X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lubi z truskawkami i jogurtem naturalnym. Ale ryżu ogólnie za dużo nie jemy, bardziej kasze. Chociaż mój mały to i tak najbardziej lubi wszelkie kluski, pierogi, placki, no i mięso. Mąż się śmieje, że po nim odziedziczył gust kulinarny😏.

Dziś dla odmiany super powietrze :). Zaraz po drzemce wybywamy na spacer :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 10:19

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie najlepsze więc póki co siedzimy w domu...

Ala podczas spania musi mieć grobowa ciszę jedynie radio toleruje ...nie jestem w stanie nic zrobić w domu :\

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ruda wspolczuje. Ja sprzątam glownie jak mala spi,pralke nastawiam itd.
    My juz po spacerze nawet chwilami slonce sie pojawiało tylko psul to zimny wiatr ;) ale dotlenione jestesmy, robie sobie latte i za chwile mala spac poloze i 2 okna mi zostały do mycia:D

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska, ja właśnie skończyłam pić i delektuje się ciszą, ale już niedługo :D.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dzisiaj wstał 8.50 😱 przed chwila usnął na drzemkę, powietrze mamy średnie wiec zobaczymy w która stronę pójdzie czy się polepszy czy pogorszy, w planach mamy albo spacer albo basen.

Mojemu nie próbowałam dać ryżu, gotujecie taki miększy?

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też musi mieć ciszę jak śpi.. ok 12 wstanie, obiadek.i też wybędziemy z domu ok 13.
    Mój młody grzankami pluł, omletem pluł, gofra popróbował, coś zjadł a potem pluł.. generalnie niekluskowy póki co. Więc przestałam się starać i dalej kasze wcina, czasem kanapkę z serkiem do smarowania.. jedyne co uwielbia to paluszki juniorki, niby obniżona zawartosc soli, ale coniektóre mają na sobie kryształki soli i je oskubuję jak znajdę. Zje 3 szt.bo jednak chcę żeby się nimi nie zapychał bardzo.

edit ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 09:50

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ktoś jeszcze ma problem z gryzieniem tak jak my ?

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica to bardzo przykre jak zachowała się Twoja mama 😒

U nas święta zapowiadają się miło 😊 wigilie robimy u nas ale moja mama szykuje główne potrawy tylu barszcz uszka karpia jakieś ciasteczka ciasto, ja z mężem robimy barszczyk dla małego, pulpety z dorsza, pierniczki, a dla wszystkich na święta pieke sernik pistacjowy, piernik, mufinki, robimy pierogi i krokiety z kapusta i grzybami, nie wiem kiedy my to zdobimy 🤭 mieszkanie posprzątane, jeszcze ubrać choinkę musimy i spakować prezenty 😊

My wróciliśmy z basenu jak wstanie to jakiś spacer jeszcze 😊

961l20mmezoojidp.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już mam ból głowy na myśl o spotkaniach rodzinnych w święta, podpisuję się pod stwierdzeniem że z rodziną to tylko na zdjęciu😀 Mała obudziła sie z mega katarem, leci z noska jak z kranu, oby na latarki się skończyło... Dziś miałyśmy zajęcia muzyvzne, tydzień temu byłyśmy i małej się podobało no ale musimy odpuścić przez ten katar.

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi, zdrówka dla małej. My mieliśmy iść na zajęcia dla maluchów, ale stwierdziłam, że przed świętami odpuszczam, bo jeszcze by przyniósł jakiegoś wirusa stamtąd a mamy w planie wyjazd do rodziców i nie chciałabym zostać w domu.

Symbolica, przykre. Może jednak któraś z Was wyciągnie rękę do drugiej. W końcu Święta to czas pojednania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 15:50

SiSi111 lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica może mama ochłonie przemyśli i zadzwoni przeprosić.

Sisi oby rzeczywiście tylko na katarki się skończyło, zdrówka

SiSi111 lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mała zwymiotowała po jajku dzisiaj po około 3h czy to alergia? Dodatkowo trze oczy i drapie szyjke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 16:23

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też były wymioty po jajku ale dużo dużo szybciej...małej lzawily też oczy i byliśmy na SOR. Kazali podawać elektolity.

Później mała jadła żółtko i nic jej nie było.

Ciężko tak stwierdzić czy to alergia. My po nowym roku chyba zrobimy testy z krwi na alergię.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie podałam fenistil w kroplach...

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, no ale wcześniej nic się nie działo po jajku? Bo to chyba nie pierwszy raz jak jadła?

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda i Bumbum gdzies jakas mama pisała że jak dziecko zje nieścięte do końca białko jajka to pojawiały się wymioty (awidyna - białko występujące w jajku jest neutralizowane w wyniku obróbki termicznej) ... może to być jakiś trop, a może rzeczywiście mają nietolerancje Wasze dziewczynki na białko. Wcześniej jadły białko i nie było wymiotów?

Czytam jeszcze:
    "Podobnie jak produkty mleczne, białko jaja może być przyczyną alergii pokarmowych, zwłaszcza u dzieci. Do głównych alergenów białka jaj należą: owoalbumina, owomukoid, owotransferyna, lizozym, owomucyna, owoglobulina. Najsilniejszym alergenem jest owomukoid, który nie traci swoich właściwości alergizujących nawet po ugotowaniu jaj. Uczulać może również liwetyna – białko znajdujące się we frakcji żółtkowej jaja."
    https://www.focus.pl/artykul/jajo-skarbnica-wartosci-odzywczych?page=4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 18:12

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podałam jej ale bardzo dawno temu jak miała 7 miesięcy, bo miałam wtedy jajka od rodziny, potem nie podawałam w ogóle, bo nie chciałam dawać takich ze sklepu. Jajko wrzuciłam do zupki i wydawało mi się że fest ugotowane...
    A wszystko zaczęło się od plamek na ciele i lekarz kazała mi alergeny odstawić też. Odstawiłam wszystkie oprócz jajka no bo przecież jej dawałam i było ok... No i zjadłam jajka na śniadanie i po dwóch dniach dostała plamek i wysypki. Wtedy odstawiłam jajko też. No i po dwóch tygodniach postanowiłam jej dać na próbę. Po godzinie wysypka, spała słabo, potem zwymiotowała. Także ja już obstawiam, że to jajo.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum to pewnie białko uczula, spróbuj za jakiś czas z żółtkiem zrobić prowokację czyli np. 1/4 żółtka podać albo jeszcze mniej.. najłatwiej ugotowane na twardo oddzielić od białka.
    Współczuję dziewczyny tych wymiotów... u małego to ustało nie wiem kiedy - gdyby nie słoiki które jajka zawierały to do dziś pewnie bym się nie odważyła podac jajka tak to koszmarnie wyglądało. Od miesiąca mały dostaje całe jajka i odpukac jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 19:03

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz pomyślałam, że ja zawsze jadłam jajka na miękko i może w tej zupce się to białko nie ścięło tak jak należy...chociaż pływały już na pewno białe kawałki... No nic, na święta czekają mnie bezjajkowe pierogi :D pamiętam że podawałam jej w 7 miesiącu taki totalnie suchar ta jajecznica.

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska staramy sie tak 1 w tygodniu ale nie zawsze wychodzi 😊 mały uwielbia basen ale mamy blisko bo ok 5km. Wy macie daleko to się dziwie Ci się ze ciężko się wybrać 🤷‍♀️

Bumbum może alergia a może rzeczywiście za lekko ścięłas 🤔 za jakiś czas jak dasz na próbę to tak porządnie zetnij

961l20mmezoojidp.png
‹‹ 1358 1359 1360 1361 1362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ