X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj to i tak najbardziej lubi mleko i nic innego mogłoby dla niego nie istnieć 😊

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, może to i jest jakiś trop🤔. Ja dodaję do kaszki najczęściej jabłko, gruszkę albo banana, więc też na słodko, tyle że z nieprzetworzonym owocem.

Mam ambitny plan odkładać małego dziś w nocy do łóżeczka po każdej pobudce. Ciekawe po której wymięknę... Rano wstaję tak obolała jak śpimy we 3, że pora coś z tym zrobić.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mojej najważniejszy jest cyc a reszta może nie istnieć, oczywiście kombinuje i proponuje, gotuje i wyrzucam albo sama dokładam bo u małej kończy się na kilku łyżeczkach, jedynie tubkę wcina i chleb, ot takie u nas posiłki...

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi u nas podobnie 🤷‍♀️😉 podobno tak już jest zd niektóre dzieci od razu ładnie jedzą inne pokarmy a są takie za dłużej uznają głównie tylko mleko i nagle odmienia im się np jak maja rok czy półtorej .... nic ja sile nie zrobimy trzeba proponować

961l20mmezoojidp.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica kaszke robie na wodzie przy czym zbozowe produkty to też węglowodany

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 07:05

• amir Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się dziś budził co godzinę-półtorej i to w momencie jak go kladla obok siebie bo panicz chciał spać na mamie mimo że całe łóżko dla siebie mieliśmy bo mąż w pracy.. Eh jak te noce zmienić nie wiem :p

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska, do mnie ostatnio jedna babcia z tekstem, że mały marudzi (chciał wyjść z wózka jak czekaliśmy w kolejce w warzywniaku) bo pewnie mu zimno, bo "buzia taka goła"😁. To się zapytałam czy mam mu zasłonić, żeby oddychać nie mógł 😋.

Co do nocy to o jakiejś 3 przegrałam i spaliśmy razem. To i tak nieźle, bo od dawna mały śpi z nami prawie całą noc. Dziś będę próbować znowu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 09:57

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska zazdrosne śniegu 😊 u nas właśnie pada dzisiaj deszcz 🤷‍♀️

Malami fajnie ze Ci się udaje, wiesz są takie czapki ze widać tylko oczy i usta może babcia miała taka ba myśli 🤪

Mały wstał dzisiaj 6.15 ale marudził podpłakiwal wiec uspilam go i zasnął szybko i wstał 8.15 😁 i teraz poszedł 10.30 na drzemkę

961l20mmezoojidp.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami a kupilas ten konik na biegunach z lidla?
    Maz wczoraj byl na zakupach i widzial w sklepie, nawet pytal czy nie chcemy ;)

Dziewczyny musicie probowac, wreszcie sie przekonaja. Jak moja brokuła polubila to nie ma rzeczy niemożliwych :-D

Jeszcze zeby zupki chciała. Nie poddaje sie 💪

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śląsk jest dziś w tym oknie pogodowym więc i słońca dużo mamy od rana.. teraz cos się chmurzy jak mamy plan wyjść spacerkiem do Biedronki.. Nie ma smogu i świetne powietrze jakościowo. Jeszcze obiadek małemu podam i zmykamy..
    Jacek dziś mi pospał jak nigdy... wstal 4:55 i gadał i siedział włóżeczku... wzięłam go nakarmić bo nie jadł tej nocy... a on mi pięknie usnął przy 20minutowym karmieniu i spał do 6:45, co u nas jest rekorodem.. za to usłyszałam jak jego siostra biegnie do łazienki - wymiotowała z rana, potem drugi raz po skromnym śniadaniu i ponoć się dobrze czuje - zobaczymy.. muszę herbatniki i paluszki jej kupić.

Artemida zabawki są teraz w promocji w Lidlu i rożne np. perfumy/kremy poprzeceniane nawet -90%... trzeba trafić. Ja niestety mam za daleko..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 12:42

da8300b52b.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które macie stsrszaki kiedy sen maluchów się poprawił?

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida, zamówiłam kolejny raz on-line, czekamy, może tym razem dotrze 🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Artemida, zamówiłam kolejny raz on-line, czekamy, może tym razem dotrze 🙂.

Oby sie udalo :)

Jak cos to jeszcze dzis przy Limanowskiego byly ;)
    Pogoda dzis dopisala wiec poszlismy podziwiac dekoracje swiateczne :)

malami.91 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż dzisiaj w pracy jest (wróci po 22) wiec my zwiedziliśmy okoliczne zakamarki 🤪 ale cieplutko było i powietrze super to trochę pospacerowalismy i wytrzymał aż godzinę w wózku 👍🏻

Uwielbiam takie spacery przy świątecznych dekoracjach zwłaszcza jak już jest ciemno 😊 byliśmy kilka dni temu może za kilka dni znowu się uda

961l20mmezoojidp.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica moja córka w listopadzie z przedszkola takiego rota przyniosła właśnie... W nocy wymioty i biegunka a rano jak ręką odjal i w sumie potem znajomi tak samo mieli i u nas też jednodniowo (mały tylko luźna kupa) więc u was też może być jednodniowy wirus...

symbolica lubi tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    Dziewczyny które macie stsrszaki kiedy sen maluchów się poprawił?
    3 noc po odstawieniu kp była przespana- chodziłam sprawdzać czy żyje :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    jesli mozna wiedziec to w jakim wieku odstawilas?

• BabyChoco Debiutantka

Wysłany: 15 grudnia 2019, 04:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam zapraszamy do naszego świata maluszka Sklepu z zabawkami i akcesoriami dla niemowląt i większych dzieci. Z nami opieka nad dzieckiem stanie się łatwa babychoco.mozello.pl @babychocomozello instagram

• amir Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:

A dawałas mm czy po prostu zabrałaś cyca? :) ja po dzisiejszej nocy jestem tak polamana że już mi się normalnie płakać chce..
    Małami jak tam odkładanie do łóżeczka?
    Ja jak tylko mojego zdejme z siebie to obudzony i wtedy znowu chce cyca na usypianie i to takie błędne koło

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, mój na całe szczęście śpi obok mnie, ale i tak połamana jestem, bo prawie całą noc na jednym boku śpię 😐. Dziś udało mi się go odłożyć tylko po dwóch pierwszych pobudkach, potem się rozbudzał momentalnie i nie chciał być w łóżeczku. Zeszłej nocy miał twardszy sen i szło lepiej.

Przebija się u nas ostatnia dwójka i jest dramat z gryzieniem. Na szczęście jakimś cudem przy piersi przestał to robić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2019, 09:22

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
‹‹ 1354 1355 1356 1357 1358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ