Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, musisz być dumna. Zdolna dziewczynka 🙂.

Lutyska, no a ja uległam i wyjęłam jak mi zaczął krzyczeć na pół parku. To teraz mam za swoje 😏.

Ale się dziś cudownie wyspałam. Mąż wstał z małym o 6, a ja pospałam do 8. Uwielbiam weekendy 🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2019, 10:20

symbolica lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami jestem dumna, chyba widać ;-) Maż zrobił mi przysługę i położył się spać na parterze.. mały nie miał drugiej drzemki i padł 19:20... obudził się o 00:30 na karmienie (nawet nie zdążyłam zasnąć tak wiatr hulał) potem obudził się 4:25 i myślałam że już spać nie będzie, ale nakarmiony zasnął uff i spał aż do 6:40. Też się wyspałam baaardzo.. Teraz poszedł spać dość szybko o 10:10.. nie dam mu za długo spać ja wczoraj. Wero z tatą pojechali do kina na gwiezdne wojny bo są fanami. A żeby nie było tak słodko to okres dostałam za szybko.. coś się rozregulowało, mogło w drugą stronę.. :-/

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąż dopiero w wigilie ma wolne 😞 wszystkie szykowania głównie robimy wieczorami, maz wraca z pracy dopiero po 22. Dzisidj w planach pierniczki dla małego ciekawe jak wyjdą, jutro smażymy naleśniki do krokietów, piernik taki z marmolada (dużo roboty z nim), barszczyk dla małego 🤷‍♀️ W poniedziałek sernik pistacjowy, farsz grzybowy i pieczarkowy, pulpeciki dla małego, mufinki piernikowe a we wtorek lepimy pierogi i kończę ozdabiać mufinki kremem z mascarpone.
    Resztę robi moja mama 😊 karp, barszcz, uszka, golabki orzechowe ciasteczka sernik

Co Wy przyrządzanie na święta?

Wazę 3kg mniej niż przed ciąża (jem dużo) wiec przyda się dużo jedzonka na święta 😁🤭

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj wstał przed 9 🤪 poszedł spać po 19 ale ok 23 miał ponad godzinna przerwę w spaniu bo jak mąż wrócił z prscy włączył przez przypadek roombe 🤷‍♀️ I mały nie mógł zasnąć

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina podziwiam że chce Ci się to wszystko gotować mając małe dziecko. Motywację jednak też rozumiem, a jak mąż taki pomocnik to bajka. Ja nie gotuję nic (moja teściowa pichci), bojkotuję święta. ;-)

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gwiazda wstała o 5.40 później krótka drzemka 20 min a teraz od 11 druga drzemka później obiadek i spacer :)

My mieliśmy kupić alkohol na święta :D (całe święta w gościach ) więc kupiliśmy wina i piwa - kupiłam sobie wino bezalkoholowe ciekawe jak będzie smakować :)

Symbolica gratki dla córki piękny głos :)

symbolica lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda dzięki :-) to jest coś takiego jak wino bezalkoholowe? pokaż.. albo link wrzuć.
    Ja kupuje herbaty "grzaniec" - one tak super owocowe są z goździkami, cynamonem itp. i smakują jak grzaniec galicyjski tylko oczywiście bez %. Z alkoholu to pozwalam sobie od czasu do czasu na jeden kieliszek likieru kokosowego/marcepanowego/słony karmel/jajeczny (z biedry - a jak ;-) ) - nikła zawartość %, a przyjemność ogromna :-)

Lutyska no to chwile postoisz przy garkach. Wychodzę z założenia że ile to można jeść, a moja teściowa już od kilku dni szaleje z ciastami, makiem, krokiety już zrobiła i zamrozila, pyszne pierogi i uszka kupne, ale świeże (niezamrożone), karp i dorsz tym razem ze sklepu.. U nas nie robi się 12 potraw, bo to było niedozjedzenia.. moja teściowa ma kuchnię (naszą wspólną) która sąsiaduje z jej pokojem/sypialnią... nawet jakbym chciała coś pichcić wieczorem/w nocy to bym ją budziła bo wcześnie wstaje i wcześnie kładzie się spać. W dzień szybkie dania obiadowe czasem robię, tak by się zmieścić w drzemce Jacka..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2019, 12:08

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak lubimy szykować na święta różne potrawy 😊 ja bardziej szykuje wypieki a mąż pozostałe rzeczy, dzielimy się i wspólnie jakoś to idzie, np on wyrabia ciasto ma pierogi wykraja mi kołeczka a ja lepię 😊

Dziś znowu super powietrze i śliczne słoneczko jak mały wstanie tez zbieramy się na spacerek.

Lutyska ja robie (pierwszy raz) piernikowe mufinki i ozdabiam jako reniferki 🤪 kupiłam wiśnie w czekoladzie (nie znalazłem bez 🤭) białe draże i precelki a Ty masz jakiś sprawdzony przepis?

https://www.kwestiasmaku.com/przepis/muffinki-piernikowe
    https://www.mojewypieki.com/przepis/babeczki-snickerdoodle---rudolfy

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok Symbolica to rzeczywiście utrudnienie js głównie takie rzeczy robię na spokojnie wieczór chyba ze mąż ma wolne to wtedy w dzień tez jak znajdziemy czas bo wtedy zazwyczaj mamy jakieś rozrywki typu basen długi spacer gdzieś z dojazdem samochodem jakiś lasek, rynek, wizyta w kawiarni itd 😊

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym roku tylko sernik i piernik + dla małego coś zrobię. Resztę robi mama i teściowa 🙂.

Wygląda na to, że dostałam okres 😲.

Ruda, daj znać jakie to winko. Ja bezalkoholowe piwo często piję, bavarię pszeniczną bardzo lubię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2019, 13:01

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucę później zdjęcie tego winka:)

Dałam małej odrobinę białka do zupki i strasznie senna się momentalnie zrobiła taką osowiała itp...żadnej wysypki wymiotow tylko senność...strasznie się przestraszyłam...pozabawialismy ja i nie zasnela...nie wiem czy to ma związek z podaniem białka ale bardzo się przestraszyłam...i na pewno będziemy robić testy na alergię

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2019, 13:53

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://8.allegroimg.com/s1024/0c2c25/1aa9371e4f18ba188d060311f958

Takie to wino za całe 15 zł :)

Bezalkoholowe piwo też czasem pije :) Lecha z pomelo albo karmi :)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska fajnie, że i mąż gotuje!! mój jajecznicę, podgrzanie parówek, zrobienie grilla i kanapki ogarnia - tylko tyle i aż tyle. :D

Ruda dzięki za cynk z tym winem - a gdzie stacjonarnie go kupiłaś? a może wystarczy np. sok z białych winogron do butelki i voila ;-) a tak mamy chłit marketingowy.
    Może Ala chciała się drzemnąć po odbiadku? Gdyby miała duszności i traciłaby przytomność to chyba byś się zorientowała..

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam w makro :)

Nie miała duszności ani nie trafiła przytomności tylko stała się taką osowiała...dokjczaja jej też te górne 1 j mało śpi w dzień i bardzo niespokojnie...sama nie wiem ;)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zerknijcie na allegro - jak sie coś dziś (tylko dziś) zakupimy za min.10zł to dostaniemy 10 monet allegro (czyli 10zł do nas wróci).. https://allegro.pl/monety/promocje

np. https://allegro.pl/oferta/drewniane-magnesy-na-lodowke-zwierzatka-farma-viga-8685571372 ;-)

Sama przed chwilą kupiłam te magnesy.. można tylko raz skorzystać, są wykluczenia (w regulaminie wszelkie doładowania, usługi, mleka mod., i kilka innych)
    https://allegro.pl/regulaminy/regulamin-10-monet-przy-zakupach-od-10-zl-na-allegro-2Ga5X8lvbTX
    Na m.in. zabawki działa. Monety są "do odebrania" od razu po transakcji i zapłacie przez allegro finanse :-) czyli payu-przelewem, zapisaną kartą na allegro itp. Chyba warto ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2019, 16:25

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, skorzystałam też zz tej promki na allegro.
    Co do potraw to robię (siostra mi pomaga) miodownik i pierogi. Z racji, że święta bez jajka i mleka to muszę sobie zrobić sama pierogi żeby mieć co jeść :D

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, a ja wczoraj kupiłam magnesy. Już są w użyciu nawet, ekspresowo dotarły 🙂.

Bumbum, współczuję. Ja to mleko i jajka w sporych ilościach spożywam. Ciężko byłoby bez tego 😐. No ale mus to mus.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj bumbum współczuje ale jak trzeba to co zrobić 🤷‍♀️

O to może zamówię te magnesy, będzie bawił się na drzwiach nimi 😉

961l20mmezoojidp.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo Paulinka, wrzuciłas linka do "moje wypieki". Kupiłam dziś mamie książkę pod choinkę. Bo ona ciągle siedzi w necie i ogląda przepisy z ciastkami. A wyczytałam ze ta autorka ma super przepisy.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po części moja wina, mogłam wcześniej się zabrać za prowokacje i bym wiedziała czy chociaż mleko mogę, na 1 rzut poszło jajko, bo obstawiałam mleko i chciałam jako pierwsze jajo odrzucić. No ale wyszło jak wyszło, muszę teraz poczekać jak mała przestanie się drapać, już jest dużo lepiej no ale nie zdąże przed Świętami :] Przynajmniej nie przytyje :D Na tej bezalergenowej diecie już jestem minus 10kg do wagi sprzed ciąży :D

‹‹ 1362 1363 1364 1365 1366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ