X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lubi z truskawkami i jogurtem naturalnym. Ale ryżu ogólnie za dużo nie jemy, bardziej kasze. Chociaż mój mały to i tak najbardziej lubi wszelkie kluski, pierogi, placki, no i mięso. Mąż się śmieje, że po nim odziedziczył gust kulinarny😏.

Dziś dla odmiany super powietrze :). Zaraz po drzemce wybywamy na spacer :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 10:19

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie najlepsze więc póki co siedzimy w domu...

Ala podczas spania musi mieć grobowa ciszę jedynie radio toleruje ...nie jestem w stanie nic zrobić w domu :\

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ruda wspolczuje. Ja sprzątam glownie jak mala spi,pralke nastawiam itd.
    My juz po spacerze nawet chwilami slonce sie pojawiało tylko psul to zimny wiatr ;) ale dotlenione jestesmy, robie sobie latte i za chwile mala spac poloze i 2 okna mi zostały do mycia:D

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska, ja właśnie skończyłam pić i delektuje się ciszą, ale już niedługo :D.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dzisiaj wstał 8.50 😱 przed chwila usnął na drzemkę, powietrze mamy średnie wiec zobaczymy w która stronę pójdzie czy się polepszy czy pogorszy, w planach mamy albo spacer albo basen.

Mojemu nie próbowałam dać ryżu, gotujecie taki miększy?

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też musi mieć ciszę jak śpi.. ok 12 wstanie, obiadek.i też wybędziemy z domu ok 13.
    Mój młody grzankami pluł, omletem pluł, gofra popróbował, coś zjadł a potem pluł.. generalnie niekluskowy póki co. Więc przestałam się starać i dalej kasze wcina, czasem kanapkę z serkiem do smarowania.. jedyne co uwielbia to paluszki juniorki, niby obniżona zawartosc soli, ale coniektóre mają na sobie kryształki soli i je oskubuję jak znajdę. Zje 3 szt.bo jednak chcę żeby się nimi nie zapychał bardzo.

edit ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 09:50

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ktoś jeszcze ma problem z gryzieniem tak jak my ?

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica to bardzo przykre jak zachowała się Twoja mama 😒

U nas święta zapowiadają się miło 😊 wigilie robimy u nas ale moja mama szykuje główne potrawy tylu barszcz uszka karpia jakieś ciasteczka ciasto, ja z mężem robimy barszczyk dla małego, pulpety z dorsza, pierniczki, a dla wszystkich na święta pieke sernik pistacjowy, piernik, mufinki, robimy pierogi i krokiety z kapusta i grzybami, nie wiem kiedy my to zdobimy 🤭 mieszkanie posprzątane, jeszcze ubrać choinkę musimy i spakować prezenty 😊

My wróciliśmy z basenu jak wstanie to jakiś spacer jeszcze 😊

961l20mmezoojidp.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już mam ból głowy na myśl o spotkaniach rodzinnych w święta, podpisuję się pod stwierdzeniem że z rodziną to tylko na zdjęciu😀 Mała obudziła sie z mega katarem, leci z noska jak z kranu, oby na latarki się skończyło... Dziś miałyśmy zajęcia muzyvzne, tydzień temu byłyśmy i małej się podobało no ale musimy odpuścić przez ten katar.

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi, zdrówka dla małej. My mieliśmy iść na zajęcia dla maluchów, ale stwierdziłam, że przed świętami odpuszczam, bo jeszcze by przyniósł jakiegoś wirusa stamtąd a mamy w planie wyjazd do rodziców i nie chciałabym zostać w domu.

Symbolica, przykre. Może jednak któraś z Was wyciągnie rękę do drugiej. W końcu Święta to czas pojednania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 15:50

SiSi111 lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica może mama ochłonie przemyśli i zadzwoni przeprosić.

Sisi oby rzeczywiście tylko na katarki się skończyło, zdrówka

SiSi111 lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mała zwymiotowała po jajku dzisiaj po około 3h czy to alergia? Dodatkowo trze oczy i drapie szyjke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 16:23

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też były wymioty po jajku ale dużo dużo szybciej...małej lzawily też oczy i byliśmy na SOR. Kazali podawać elektolity.

Później mała jadła żółtko i nic jej nie było.

Ciężko tak stwierdzić czy to alergia. My po nowym roku chyba zrobimy testy z krwi na alergię.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie podałam fenistil w kroplach...

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, no ale wcześniej nic się nie działo po jajku? Bo to chyba nie pierwszy raz jak jadła?

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda i Bumbum gdzies jakas mama pisała że jak dziecko zje nieścięte do końca białko jajka to pojawiały się wymioty (awidyna - białko występujące w jajku jest neutralizowane w wyniku obróbki termicznej) ... może to być jakiś trop, a może rzeczywiście mają nietolerancje Wasze dziewczynki na białko. Wcześniej jadły białko i nie było wymiotów?

Czytam jeszcze:
    "Podobnie jak produkty mleczne, białko jaja może być przyczyną alergii pokarmowych, zwłaszcza u dzieci. Do głównych alergenów białka jaj należą: owoalbumina, owomukoid, owotransferyna, lizozym, owomucyna, owoglobulina. Najsilniejszym alergenem jest owomukoid, który nie traci swoich właściwości alergizujących nawet po ugotowaniu jaj. Uczulać może również liwetyna – białko znajdujące się we frakcji żółtkowej jaja."
    https://www.focus.pl/artykul/jajo-skarbnica-wartosci-odzywczych?page=4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 18:12

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podałam jej ale bardzo dawno temu jak miała 7 miesięcy, bo miałam wtedy jajka od rodziny, potem nie podawałam w ogóle, bo nie chciałam dawać takich ze sklepu. Jajko wrzuciłam do zupki i wydawało mi się że fest ugotowane...
    A wszystko zaczęło się od plamek na ciele i lekarz kazała mi alergeny odstawić też. Odstawiłam wszystkie oprócz jajka no bo przecież jej dawałam i było ok... No i zjadłam jajka na śniadanie i po dwóch dniach dostała plamek i wysypki. Wtedy odstawiłam jajko też. No i po dwóch tygodniach postanowiłam jej dać na próbę. Po godzinie wysypka, spała słabo, potem zwymiotowała. Także ja już obstawiam, że to jajo.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum to pewnie białko uczula, spróbuj za jakiś czas z żółtkiem zrobić prowokację czyli np. 1/4 żółtka podać albo jeszcze mniej.. najłatwiej ugotowane na twardo oddzielić od białka.
    Współczuję dziewczyny tych wymiotów... u małego to ustało nie wiem kiedy - gdyby nie słoiki które jajka zawierały to do dziś pewnie bym się nie odważyła podac jajka tak to koszmarnie wyglądało. Od miesiąca mały dostaje całe jajka i odpukac jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 19:03

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz pomyślałam, że ja zawsze jadłam jajka na miękko i może w tej zupce się to białko nie ścięło tak jak należy...chociaż pływały już na pewno białe kawałki... No nic, na święta czekają mnie bezjajkowe pierogi :D pamiętam że podawałam jej w 7 miesiącu taki totalnie suchar ta jajecznica.

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska staramy sie tak 1 w tygodniu ale nie zawsze wychodzi 😊 mały uwielbia basen ale mamy blisko bo ok 5km. Wy macie daleko to się dziwie Ci się ze ciężko się wybrać 🤷‍♀️

Bumbum może alergia a może rzeczywiście za lekko ścięłas 🤔 za jakiś czas jak dasz na próbę to tak porządnie zetnij

961l20mmezoojidp.png
‹‹ 1358 1359 1360 1361 1362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ