łóżeczko przywiązane do łóżka i to jest bariera z drugiej strony i mała raz śpi po jednej a raz po drugiej stronie.
Co do przykrywania to Mała się wysuwa z kołdry i potem kark ma chłodny. Dlatego dzisiaj pierwszy raz ubierzemy ja ciepłej (dodamy grubszy pajacyk) i bez przykrywania. W sypialni mamy 19 stopni. -
Symbolica jak człowiek padniety to zaśnie i z 11 kg na brzuchu
często już przy karmieniu zasypiam i on tak sobie też zasypia, tylko e jak ockne się po jakimś czasie i chce go położyć obok to już jest problem.. A znowu on nie chce jeść na lezaco więc muszę brać na rece
Dziś mamy jakiś wieczorny horror zasypiał już 4x i po 10-15 min budzi się z krzykiem dosłownie.. Nie znam tego płaczu.. Może jest przebodzcowany byliśmy dziś na mieście pooglądać świąteczne dekoracje, na obiedzie a później niespodziewanie wpadli dziadkowie i druga drzemka była tylko 20 min, od 18 próbujemy go bezskutecznie położyć spać.. Teraz mąż z nim chodzi słyszę że przysypiam ciekawe na jak dlugo
Ruda u nas dwie kromki to minimum Hehe -
My dziś byliśmy u znajomych. Mają w domu papillona i Jasio oszalał na jego punkcie. Na krok go nie odstępował, po całym domu ganiali we dwóch 😁. Spod choinki wygrzebał dla siebie pociąg bebo, więc dodatkowa radocha była. Wyszalał się i padł jak tylko wróciliśmy.
Amir, może faktycznie za dużo wrażeń. Trzymam kciuki, żeby pospał.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Oj wczorajszy wieczór dał nam w kość, nosiłam go pół godziny w nosidle myślałam że już dobrze zasnął ale odlozony do łóżeczka znowu obudził się z krzykiem, więc do nosiła i tym sposobem polozylismy się spać o 22.30.. Później już na szczęście spokojnie budził się tylko na karmienie i od razu zasypiał a o 6 już pobudka. I humor ma ok także nie mam pojęcia co to bylo
-
U nas wygląda to tak że jak np dzwoni domofon to spoglada na mnie lub na męża zdziwiona i szybciutko na ręce
jak odkurzamy to musi być na rękach i się przygląda
Kupiłam małej dzem brzoskwiniowybędzie na kanapeczki
któraś z Was już dawała ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2019, 10:03