Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ruda pewnie że będzie spała sama - i tak super Ci śpi już teraz. Mój teraz o 3 dziś cycował, przy okazji przewietrzyłam nasze piętro i wtedy większe prawdopodobieństwo ż mały pośpi do 6 - udało się.
Lutyska będzisz potrafiła się skupić na ozdobach? czy mała aż tak nie szaleje/nie ucieka w przedszkolu?
Mój klaskać brawo nie chce, rąk podnosić też... jedynie papa robi od 2 miesięcy.. mamy nowa zabawę: uwielbia jak bzyczę jak osa.. mówię mu: lata osa koło nosa (wskazuję jego nos), lata mucha koło ucha (wskazuję ucho), lata pszczoła koło czoła(wskazuję czoło) i robią bzzzz czasem go jeszcze gilgocząc, bez gilgotek tez jest cały uchachany
Miłego dnia.
-
Symbolica, fajna zabawa na naukę części ciała. Mój umie pokazać, ale na misiu np., na sobie jeszcze nie.
Dopiero zasypia na drzemkę, wstał chwilę po 6. Ciężkie to zasypianie ostatnio, tylko na rękach/w nosidle, drapie mnie przy tym i ciągnie za jakieś luźne kosmyki włosów a mnie szlag trafia, strasznie to drażniące. Tłumaczę, zabieram rękę, ale wiadomo jak jest...♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
symvolica muszę spróbować zabawy 😊 kurczę ja nie próbowałam nigdy żeby pokazywał jakieś czesci ciała 🤭 mam takie karty ze zwierzątkami i pokazuje mu i czytam jak robi które zwierzątko.
Teściowie dali maksiowi pod choinkę stówkę i kupiliśmy mu arkę nowego Dumela ☺️ już oczywiscie spakowana. Jutro ma przyjść tablica manipulacyjna wg naszego projektu ciekawe jak wyszła i czy spodoba mu sie takie cośsymbolica lubi tę wiadomość
-
Ja czasem daje słoiczek czasem coś robię sama ale kaloryczności nigdy nie sprawdzam bo i tak mleko to podstawa narazie 😊 a moj i tak jeszcze nie je dużo poza mlekiem 😁 ale przybiera prawidłowo wiec czekam cierpliwie aż sie przekona ze inne rzeczy tez są fajne do zjedzenian🤷♀️ Ostatnio go ważyłam to wazy 8kg a jakoś miesiąc temu czy półtora wazyl 7,5
Ja rzucam okiem tylko na skład i wydaje mi się zez Hippa maja zazwyczaj najlepsze bo np jak jest coś pomidorowe to są pomidory w skaldzie a nie przecier pomidorowy. Ale kupuje tez inne słoiczki gerber czy czasami bobovita ale najczęściej Hipp jeżeli chodzi o obiadki. Tubki z owocami zazwyczaj gerbera ewentualnie bobovitaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 11:14
-
ruda90 wrote:Dziewczyny które dajecie na obiad słoiczki sparwdzacie kaloryczność? My dziś mamy słoik bo smog taki ze nawet do sklepu nie wyjdę...gerber kalafiorowa z królikiem a tam tylko 50kcal/100G wg mnie to bardzo mało
dodaj np.amarantus, dolej dobry olej czy masełko i od razu więcej kalorii będzie
ooo Malami napisała praktycznie to samo... ja zawsze daję pół słoiczka a druga połwa to maja inwencja czyli żółtko (lub pół złótka z białkiem), olej, di wyboru batat/ziemniak/marchewka/soczewica/brokuł/burak/pomidor/dynia (warzywa mam pomrożne z kostkach zblendowane lub rozgniatam widelcem bo nie ma sensu już mu tak rozdrabniać). Mam też indyka i kurczaka ugotowanego pomrożonego poprocjowanego do podania (też w kostkarce robiłam), ale to raczej do np. dynii z ziemniakiem swoich dorzucam. Zawsze zjada ok 190-200g chociaż nie ważę tego ani nie sprawdzam kalorii - przybiera bardzo dobrze więc się martwię.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 15:34
-
Jak tylko dziecko nie leci na łeb na szyję na siatkach centylowych to myślę, że nie ma co na siłę tuczyć. Mój od urodzenia jest wagowo ok.50. Taki średniaczek 🙂. Z wzrostem idzie górą siatki, dlatego wygląda na szczupłego raczej.
U mnie już pachnie świętami 🙂. Upiekłam wczoraj wieczorem blaty do piernika, jeszcze tylko przełożyć, polać czekoladą i gotowe🙂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 15:44
symbolica lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Moi narazie pije z doidy Cup oczywiście z moja pomocą i leje się ale pije
Pod choinkę dostanie bidon skip hop zobaczymy, ostatnio tubki z owocami nauczył się sam jeść, ciągnie sobie, ja mu tylko pomagam przytrzymać żeby nie zachciało mu się obrócić i sprawdzić czy od spodu nie ma czegoś fajnego i jak już jest mało to trochę wyciskam mu