Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
My wigilię spędzamy w domu, przyjedzie do nas mój brat, a w Boże Narodzenie jeździeny do teściów. Zawsze mieliśmy dwie wigilie ale z racji tego że Kuba w samochodzie nie zaśnie to wolę nie ryzykować awantury w podróży chociaż mamy tylko z 50 km to kiedyś już wracaliśmy od nich z dwoma przystanki bo był zmęczony a nie chciał zasnac
Także życzymy wszystkim wesołych świąt i bezpiecznych podróży bez przygód -
U mnie niby zawsze 2 drzemki ale zazwyczaj było ciężej uśpić 😊 przy czym wigilia była u nas, w pierwszy dzień świat dopiero po drugiej drzemce pojechaliśmy do siostry po 16, a wczoraj od rana do wieczora u dziadkow ale tam czuje się swobodnie 😊
A -
Mój miał codziennie 2 drzemki, ale zasnąć było ciężko. Wczoraj drugą drzemkę miał 2h15min🙀.
W Wigilię 11 miesięcy razem nam stuknęło ♥️.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2019, 12:33
bumbum, artemida27 lubią tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
U nas też były 2 drzemki ale ciężko było zasnąć...tyle wrażeń...
Byliśmy dziś na rehabilitacji. Babka stwierdziła że Ala za długo raczkuje i powinna już zacząć chodzić...kazała kupić butki stablozijace kostkę. Byliśmy dziś wnsklepie ale nie da się jej nic na stopę założyć...od razu płacz i łzy jak grochy:/ -
Ruda, też myślę, że lekka przesada z tym chodzeniem. Z tego co widzę po dzieciach znajomych/rodziny to nie zawsze jest tak, że dziecko, które wcześnie zaczyna raczkować, zaczyna też wcześnie chodzić. Niektóre mają dłuższy etap raczkowania, inne krótszy.
Mój prezentami jest tak średnio zainteresowany. Może jak wrócimy do domu to bardziej się na nich skupi.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ruda mamy ten sam problem. Ale u nas mala baardzo koslawi stopy.
Na ten moment codziennie je bandażujemy. Jest troche lepiej.
Nasza fizjo tez wspominala o butach ale jeszcze kazala poczekac.
My mamy zalecenia zeby jej absolutnie nie zachęcać, nie prowadzac itd. Ma sama zaczac jak bedzie gotowa.
Na ten moment czasem sie juz puszcza i stoi samodzielnie przez kilka sekund a potem sama siada. Widac ze jeszcze boi sie chodzenia jak nie czuje oparcia. Przy meblach i scianie chodzi szybko
U nas ze spaniem tragedia. Miala jedna drzemke codziennie. Ciezko bylo ja położyć i w dzien i na noc. W nocy spala tragicznie, milion pobudek, płacz. Dobrze ze juz jestesmy w domu i licze ze wszystko wroci do normy. -
Moj na zabawki sie ucieszył ale na prezenty innych tez się cieszył i chciał otwierać 😊
Moj ma do wózka skarpetki cieplejsze jak jest cieplej a jak chłodniej bitki takie miękkie wkładane, do chodzenia musza być całkiem inne z giętka podeszwa (nie za sztywna ani nie za miękka)
Mam polecone buciki z tej strony I jak mały zacznie chodzić to mu tam kupie
https://bobuxpolska.pl/
Moj tez chodzi przy meblach i przy pchaczu, pcha tez stolik edukacyjny 😉 czasami jak stoi puści się u tez stoi kilka sekund i łapie się lub upada
My byliśmy dzisiaj w ikei 😊 od jutra mąż w pracy wiec koniec szczególnych emocji
Ja poświęcać najedzona jestem a tu jeszcze tyle jedzenia zostało golabki barszczyk z udzczaki pierogi z grzybami makaron z makiem ciasta ☺️ Jeszcze z 2-3 dni i myśl ze zniknie to do sylwestra
A jakie plany na sylwestra macie 😁 ?