Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
To moja panna urosła 27 cm w rok.
Symbolica niestety przy kpi laktację bardzo łatwo stracić. 6 sesji to minimum. Ja już niestety biorę lecytynę co 2-3 dni bo mam wolniejszy wypływ. Ale pogodziłam się z tym ze może się skonczyc moje kpi jak pójdę do pracy. I tak dałam z siebie więcej niż mogłam 🤷♀️symbolica, bumbum lubią tę wiadomość
-
Moja przez rok urosla jakies 27,5cm. Do tej pory juz 29cm,ale start byl z 45cm wiec nie porównywałabym
Papatka, kazda laktacja jest inna. Ja pół roku jechalam na 4 sesjach i nie stracilam ilosci (w sumie było koło 800-900ml). Potem miesiąc na 3 i ilości na jedną sesję się zwiększyły (suma 650-700ml). Teraz jestem od piątku na 2 to jeszcze nie wiem, liczę, że już zacznie w końcu spadać... No ale na grupie kpi dziewczyny piszą różne historie. Trzeba samemu poznać swoje możliwości
A wolniejszy wyplyw też mam. Wcześniej robilam wszystkie błędy kpi i na samym początku ściągałam po 12min/sesję. Teraz to jest już minimum 20min. Chyba z czasem piersi się rozleniwiaja.
Powodzenia w pracy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2020, 00:33
Papapatka lubi tę wiadomość
Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -
Ząbkowanie to chyba nie najlepszy czas na odstawienie, tak mi się wydaje...
A my z samego rana byliśmy pobrać krew. Na szczęście trafiła nam się super doświadczona pielęgniarka i pobrała ekspresowo. Jaś był dzielny jak zawsze, tylko chwilka płaczu. Ciekawe czy po 5tyg. brania żelaza jest jakaś poprawa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2020, 09:52
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Agatka urosła jakies 22 cm.
Jej, gdybym tylko miała miejsce w kuchni od razu kupilabym zmywarkę. Bez zastanowienia.
Ciężki weekend za nami, katar i kaszel bardzo ja męczył, slabo spała. Dzis jedzieny na kontrolę i mam nadzieje ze nic powaznego nam sie nie przyplątało. -
Migotka83 wrote:Moja przez rok urosla jakies 27,5cm. Do tej pory juz 29cm,ale start byl z 45cm wiec nie porównywałabym
Papatka, kazda laktacja jest inna. Ja pół roku jechalam na 4 sesjach i nie stracilam ilosci (w sumie było koło 800-900ml). Potem miesiąc na 3 i ilości na jedną sesję się zwiększyły (suma 650-700ml). Teraz jestem od piątku na 2 to jeszcze nie wiem, liczę, że już zacznie w końcu spadać... No ale na grupie kpi dziewczyny piszą różne historie. Trzeba samemu poznać swoje możliwości
A wolniejszy wyplyw też mam. Wcześniej robilam wszystkie błędy kpi i na samym początku ściągałam po 12min/sesję. Teraz to jest już minimum 20min. Chyba z czasem piersi się rozleniwiaja.
Powodzenia w pracy!
Na wolniejszy wypływ biorące lecytynę- pewnie wiesz o tym ze pomaga.
A fakt każda laktacja jest inna... ja teraz mam 600-700 ml (+to co Zośka w nocy sama wypije). Ale o tyle łaskawa jest dla nnie laktacja ze do tej pory miałam jedno zapalenie i tylko 3 zastoje. -
Papatka to dobrze ze nie masz często tego tylu problemów
U mnie na szczescie tez nigdy nie było zastoju ani zapalenia ale chyba większe ryzyko jest przy kpi 🤔
Artemida oby na kontroli okazało się ze idzie w dobra stronę 😊
Malami ciekawe jak u Jasia podskoczyło żelazo, my już bierzemy 2 miesiące w dawce 40mg ale Maksiu mniej wazy wiec pewnie na 1kg masy ciała maja podobna dawkę, my kontrole robimy za 1 miesiąc
Zmywarka super prezent bardzo przydatny 😊 -
Symbolica, ma 9 teraz.
Paulina, nam lekarz kazał po 4-5tyg. i w razie gdyby nie było poprawy to ma dać skierowanie do hematologa.
W ogóle to pediatra dał nam dawkę 2x niższą, a ja daję wg ulotki...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2020, 16:24
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Malami no i dobrze zrobiłaś z tym dawkowaniem. Ja małemu tak co drugi dzień dawałam kilkanaście kropel do posiłku a i tak mu spadło o 0,4 od badania na 9m-cy.. gdybym nie dawała to pewnie też byłoby jeszcze niżej.. zamierzam mu dalej tak podawać profilaktyczną dawkę bo gdzieś w ulotce wyczytałam, że taka jest i można.. pediatra mówiła że 11,5 to bez rewelacji, mogłaby być wyżej, a jest w połowie normy w badaniach..
-
Ja jutro zamierzam sama Kubie krew pobrać i zrobić badania u siebie w pracy ciekawe co z tego wyjdzie
już tyle wydaliśmy na te ferrytyny itp że matka cebula chce zaoszczędzić heh.. ale też przy okazji mogłabym więcej sprawdzić oprócz żelazowych tematów Wit D chciałabym sprawdzić bo też podaje wg własnego uznania, uważam że nasza pediatra za dużo kazała podawać
-
Amir, a jak u Kuby sytuacja wyglądała ostatnio jeśli chodzi o żelazo itd? Ja mam resztę wyników i mam wrażenie, że Jasiowi się to żelazo nie wchłania, retikulocyty 4prom. 😐 W sumie to tylko RBC trochę wzrosło, MCV, MCH, MCHC bez zmian w zasadzie, wygląda jakby nic nie brał.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2020, 20:28
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Malami no.właśnke to tak jak u Jacka bo jednostek miał sporo żelaza jak badałam na 9-cy a sama lekarka stwierdziła że widzi po wynikach morfologii problem z wchłanianiem, coś ze śluzówką żołądka.. w maju mu powtórzę razem ferrytyną.
Amir moja pediatra teraz na bilansie kazała podawać 1000j d3/dobę..Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2020, 21:18
-
Małami u nas jak dostaliśmy w końcu większą dawke to w 2 miesiace hemoglobina o 1 g/dl wzrosła, i ferrytyna poszła do góry o 10 ale mcv też bez zmian, i retki też nie za wysokie. Fakty za takie że ciężka sprawa z tym zelazem.. My w czerwcu zaczynaliśmy z hemoglobina 9 a w styczniu dopiero 10.6 złapał, przy czym jak miał trzydniówke znowu spadla..
Teraz od jakiegoś tygodnia nie podaje w ogóle żelaza żeby badania zrobić ale mały ewidentnie lepiej śpi jak nie bierze żelaza.. Budzi się w nocy tylko 2-3x (dziś przespałam budziknie ma wzdętego brzuszka więc marzę o tym żeby już nie musial tego brac