X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie nie należy bagatelizować ani wpadać w panike i zamknąć się w domu 😊 ja narazie małego tez do sklepu będę starać się nie brać ale już do piekarni tak, bo muszę kupować pieczywo, spotykać się spotykamy tylko z moimi rodzicami narazie, dzisiaj babcia przyjeździe i pójdziemy na spacer i do cukierni kupić ciastka 😉
    Wczoraj w sklepie z wózkami były 2 osoby na drugim końcu sklepu oraz sprzedawca 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 10:51

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to tylko czekam na telefon z przychodni, że nam wizytę u hematologa odwołują... Ciekawe. No ale może z pilnym skierowaniem jakoś się jednak dostaniemy.

Szczepienie mamy 20.03. Muszę zadzwonić do przychodni i poprosić o e-receptę na Bexsero, żeby się tam nie kręcić niepotrzebnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 11:12

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami dokładnie trzeba prosic o erecepty. My ma szczescie szczepionke mamy już kupiona i czeka w przychodni 😊

Wkurza mnie tylko ze nigdzie nie można kupić normalnie żeli do dezynfekcji no jednak często ich używam obecnie 🤷‍♀️

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do przychodni poki co szczepia normalnie

My na spacery chodzimy normalnie ale parki i place zabaw puste. Nie pozwalam małej niczego dotykac a odrazu po powrocie myjemy ręce.
    Niestety czasem musze wejsc z małą do sklepu jak bym czekala az maz wroci z pracy to nie miałabym juz co kupić(mięso,wędliny)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina9191 wrote:
    Malami dokładnie trzeba prosic o erecepty. My ma szczescie szczepionke mamy już kupiona i czeka w przychodni 😊

Wkurza mnie tylko ze nigdzie nie można kupić normalnie żeli do dezynfekcji no jednak często ich używam obecnie 🤷‍♀️

Kupna allegro pòki są, bo likwidują aukcje... Rząd zakazał 😡

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas spokoj, tzn w pomorskim zadnego potwierdzonego przypadku nie ma a u nas w okolicy zaczynaja sklepy byc puste ;) ludzie szaleja. Ja poki co nie panikuje. Kielbasy mamy sporo w zamrazalce bo mamy swojskie wyroby, mieso zwykle kupuje 1-2 razy w miesiacu i mroze bo z dziecmi ciezko isc na zakupy i jeszcze czasem jest problem dostać to co sie chce. Mamy tez sporo sloikow z przetworami. My nie zginiemy:p jedynie kupilam 2kg wiecej maki i drozdze suche zeby chleb albo bulki piec ;) w sumie chleba jeszcze nie pieklam ale na bulki mam dobry i szybki przepis i latem czesto pieklam.
    Na spacery tez normalnie chodziłam. Od wczoraj u nas wichura wiec siedzimy w domu i czekamy na lepsza pogode, ale my na spacerach to malo kiedy spotykamy kogokolwiek no chyba ze bysmy do sklepu szly ale raczej ograniczam takie wyjscia z dziecmi. Od poniedzialku ide do pracy a starszak do babci. Mala z niania zostaje.
    Mam nadzieje ze ludzie zrobia zapasy i beda w domu siedziec i ograniczac wyjscia. Oby sytuacja sie uspokoila...

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno są prognozy, że do czerwca/lipca to może potrwać. No ale to tylko prognozy. Dużo zależy od postępowania nas wszystkich.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 13:10

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ile to potrwa zależy od nas wszystkich. Na szczęście głośno się mówi, żeby dzieci siedziały w domu i z wolnego nie robiły sobie ferii.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli przedluza ten okres 2 tygodni i wszyscy beda sie stosowali do wytycznych to powinno byc dobrze :)

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez siedzimy w domu od wtorku.Miesa mrozonego troche mamy. Make tez. Jakies mrozone wazywa i suszone owoce. Damy rade.

Jutro moze wyskocze do wiejskiego sklepiczku jak ludzi nie bedzie. Kuzynka dzis byla na zakupach w Auchan w Lodzi i byl pusty. Chyba pierwsza tura zakupowcow sie powoli przemielila.

A na dworze rzeczywiscie wieje! My bylismy na godzine na podworku ale zmarzlam. Codziennie wychodzimy. Franek mi nie usiedzi w domu jak sie nie wybiega wiec musialam wyjsc bo jeczal.

2 Zele mi zostaly z czasow pobytu w szpitalu. A jutro moze dokupie spirytus, rozrobie i tam wleje. Gliceryna by sie przydala ale tez rozniesli (kuzynka dzis sprawdzala). Tez licze ze ludzie sa roztropni i nie pojdzie wielka lawina zachorowan.

Czas wniesc pietruszke do domu zeby szybciej rosla i dostarczala witaminy C :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 14:41

• bumbum Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście miałam na myśli szwędanie się po galeriach. Spacery są jak najbardziej wskazane :)

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglaszam koniec swiata! Tego jeszcze nie bylo. Ludzie z miasta przyjezdzaja na wies zrobic sobie zakupy-zapasy! Moja mama po pracy zadnego chleba nie dostala w piekarni a w sklepie mowila ze sami obcy ludzie. Szwagierka pracuje w sklepie w sasiedniej miejscowosci i tez mowila ze ludzie z miasta przyjezdzaja...
    Wczoraj dostalam pytanie czy kupilam sobie chleb na 2 tygodnie! Az zdebialam. Oby to wszystko nie wyladowalo pozniej w koszach na smieci!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 15:52

• symbolica Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wkleiłam Wam na grupie co inni rodzice wyprawiają.. kwarantanna do godziny 15 kiedy trwają lekcje, w galeriach pustki a od 15 tłum ludzi z dziećmi po zakupy ciuchowe w galeriach.. ręce opadają.. mamy gotowy scenariusz włoski..

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica pytanie smiac sie czy plakac? Ja tez widzę scenariusz wloski u nas. Ludzie mysla ze poki sa zdrowi to temat ich nie dotyczy a pozniej będzie placz i lamet...

symbolica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak szczepienia odwołane.

Ja właśnie wróciłam z cotygodniowych zakupów i poza tym, ze nie dostałam żadnego mięsa, co mnie zmartwiło bo wszystkie zapasy już poszły, to udało mi się kupić praktycznie wszystko. Jutro spróbuje zdobyć chleb w piekarni 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 17:26

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam, chleb można upiec. Gorzej z mięsem, chociaż mi dziś z samego rana udało się dostać.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No najwyżej upiekę, pierwszy raz w życiu. Lutyska masz jakiś fajny przepis? Bo ty chyba lubisz takie rzeczy. Albo ty malami?A mięso to może jutro z samego rana wyślę męża. A jak nie to przez kilka dni bez mięsa nie umrzemy 😀 grunt, ze mam jakieś na zupę dla dzieciaków. Najgorzej, ze miałam taaaaakiego okropnego smaka na smażona kiełbaskę z cebulka, ale nic już nie było 😭😭 tylko jakieś kiełbasy z beznadziejnym składem i teraz muszę obejść się smakiem 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 17:28

• bumbum Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wypiekacz do chleba, trzeba będzie skorzystać :)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak szczepienia i bilanse PTP kazało zawiesić i odwlec terminy żeby ryzyko epidemiczne zredukować..
    Tylko co z tego jeśli rodzice wolą galerie.. 😡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 18:10

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est nigdy jeszcze chleba nie pieklam. Mam fajny przepis na szybkie bulki ;) przepis na chleb dostalam jakis od kolezanki ale jeszcze go nie sprawdzilam osobiscie ;)

‹‹ 1443 1444 1445 1446 1447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ