X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2020, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka wszystkim ;) super ze dzieciaczki wracaja do zdrowia ;)
    Ja zaczynam w poniedziałek prace i nie bardzo moge teraz isc na opiekuńczy, na szczescie mama pracuje w przedszkolu wiec bedzie w domu i starszaka do niej bede zaprowadzac. Ogolnie u nas spokojnie bo towaru na polkach nie brakuje,ludzie nie szaleja. Ja w razie w kupilam suche drozdze zeby chleb piec jakby piekarnie zamkneli a poza tym zawsze staram sie miec jakas kasze,ryz,makaron w domu bo przy dzieciach jak np chorzy to czasem nie mam jak wyjsc do sklepu a obiad trzeba zrobic ;) duzych zapasow nigdy nie robie. Teraz sie zastanawiambczy warto. Może make jeszcze dokupie. Mieso staram sie troche miec w zamrazalce, bo jak to na wsi nie wszystko dostaniesz od reki ;)
    Pampersy akurat dzis kupilam paczke wiec na chwile starczy.
    Ruda kiedy mala miala isc do żłobka?

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska od poniedzialku na okres przygotowawczy a od 1 kwietnia normalnie...nie bardzo wiem co robic w tej sytyacji...

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ruda to sie porobiło teraz akurat jak Alicja miała zacząć. Ja chciała kupić pampersy to w biedronce rozmiaru 4 nie mogłam znaleść i już prawie się poddałam i ostatni karton z kilkoma opakowaniami (te złote) wiec jak zobaczyłam co się dzieje wzięłam już 2 paczki 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 21:07

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro jadę a zakupy bo mam trochę kasy w voucherach utopionej a od jutra można realizować. Zapas pieluch mam na kilka miesięcy do przodu więc o to się nie boję - na strychu trzymam..

Ruda bierz ta opiekę, chyba nie masz innej opcji, nie...? .no.chyba że opiekunkę znajdziesz do poniedziałku czy np. Twoja mama przyjedzie..?Sytuacja jest nadzwyczajna i każdy pracodawca raczej to zrozumie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 21:01

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica ja mam 9zl do wydania w voucherach 😆 zaszaleje jutro 🤪 można to wydać normalnie na spozywke?

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina no na wszystko pròcz bodajze alkoholu, tytoniu i mlek modyfikowanych,jesli się nie mylę.. ale masz na to 9dni więc dobrze się zastanòw na co wydasz 😉 Ja mam ok 250zł w voucherach a zakupy duże i tak muszę zrobić.. jutro jak młody pòjdzie spać pierwszy raz to się wyrwę.

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica ale Ruda chyba na urlopie jeszcze jest wiec nie wiem jak z tym zasilkiem w tym przypadku ;) Ala chyba miala wczesniej na adaptacje isc? Jak sie myle to przepraszam ale cos takiego kojarze...
    Paulina nie szalej za mocno za ten voucher:p
    Symbolica ladna kwota do wykorzystania. Ja dzis przy okazji na zakupach bylam.
    Pisalyscie o lekach i tak sie zastanawiam czy ja wszystko mam w apteczce. Musze jutro przejrzec sklad i ewentualnie uzupelnic:D maz dzis stwierdzil ze warto make kupic. Kupił az 2kg takze zaszalal ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2020, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki ;) powiesilismy malej hustawke w drzwiach. Mala cala happy i nie chce z niej wychodzic :D syn tez lubial a wlasciwie lubi bo tez by chcial do niej wchodzić ale podoba mu sie tez bujanie siostry, oczywiscie pod moim nadzorem ;)

• Migotka83 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja bym moze cos wiecej kupiła ale mam tak małe mieszkanie i do tego bez piwnicy, że nie mialabym gdzie tego upchnąć. Dzis mąż byl w sklepie i np mydla ktorego uzywamy nie bylo... Kupil 4 male opakowania pampersow, kilka mąk i parę zgrzewek wody... Nawet nie przyniosl tego do mieszkania tylko zostawił w bagazniku bo nie ma gdzie polozyc. Masakra ;-)

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 02:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ze wczoraj nie bylo u nas w sklepie miesa...
    Niestety nie mam co zrobić z małą...babciw9 nie mogą przyjechać. Biore pod uwage wzięcie wychowawczego na 3 mieaiece. Jak to wyglada ze strony prawnej ile mam na zlozenie wniosku ?

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawialam wlasnie z ciocia, ktora kupuje teraz mieso i make. Duzo ludzi ma od dzis wolne to w sklepach armagedon. Mowila ze kolejka w masarni na 30 osob.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w biedronce nie bylo rano ani pampersow ani wody...

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wode zawsze mozna pic przefiltrowana i przegotowana z kranu. Gorzej z bobasami!
    Niech sie to juz skonczy ...

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle ze to nie potrwa długo... ludzie powinni się uspokoić niedługo i ogólnie ten wirus tez 🙄

Ja chciałam wczoraj zamowic zakupy w Carrefourze i dostawa najwcześniej 24.03 😱 właśnie wysłałam męża po pare rzeczy, mydło (kończy nam się) i jeszcze pampersy 1 opakowanie i zgrzewkę wody dla małego

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina ja w zeszlym tyg zamowilam w carrfourze i dzis dzwonili ze ryzu i kaszy nie ma. Nie chcialam duzych ilosci tylko po paczce bo mi sie pokonczylo. Maz dzis sie wybral do miasta i mi zdj przyslal pustych polek z makaronami i kolejke na pol sklepu do stoiska mięsnego. Ludzie chyba troche szaleja, gorzej jak pozniej beda wyrzucac to co kupili w nadmiarze...

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ludzie panikują brakuje towaru i człowiek jest zmuszony coś tak kupić w zapasie mimo ze nie chciał 😡

961l20mmezoojidp.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie zaraz wydadzą całą kasę i znowu półki będą pełne :D

malami.91 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia tez tak mysle ;)

• baranosia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat jest po 10 więc ludzie szaleją ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mały wstsnie idziemy do biedronki po masło bo zapomnislsm ciekawe czy jeszcze będzie 😁

961l20mmezoojidp.png
‹‹ 1441 1442 1443 1444 1445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ