Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Symbolica, musisz być dumna. Zdolna dziewczynka 🙂.
Lutyska, no a ja uległam i wyjęłam jak mi zaczął krzyczeć na pół parku. To teraz mam za swoje 😏.
Ale się dziś cudownie wyspałam. Mąż wstał z małym o 6, a ja pospałam do 8. Uwielbiam weekendy 🙂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2019, 10:20
symbolica lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Malami jestem dumna, chyba widać
Maż zrobił mi przysługę i położył się spać na parterze.. mały nie miał drugiej drzemki i padł 19:20... obudził się o 00:30 na karmienie (nawet nie zdążyłam zasnąć tak wiatr hulał) potem obudził się 4:25 i myślałam że już spać nie będzie, ale nakarmiony zasnął uff i spał aż do 6:40. Też się wyspałam baaardzo.. Teraz poszedł spać dość szybko o 10:10.. nie dam mu za długo spać ja wczoraj. Wero z tatą pojechali do kina na gwiezdne wojny bo są fanami. A żeby nie było tak słodko to okres dostałam za szybko.. coś się rozregulowało, mogło w drugą stronę..
-
Moj mąż dopiero w wigilie ma wolne 😞 wszystkie szykowania głównie robimy wieczorami, maz wraca z pracy dopiero po 22. Dzisidj w planach pierniczki dla małego ciekawe jak wyjdą, jutro smażymy naleśniki do krokietów, piernik taki z marmolada (dużo roboty z nim), barszczyk dla małego 🤷♀️ W poniedziałek sernik pistacjowy, farsz grzybowy i pieczarkowy, pulpeciki dla małego, mufinki piernikowe a we wtorek lepimy pierogi i kończę ozdabiać mufinki kremem z mascarpone.
Resztę robi moja mama 😊 karp, barszcz, uszka, golabki orzechowe ciasteczka sernik
Co Wy przyrządzanie na święta?
Wazę 3kg mniej niż przed ciąża (jem dużo) wiec przyda się dużo jedzonka na święta 😁🤭 -
Moja gwiazda wstała o 5.40 później krótka drzemka 20 min a teraz od 11 druga drzemka później obiadek i spacer
My mieliśmy kupić alkohol na święta(całe święta w gościach ) więc kupiliśmy wina i piwa - kupiłam sobie wino bezalkoholowe ciekawe jak będzie smakować
Symbolica gratki dla córki piękny głossymbolica lubi tę wiadomość
-
Ruda dzięki
to jest coś takiego jak wino bezalkoholowe? pokaż.. albo link wrzuć.
Ja kupuje herbaty "grzaniec" - one tak super owocowe są z goździkami, cynamonem itp. i smakują jak grzaniec galicyjski tylko oczywiście bez %. Z alkoholu to pozwalam sobie od czasu do czasu na jeden kieliszek likieru kokosowego/marcepanowego/słony karmel/jajeczny (z biedry - a jak) - nikła zawartość %, a przyjemność ogromna
Lutyska no to chwile postoisz przy garkach. Wychodzę z założenia że ile to można jeść, a moja teściowa już od kilku dni szaleje z ciastami, makiem, krokiety już zrobiła i zamrozila, pyszne pierogi i uszka kupne, ale świeże (niezamrożone), karp i dorsz tym razem ze sklepu.. U nas nie robi się 12 potraw, bo to było niedozjedzenia.. moja teściowa ma kuchnię (naszą wspólną) która sąsiaduje z jej pokojem/sypialnią... nawet jakbym chciała coś pichcić wieczorem/w nocy to bym ją budziła bo wcześnie wstaje i wcześnie kładzie się spać. W dzień szybkie dania obiadowe czasem robię, tak by się zmieścić w drzemce Jacka..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2019, 12:08
-
Oj tak lubimy szykować na święta różne potrawy 😊 ja bardziej szykuje wypieki a mąż pozostałe rzeczy, dzielimy się i wspólnie jakoś to idzie, np on wyrabia ciasto ma pierogi wykraja mi kołeczka a ja lepię 😊
Dziś znowu super powietrze i śliczne słoneczko jak mały wstanie tez zbieramy się na spacerek.
Lutyska ja robie (pierwszy raz) piernikowe mufinki i ozdabiam jako reniferki 🤪 kupiłam wiśnie w czekoladzie (nie znalazłem bez 🤭) białe draże i precelki a Ty masz jakiś sprawdzony przepis?
https://www.kwestiasmaku.com/przepis/muffinki-piernikowe
https://www.mojewypieki.com/przepis/babeczki-snickerdoodle---rudolfy -
Ok Symbolica to rzeczywiście utrudnienie js głównie takie rzeczy robię na spokojnie wieczór chyba ze mąż ma wolne to wtedy w dzień tez jak znajdziemy czas bo wtedy zazwyczaj mamy jakieś rozrywki typu basen długi spacer gdzieś z dojazdem samochodem jakiś lasek, rynek, wizyta w kawiarni itd 😊
-
Ja w tym roku tylko sernik i piernik + dla małego coś zrobię. Resztę robi mama i teściowa 🙂.
Wygląda na to, że dostałam okres 😲.
Ruda, daj znać jakie to winko. Ja bezalkoholowe piwo często piję, bavarię pszeniczną bardzo lubię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2019, 13:01
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Wrzucę później zdjęcie tego winka:)
Dałam małej odrobinę białka do zupki i strasznie senna się momentalnie zrobiła taką osowiała itp...żadnej wysypki wymiotow tylko senność...strasznie się przestraszyłam...pozabawialismy ja i nie zasnela...nie wiem czy to ma związek z podaniem białka ale bardzo się przestraszyłam...i na pewno będziemy robić testy na alergięWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2019, 13:53
-
Lutyska fajnie, że i mąż gotuje!! mój jajecznicę, podgrzanie parówek, zrobienie grilla i kanapki ogarnia - tylko tyle i aż tyle.
Ruda dzięki za cynk z tym winem - a gdzie stacjonarnie go kupiłaś? a może wystarczy np. sok z białych winogron do butelki i voilaa tak mamy chłit marketingowy.
Może Ala chciała się drzemnąć po odbiadku? Gdyby miała duszności i traciłaby przytomność to chyba byś się zorientowała.. -
Dziewczyny zerknijcie na allegro - jak sie coś dziś (tylko dziś) zakupimy za min.10zł to dostaniemy 10 monet allegro (czyli 10zł do nas wróci).. https://allegro.pl/monety/promocje
np. https://allegro.pl/oferta/drewniane-magnesy-na-lodowke-zwierzatka-farma-viga-8685571372
Sama przed chwilą kupiłam te magnesy.. można tylko raz skorzystać, są wykluczenia (w regulaminie wszelkie doładowania, usługi, mleka mod., i kilka innych)
https://allegro.pl/regulaminy/regulamin-10-monet-przy-zakupach-od-10-zl-na-allegro-2Ga5X8lvbTX
Na m.in. zabawki działa. Monety są "do odebrania" od razu po transakcji i zapłacie przez allegro finanseczyli payu-przelewem, zapisaną kartą na allegro itp. Chyba warto
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2019, 16:25
-
Po części moja wina, mogłam wcześniej się zabrać za prowokacje i bym wiedziała czy chociaż mleko mogę, na 1 rzut poszło jajko, bo obstawiałam mleko i chciałam jako pierwsze jajo odrzucić. No ale wyszło jak wyszło, muszę teraz poczekać jak mała przestanie się drapać, już jest dużo lepiej no ale nie zdąże przed Świętami :] Przynajmniej nie przytyje
Na tej bezalergenowej diecie już jestem minus 10kg do wagi sprzed ciąży