Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
ruda90 wrote:Ja też założę zimową kurtkę na same body i lżejsza czapeczka
W środę był odnotowany w Bielsku-Białej rekord stulecia w grudniu - o godz. 13 odnotowano w cieniu 16,6*C a dziś ma być jeszcze cieplej.. szok.
U mnie teraz jest 15,5*C.. to co będzie za 2-3h?
Świetne te magnesy - zobaczę czy nie mam tablicy magnetycznej na strychu, bo chyba mam, to kiedyś w przyszłości też mu taką niespodziankę zrobię.
Jacek w końcu też dziś kończy 10 miesięcy, niestety wcześniej wstał i dość marudny był dziś. Teraz śpi.. jeszcze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 11:38
-
Wszystkiego Najlepszego dla Jacusia 😊
U nas słońce i pokazuje 11st 🙄
Moje dziecko poszło spać po 19 wstało 8.00 i poszedł na drzemkę 10.10 i nadal śpi ☺️ Ktoś tu chce dostać chyba prezent pod choinkę 🎄🎁
Rano przyszedł kurier z tablica manipulacyjna 😊 wieczorem na spokojnie otworzesymbolica lubi tę wiadomość
-
Oj tsk przegrzanie gorsze bo żeby potem zawisło gdzieś ...
W nocy 11-13godz oczywiście z pobudkami 🤷♀️😉 w dzień 2 drzemki ok 2,5-3godz czasami dłużej lub krócej ale niewiele
Ruda a u Ciebie jak Alicja sypia?
Czy wam zdarza się w dzień ze muchy śpią na was, przy cycu? -
Mnie się nie zdarza.. tzn zaśnie przy cycu i albo go odkładam bz smoczka, albo podmieniam cyca na smoczka i odkładam do łóżeczka... dziś mi nie chciał iść na drugą drzemkę więc mu odpuściłam i powinien po 19 juz chrapać, zobaczymy.. spał 2,5h do 12:50 bo go żal mi było wybudzać.
Gdyby któraś z Was szukała fajnego miejśca na ulokowanie maksymalnie 600zł misięcznie na koncie oszxczędnościowym w banku (można mniej ale kwqotę trzeba z góry zadeklarowac i jest nie do ruszenia) - może mąż mieć osobno też drugie na te same dzieci więc 1200zł (szczególnie się opłaca jeśli ma się dzieci lub nawet jedno dziecko bo orpocentowani pnie w górę) to mogę polecić " nest rodzinne oszczędności " ... w pierwszym roku przy jednym dziecku dostaje się na czysto 3% (premia za 12 miesięcy) + odsetki miesięczne 1,2% w każdym miesiącu.. przy dwójce to jest 4% na czysto premii + 1,2% od zgromadzonych środków.. korzystam od trzech i super sprawa. Tu można o tym poczytać - to jak zaczynali
https://livesmarter.pl/rusza-nest-bank-premia-do-30-procent-i-4-procent-na-lokacie/
Teraz można niestety tworzyć tylko 1 konto nest ro na osobę, jak zaczynali to aż 5. Bardzo polecam... muszę przerwać oszczędzanie choćby na jeden dzień i znow będę w pierwszym najlepszym, roku oszczędzania. Taki myk. To jest normalny bank, nie żaden Amber GoldDziś dostałam trzeci raz premię na każde z kont (288 przy dwójce dzieci, a przy jednym 216zł w pierwszym roku samej premii/konto, do tego odsetki miesięczne od 7200 (12x600zł)). Od premii do kwoty 760zl rocznie (za jedno konto nro) nie płaci się podatku, dlatego warto.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 19:54
-
Paulina9191 wrote:Symbolica dzięki poczytam sobie o tym 😊
Wogóle polecam takie blogi bankowe jak livesmarter.pl (od 4 lat tam siedzę) bo to traktuje o rożnych promocjach w rożnych bankach - ja ciągle z czegoś korzystam, jakieś konta otwieram w promocji, jakieś zamykam, przelewam środki bo gdzieś są już traktowane już jako stare, a gdzieś jako nowe, by potem powrócić do tego pierwszego, żeby jakieś procenty i premie mieć. A jakie teraz lokaty są w bankach to każdy widzi, "starego" klienta się docenia.W obligacje czy akcje nie mam zamiaru się pakować.
-
Malami Jacek na odwrót - od kiedy wożę go w naszej spacerówce to pokochał spacery bo siedzi i wszystko widzi, wszystko obserwuje a nie tylko facjatę matki ogląda
Pogoda dziś była super i w sumie utrzymało się te ok 16 stopni tylko wiatr był okropny, halny. Byliśmy w szkole na występach klasy mojej córy (robili przedstawienie świąteczne) bo 2x tego dnia występowali - moja córa śpiewała 3 kolędy - solówki... wygrała w tamtym roku konkurs kolęd i w tym też - właśnie te kolędy śpiewała i jeszcze jedną.
malami.91, Moniiiikaaaa, artemida27 lubią tę wiadomość
-
Dzięki Bumbum.
W Zakopanem na Krupówkach wiatr przewrócił choinkę na ludzi.. otwarte złamanie nogi - brzmi nieciekawie. https://fakty.interia.pl/malopolskie/news-na-krupowkach-przewrocila-sie-choinka-sa-ranni,nId,4219181
U mnie podobnie wieje..Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 21:53
-
malami.91 wrote:Symbolica, u nas po przejściu na spacerówkę też było jakiś czas ok. Teraz stwierdził chyba, że będąc na rękach u mamy widzi jeszcze więcej 😁.
Acha no to pocieszyłaś
Słodkie, zobaczcie - ktoś trafnie podpisał że przyszły ortopeda...
https://www.interia.tv/wideo-zabawna-reakcja-dziecka-na-stopy,vId,2816086
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 22:09
-
Lutyska na liczę że mojemu już tak zostanie, no chyba że zacznie biegać to wtedy już go wypuszczę w parku czy na placu zabaw, ale myślę na wiosnę dopiero.. na razie mu się podoba i nie psujmy tego.. 🙂 mój też jak się naje - naczęściej wieczorem - to odwraca się do mnie plecami i zasypia. Podobne upodobania mają ☺️
Córa na 11lat teraz, 5klasa.. w tamtym roku w grudniu ja nagrałam na kolędowaniu dla rodziców z okazji dnia trzech króli: https://youtu.be/tOVor3CnhL8
Wklejam tu kiedyś, a teraz 4you 😉
(Wero z lewej)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 23:24