Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda zmień jeśli możesz rehabilitantkę.. masakra takie teksty że coś za długo raczkuje i poganianie jej... Już kiedyś pisałaś że raczkowanie jej się nie podobało i "skupmy się na chodzeniu".. spròbuj do kogoś innego uderzyć i zobaczysz czy będzie ròżnica w podejściu.

Sylwka spędzam w domu, bo tak mi odpowiada przy dziecku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2019, 21:02

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba kupimy Emelki na pierwsze buty🙂. Niektóre Deichmanny mają markę elephanten i też podobno są ok, pewnie obejrzymy.

Mój póki co stoi bez trzymanki i chodzi przy meblach. Do samodzielnych kroków to jeszcze trochę...

My Sylwestra spędzamy w domu we 3🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2019, 21:04

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami ja tak mowilam o raczkowaniu ze jeszcze daleko a mala nastepnego dnia zaczela raczkowac wiec u dzieci wszystko mozliwe ;) moj syn w swieta dal swoje pierwsze kroki a mala kiedy to sie okaze ;) nie zmuszam ani nie popedzam.tesciowa ma zapedy do popedzania ale mala ma do nich dystans wiec nic jej nie grozi ;) tak zachecali swoja wnuczke a pozniej po lekarzach szwagierka musiala jezdzic bo najlepiej zeby juz w 7 miesiacu zaczela chodzic :/

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sylwestra spędzamy tez w domu w trójkę ale zastanawiamy się czy coś robić do jedzenia fajnego na kolacje czy coś zamowic bo na święta sporo robiliśmy 😊 jakiś fajny film ściągniemy (może macie coś do polecenia?). Chcemy jeszcze jak będzie ciemno zanim mały pójdzie spać pójść z nim przed blok zapalić sztuczne ognie 😉

961l20mmezoojidp.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie Zofia sama stawiała pierwsze kroczki po 2-3 od paru dni, dzisiaj to uwieczniłam i wrzuciłam na fb, zachęcona zabawka przeszła kawałek. Ale ogólnie to nie spieszy mi się żeby chodziła bo wtedy to już w ogóle nie wiem jak będę mleko ściągać...
    bycie kpi uzależnia, miałam ściągać max pół roku.

MonisiaK lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa No i sylwestra spędzamy w domu przy piccolo ja i Mąż, Zofia wydaje mi się ze prześpi :P

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska, może i tak🙂. Może zaskoczy mamę 🙂. Mi ogólnie nie spieszno, długo czekałam na raczkowanie to muszę się tym porządnie nacieszyć 🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja na zabawki tak sobie, tych co grają to się boi jeszcze a tych co nie grają to też jakoś niespecjalnie. Najbardziej zaciekawiona torbami/foliami/pudełkami. Chyba była kotem w poprzednim wcieleniu ;)
    Moja przy meblach zrobi max 3 kroczki, ale jeszcze sama nie stoi. Ogólnie na świętach dużo osób, wszyscy Małą zabawiali, teraz odpoczniemy, bo Małej tak średnio się to podobało.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-pediatra oznajmiła, że w pierwszy dzień po świętach mają masę przyjęć dzieci , także taki urok wyjazdów z dziećmi.. cieszę się że to nas rodzina odwiedzała i takie odwiedziny trwały góra 4h.. jakoś nie wyobrażam sobie nocować poza domem z dziećmi tak małymi jak nasze.

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, czemu sobie nie wyobrażasz? 🙂 Ludzie po świecie podróżują z maluchami 🙂. My jeszcze jesteśmy u moich rodziców, mamy tu swój pokój, mały ma łóżeczko, czujemy się jak u siebie 🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie w drodze na urodziny siastrzencow mojego męża, co do świąt u teściów był brat cioteczny męża z córeczka miesiąc młodsza od Kuby i ta mała nie śpi w ogóle w dzień za to przesypia całe noce, w sumie całkiem dobry układ bo mojemu trzeba często asystowac żeby w dzień pospal a i samo usypianie czasami jest wykanczajace więc koniec końców i tak w domu ciężko coś zrobić :)

Ruda co do tej fizjo to ja bym też zmieniła, tak jak dziewczyny piszą-jakieś brednie kobieta opowiada, na pierwsze kroki dziecko ma czas do 18 msc a raczkowanie to bardzo ważny etap

• symbolica Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami bo się zasiedziałam w domu i gdybym miała te graty wszystkie targać dla malucha to szczerze mi się nie chce. A dwa że tym u kogoś nie potrafię u kogoś odpoczywać - kilka godzin jak najbardziej ok a potem dobrze mi w swoich czterech kontach gdzie mamy swoje rytuały.. na pierwsze wakacje pojedziemy jak mały będzie miał 2 lata minimum. To już taki fajny kumaty wiek. W przypadku naszych maluchów to będzie prawie 2,5r więc jeszcze lepiej. 😀

Amir dobrze się bawcie... mój nadal śpi w dzień dwa razy i nie wyobrażam sobie jak przejdzie na jedną 😉

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi o to że Ala raczkujac nieprawidłowo układa stopy...będę to konultowac z kimś innym na pewno :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, rozumiem. Pakowania faktycznie trochę jest, no i droga bywa męcząca. My właśnie wracamy, standardowo była awantura na początku, ale już śpi, oby do mety.

Mój też ma 2 drzemki i bardzo wyraźnie tego potrzebuje. Nie wyobrażam sobie, żeby miał już teraz nie mieć żadnej, masakra.

Jak tam świąteczny apetyt u Waszych maluchów? Ja mojemu narobiłam pierogów ruskich i ze szpinakiem i na kolacji wigilijnej zjadł 5 sztuk 😁. Co prawda były malutkie, ale wcinał tak ochoczo, że szok. Barszczyk z kolei mu nie przypadł do gustu. Miał też swoje osobiste ciasteczka z jabłkiem i się zajadał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2019, 20:47

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój miał pulpety z łososia i też wcinal :) barszcz o dziwo podszedł. Piszę o dziwo bo na buraczki w czystej postaci się krzywi ;) i były też muffinki z jabłkiem bananem cukinią i suszonymi morelami- również przypadły do gustu :) także w kwestii apstytu nie ma u nas problemu ;)

malami.91 lubi tę wiadomość

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, super 🙂. Niech je na zdrowie 🙂.

Lutyska, ja małemu przygotowałam tylko barszczyk, pierogi i ciastka. Miała być jeszcze ryba, ale w końcu nie udało mi się kupić dorsza. Babcie też przygotowały menu tak, że mały miał co jeść w gościnie, także spoko. Co do dobrych rad to usłyszałam tylko od teściowej, że "pewnie już się nie najada tym mlekiem" jak zobaczyła, że ładnie wcina jej kaszę jaglaną z owocami suszonymi 😁. Ale że bezdzietna osoba radzi jak postępować z dziećmi to ciut zabawne 🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2019, 21:37

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj miał pierniczki bez cukru z karobem i syropem daktylowym i smakowały mu. Miał tez swój barszczyk ale krzywił się i nie chciał go jeść 🤷‍♀️ I miał pulpety z dorsza

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra jakie rarytasy przygotowałyście - aż ślinka leci 😉 . Mój pierogi z serem i szpinakiem z mojego talerza szamał - gotowiec..🙊 Na wigili spał smacznie na drugiej drzemce, a z ryb to mu dorsza odłożyłam, że stolu wigilijnego + sloikową rybę z Bobovita na obiad też wcinał. 🙈 Nic specjalnie pod niego nie przygotowywałam, jadł w sumie to co zwykle je na co dzień.

Lutyska podziwiam za takie wyprawy z 0,5r i 1,5r. 100km jedną stronę po to by za chwilę wracać to też sporo km, widocznie masz aniołki które cierpliwie znoszą trudy podróży. Mnie się trafił osobnik trudny, niecierpliwy i głośny. Moja córa to był aniołek, a to że nie wyjechaliśmy do 2 roku życia na wakacje z nią to była nasza świadoma decyzja. Wycieczek takich dalszych jednodniowych mieliśmy trochę z nią i było fajnie.

Malami szerokiej drogi, choć może już dotarliscie do celu, co?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2019, 23:05

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nic specjalnego nie przygotowaliśmy, dałam tylko chlebek do zabawy :)
    Ja usłyszałam historię od cioci męża (ok. 70 lat) że dodawała żółtko surowe do kaszki.
    No i od szwagierki, że po 8 miesiącach mleko już nie ma wartości :p ale na szczęście nikt niczego nie narzucał, wszystko w przyjemnej atmosferze :)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum szwagierka to szerzy "mądrości" widzę.. 😀 a z tym żółtkiem to masakra, o salmonnelę nietrudno.

da8300b52b.png
‹‹ 1365 1366 1367 1368 1369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ