X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj to i tak najbardziej lubi mleko i nic innego mogłoby dla niego nie istnieć 😊

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, może to i jest jakiś trop🤔. Ja dodaję do kaszki najczęściej jabłko, gruszkę albo banana, więc też na słodko, tyle że z nieprzetworzonym owocem.

Mam ambitny plan odkładać małego dziś w nocy do łóżeczka po każdej pobudce. Ciekawe po której wymięknę... Rano wstaję tak obolała jak śpimy we 3, że pora coś z tym zrobić.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mojej najważniejszy jest cyc a reszta może nie istnieć, oczywiście kombinuje i proponuje, gotuje i wyrzucam albo sama dokładam bo u małej kończy się na kilku łyżeczkach, jedynie tubkę wcina i chleb, ot takie u nas posiłki...

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi u nas podobnie 🤷‍♀️😉 podobno tak już jest zd niektóre dzieci od razu ładnie jedzą inne pokarmy a są takie za dłużej uznają głównie tylko mleko i nagle odmienia im się np jak maja rok czy półtorej .... nic ja sile nie zrobimy trzeba proponować

961l20mmezoojidp.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica kaszke robie na wodzie przy czym zbozowe produkty to też węglowodany

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 07:05

• amir Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się dziś budził co godzinę-półtorej i to w momencie jak go kladla obok siebie bo panicz chciał spać na mamie mimo że całe łóżko dla siebie mieliśmy bo mąż w pracy.. Eh jak te noce zmienić nie wiem :p

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska, do mnie ostatnio jedna babcia z tekstem, że mały marudzi (chciał wyjść z wózka jak czekaliśmy w kolejce w warzywniaku) bo pewnie mu zimno, bo "buzia taka goła"😁. To się zapytałam czy mam mu zasłonić, żeby oddychać nie mógł 😋.

Co do nocy to o jakiejś 3 przegrałam i spaliśmy razem. To i tak nieźle, bo od dawna mały śpi z nami prawie całą noc. Dziś będę próbować znowu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 09:57

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska zazdrosne śniegu 😊 u nas właśnie pada dzisiaj deszcz 🤷‍♀️

Malami fajnie ze Ci się udaje, wiesz są takie czapki ze widać tylko oczy i usta może babcia miała taka ba myśli 🤪

Mały wstał dzisiaj 6.15 ale marudził podpłakiwal wiec uspilam go i zasnął szybko i wstał 8.15 😁 i teraz poszedł 10.30 na drzemkę

961l20mmezoojidp.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami a kupilas ten konik na biegunach z lidla?
    Maz wczoraj byl na zakupach i widzial w sklepie, nawet pytal czy nie chcemy ;)

Dziewczyny musicie probowac, wreszcie sie przekonaja. Jak moja brokuła polubila to nie ma rzeczy niemożliwych :-D

Jeszcze zeby zupki chciała. Nie poddaje sie 💪

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śląsk jest dziś w tym oknie pogodowym więc i słońca dużo mamy od rana.. teraz cos się chmurzy jak mamy plan wyjść spacerkiem do Biedronki.. Nie ma smogu i świetne powietrze jakościowo. Jeszcze obiadek małemu podam i zmykamy..
    Jacek dziś mi pospał jak nigdy... wstal 4:55 i gadał i siedział włóżeczku... wzięłam go nakarmić bo nie jadł tej nocy... a on mi pięknie usnął przy 20minutowym karmieniu i spał do 6:45, co u nas jest rekorodem.. za to usłyszałam jak jego siostra biegnie do łazienki - wymiotowała z rana, potem drugi raz po skromnym śniadaniu i ponoć się dobrze czuje - zobaczymy.. muszę herbatniki i paluszki jej kupić.

Artemida zabawki są teraz w promocji w Lidlu i rożne np. perfumy/kremy poprzeceniane nawet -90%... trzeba trafić. Ja niestety mam za daleko..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 12:42

da8300b52b.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które macie stsrszaki kiedy sen maluchów się poprawił?

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida, zamówiłam kolejny raz on-line, czekamy, może tym razem dotrze 🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Artemida, zamówiłam kolejny raz on-line, czekamy, może tym razem dotrze 🙂.

Oby sie udalo :)

Jak cos to jeszcze dzis przy Limanowskiego byly ;)
    Pogoda dzis dopisala wiec poszlismy podziwiac dekoracje swiateczne :)

malami.91 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż dzisiaj w pracy jest (wróci po 22) wiec my zwiedziliśmy okoliczne zakamarki 🤪 ale cieplutko było i powietrze super to trochę pospacerowalismy i wytrzymał aż godzinę w wózku 👍🏻

Uwielbiam takie spacery przy świątecznych dekoracjach zwłaszcza jak już jest ciemno 😊 byliśmy kilka dni temu może za kilka dni znowu się uda

961l20mmezoojidp.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica moja córka w listopadzie z przedszkola takiego rota przyniosła właśnie... W nocy wymioty i biegunka a rano jak ręką odjal i w sumie potem znajomi tak samo mieli i u nas też jednodniowo (mały tylko luźna kupa) więc u was też może być jednodniowy wirus...

symbolica lubi tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    Dziewczyny które macie stsrszaki kiedy sen maluchów się poprawił?
    3 noc po odstawieniu kp była przespana- chodziłam sprawdzać czy żyje :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    jesli mozna wiedziec to w jakim wieku odstawilas?

• BabyChoco Debiutantka

Wysłany: 15 grudnia 2019, 04:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam zapraszamy do naszego świata maluszka Sklepu z zabawkami i akcesoriami dla niemowląt i większych dzieci. Z nami opieka nad dzieckiem stanie się łatwa babychoco.mozello.pl @babychocomozello instagram

• amir Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:

A dawałas mm czy po prostu zabrałaś cyca? :) ja po dzisiejszej nocy jestem tak polamana że już mi się normalnie płakać chce..
    Małami jak tam odkładanie do łóżeczka?
    Ja jak tylko mojego zdejme z siebie to obudzony i wtedy znowu chce cyca na usypianie i to takie błędne koło

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, mój na całe szczęście śpi obok mnie, ale i tak połamana jestem, bo prawie całą noc na jednym boku śpię 😐. Dziś udało mi się go odłożyć tylko po dwóch pierwszych pobudkach, potem się rozbudzał momentalnie i nie chciał być w łóżeczku. Zeszłej nocy miał twardszy sen i szło lepiej.

Przebija się u nas ostatnia dwójka i jest dramat z gryzieniem. Na szczęście jakimś cudem przy piersi przestał to robić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2019, 09:22

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
‹‹ 1354 1355 1356 1357 1358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ