X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2020, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka wszystkim ;) super ze dzieciaczki wracaja do zdrowia ;)
    Ja zaczynam w poniedziałek prace i nie bardzo moge teraz isc na opiekuńczy, na szczescie mama pracuje w przedszkolu wiec bedzie w domu i starszaka do niej bede zaprowadzac. Ogolnie u nas spokojnie bo towaru na polkach nie brakuje,ludzie nie szaleja. Ja w razie w kupilam suche drozdze zeby chleb piec jakby piekarnie zamkneli a poza tym zawsze staram sie miec jakas kasze,ryz,makaron w domu bo przy dzieciach jak np chorzy to czasem nie mam jak wyjsc do sklepu a obiad trzeba zrobic ;) duzych zapasow nigdy nie robie. Teraz sie zastanawiambczy warto. Może make jeszcze dokupie. Mieso staram sie troche miec w zamrazalce, bo jak to na wsi nie wszystko dostaniesz od reki ;)
    Pampersy akurat dzis kupilam paczke wiec na chwile starczy.
    Ruda kiedy mala miala isc do żłobka?

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska od poniedzialku na okres przygotowawczy a od 1 kwietnia normalnie...nie bardzo wiem co robic w tej sytyacji...

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ruda to sie porobiło teraz akurat jak Alicja miała zacząć. Ja chciała kupić pampersy to w biedronce rozmiaru 4 nie mogłam znaleść i już prawie się poddałam i ostatni karton z kilkoma opakowaniami (te złote) wiec jak zobaczyłam co się dzieje wzięłam już 2 paczki 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 21:07

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro jadę a zakupy bo mam trochę kasy w voucherach utopionej a od jutra można realizować. Zapas pieluch mam na kilka miesięcy do przodu więc o to się nie boję - na strychu trzymam..

Ruda bierz ta opiekę, chyba nie masz innej opcji, nie...? .no.chyba że opiekunkę znajdziesz do poniedziałku czy np. Twoja mama przyjedzie..?Sytuacja jest nadzwyczajna i każdy pracodawca raczej to zrozumie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 21:01

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica ja mam 9zl do wydania w voucherach 😆 zaszaleje jutro 🤪 można to wydać normalnie na spozywke?

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina no na wszystko pròcz bodajze alkoholu, tytoniu i mlek modyfikowanych,jesli się nie mylę.. ale masz na to 9dni więc dobrze się zastanòw na co wydasz 😉 Ja mam ok 250zł w voucherach a zakupy duże i tak muszę zrobić.. jutro jak młody pòjdzie spać pierwszy raz to się wyrwę.

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica ale Ruda chyba na urlopie jeszcze jest wiec nie wiem jak z tym zasilkiem w tym przypadku ;) Ala chyba miala wczesniej na adaptacje isc? Jak sie myle to przepraszam ale cos takiego kojarze...
    Paulina nie szalej za mocno za ten voucher:p
    Symbolica ladna kwota do wykorzystania. Ja dzis przy okazji na zakupach bylam.
    Pisalyscie o lekach i tak sie zastanawiam czy ja wszystko mam w apteczce. Musze jutro przejrzec sklad i ewentualnie uzupelnic:D maz dzis stwierdzil ze warto make kupic. Kupił az 2kg takze zaszalal ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2020, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki ;) powiesilismy malej hustawke w drzwiach. Mala cala happy i nie chce z niej wychodzic :D syn tez lubial a wlasciwie lubi bo tez by chcial do niej wchodzić ale podoba mu sie tez bujanie siostry, oczywiscie pod moim nadzorem ;)

• Migotka83 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja bym moze cos wiecej kupiła ale mam tak małe mieszkanie i do tego bez piwnicy, że nie mialabym gdzie tego upchnąć. Dzis mąż byl w sklepie i np mydla ktorego uzywamy nie bylo... Kupil 4 male opakowania pampersow, kilka mąk i parę zgrzewek wody... Nawet nie przyniosl tego do mieszkania tylko zostawił w bagazniku bo nie ma gdzie polozyc. Masakra ;-)

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 02:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ze wczoraj nie bylo u nas w sklepie miesa...
    Niestety nie mam co zrobić z małą...babciw9 nie mogą przyjechać. Biore pod uwage wzięcie wychowawczego na 3 mieaiece. Jak to wyglada ze strony prawnej ile mam na zlozenie wniosku ?

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawialam wlasnie z ciocia, ktora kupuje teraz mieso i make. Duzo ludzi ma od dzis wolne to w sklepach armagedon. Mowila ze kolejka w masarni na 30 osob.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w biedronce nie bylo rano ani pampersow ani wody...

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wode zawsze mozna pic przefiltrowana i przegotowana z kranu. Gorzej z bobasami!
    Niech sie to juz skonczy ...

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle ze to nie potrwa długo... ludzie powinni się uspokoić niedługo i ogólnie ten wirus tez 🙄

Ja chciałam wczoraj zamowic zakupy w Carrefourze i dostawa najwcześniej 24.03 😱 właśnie wysłałam męża po pare rzeczy, mydło (kończy nam się) i jeszcze pampersy 1 opakowanie i zgrzewkę wody dla małego

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina ja w zeszlym tyg zamowilam w carrfourze i dzis dzwonili ze ryzu i kaszy nie ma. Nie chcialam duzych ilosci tylko po paczce bo mi sie pokonczylo. Maz dzis sie wybral do miasta i mi zdj przyslal pustych polek z makaronami i kolejke na pol sklepu do stoiska mięsnego. Ludzie chyba troche szaleja, gorzej jak pozniej beda wyrzucac to co kupili w nadmiarze...

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ludzie panikują brakuje towaru i człowiek jest zmuszony coś tak kupić w zapasie mimo ze nie chciał 😡

961l20mmezoojidp.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie zaraz wydadzą całą kasę i znowu półki będą pełne :D

malami.91 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia tez tak mysle ;)

• baranosia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat jest po 10 więc ludzie szaleją ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mały wstsnie idziemy do biedronki po masło bo zapomnislsm ciekawe czy jeszcze będzie 😁

961l20mmezoojidp.png
‹‹ 1441 1442 1443 1444 1445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ