X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas długa przerwa 2 wyszły we wrześniu a do teraz cisza 🤷‍♀️

961l20mmezoojidp.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od wczoraj masakra. Idzie druga dolna jedynka. Mam wrazenie ze dolne zeby przebijaja jej sie bardziej boleśnie.
    W tamtym tygodniu wyszy jej dwie gorne jedynki i w miare ok bylo, nawet w polowie nie marudzila tak jak teraz. No nic. Juz go widac i licze ze lada dzień wyjdzie.
    Bylismy daleko w tyle z zebami, 23.11. przebil sie pierwszy a teraz lada moment beda juz 4.

U nas makaron tez jest super :) ostatnio zrobilam jej z sosem z dyni i ladnie jadla :)

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też wszystkie jedynki wyszły prawie jednocześnie, z dwójkami już trochę inaczej i ciągle jednej brakuje, ale wydaje mi się, że już prześwituje przez dziąsło.

Mój ostatnio gada jak najęty, tak śmiesznie po swojemu. Ze zrozumiałych rzeczy to mama, tata, baba, mniam mniam i bach 🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2019, 20:42

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    U nas też wszystkie jedynki wyszły prawie jednocześnie, z dwójkami już trochę inaczej i ciągle jednej brakuje, ale wydaje mi się, że już prześwituje przez dziąsło.

Mój ostatnio gada jak najęty, tak śmiesznie po swojemu. Ze zrozumiałych rzeczy to mama, tata, baba, mniam mniam i bach 🙂.

Malej tez sie czasem cos zabawnego uda powiedzieć, dzis np ogladajac ksiazeczke powiedziala "cio to"
    Tez mowi mama, tata, baba, papa. A reszta to przypadkowe dźwięki, zlepki sylab.

Za to sporo nam pokazuje, wczoraj np.bawila sie z tata, przychodze do nich a mala od razu szybko pokazuje na stojace na stoliku czekoladki i tate, mowiac przy tym iii :-D smialismy sie potem ze niby mowic nie umie a i tak poskarży na tate :-D

malami.91 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 16.12 w rossmannie 2+2 na pielęgnację dziecięcą

malami.91, bumbum, Moniiiikaaaa lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dalej papki, jak daje do ręki do nie je :/ ale przypomnieliscie mi o makaronie, jutro jej zrobię :) dzisiaj zrobiłam papkę ziemniaki, kalafior, kurczak, zjadła chętnie, także ruszyliśmy do przodu. Posiłków mamy trzy plus owocek/mus.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę młodego nakręcić jak gada po swojemu... rozkręca się kiedy jemu pasuje, ale ostatnio przy wujku (brat męża) jak był u taty na rękach to dyskutował zawzięcie ze świnką-magnesem na lodówce - pękaliśmy ze śmiechu, bo gadał jak nakręcony xD

da8300b52b.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    https://www.siepomaga.pl/ratujemy-kacpra?fbclid=IwAR1Iuu1G_VdljDe_bIerOnXXYZDs1Sq4K4qfm6dWOIr3mSuXqZhdolRiGw8

Rozsyłajcie dalej każda złotówka się liczy :)

Kacper jest z naszych stron :)

Ruda znam temat. Wylicytowałam dla Niego wózek spacerowy Muvvo za 1440 zł i na licytacje przekazałam cygara przywiezione z Kuby (z podróży poślubnej) które poszły za 150 zł. Fajnie jest pomagać. W każdy możliwy sposób. Polecam!!!! ❤️

ruda90, symbolica lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Mała nie gada prawie wcale, mam nadzieję, że się niebawem rozkręci. Na razie jest tylko mama jak niezadowolenie i "nie" :)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka kiepska...mała budziła się co chwilę i popłakiwała...to chyba przez zęby...widać biały punkcik u góry:)

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też częste budzenie. Już jesteśmy po misce kaszy z gruszka. wciągnął cała miche A i tak poprawia mlekiem. chyba będzie ranna turbodrzemka.

Baranosia dzieki za cynk dot Rossmanna :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój od kilku dni ma fazę na wyrzucanie wszystkiego z tacki wrrr, wkurza mnie to okropnie, bo mam mnóstwo sprzątania ciągle. Jak go karmię to je, a tak to się bawi.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam małemu gryzak skiphop, tylko jsk jezcze był w promocji za 19zl, ciekawe czy warty ceny

https://www.empik.com/skip-hop-gryzak-chlodzacy-jez-skip-hop,p1215266302,zabawki-p?utm_medium=oferty_cpc&utm_source=ceneo.pl&utm_content=p1215266302&utm_term=Zabawki&utm_campaign=nobid

U nas ma być dzisiaj ma minusie w dzień, ciekawe czy w końcu spadnie śnieg.., święta coraz bliżej

Ja mam katar jednak wtedy coś mnie próbowało rozłożyć, gardło drapalo mnie tylko 1-2 dni i przeszło bez bólu a teraz mam nadzieje ze katar tez szybko przejdzie 😒

Moj cały czas mowi „dada” czasami dziadzia emma am i czasem jakieś przypadkowe słowa np nie ma

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, słyszałam, że w Święta ma być +10.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tez patrzyłam ze w przyszłym tygodniu ocieplenie ale mam nadzieje ze pogoda się nie sprawdzi 😊 chciałabym kupić małemu sanki 😞 w Decathlonie są fajne dla niemowląt ...

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pojedziemy po sanki jak śnieg spadnie, może będzie w styczniu czy w lutym 🙂.

Uff. Śpi...teraz "tylko" pozostało odłożyć 😁.

Lutyska, też myślę, że to taka chwilowa fascynacja latającym jedzeniem 😁. No ale do tej pory ładnie jadł swoje a ja swoje, a teraz muszę karmić. Chyba że jak przestanę go karmić to się zorientuje, że nie warto broić🤔.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 10:19

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłyśmy tylko na zakupach bo powietrze paskudne a jest tak pięknie lekki mrozik i słonko :)

• bumbum Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj na kontroli wagi, mamy +200g przez 2 tygodnie :)

amir, artemida27, symbolica, malami.91, ruda90 lubią tę wiadomość

• amir Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No coś się dzieje u nas z tym spaniem niedobrego godzina bujania a spał tylko 33 minuty, gdzie do tej pory poranna drzemka ładnie ciągiem ok 1.5 h trwala :( noc też ciężka..

ruda90 lubi tę wiadomość

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir na pewno to przejściowe oby szybko wrócił spokojny sen

Malami mi tez mąż powiedział ze po sanki pojedziemy jak już spadnie śnieg 😊

U nas powietrze dobre i właśnie wróciliśmy ze spaceru i małych zakupów, mrozik dobrze zrobił na apetyt zjadł cała tubkę owocowa i pół kromki chlebka z masełkiem, dałam mu dzisiaj pierwszy raz kukurydziany i posmakował mu, mi tez smakuje zwłaszcza z samym masełkiem mmm

My 28 października byliśmy na szczepieniu i wazyl 7,5 a teraz domowa waga pokazuje ok 8,1 😊

Lepiej przejść te przeziębienia teraz żeby na święta był spokój 😉

961l20mmezoojidp.png
‹‹ 1350 1351 1352 1353 1354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ