X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem tylko tyle, że przez pierwszy tydzień marca zanotowano 200tys. zachorowań na grypę i 7 zgonów z tego powodu.

baranosia lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zamknięte od jutra szkoły i przedszkola. Również prywatne. Okres 2tyg. Rodzice mogą iść na zasiłek opiekuńczy płatny

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia a żłobki?

• symbolica Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć od poniedziałku dopiero zamykają te placówki, zamiast natychmiast.. 😡 Ruda jak wszystko to wszystko.. przecież to dzieci rozsiewają i przenoszą bo zbytnio objawów przy tym nie mają. Zadzwoń do swojego przedszkola najlepiej,to będziesz miała info z pierwszej ręki...

Papapatka Ty jesteś w dobrej sytuacji..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 11:54

da8300b52b.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda oczywiście że żłobki też!
    Od jutra jest tylko zapewniona opieka bez lekcji,zajęć dla rodziców którzy potrzebują czasu na zorganizowanie opieki

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co robicie że szczepieniami? Ja mam za 2 tygodnie boxsero...

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum my mamy w poniedzielek MMR tez nie wiem co zrobić...

• baranosia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wstrzymam z wizytami w przychodni i ze szczepieniami

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dziękujemy za kciuki, u nas już lepiej. Dziś jesteśmy po kolejnej kontroli u pediatry i jest już duża poprawa. Jeszcze trochę przed nami leczenia, ale powoli do przodu.
    Mam nadzieje, ze u pozostałych dzieciaczków tez lepiej i wróciły do zdrowia

Naprawdę zamykają przedszkola? W całej Polsce czy tylko wybranych województwach?

• baranosia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est w całej Polsce. Prywatne i państwowe

U nas choroby chyba pokonane. Antybiotyk dał radę

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej to ostro. Dobrze, ze moje dzieci mogą bez problemu zostać ze mna w domu, ale współczuje rodzicom pracującym. Obyście mieli wyrozumiałych pracodawców.

My jeszcze antybiotyk i sterydy do niedzieli.

A co do szczepienia to dziś pytałam pediatry kiedy się pojawić to mówiła żeby przyjść dwa tygodnie po zakończonej antybiotykoterapii nic nie mówiła żeby ze względu na wirusa nie szczepić. Jedynie wspomniała żeby teraz jak nie będzie się działo nic poważnego to omijać przychodnie.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po antybiotyku każą odczekać 4tyg.
    No ja bym właśnie nie szczepiła ze względu na konieczność wizyty w przychodni.

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś byliśmy w przychodni. Dostaliśmy pilne skierowanie do hematologa ze względu na brak poprawy. Boję się 😢.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś szczepilismy pneumokoki za 2 tygodnie mmr

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szczepimy ospę 30.03 potem po miesiącu mmr

Malami nie martw się my dostaliśmy od razu skierowanie do poradni henatologicznej (z dopiskiem pilne żeby było szybciej), porobiliśmy wszystkie badanie z krwi usg brzuszka, mocz, kał a w poradni nas wyśmiała po co do specjalisty skoro mały wszystkie wyniki pozostałe w normie a żelazo niskie bo mało innych pokarmów je zwłaszcza bogatych w żelazo 🤷‍♀️

A dajesz Jasiowi witaminę c przed żelazem? I czy pamiętasz żeby 2godz po mleku i 15min przed?

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami kurczę no... przecież poprawiło mu się trochę, u Amir było podobnie więc nie bój się. Jaś intensywnie rośnie, dobrze się rozwija.

Dziewczyny nie odraczajcie szczepień bez powodu , odra czy inne ustrojstwa krążą niestety. Oczywiście z pierdołami nie chodzimy po przychodniach, ale to wiadomo. W czwartek jak byłam z młodym na szczepieniu to malutko ludzi było tego dnia, cały personel był tym zdziwiony.. mama pediatra mówi że od piątku widzi dużo mniej ludzi przychodzi.. a tak miała sajgon z grypą.. myślę, że ludzie ogólnie teraz będą omijać przychodnie ze względu na tą epidemię.

Barnosia masz rację, jednak od jutra na szczęście. Ja to już od kilku dni powtarzam że im szybciej tym lepiej .. na Polsacie tak dziwnie przekazali ta wiadomość, że było wytłuszczone wielką czcionka, że od poniedziałku zamykają wszystkie placówki...

Paulina między ospa a MMR zrób 5-6 tyg przerwy... Po żywej szczepionce lepiej jak jest ciut dłuższa przerwa, tym bardziej że wysypka po ospie może wyskoczyć po 26 dniach nawet. Żywa szczepionka zawsze bardziej obciąża organizm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 14:41

malami.91 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, tak daję wit.c i pilnuję odstępu od mleka/nabiału, no i z jedzeniem stałych u nas jest w zasadzie ok.
    A na te dodatkowe badania to pediatra Wam dał skierowanie?

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy 27 zarażonych... W Cieszynie zarażonym jest dziecko przyjęte na oddział (w jaki wieku nie napisano), teraz to już raczej pójdzie lawinowo..

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mysle ze teraz to juz bedzie lawina...robicie jakies zapasy ?

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami to dobrze, wolałam dopytać 😊 zadzwoniłam zarejestrować małego do tej poradni i oni dali mi cała listę badań do zrobieni i kazali poprosić o skierowanie na nie swojego pediatrę. I dostałam skierowanie na wszystko oprócz ferrytyny która dama dokupilam.

Ja bylam dzisiaj normalnie w masarni i po prostu kupiłam więcej wędliny i mięsa (w sensie wędliny kupiłam jak x2 więcej czyli 2x40dag i mięsa kupiłam 4 piersi z kurczaka, 1kg mięsa mielonego, 3 ćwiartki) ale ja tez nie chce panikować to tak dla świetego spokoju 😉 nie zamierzam siedzieć w domu i nie wychodzić do żadnego sklepu ale to na wszelki wypadek gdyby nie wiem towaru nie było czy sklepu zamknęli kto tam wie 🤷‍♀️🤪 a jak nic z tego nie będzie to po prostu zjemy to 😉

Zastanawiam się czy nie kupić zapasu żelaza i pampersow 😁 w sensie dodatkowa 1 paczkę pampersow i x 2-3 opakowania żelaza

malami.91 lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
‹‹ 1440 1441 1442 1443 1444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ