X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym kupiła rozmiar 68 :)

Ja będę robić gyros :) picollo już się chłodzi w lodówce :D

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka, pytałaś o smażone.
    Ja naleśniki I placuszki dawałam od jakiegoś czasu.
    Ale wczoraj pierwszy raz podałam podsmażone kotleciki mielone. Potem je dusilam. I miały w sobie zeszklona cebulke. Zjadł wszystkie (!!!) 5. Futrowal jak szalony sam reka.
    2 tygodnie temu zrobiłam wersję bez smażenia (rzucane na wode). A zamiast cebulki była marchewką. Nawet jednego nie tknal. Mały wie co dobre.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2019, 08:18

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh mój mały wczoraj był marudny bardzo, wieczorem miał stan podgorączkowy, dziś 38st😐.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, niedobrze :(
    Masz jakieś podejrzenia?

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy u lekarza. Najprawdopodobniej to będzie 3dniówka.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikaa w kotleciksch tez jest podduszona cebulka 😊 mam nadzieje ze się co dobre i będą mu smakowały 😊

Ruda właśnie wstawiłam piccolo do lodówki 😁 brzoskwiniowe moj ulubiony

Malami kurczę jakaś infekcja? Jakieś inne objawy?

Lutyska na spokojnie 68 pewnie nosi teraz 56 😊 chyba Żr urodziła się długa to 62 wiec na spokojnie 68 a pokaz jakie ubranko kupiłaś

Moja siostra ma termin za 2-3 tygodnie i właśnie zamówiłam w Tapeoil kilka ubranek i jak mały wstanie idziemy odebrać zamowienie 😊 oczywiście małemu coś przy okazji tez wrzuciłam do koszyka 🤭

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami teraz doczytałam ze byliście już u lekarza, czyli teraz czekacie na wysypkę... biedny oby szybko minęło

Ja właśnie zrobiłam mufinki bananowe z amarantusem ciekawe jak będą smakować

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że to faktycznie ta trzydniówka. Żadnych innych objawów nie ma, gardło podobno ciut czerwone.

Też miałam zrobić jakieś muffinki, ale w obecnej sytuacji raczej odpuszczę, bo Jasio najchętniej siedziałby cały czas na rękach.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne jak mały tak się czuje to nie ma co robić, zrobisz po nowym roku jak wydobrzeje 😊

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina i nas też brzoskwiniowy :) ulubiony męża :)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro jak co roku (taka mamy tradycję) wybieramy się na obiad do restauracji :) ciekawe co na to Alicja :) jak się będzie zachowywać ...

symbolica, Moniiiikaaaa lubią tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami zdrowia dla Jasia i tego przede wszystkim życzę wszystkim w Nowym Roku, no i szczęscia i radości na co dzień.

W mojej Biedronce skończyło się ciasto francuskie a w innych sklepach nie chciało mi się szukać 😉 mój wcinał pół słoika cielęciny z kluseczkami z Bobovita+ batat +brokuł +pomidor +groszek.. wyszło pyszne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2019, 13:46

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, my też Wam życzymy szampanskiej I przy okazji spokojnej nocy :) Niech kolejny rok będzie dla nas tak wspaniały jak ten w którym przywitalysmy na świecie nasze Skarby :)

Malami, zdróweczka.

Symbolica, brzmi pysznie:) U nas wjechaly właśnie zacierki że szpinakiem i jajkiem. Też ulubione danie. Chcemy wyjść wieczorem więc dziś Nianio ma menu pod siebie żeby długo nie potrzebował mleczka od mamy :D

symbolica lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, zazdro że masz okazję wyjść :)
    My wychodzimy na chwilę z Małą do kolegi co mieszka obok, wracamy ok. 21 :)
    Ja jestem noga z gotowania totalnie, muszę małej zmienić kolacje bo tylko kaszki wcina :/ dostałam na święta od siostry książki z przepisami blw, więc ruszam niedługo z tematem

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, znajomi wynajeli świetlice I robią tam imprezke dla naszej paczki. Mam tam im 5 km. ok 23 planuję wrócić na karmienie.
    Babcia na miejscu to raj :)

Bumbum A jaka masz książkę? Ja właśnie chciałam zamówić Alaantkowe. Na allegro 20 zł z haczykiem kosztuje. Bo właśnie widzę że jak coś dobrze doprawie to Nianio pięknie je. A jak takie przypadkowe papki to średnio:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2019, 15:25

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my życzymy wszystkim szczęśliwego Nowego Roku!

Ja mojemu dziś uparowałam kawałek piersi z kurczaka w ziołach, fasolkę szparagową, groszek, brukselkę, marchewkę i makaron do tego ugotowałam. Mięso i makaron zjedzone ekspresowo, a warzywa wylądowały na podłodze. Wasze dzieciaki chętnie jedzą warzywa w takiej wersji saute? U nas kiepsko z tym, ziemniaki i bataty jako tako są akceptowane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2019, 15:30

symbolica lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami, tak srednio. Z raz sie zdarzylo ze caly brokul wciagnal. Ale potem raczej papranina. Pozostale tez jak podam lyzeczka to ujdzie. Ale nie na tyle żeby sam chciał jeść.

Wczoraj podałam surowa strata marchewkę i bardzo smakowała. A teraz myślę czy to nie za wcześnie:D

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie kupiliśmy małemu sanki 😁 jeszcze tylko śnieg jest potrzebny.

W nadchodzącym roku życzymy Wszystkiego Najlepszego szczęścia zdrowia (Malami w pierwszej kolejności do Was) i spełnienia wszystkich marzeń. Oby kolejny rok był równie wspaniały co ten 😍

I spokojnej nocy ślą naszych maluchów żeby nie wybudziły się o tej 24 a my za nich przywitamy nowy rok

Ja rok temu siedziałam w szpitalu i tam witalam nowy rok z picccolo, jajecznica i kartami do gry 🤷‍♀️ Dziś kupiliśmy balony czapeczki zamawiamy pizzę i sztuczne ognie zapalimy małemu 😊

Moniiiikaaaa, symbolica lubią tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, nie za wcześnie 🙂.

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie pomyślałam żeby małemu spróbować dać marchewkę surowa 🤔 ma dzisiaj ugotowana do raczki na nie zje wezmę mi na tarce zetre

961l20mmezoojidp.png
‹‹ 1368 1369 1370 1371 1372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ