X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, myślę, że swojemu dziecku tym bardziej ciężko😐. Ja bym się w ogóle nie podjęła u Jasia tego robić mimo że ogólnie pobierałam dzieciom. Raz tylko mu pobierałam krew - z pięty na powtórkę badań przesiewowych noworodka jak miał kilka dni i mam traumę do dziś, a co dopiero z żyły...

Polubiłam Twój post przez przypadek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2020, 08:46

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Migotka83 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka, też biorę lecytynę ale jak mam zastój. Tylko, że ja te zastoje mam bardzo często ;-) Gdzieś czytałam, żeby nie brać ciągle ponieważ od tego się "uzależnia" i może to być początkiem końca laktacji. Ale pewnie znowu zależy to od danego przypadku. Może zaczne brac codziennie...?

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu taka cisza:)?

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładna pogoda była to pewnie wszyscy na długich spacerach byli 🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj prawie cały dzień spaceruje z małym 😊 taka śliczna pogoda, zaliczyliśmy 3 płace zabaw.
    Ale niestety wózek mi pękł w miejscu składania nie wiem jak i gdzie ale mimo ze lubię tez wózek jeżeli uda się odzyskać pieniądze to chyba zamówię inny 😫 ktoś jakiś poleci lekka spacerówkę? Ruda Ty ostatnio jakiś kupiłaś możesz przypomnieć jaki?

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, ja mam Valco baby snap 4 i sobie chwalę 🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sąsiedniej miejscowości jest pierwszy koronawirus na Lubelszczyźnie, do mojego szpitala wiozą rodzinę na kwarantannę bo mamy oddział zakaźny, dobrze ze mam jutro urlop :D

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina my mamy anex air x :) wszystko spoko tylko siedsisko mogło by byc bardziej w pionie bo Ala ciagle "zjeżdża"

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda a nie uderzasz o hamulec? Bo ja zanim się przyzwyczaiłam to zachaczalam o hamulec 🤷‍♀️

Oo zobaczę na ten valco baby Snap 4 😊

Ja słyszałam dobre opinie o xlander X-fly

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina uderzam 😂

• symbolica Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Rybniku na koniec lutego przypadek koronawirus - leży już kila osób w Raciborza w Rybniku szkoły pozamykali niektóre... dzisiaj w Cieszynie przypadek jeden czy dwa..
    Teraz sięokazuje że jakiś młodziak 8marca był na meczu Juwentusu we Włoszech, wrócił nie daje żadnych objawów a zaraził chyba ojca czy dziadka i leży on na oiomie... czujecie 2 dni wystarczyły ?? bardzo niepokojące to jest bo ile może być takich osób bez objawów wokół i nie są chorzy a zarażają...

da8300b52b.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka83 wrote:
    Papatka, też biorę lecytynę ale jak mam zastój. Tylko, że ja te zastoje mam bardzo często ;-) Gdzieś czytałam, żeby nie brać ciągle ponieważ od tego się "uzależnia" i może to być początkiem końca laktacji. Ale pewnie znowu zależy to od danego przypadku. Może zaczne brac codziennie...?

Hmmm.... trzeba uważać jak brać ale skoro kończysz laktację to ja bym brała codziennie na Twoim miejscu. To powoduje szybszy wypływ a nie wzrost ilości mleka, zwłaszcza ze piszesz ze masz tendencje do zastojów.
    A jak u Małej z jedzeniem? Dajesz jej mm?
    Ja ogarniczam Zosce mleko, robię zapasy. Już zeszlysmy z 750 ml na 400 dziennie z butli. To co wyciągnie z piersi w nocy to jej. Zauważyłam ze jak pije mniej mleka to lepiej śpi w nocy tzn budzi się tylko 3-4 razy na pierś, bez zabaw. A ze śpi w nami, karmie ja na leżąco to w ogóle uważam taka noc za super. No i w dzień ma jedna drzemkę 12-14 i śpi w nocy 21-7.

Dzisiaj tez byłyśmy na spacerze. Chyba czas na rowerek dla Zofii, mamy taki z urodzin super trójkołowy 7w1 😎

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem najbadziej niebezpieczne miejsca to są naprawdę duze skupiska osób gdzie człowiek obok człowieka typu tramwaj autobus, właśnie takie mecze, imprezy w klubach, hmm kościół w sensie msze, jakieś spotkania z wieloma osobami w 1 pomieszczeniu (np służbowe) nie można tez panikować za bardzo, trzeba dbać o higienę rak być ostrożnym jak ktoś kaszle odsuwać się, ale tez nie przesadzać żeby bać się wyjść do sklepu. W takich galeriach np jednak jest duża powierzchnia i jeżeli nie ma tłumów to myśle ze nie jest tak zle.

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda na się nauczyłam iść i prawie nie uderzać ale z męża to się śmieje bo idzie i często hamuje wózek 🤭😁

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, np. w Valco hamulec ma ten plus, że nie da się zahamować wózka idąc, bo on działa na bok nie góra-doł. Jest lekki i fajnie się składa, ja wybrałam z pompowanymi kołami co dodało mu ok.1kg. Jak tak chodzę po parku to co chwilę mijam Valco 🙂, baaardzo popularny jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 07:12

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w miejscowości pod miastem panika, bo mąż zarażonej (która jest w ciężkim stanie) udzielał komunii świętej w ubiegłą niedzielę a syn pracuje w McDonaldzie. Ja mam oddział zakaźny na tej samej ulicy co miejsce pracy, więc już się cieszę na powrót 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 09:25

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też panika. W sklepach półki z ryżem i makaronem puste...moga zamknąć żłobki przedszkola i szkoły...ciekawe czy dotyczy to też prywatnych ?
    Ja pracuje na lotnisku więc też średnio...

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam czy nie zrobić większych zakupów, coś w aptece typu żelazo dla maksia, nie ze panikuje ale jak ludzie wpadna w panikę to wykupią i nie będzie 🤷‍♀️

961l20mmezoojidp.png
  • Migotka83 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka, z jedzeniem słabo. Właściwie tylko mleko, moje i mm. Ja nie robie zapasów. Jak skoncze ściągać to zostanie samo mm. Może wtedy zacznie chetniej jesc?

Panika to juz chyba wszędzie. Mój mąż też pracuje na lotnisku. Co będzie to będzie. Ten wirus jest tak podstępny, że zarazić można się niestety dosłownie wszędzie. Trzebaby mieć schron z zapasami wody, jedzenia itd na pół roku, żeby nie wychodzić i nie mieć z nikim ani z niczym kontaktu ;-)

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie strasznie panikuja...ja chcialam zrobić zamowienie z gemini bo potrzebujemy pare rzeczy do żłobka to tydzien się czeka ba wysyłkę😮

‹‹ 1439 1440 1441 1442 1443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ