X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    jesli mozna wiedziec to w jakim wieku odstawilas?
    1r 4mce. Chciałam drugie, a nie miałam okresu :( nie wprowadzałam już mm

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pół nocki w łóżeczku pół z nami...robię to z wygody/lenistwa bo mała dłużej śpi z nami a jak się rozbudzi w nocy to zamiast czuwać przy łóżeczku i ja głaskać to biorę ją do nas :)

U nas dziś piękny dzień na pewno zaliczymy jakiś spacerek :) miłego dzionka !

• amir Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małami u nas wyszły górne jedynki, idą teraz dwójki i od paru dni właśnie zaczął podgrzać cyca :/ jak już jeść nie chce to gryzie, oczywiście zabieram mu wtedy no i jest pisk bo on chciał pociumkac

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My witamy się z nowym ząbkiem 😊 wyszedł trzeci ząbek, górna prawa jedynka a lewa lada moment się przebije.

Mały śpi a ja szukam ramki świątecznej na zdjęcie które zrobiłam z Maksiem dla taty pod choinkę

Mąż dziś w pracy 😒 jak mały wstanie z drzemki zbierzemy się na jakiś spacerek bo powietrze super 😊

Dzisiaj mały spał lepiej 👍🏻

Od 2 dni zamiast kocykiem przykrywam go kołderka, czekała ja niego od czasu ciąży 🤪

symbolica lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK u młodej to chyba jednak nie wirus tylko coś jej siadło na żołądku -obstawiam mandarynkę ? 2x wymioty i po zawodach. Biegunki nie było. Dobrze, że u Was taki szybki wirus był :-)

Lutyśka to Wy macie lodówkę w sypialni 😱 - dla mnie czasem 22stopnie to mało.

Mój mały też od dawna kołderkę ma.. z miesiąc temu też ta płaska poduszeczkę dostał. Od kiedy skończył 8,5 m-ca śpi już w turystycznym, bo w drewnianym podczas spania obijał głowę mimo ochraniacza ( nie mówiąc już jak go rozciągnął ciągnąć go na siebie).

Amir współczuję takiego spania, dzielna jesteś, ale ja bym nie dała tak rady wogóle zasnąć.

Ruda u nas znowu nieprzyjemna pogoda, niby nie pada, ale nie ma słońca i mocno wieje... Nie chce się wysciubiać nosa. Miłego spacerowania. ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2019, 12:58

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój śpi pod kocykiem i w pajacu, bo mamy koło 24st. w nocy. Czasem w ogóle bez przykrycia śpi jak się rozkopie i kark ma ciepły. Jak śpi z nami i przykryje go swoją kołdrą to w momencie jej na sobie nie ma.

My byliśmy 30min na dworze i wróciliśmy do domu, bo jakoś tak nieprzyjemnie jest. Wczoraj było u nas pięknie🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2019, 13:05

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami ma tak samo z tym odkrywaniem się małego. Mamy zazwyczaj 23stopnie w nocy w sypialni wieczorem, a nad ranem 22. Ostatnio przy tych nocnych mrozach dorzuciłem mu na bawełnianego pajacyka górę z piżamki. O właśnie u nas gdzieś zza chmur przedarło się słońce, pewnie nie na długo.. wiatr ok 70km/h więc nie fajnie. Mały mi od tygodnia staje przy stoliczku i krzesełku (takim z lampką wbudowaną) fisher price 💪

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj brzydko trochę popadało jak byliśmy na spacerze ale ciepło, pospcerowalismy godzinkę i żniw wytrzymał godzinę w wózku 😏 a pierwsza drzemka trwała 2godz. Teraz je i zasypia na druga drzemkę pewnie krótka zobaczymy.

Moj śpi w kokonie i sam robi sobie poduszeczkę z brzegów kokona 😊

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że spaceru nici u nas, cały dzień siąpi i nieprzyjemnie.
    Ja spie z Mała i da się na dwóch bokach. Mamy łóżeczko przywiązane do łóżka i to jest bariera z drugiej strony i mała raz śpi po jednej a raz po drugiej stronie.
    Co do przykrywania to Mała się wysuwa z kołdry i potem kark ma chłodny. Dlatego dzisiaj pierwszy raz ubierzemy ja ciepłej (dodamy grubszy pajacyk) i bez przykrywania. W sypialni mamy 19 stopni.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś do południa było ładnie więc spacer zaliczony :) później się zachmurzylo i trochę popadało...

Ala na kolację zjadła 2 kromki weki z masłem (bez skórki)😱😱😱

symbolica lubi tę wiadomość

• amir Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica jak człowiek padniety to zaśnie i z 11 kg na brzuchu :) często już przy karmieniu zasypiam i on tak sobie też zasypia, tylko e jak ockne się po jakimś czasie i chce go położyć obok to już jest problem.. A znowu on nie chce jeść na lezaco więc muszę brać na rece

Dziś mamy jakiś wieczorny horror zasypiał już 4x i po 10-15 min budzi się z krzykiem dosłownie.. Nie znam tego płaczu.. Może jest przebodzcowany byliśmy dziś na mieście pooglądać świąteczne dekoracje, na obiedzie a później niespodziewanie wpadli dziadkowie i druga drzemka była tylko 20 min, od 18 próbujemy go bezskutecznie położyć spać.. Teraz mąż z nim chodzi słyszę że przysypiam ciekawe na jak dlugo

Ruda u nas dwie kromki to minimum Hehe :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś byliśmy u znajomych. Mają w domu papillona i Jasio oszalał na jego punkcie. Na krok go nie odstępował, po całym domu ganiali we dwóch 😁. Spod choinki wygrzebał dla siebie pociąg bebo, więc dodatkowa radocha była. Wyszalał się i padł jak tylko wróciliśmy.

Amir, może faktycznie za dużo wrażeń. Trzymam kciuki, żeby pospał.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka całkiem niezła:) do 3 w swoim łóżeczku od 3 do 4 zabawa na całego myślałam że pospi dłużej ale 6.15 pobudka :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na szczęście zabawy w nocy raczej nie ma 😁.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj wczorajszy wieczór dał nam w kość, nosiłam go pół godziny w nosidle myślałam że już dobrze zasnął ale odlozony do łóżeczka znowu obudził się z krzykiem, więc do nosiła i tym sposobem polozylismy się spać o 22.30.. Później już na szczęście spokojnie budził się tylko na karmienie i od razu zasypiał a o 6 już pobudka. I humor ma ok także nie mam pojęcia co to bylo

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir ciekawe czemu budził się tak z krzykiem

Kurde moja Ala to trzesi dupka😂 boi się każdego nowego dźwięku np domofonu...wy też macie taki problem ?

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, my mieliśmy kilka miesięcy temu taki problem, że mały się bał domofonu, odkurzacza, blendera, wiertarki u sąsiadów itp. itd. Teraz już jest ok.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się nie boi tylko odkurzacza a tak to blender suszarka nawet szczoteczka soniczna do zębów powodują kwaśna minę

• bumbum Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas odkurzacz już ok, a do blendera się powoli przyzwyczaja

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wygląda to tak że jak np dzwoni domofon to spoglada na mnie lub na męża zdziwiona i szybciutko na ręce :D jak odkurzamy to musi być na rękach i się przygląda

Kupiłam małej dzem brzoskwiniowy :) będzie na kanapeczki :) któraś z Was już dawała ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2019, 10:03

‹‹ 1355 1356 1357 1358 1359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ