X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno nas nie było ale podczytuję Was :)

Mąż wyjechał więc jest ciężko samej z dwójką. Młoda pięknie chodzi, wspina się na wszystko trzeba mieć oczy do okoła głowy. Ostatnio weszła na krzesełko, z krzesełka na stolik i stanęła na nim 🙈

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co zakladacie na roczek ? :)

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami w sumie nie mówił lekarz dokładnie 🤔 ale pewnie zrobię tak za 1-2 miesiące. Ja cebion daje przed żelazem rano i/lub wieczorem bo często go nie chce 😉

Moj dostał już od siostry męża prezent raka drewniana kostkę edukacyjna dla trochę starszych (36m+) i od weekendu jeździ tym pudłem po domu 😂 ma taka fajna rączkę jeszcze na środku ze podnosi go sobie. Wczoraj byłam w kuchni i zawołałam małego do siebie zrobił kilka kroków w moja stronę po czym napotkał pudło wiec resztę drogi przyjechał pudłem do mnie co się będzie męczył i szedł powoli jak można szybko 😁
    Dzisiaj znowu podjechał sobie pudłem pod taka pufę żeby wspiąć się po nim i wejść na pufę 🙄

Ruda w sumie myśle cały czas jak maksia ubrać a o sobie zapomniałam 😁 ale jeśli maksiowi ubiorę takie żółte spodnie w stylu elastycznych dżinsów (do tego body z liskiem bo mamy motyw imprezy leśne zwierzęta) to może ubiorę sobie zwykła jednolita bluzkę pod kolor jego spodni i dziwny 🤔 ubrałabym sukienke ale chciałabym w kolorze maksia spodni a nie mam takiej a już znaleść i kupić nie zdarze

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba postawię na wygodę i założę dżinsy i jakąś ładniejsza koszule :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 11:35

• baranosia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam taką sukienkę z Newbie

143a9ffdf9b1.jpg

ruda90, Lutyska lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum jak tam idzie odstawianie dziennych karmień? Ktoś w ogóle ruszył temat odstawienia kp?

• symbolica Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda czyli jednak antybiotyk dobrze że przepisał lekarz, jak działa 🙂

Ja dziecko ubieram przede wszystkim wygodnie i mam parę ciuszkòw nie używanych z prezentòw jeszcze.to coś się fajnego znajdzie.

Młody waży 10,7kg (tylko! Przez 3 miesiące z haczykiem przybrał 1,4kg więc w sumie ok) i mierzy 78cm. Dostał dziś drugą Bexero, po powrocie Paracetamol i poszedł spać godzinę pòźniej niż zwykle (11:20) więc stwierdziłam, że niech śpi do oporu a drugiego spania dziś nie będzie, najwyżej ok 19:30 padnie. Jeszcze śpi.. MMR nam pediatra przesunęła na maj więc za miesiąc zaszczepię albo na ospę ( jeśli dostanę) albo nimenrixem.. pielęgniarka doradza rozdzielić. Tak że co miesiąc będziemy w przychodni teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 13:16

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, to nasze chłopaki tak samo ważą praktycznie. Tylko się zastanawiam czy na pewno dobrze Jasia zmierzyli (pierwszy raz na stojąco).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 13:33

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też stawiam na wygodę Ali dlatego już kilka razy słyszałam że jej nie stroje:D przecież jej jest nie wygodnie w sukience na czworaka;)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to czasem jak patrzę na te niektóre ubranka dla dzieci to mam wrażenie, że to tylko ewentualnie do zrobienia zdjęcia się nadaje 😁. Też się nosimy wygodnie.

Macie jakiś sprawdzony sklep internetowy z żywnością ekologiczną itp? Potrzebuje kupić rzeczy typu mąka z ciecierzycy, masło migdałowe, mleko owsiane (sporo tego) i nie chce mi się chodzić po sklepach za tym...

Co do kp to mój od kilku dni podchodzi, possie 10sek i idzie sobie. Może to ma związek z tym, że dostałam w końcu okres z prawdziwego zdarzenia. Wczoraj i przedwczoraj to myślałam, że się odwodnię 🙄.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 14:01

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno podczas okresu mleko ma inny smak :)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla Jacka nie ma ròżnicy czy mam okres czy nie.. ma czas przed każdym spaniem, że lubi z cycem zasypiać lub zje ile chce odwraca się plecami wieczorem (często). Generalnie w dzień nie chce popijać... tylko jeśli spać go kładę.

Sklepu eko nie znam ale allegro obczaj, poczytaj komentarze..

Ruda ja te byłam i jestem z tych niestrojacych w domu.. 😉 mòj w rajstopach i body najczęściej lata po mieszkaniu. Na to czasem spodnie bawełniane zarzuce jeśli chłodniej jest..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 14:46

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też najczęściej body plus rajstopki po domu :)

Ja jeszcze zauważyłam że podczas okresu mam mniej pokarmu

• amir Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wrażenie że podczas okresu mleka jest mniej, zwłaszcza w nocy mały się wścieka bo ciągnie i ciągnie i nic

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia sliczna ta sukienka. Ja tez chcialam kupic jakas ale mala dostala na mikolaja i na swieta wiec po co nam tyle sukienek?ubiore jakas z tych nowych. Siebie chyba w jakas tunike ale z tych co juz mam :p nie noszę na codzien sukienek,tunik itp wiec chociaz na imprezy czasem ubieram ;)
    Po domu tez w rajtach i body, jak wychodzimy narzucam spodnie i cienka bluze no i buty,kurtka i czapka ;)
    Ruda moja ma sukienki 62-68 które bardziej sa juz jak tuniki i te nie przeszkadzaja przy raczkowaniu ;)

• bumbum Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze bez okresu.
    Amir, zostały mi dwa karmienia do drzemek... Ogólnie czesciej podaje jej jedzenie i cyca nie woła. Tylko nie wiem jak te drzemki ugryźć. Podawać jedzenie i jak zacznie być bardzo śpiąca to jakoś ululać?
    Wczoraj wieczorem byłam padnięta - nakarmilam małą piersią a tata ululal - pokazywał książeczkę, pośpiewał a na końcu ponosił i odłożył. Dzięki temu pospalam prawie 3h, sukces :D
    Mała nie lubi raczej wody, pije po kilka łyczków. Podałam wczoraj sok jabłkowy i wypiła dużo chętniej... Przeczytałam, że Po roku można już podawać ok szklanki dziennie.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum szklanka to za dużo.. wg matek tych rozszerajacych na fejsie (grupa) można 100ml/dzień i to najlepiej rozcieńczyć wodą bo bardzo słodkie są soki. A do tak słodkich napojòw raczej nie warto przyzwyczajać. Ale zrobisz jak chcesz..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 15:24

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wody też nie chce dlatego robię jej 100ml soku 200 wody

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, a nosidło wchodzi w grę? My tylko tak się usypiamy od jakiegoś czasu.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia śliczna sukienka 😊

My tez stawiamy na wyginę, zawsze body spodenki legginsy lub jakieś delikatne w domu a poza jakieś cieplejsze materiałowe. Nd dzień babci i dziadka założyłam małemu spodnie takie właśnie jakby dżinsowe elastyczne ale dał prezenty i po 10min śmiałam się ze już starczy strojenia i poprosiłam mamę o jakiś spodenki po synku siostry i przegraliśmy maksia. Ma 1 pare takich spodni i teraz dostał druga ale one nadają się na chwile bo mi się wydaje ze mu niewygodnie w nich mimo ze elastyczne

961l20mmezoojidp.png
‹‹ 1400 1401 1402 1403 1404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ